Ce antivirale sa am in casa cu gripa asta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LidiaB spune:

Buna,

Eu chiar nu inteleg de ce atata panica datorita gripei!? De ce trebuie sa le aveti in casa? Sunt farmacii deschise 24/24. Iar de e gripa si nu raceala, trebuie depistat tipul de gripa, care se face prin analiza de laborator si ..atunci sa prescrie nenea Dr ceea ce trebuie. Niste prieteni de ai mmei au avut ..si cum a inceput asa a si trecut gripa porcina, in 3-5 au fost ok si li s-a parut ca a fost ca orice alta gripa...doar tratamentul era diferit. Daca la alte tipuri de gripa trebuia doar febra tinuta sub control si antigripal, la aceasta in plus li s-a dat antibiotic. A, si dupa ce le trecea febra chiar si dupa 3 zile..puteau merge la serviciu sau scoala si ...nimeni din anturaj nu a luat. Ciudat, nu?

Toate cele bune,
LidiaB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Eu nu inteleg un lucru: pai daca e virala, si se stie clar treaba asta...de ce se trateaza cu antibiotic ????

Ca toata lumea vorbeste de antigripale in sus si-n jos, care sunt altceva decat ce avem noi prin casa....insa tuturor li se baga antibiotic...pai cum vine asta ???!!!

Cred ca pot sa-mi raspund singura: exista risc de suprainfectare si atunci sa fim siguri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui maminuta
... am primit sfat sa avem in casa = isoprinosine,calmogripin,vitamina c de la Hofigal,si un siropel de macese si catina de la favisan pe care mai nou il folosim cu apa in loc de suculet.La o cana de 200 ml punem un capac de siropel.
Am mai fost sfatuiti sa bem bauturi calde pe cit posibil,sa facem gargara cu sare dintr-aceea mare ( la o cana de 200 ml o lingurita cu virf sare) dimineata si seara,iar fetitei sa ii curatam nasul cu betisoare inmuiate in aceasta solutie seara la baita.

am inteles acum ce "antigripale" poti tine in casa in mod curent: vitamina C , sirop de macese-catina si calmogripin = amestec de analgezice si antipiretrice .... ei, daca-i asa, cred ca nu e om sa n-aiba in casa "antigripale"

e intocmai ca si confuzia destul de frecventa intre antibiotice (peniciline, tetracicline etc...) si usturoi (care are si el un oarecare efect bactericid...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Gabi..multumesc pentru "mistocareala".
Nu fac parte din categoria celor care confunda antibioticele cu usturoiul daca cumva am lasat aceasta senzatie.
In calitate de asistent medical puteai oferi o postare ceva mai "profi" si chiar ti-as fi multumit.

Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Maminuta, nu te supara pe mine dar raspunsul la intrebarea ta l-am auzit de nu stiu cate ori din gura medicilor pe la TV. Toti au spus acelasi lucru: in caz ca cineva prezinta simptome, se izoleaza la domiciliu si anunta medicul de familie, FARA A SE TRATA DUPA URECHE!!! Adica, pana nu te vede nenea dr nu iei nimic de capul tau!

Ceea ce ti-a recomandat dr ta de familie mi se pare mai mult decat de bun simt si, sincer, mi se pare ca ti-a facut o listuta, asa, doar ca sa-ti temepereze panica...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maminuta

Gabi..multumesc pentru "mistocareala".
Nu fac parte din categoria celor care confunda antibioticele cu usturoiul daca cumva am lasat aceasta senzatie.
In calitate de asistent medical puteai oferi o postare ceva mai "profi" si chiar ti-as fi multumit.

nu m-am referit la tine, maminuta. sorry ca ai luat-o perso.
dar vezi tu, in scurt timp romanul va deveni la fel de expert in antivirale ca si in fotbal, politica, homeopatie si attachment parenting

Vreau sa precizez ca eu NU sunt asistent medical.

Anyway, o postare mai 'profi' din partea mea ar fi fost: schimba titlul topicului , deoarece citindu-l "tel quel" o multime de oameni vor crede ca pe piata exista o droaie de antivirale (si se pot lua chiar si fara fara reteta...) si ei nici nu stiau macar... si vor vrea sa aiba in casa si sa se indoape cu ele dupa ureche ... asa, "a la roumaine".

