Sezatoarea canadiana (160) *Bine ai venit Sophia!*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamaana
da' cum gatiti voi prazul? ca eu nu-mi aduc aminte sa fi facut vreodata... hai puneti retete, nu va sfiiti
uite reteta mea de mincarica de praz: spal prazul, arunc partea verde si il tai rondele cam de un deget de groase. il spal iar daca e necesar. il calesc in putin ulei de masline cu capacul pe oala pina se inmoaie un pic. adaug chicken stock si bulion/pasta de rosii, cit sa il acopere. transfer intr-un vas pt cuptor si coc acoperit cu folie cam jumatate de ora la foc mediu. apoi arunc in tava o mina de masline si mai las 15 minute fara folie. nu pun sare ca chicken stock e sarat, cine vrea poate adauga piper sau paprika. papam cu bagheta (sosul e Yummm!!!) si pt cine doreste carne, adaug ceva facut pe gratar, in farfurie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Asadar, reteta de praz originala este asta:

900 g praz
150 g unt
sare
3/4 lingura faina
1/2 l supa
4 linguri de smantana
3 oua
Prazul se curata, se spala si se taie bucati, apoi se pune intr-o cratita cu supa, sare, 80 g unt si se da la cuptor timp de 25 de minute. Smantana se amesteca cu faina si restul de unt, se toarna peste praz si mai fierb impreuna 10 minute. Se aseaza intr-un platou adanc garnisit cu sferturi de oua fierte.

Eu am adaptat un pic reteta ca trebuia sa aiba si carne (Victor e mare carnivor) si anume, am taiat cubulete mici un piept de pui dezosat si l-am perpelit in untul incins de la inceput, apoi am pus apa in loc de supa (a luat gustul de la pui) si sare, prazul si bagat la cuptor.

Foaia de placinta e asa:
- 400 g faina
- 200 g margarina (eu am pus unt)
- 100 g zahar
- 2 linguri smantana
- coaja de lamaie (optional)
- 2 oua
- 1 lingurita praf de copt (sau amoniac) nestins, amestecat cu faina
- un praf de sare

Se freaca untul cu zaharul, se pun ouale, smantana si coaja de lamaie si praful de sare, se face o compozitie omogena care se amesteca usor cu faina pana se obtine un aluat potrivit de tare. Se poate lasa la odihna 1/2 de ora sau se poate coace imediat.

Gata, ma duc sa ma odihnesc ca ma asteapta operatiunea vaccinarea, brrrrr

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Multumesc ptr retete!

Eu am remarcat, cand am de invatat asa ma apuca un chef de gatit, citit, ocupat de copil ... incredibil

Spuneti-mi va rog, stiti ceva de scoala Rudolph Steiner? Sau despre scolile alternative? Educatoarea soricelului mi-a vorbit un pic de ele, am intrat pe site-ul scolii Rudolph Steiner, insa, sincer, nu'nteleg mare lucru Ce presupun scolile alternative?

Edit - cum se face cererea extra-teritoriala?

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Almy, of, m-ai terminat! Mi s-a rupt sufletul cind l-am vazut... Am crescut primii 5 ani cu o catea din aceeasi rasa, Laica! Este primul meu ciine, prima mea iubire! Apoi am mai avut unul la fel, pe la 12 ani, cautat de mine mult timp, ca il voiam cu adevarat de rasa. Asa ca, mi-au ramas ochii si sufletul lipit de ecran! Pe Lord asa il numisem, il luasem pui mic, il culcam noaptea linga patul meu si toata noaptea il minghiam pentru ca daca luam mina de pe el, mi-o cauta cu botul ca sa o pun la loc, daca nu o gasea incepea sa urle, la propriu... dupa sase luni a trebuit, cu lacrimi in ochi si in suflet, sa-i caut stapin la tara, pentru ca acest ciine se usuca daca traieste intr-un apartament de bloc.

Copiii mei vor ciine sau pisica, cred ca si sarpe daca le iau, ar fi multumiti, ciinele este superb, e superb si este este intr-adevar de rasa, ca ii stau urechile tepene, mai ales la virsta lui, are labele groase, nu i-am vazut codita, dar sint sigura ca e ciobanesc adevarat. Numai ca noi locuim la bloc si e greu tare pentru un ciine ca el sa stea intr-un apartament in care abia mai incapem noi.

Sper din tot sufletul sa-i gasesti un loc... Si mai sper sa gaseasca un stapin cu casa si cu o curticica cit de mica! Nu poate totusi sa vorbeasca cu proprietarul apartamentului si sa-l primeasca? Nici la noi nu primesc ciine... dar, cu toate acestea, cred ca din trei apartamente, in unul traieste si un ciine. Acesti ciini sint foarte inteligenti si afectuosi pe deasupra, intelege bine ce i se intimpla si e dureros ca trebuie sa se desparta de stapinul lui.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Hai ca pana am trimis eu mesajul au mai scris fetele.

Cge, merci de idei, la noi nu prea merge mult orez, adica V are tendinte de constipatie si nu-i place decat orezul ala lipicios care nu prea ajuta la problema asta. Decat in vremuri mai kkcioase ii fac. Piure de cartofi bagam si noi la greu si la fel fileurile de peste congelate ca pe alea le bag la steamer fara sa le decongelez, si e mai rapida "gateala".

