Pepenasi de iulie - august 2008 (156)
Raspunsuri - Pagina 5
Gini75 spune:
Capri, Flo, Ooka , Anka
Anka, flo, o sa incerc sa fac cum ati zis. Multumesc.
Ooka, eu nu ma gandesc inca sa schimb bona. Irina nu plage cand o vede pe bona, se duce la ea, se joaca. Ea plange cand vede ca noi plecam. Vrea sa stam cu ea sau s-o luam si pe ea. Luni si marti a trecut sotul meu pe-acasa la pranz si era bine, vesela. La fel, seara o gasesc vesela. Dimineata avem o problema.
In legatura cu bona ta, e posibil ca ea sa fie ok, dar pur si simplu sa n-o placa copilul si atunci n-ai ce face, trebuie s-o schimbi. Studiaza comportamentul copilului in continuare si sper sa iei cea mai buna decizie.
ooka spune:
Anka se prea poate, insa uneori pare ca se inteleg, bona sta si ii citeste la ea in camera si Sofica se joaca. Insa reactiile astea ma termina. Ce bine ar fi daca mi'ar putea spune. Psihopupu zice ca reactiile sunt suficiente pentru a putea stabili un curs al actiunii atunci cind e vorba de plozi asa mici. Pe de alta parte am vazut azi o bona, la un interviu care mi'a explicat ca aceasta capacitate de "scanare" senzoriala a cupilului paleste dupa 12 ani da pana atunci face toti banii cum s'ar spune. Asa ca sa ma bazez pe ea ca merita si stie cel mai bine. Eu oricum cred si in energii pozitive si negative in convertiri de ginduri in energii, etc asa ca in mintea mea calculul e simplu: bona se panicheaza/sperie si tranmite cupilului o energie negativa, cupilu mi'o transmite mie insa faptul ca o tranziteaza lasa urme.
mami de Sofi
mcoca spune:
Gini, nu trebuie sa te eternizezi dimineatza cu ea. Ii spui : mama merge la lucru, tu ramai cu bona, iesitzi afara, va jucatzi, bla, bla. Trebuie sa fii ferma si convinsa de ce spui, ca daca tu culpabilizezi ea o sa simta imediat. La noi merge foarte bine chestia.
Acum 2 saptamani am avut liber o saptamana, dar Maya a mers la bona 3 zile. Ei in alea 3 zile a plans de numa dimineatza cand o duceam, pentru ca eu ma simtzeam vinovata ca o duc, ne dadeam pusi peste pusi, ea se agatza de mine. Groaznic, ce sa mai. Apoi, am reintrat in normal. Deci de aia zic ca depinde extrem de mult si de tine.
In rest, cu ritmul o sa te obisnuiesti in vre-o luna zic eu :).
Vicky si Printzesone
ooka spune:
Gini, Anka multam
.
Gini, la tine nici nu e cazul sa te gindesti asa. Daca soficu doar bocea era alta treaba. Dar se nevrozeaza si ma pun in garda cel mai mult reactiile violente fata de bona. Adica cit Irinu nu musca/smulge/bate, io zic ca e ok
. Asta asa in gluma. Pupici Irinului si tie si sa vegheze Dumnezeu asupra ei.
mami de Sofi
Gini75 spune:
Anka, sa stii ca m-am gandit la tine si la programul tau cand era Eliza micuta. Eu as fi luat-o razna. La mine teoretic se termina la 5, sper ca si practic si sper sa nu fie multe exceptii. Da, eu vad partea pozitiva si sunt sigura ca peste o saptamana - 2 o sa-mi intru in ritm, nici n-o sa mai simt c-am lipsit de la servici. Clar intoarcerea la servici are si multe parti bune, mai o cafea cu colegii, o masa, o barfa, sa nu mai zic de cat timp n-am mai purtat tocuri.
Si in plus am scapat de curatenie, ca face bona. 