PS: sunt "gand la gand cu bucurie" cu PsichoMom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui LidiaB

Buna,

Eu chiar nu inteleg de ce atata panica datorita gripei!? De ce trebuie sa le aveti in casa? Sunt farmacii deschise 24/24. Iar de e gripa si nu raceala, trebuie depistat tipul de gripa, care se face prin analiza de laborator si ..atunci sa prescrie nenea Dr ceea ce trebuie. Niste prieteni de ai mmei au avut ..si cum a inceput asa a si trecut gripa porcina, in 3-5 au fost ok si li s-a parut ca a fost ca orice alta gripa...doar tratamentul era diferit. Daca la alte tipuri de gripa trebuia doar febra tinuta sub control si antigripal, la aceasta in plus li s-a dat antibiotic. A, si dupa ce le trecea febra chiar si dupa 3 zile..puteau merge la serviciu sau scoala si ...nimeni din anturaj nu a luat. Ciudat, nu?

Toate cele bune,
LidiaB

Pai, Lidia, hai sa-ti spun eu ce s-a intamplat... unii romani s-au panicat in asa hal incat au dat navala in farmacii sa faca stocuri de medicamente... In stilul asta in curand va tr sa bage fabricile de medicamente foc continuu ca sa potoleasca panica potentialilor pacienti....

In privinta tratamentului cu antibiotic, da-mi voie sa ma indoiesc... Fie cunostintele tale au avut ceva complicatii si atunci, da au avut nevoie de antibiotic, fie informatia a ajuns la tine putin gresit... Inclin sa cred aceasta a doua varianta, data fiind durata scurta de vindecare.

Mergi la inceput

Acu' vreo 7 ani am facut si eu o gripa (cred ca singura din viata). Era clar o gripa, se potrivea cu epidemia de atunci, avea componenta enterovirala cum a fost in anul respectiv... dar doctorita de familie m-a ascultat la plamani dupa 4-5 zile de la declansarea simptomelor si a zis ca sunt 'un pic prinsi si plamanii', chiar daca eu nici macar nu tuseam, nu stranutam si nu aveam muci (dar febra tot persista, ce-i drept!). Ca atare, ca sa nu dau in alte belele, mi-a dat Augmentin 5 zile si a fost totul in regula. Posibil ca in felul acesta sa fi evitat o suprainfectie bacteriana, care mi-ar fi facut mai mult rau, pesemne, decat gripa insasi... gripa care intre timp isi diminuase substantial simpotmele.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604
Vreau sa precizez ca eu NU sunt asistent medical.

Gabi,din profilul tau reiese altceva.Ca esti ...ASISTENT MEDICAL
http://forum.desprecopii.com/forum/pop_profile.asp?mode=display&id=10029

Mergi la inceput

psichoMom.. panica mea a fost justificata cumva .Atunci cind cea mai buna amica aflata la Berlin ma suna sa-mi spuna ca fetita ei de 6 ani se afla izolata la CAPITAL HEALTH Hospital din Berlin cu H1N1 pozitiv si ca de 8 zile e aproape inconstienta si nu reusesc medicii sa o stabilizeze,plus alte 3 situatii aici de amici confirmati,efectiv am intrat in panica.Apoi si zvonul cu criza medicamentelor...si gata starea de panica.
Multumim Domnului nu am fost bolnaviciosi de fel si in casa cumparam medicamente pe care le arunc periodic ca expira.Iar acum chiar nu aveam nici macar o aspirina in casa.
Iar apropo de recomandarile Dr mele,nu avem genul de relatie sa-mi dea ceva sa ma linisteasca.Sunt genul de pacient care cere explicatii la orice prescriptie.Fiind a noastra de 12 ani,cred ca intuiesti tipul de relatie.
Si daca acum am luat 3 lulele nu inseaman ca sunt mai linistita.M-am resemnat cumva si ma rog sa ne ocoleasca nebunia asta.Atit.Pentru ca nu avem ce sa facem.Daca e sa se lipeasca microbul,se lipeste orice ai face.

Mergi la inceput