Lorelai, nu stiu apple sauce dar iti scriu cum am facut eu merele cand am fost la ferma. Le-am curatat de coaja si de casuta cu seminte, le-am dat prin razatoare si le-am calit cu zahar pana au devenit asa gelatinoase. Reteta mea e la 5 kg de mere (rase) se pune 1 kg de zahar, e destul de mult zahar, eu cred ca am pus mai putin (n-am cantarit) dar daca nu pui destul nu se gelifiaza. Dupa ce s-a racit am pus compozitia asta in pungi zip-lock si le-am bagat la congelator, acum cand vreau sa fac placinta doar scot punguta si fac foaia.

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

sa incep cu iutza
Lorelai,nu am cautat pe ebay.Nu le am pe astea cu magazinatul pe net.Dar buna idee.de ce nu?!
Diana,draguta cum te stiu!iarasi pleci la vara?Vai cat te invidiez!Suna-ma sapt. viitoare cand ai timp.am ramas datoare cu un raspuns(desi il cunosti)

bebitzu,pana acum suntem "neafectati" la cat sunt eu de panicata parca vad ca selipeste gripa de mine inainte de a ajunge la vaccin Si da!noi facem vaccinul.Mihnea?

nelia,merciincerc s-mi fac timp sapt viitoare sa vorbim putin.am ramas datoare si la tine cu un tf
sapt. asta a fost tare grea.Toata lumea cu susul in jos,raciti,maraiti,muciosi si eu...o tzara epuizata

pucku,niste floricele pt dumneata

cge,si eu ma abtin apropo de intalnire.daca va fi dupa 10 decembrie garantat semnez printre primele.Vine soacra meaAltfel nu vreau sa promit nimic pana in ultimul minut.Eu sunt cu copii de gat tot timpul
Dar propune ceva.

intrebare:cum demonstrez eu daca merg la vaccin ca,copilul meu este asmatic? ma tem sa nu stau de nebuna ore in sir la coada si cand ajungem sa ne trimita acasa.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

multumim de retete
chiar ca nu mai stiu ce sa mai gatesc: tot pasta, piure, orez...
am un interviu la 2 - fug sa ma pregatesc - de data asta sunt pe partea aialalta de masa eu pun intrebarile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Asa... si acum s-o luam gospodareste, daca tot nu-mi permit sa cumpar ciine. Acum citeva zile l-am intrebat pe Octav ce ar fi daca am infia si noi un copil... asta in timp ce el lucra la tema care trebuie urgent predata, iar cei trei prunci naturali se certau de mama focului pe un bostan, pe care il trinteau din cind in cind in capul rusului de dedesupt (rus care, el si cu a lui familie, trebuie sa aiba nervi tari, nu gluma, de n-au venit odata la usa... Nu vreti sa stiti ce mi-a raspuns, dar mai ales ce privire mi-a aruncat... Acum de ciine sa-i mai spun... desi tare mi-a ramas sufletul la el. Am terminat cu bebelusii, incep cu animalele de-acum!

Astazi am intrat in contact iar cu peste 300 de oameni, m-as mira sa scap sanatoasa, la cit tuseau si stranutau pe acolo.

Simona, sper sa nici nu apara alte simptome! Sinteti curajosi cei care faceti vaccin, pe bune! Aseara era fata care a intrat la Internationala pe gheata, dar nici unul dintre parinti, venise cu o prietena si familia acesteia. Dar am rugat-o pe o alta mamica romanca sa o intrebe cind termina patinajul, ca fetele sint mai avansate si stau pina la 9, noi plecam la 8. Daca nu ma suna, atunci joia viitoare sper sa pot eu sa intreb pe fata sau pe parinti.

Cu vaccinul, prietena asta a mea spune ca nu era scris asa, erau doar trei nume de vaccin si cerea acordul pentru ele, dar erau, intr-adevar doua sau trei locuri de semnat. Nu o cred 100% pentru ca o cunosc bine, tot ce e posibil sa fi citit superficial si sa fi semnat, dar parca totusi, daca scria asa cum vedeai tu, nu avea cum sa nu vada. Ma rog, acum e prea tirziu, sper doar sa fie totul bine cu acest vaccin pe viitor.

Dana, cind am fost in Romania nu am avut asigurare, dar acolo am fost la doctor cu Tudora, i-am dat 20 de lei doctoritei care a consultat-o, exact atit facea consultatia, neavind acte, nu am considerat-o spaga, chiar daca banii au intrat in buzunarul ei. Si a fost extrem de draguta inainte de a-i da banii... Apoi, mai sint clinici private, eu mi-am facut ecogradia de 20 de luni, 3D - aici nu pupam eu asa ceva, la o clinica privata care m-a impresionat. Este adevarat ca am platit 130$ parca, tot atit cred ca ar fi costat si aici, deci nu stiu citi isi permit in Romania sa mearga. Daca vrei, iti dau numele si coordonatele, cred ca au si spital sus. E linga gara Basarab... dar imi scapa acum numele. Si nu e singura... sint mai multe, cel putin in Bucuresti, nu prea stiu in alte orase.