Vicky, multumesc, ai mare dreptate.
ankalaura spune:
Sau alta chestie, bine ca nu trebuie sa le duceti la cresa de stat, ca atunci sa fi vazut jale.
Ooka, ai tu dreptate cu energiile, si sper ca se vor regla toate in curand. Si o sa se regleze ca e musai.
mcoca spune:
Ooka, ai dreptate sa te ingrijorezi, zic eu. Nu poti pune o camera?
Vicky si Printzesone
ooka spune:
ca tot s'a dat drumul la cuvinte mai aveam ceva de spus![]()
Anna tu erai parca ieri terminata ca fieta face mofturi la mancare. Sofia face si ea mofturi. Din mai multe motive, ca s'a saturat de anume aliment, ca vrea sa manance ea, prin simpatie (cind mananca impreunca cu verisoara ei si aia moftureste), ca nu'i place etc etc etc. Ioana bea lapte? daca da, da'i lapte, pt copii de preferat si baga si un galbenus. Asta ar fi sfatul nostru de la nutritionist. Pot trai lejer cu 600 ml lapte pe zi plus vreo 6 masuri de cereale plus un galbenus, adica le aduce cam tot ce e nevoie. Daca se porceste ca sofica si vrea mai mult baga si lapte delactozat, asta ca sa nu se strice burtica de prea multa lactoza. Daca n'are nimic, da'i inainte cu lapticul. Mie mi'a spus ca e soiul ala raru' care daca o fortez s'ar putea sa mi'o faca ea mie si sa nu mai haleasca nimic. Porcu' dupa ce s'a lasat de masa de prinz (legume cu curcan) s'a apucat de rosii. Mananca doua rosii pe zi. Si s'a dat si pe lactate. Branza, cascaval, iaurt, smantana, almete, parmezan, cas, urda (doar proaspata), ce'o fi, lactat sa fie. Ca metoda, eu i'am pus la dispozitie pe rind cit mai multe, sa vad ce vrea. A ramas la branza, rosii, cartofi, morcovi ca alimente de baza. In rest mai mananca putina banana, fructe, cereale, paste, ce'o fi. In general ce mancam noi, adultii. Pentru ca nu mai vrea deloc carnita, o pasez si o ameste cu suc de rosii si ii fac pizza. Asa mai baloseste la o felie. O las sa manance ea nu'i bag eu in gura ca incepe circul si vrea sa plece de la masa. Am mai observat ca daca ii pun in fata si nu stau si eu jos, da sunt in bucatarie mananca mai bine. Ii mai dau cind se joaca sau cind iesim afara ii dau paine sau cornuri. Oricum nu dispera, asa sunt unii mai plin de fitze dar sigur au alte talente![]()
mami de Sofi
AnnaBaby spune:
Ooka eu o pacalesc cu iaurt, se pare ca e singura metoda care functioneaza cat de cat, dar nici asta nu merge mereu. Si papa o gura doua de iaurt, apoi mai indes eu ceva mancare in gura ei, ea imi arata iaurtul, iar ii dau, sau ma fac ca iau iaurt in lingurita dar de fapt am mancare, etc Si uite asa mananca niste combinatii de nu-ti vine sa crezi. Alta combinatie a fost cu struguri, ca a avut o mare pasiune pt ei (zic ca a avut ca nu mai are acum, adica ii vrea doar ca sa se joace cu boabele si sa le striveasca prin casa, nu sa le manance
), si in perioada aia ii puneam in fiecare lingurita de mancare si o bobita de strugure si asa vroia sa manance
. Eu nu as fi mancat asa combinat nici batuta, dar ea asa vroia. Ma rog...
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
ooka spune:
Anna, un alt sfat pe care nu ti l'am spus a fost sa ii dau sa manance ce vrea. Bea lapte a ta? ca nu mi'ai spus
Vicky multam de opinie
, camerele nu is in bujetu' de acu', ca vreau sa string banuti sa plec in concediu. Am discutat insa cu soata de camere si o sa punem musai, ca e mai sigur.
mami de Sofi