BEFORE SUNRISE
Mie mi-au placut multe filme, dar cel mai " pe sufletul meu" afost unul pe care, culmea, nu l-am vazut niciodata de la inceput, si prin urmare nici n-am stiut cum se numeste pana azi cand am butonat din intamplare pe canalul respectiv. Am pandit ca o leoaica pauza publicitara si reinceperea filmului, ca sa-i vad titlul: Before sunrise. O poveste de dragoste asa de simpla si de tulburatoare, rezumand cumva adolescenta mea cea zbuciumata...E a treia oara cand il revad, de-abia acum am reusit sa-l identific pe eroul principal in persoana lui Ethan Hawke, dar ea nu cred ca e o actrita cunoscuta.
Cine stie despre ce film indrug eu aici, a fost si in Romania, nu se poate sa nu va atraga atentia. Tinerii astia doi se intalnesc intr-un tren, vorbesc vrute si nevrute, el trebuie sa coboare la Viena. El era american, ea frantuzoaica. Pana la statia terminus, el o roaga sa se gandeasca la propunerea de a face o escala la Viena si a peterece o noapte acolo. Cum i-a argumentat? " Gandeste-te ca au trecut deja 10 ani, esti casatorita , relatia voatra s-a banalizat, esti cumva nemultumita de viata ta. Si , deodata, iti amintesti de seara asta si de propunerea mea. Ai sa te intrebi mereu "oare cum ar fi decurs viata mea daca as fi acceptat?" Si, ea accepta. Frumos, foarte frumos. In discutiile lor abordeaza toate temele importante ale vietii. E un film care te face sa crezi ca totusi viata poate fi frumoasa si oamenii sensibili si puri.
Normal ca atunci cand o vad pe tipa asta in tren ma gandesc ca, la 18 ani am "fugit" intr-o seara de-acasa la Slatina unde iubitul meu era la scoala de subofiteri, ptr ca, mai apoi sa ma gandesc ca mai bine il astept in gara de la Bucuresti... Daca nu l-am vazut coborand din tren, am luat acceleratul in directia inversa, am trecut prin gara de la Ploiesti Vest (la 100 de m de blocul meu in care mama se gandea linistita ca fiica sa e la o prietena la Sinaia), si m-am oprit tocma' la.... Arad. E poveste lunga si nu v-o spun acum. Oricum, atata ii trebuie fie-mii sa-mi indruge povesti cu prietene si dormit peste noapte!
Deci, sa revenim! Cine a vazut filmul asta?
Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i!
Raspunsuri
Marox spune:
Este un film pe care il ADOR!!! L-am vazut in Romānia acum nu mai stiu citi ani, 6-7 poate si de atunci, din pacate, nu am mai avut ocazia. Am incercat sa-l gasesc in DVD (ca sa-l pot auzi in varianta originala si nu cea franceza, dublata), pina acuma fara succes. Actita este frantuzoaica si, daca nu ma inseala memoria, o cheama Julie Delpy, a jucat si serialul american "E.R." (ala cu spitalul de urgenta, eu nu l-am urmarit, asa ca poate nu am scris corect numele).
De ce mi-a placut filmul? Pt ca era foarte simplu, niste tineri care se intilnesc si discuta o noapte intreaga plimbindu-se printr-un oras necunoscut...Parea asa de...real, asa de posibil ca sa ni se intimple si noua, oamenilor obisnuiti...
iren spune:
Mie mi-a placut filmul la nebunie,desi nici eu nu stiam cum se numeste,fiindca nu am reusit niciodata sa-l vad de la inceput.Foarte realist si fara deja banalul happy end,poti sa te regasesti in el si te face sa te gindesti la "ocaziile" ratate...
Iren&Bogdanelu
ralucami spune:
quote:Si o garoafa la butonieraHai ca a fost tare faza
Originally posted by Angela T.
tipa avea cumva o fusta lunga in carouri ?
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Laura _Oprescu spune:
si mie mi-a placut filmul...va recomand si Happenstance cu Audrey Tatou (parca asa se scrie )actrita care a jucat in Amelie Poulain...e acelasi gen: "ce-ar fi daca", desi in cazul de fata in Before Sunrise...e "ce-ar fi fost daca..."jumatatea din tren era jumatatea din poveste...ei au evitat regrete si semnificatiile de mai tarziu in "traieste clipa la maximum"...fa acum tot ce simti ca ai vrea sa continue , nu lasa ca mai tarziu sa te intrebi...:"ce-ar fi fost daca?"..pupici
ddeisl spune:
heeeeeeiiii...
filmul asta l-am vazut si ioooo...si ma leaga multe de el..
pai ce ma mir! ca doar avem acelasi singe...si uite ca nici io nu stiam cum ii zice!
chestia cu fugitul de acasa am facut-o si io...asta era cu ex-ul cind ne-am dus la bunica luila singeru si mama ma credea prin patirlagele...din nefericire fuga mea a fost descoperita de mama
..si era cit p-aci sa nu ma mai lase la mare cu ex-ul...ce vremuri!!!
dar filmul nu-mi aminteste de fuga aia ci de actualul sot
ANDRUSHKA spune:
http://www.blockbuster.com/bb/movie/details/buy/0,7957,VID-V+++133986,00.html?
Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i!