Ana, nu stiu nimic contra matretii, dar ma intereseaza raspunsurile pe care le vei primi, din cind in cind apare si la mine. Incearca sa te clatesti cu zeama de lamiie diluata cu apa.

Lorelai, multumesc mult, dupa-amiaza cumpar si le dau. Mi-a scapat prima data cind ai scris ca l-ai facut, credeam ca e cumparat de prin Romania.

Cge, sarmale fac eu astazi. Si placinta cu mere si cu dovleac. Si piine! Tudora vrea clatite cu miere, m-a innebunit, fata asta ar minca numai clatite cu miere sau piine prajita cu unt si miere.

Diana, pai pe asta o fac si eu, dar tu ai zis cu pui si din asta nu am facut.

Retetele mele sint simple de tot, noua ne place mult prazul si mincam o data pe saptamina, Agata a inceput sa manince si ea, cei mici nu.

Eu curat, spal si tai prazul ca Lorelai si le pun 10-15 minute in aparatul de aburi. Apoi:

1.Pentru reteta cu sos de rosii si masline

Intr-o tigaie cu putin ulei, pun o ceapa si niste praz proaspat taiat marunt si un pic de apa. Calesc un pic de tot, un morcov ras prin razatoarea mare, un pic de telina rasa daca am, apoi pun rosiile taiate marunt (eu folosesc rosii crude sau rosii intregi din conserva cu ierburi), si calesc totul ca pentru un soté. Spre sfirsit pun si sucul din conserva sau sos de rosii daca am folosit rosii crude, mai pun sare, un pic de zahar sau miere, un pic de piper, cimbru uscat... Pun totul intr-un vas de yena intins, adaug si rondelele de praz gata aburite, amestec usor sa nu se strice rondelele si dau la cuptor cam 20 de minute. Apoi scot si pun masline (crestate un pic) si verdeata, foi de dafin, amestec usurel si mai dau vreo 10 minute la cuptor.

2.Pentru reteta cu sos de alb

Prazul il pregatesc la fel, il pun intr-un vas de yena intins si pe deasupra pun un sos facut din: oua batute, smintina din belsug, moi putina faina cu apa rece si apoi o strecor peste, o mina de brinza rasa, un pic de zeama de lamiie pusa cite putin ca sa nu se taie, sare daca mai trebuie, marar... Amestec usor rondelele de praz, ca sa se patrunda de sos, care trebuie sa fie suficient, sa le acopere, si pun vasul in cuptorul incins vreo 20 de minute. Scot si rad cascaval pe deasupra si mai pun vreo 5 minute la cuptor.

Mai fac ciorba alba de legume cu praz mult, taiat marunt (alba - o dreg la sfirsit cu un sos de smintina si ou ca la ciorba radauteana), fac supa-crema de praz (din asta maninca toti copiii) sau sufleu de praz. Ultimele doua le fac dupa aceeai metoda: pun praz la aburi, blenduiesc totul cu lapte si oua, pun la foc mic si las sa fiarba pina iese ca o crema. Pentru sufleu, pun mai putin lapte, birnza rasa, un pic de faina, brinza rasa, un pic de unt, smintina, galbenusurile si, la sfirsit, albusurile batute spuma si cascaval ras peste. Pun totul al cuptor in vasul de ceramica pentru sufleu si cind le dau sa manince, isi mai pune fiecare smintina sau iaurt peste si il mincam asa sau ca garnitura la ceva carne.

Ica, idem si aici! E luna in casa si mincare din belsug atunci cind am teme de pregatit, mult de citit si nici un chef. Asta cind nu prefer sa scriu pe DC... si sa nu fac nici una, nici alta.

Stiu tooot despre scolile alternative din Montreal, am cochetat mult timp cu ele, Agatei si s-ar potrivi foarte bine o asemenea scoala, Tudorei nu cred... dar, din pacate, am renuntat din motive de distanta si de bani, si chiar de timp, implicarea parintelui este mult mai mare decit la alte scoli, iar eu mai am doi... Daca vrei, vorbim pe PM, ca sa nu ocupam locul aici.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Cred ca mi-a "mincat" si creierul gripa asta Am 2 asigurari si la amindoua sunt acoperita la travel dar o secunda nu m-am gindit la ele. Adica eram ok ptr Dominicana si nu sunt ptr Romania. Merci fetelor ca m-ati luminat.

Ange, Diana, am uitat sa mentionez ca si eu imi doresc mult iie. De fapt e un lucru ce mi l-as lua acum in iarna.Diana, tu zici de tarani dar cum ii gasesti? Noi vrem sa mergem (intr-o excursie de o zi) la vizitat castelul Bran, Pelisor, ptr copiii. Gasesc prin prejur ceva tarani, ceva sugestii?

Nelia tu esti serioasa, ai mai infia un copil? Daca da Angelina Jolie scrie pe tine. Si adica de ce infia si nu face? Ai vazut ce baby shower reusite ne ies





Mergi la inceput