Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 (3)
Raspunsuri - Pagina 17
NelaM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gegea Buna seara, fetite cu codite! M-am pus serios cu burta pe citit despre decalotare, aveam la un moment dat deschise muuulte pagini numai despre asta si, intr-un final, am decis sa zicem NU decalotarii, sa lasam firescul sa-si umreze linistit cursul. Daca mai intereseaza pe cineva, las link-urile bantuite: http://www.circumcizia.org/ http://www.cirp.org/library/treatment/phimosis/index_ro.html http://www.cirp.org/pages/parents/peron1/index_ro.html http://www.babycentre.co.uk/baby/dailycare/genitals/ Eu nici la Daria nu am indepartat nimic, sa spal in interior, desi am auzit si citit mamici care fac asa. Pfiuu, ca mi-am luat o piatra de pe inima, ne-am macinat multisor pana sa luam decizia asta, pt ca aici nu intalnesti medic care sa nu recomande decalotarea si care sa priveasca fimoza ca pe ceva fiziologic. Rasuflu usurata. nela, elle, mihaela, saru'mana pt aprecieri! Geani, mamica unui carliontz pufos - Daria (03.04.05) si a unui bebelin scumpilin - Filip (30.08.2009) Poze |
Giani, bine ca te-ai linistit cu decalotarea, e important. Eu nu ma pricep la baietei, iar Anei ii curat zona in limita normalului si a bunului simt (sters cu servetel umed si spalat la baita), cum zici si tu, nu m-am apucat sa desfac, sa trag sau mai stiu eu ce sa fac in zona... sa nu mai vorbesc vaginal! Nici nu mi-am pus problema, de altfel.
Ce mai fac copilasii tai?
Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)
Ana, asa cum e ea… si noi pe langa, minunandu-ne continuu
gegea spune:
alex, ce simpatica esti cu toate temerile tale... Vad ca iti pastrezi ritmul panicat din sarcina (sper sa nu te supere afirmatia mea). Bucura-te de bebelusa ta scumpa fina (si extraordinar de feminina, de mica mica) si sanatoasa. Stiu ca e absolut firesc sa iti faci o mie si una de griji, insa daca ai incerca sa te detasezi un pic, totul ti s-ar parea mult mai usor. Eu iti vorbesc din experienta, pt ca si eu am fost asa speriata si intrebatoare, la inceputuri, cu Daria mea, acum insa, sunt exact pe dos, de ma minunez si eu de mine.
mihaela, ptiu, ptiu, ce-mi place ca esti asa in verva... Bravo, asta implica, pe langa ajutorul pe care il ai, si un puiut tare cuminte, asa-i ?
biaz, si pe mine ma ajuta Daria la baita si e f binevenit ajutorul ei cand sotul nu poate participa. Stie ce e de pregatit pt baita, chiar de multe ori e mai atenta decat mine si nu uita nimic. Si-a luat in serios rolul de surioara mai mare si de "mamica" pt bebelusul ei de jucarie, care are deja multe hainute de la Filip si care se bucura de multe ori de aceeasi tratatie pe care o primeste si micutul nostru (imbaiat, plimbat, scos la aer, batut pe spatic, ba chiar si hranit ).
selen, imi pare rau de noaptea grea si va uram sa fie doar o exceptie. Recunosc ca nici la Daria si nici acum la Filip nu am simtit ce e aia noapte grea, nedormita. Noapte usoara si cu un Mos Ene generos!
cristina, voi sunteti cei carora li se aplica teoria in care credeam mai demult: Andrei seamana cu Tine si e tare tare frumos si Emma seamana cu sotul tau si e o scumpa si o delicata.
Daca va puteti imagina, amandoi copilasii mei au luat de la tati pana si jocul degetelor de la picioare (arcuiesc degetele spate-fata si repeta miscarile). Chiar nu credeam ca si asa ceva se poate transmite prin gene...
Oare sa ma bag si la bb3 sa vedem cu cine va semana?
monikus saracuta de tine... chin in sarcina, chin si acum cu papica. Si eu sunt de acord cu fetele ca ar trebui sa incluzi mai multe in meniul tau. Tind sa cred ca noi aproape am scapat de colici, dar atunci cand ne-au chinuit, indiferent ce papam, la fel era, deci ei oricum isi fac de cap, cu sau fara mancaruri care, in principiu, baloneaza.
Oare trebuie sa-mi fie rusine ca eu nu am calcat nici o hainuta nici la Filip, nici la Daria (decat atunci cand se impunea, ca necalcata nu putea fi purtata sau ma rog... arata urat)? Folosesc detergent normal, doar clatirea e mai abundenta si suntem bine mersi.
claudia, sanatate multa, mami!
adriana_m, bine ai mai aparut pe aici!
raluk, imi pare rau ca treci prin atatea. Eu nu stiu cum rezisti atata fara somn. E drept ca sunteti inca in prima luna, dar tare dificil mi se pare ce descrii tu. Numai dupa o zi din asta si as fi terminata din toate puncele de vedere. Sorry ca nu suna a incurajare ce am scris, eu iti tin pumnii sa se regleze programelul vostru, sa dispara colicii si sa nu ramana decat somnicul, papica si joaca in rutina zilnica!
diana, mi-au placut mult mesajele tale. