MURATURI DULCI

MURATURI DULCI | Autor: Bratu Monica

Link direct la acest mesaj

Acum o luna am pus un butoi cu gogonele,pepeni,ardei verzi si tot ce mai trebuie la murat.Am suflat in ele aproape in fiecare zi cu un furtun.Gustul e foarte bun dar gogonele sunt dulci,nu au acea creala specifica muraturilor.Ce sa fac? Unde am gresit oare?
Am pus 25g sare/l de apa.
De ce sunt asa dulci?

Va rog astept un sfat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu mai adaug si o lingura de otet la 1l de "saramura"


monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

doar gogonelele sunt dulci, iar restul muraturilor sunt acrisoare ? inseamna ca soiul gogonelelor e "de vina".
sau, daca si celelalte muraturi din butoi sunt dulci, este posibil ca sarea pe care ai folosit-o sa nu fi fost potrivita, se recomanda sarea grunjoasa neiodata....

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Monica, ce-ai facut cu muraturile pana la urma? Asa au fost si ale mele anul trecut si am crezut ca n-am pus destula sare. Anul asta, am pus 50 g sare la 1 l apa cum am mai citit pe "atoatestiutorul" internet, sunt bune de sarate, sunt acre dar...am alta belea: zeama devine baloasa. Le-am si vanturat si tot asa stau! Ce sa le fac? Help!!! Nu vreau sa le pierd ca tare imi plac....






"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Citat:
citat din mesajul lui miriama

Monica, ce-ai facut cu muraturile pana la urma? Asa au fost si ale mele anul trecut si am crezut ca n-am pus destula sare. Anul asta, am pus 50 g sare la 1 l apa cum am mai citit pe "atoatestiutorul" internet, sunt bune de sarate, sunt acre dar...am alta belea: zeama devine baloasa. Le-am si vanturat si tot asa stau! Ce sa le fac? Help!!! Nu vreau sa le pierd ca tare imi plac....


N-am facut nimic ,nici macar nu le-am mai gustat.Din cate stiu cu zeama baloasa se intamla atunci cand stau la cald.eu asa am patit cu o serie de gogosari ,si i-am scos rapid pe balcon pe cei ramasi in stare perfecta.cei la care s-a balosit zeama nu i-am mai putut salva.Nu stiu ce fel de sare ai folosit .S-ar putea sa fie si sarea de vina.Eu nu stiu ce sa spun pentru ca pe cine am intrebat si eu cand mi s-au stricat muraturile fiecare a avut alta varianta si nimeni nu a avut 2 pareri la fel.Unii spun ca a fost otetul de vina,alta ca au stat la cald,alta ca au fost gogosarii de vine etc....
Nu stiu,cert este ca am pierdut vreo 6-7 borcane de gogosari.
Sincer nu stiu ce sa te sfatuiesc.Poate sa le scoti sa le speli bine si sa faci saramura din nou,nu stiu.....
Poate ne mai dau fetele niste pareri.Si eu am pus gogosarii toti dupa aceasi reteta si unii s-au stricat ,altii nu.Nu stiu ce sa cred.

Sper din suflet ,sa-ti dea cineva un sfat salvator.E pacat de munca si o iarna fara muratori(cum le zic eu) ........e nasol.







"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

miriama, cand apa devine baloasa, nu este suficienta sare...am patit-o si noi iarna trecuta, am ramas fara muraturi; desi am pus cate o lingura cu varf de sare la 1l de apa, tot nu s-au facut bine; cred ca era si sarea de vina (grunjoasa si neiodata, dar...)ca si cum nu era indeajuns de sarata...
anul acesta am pus 500g sare la 10l apavad ca stau bine;
nu stiu daca le mai poti salva....mai adauga sare si o sa vezi (asta in cazul in care nu s-au murat inca);

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Anasia, multumesc de sfat, dar si eu am pus acum tot 500 g sare la 10 l apa (sau 50 g sare la 1 l apa), dar.... asta e... de sarate sutn bune, suficient de acre, dar cand vad zeama....





"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Inebunesc fetelor!!!!!
Am vazut azi ca si la mine se baloseste zeama!
Nu stiu ce sa mai fac ,tocmai cand speram ca e torul ok,la gust sunt bestiale! Cred ca raman si eu fara pepeni si muraturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Monica, eu am continuat sa le vantur. Parca s-au mai indreptat, sper sa le tina Dumnezeu! Dar le-am vanturat si de cate 2 ori pe zi, pana m-am plictisit. Am taiat cateva si sunt OK. BAfta si tie!







"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

fetelor, daca sunt gogonelele ok, nu-i problema, chiar daca este baloasa apa; gogonelele sa nu fie moi, ca atunci sunt bune de aruncat...
miriama, poate chair o sa-si revina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

Fetelor dar eu anul asta am facut muraturi cu saramura calda, adica cit suporta mana apa....
si au vreo luna de cind le-am pus ,le tin afara in curte dar mi se par cam nesarate...tot la fel 1 lingura la litru de apa...
Cine mi-a zis sa le pun asa a zis ca nu se mai vantura ...dar am umblat la ele aseara si au facut floare...
Voi ce parere aveti?

Mergi la inceput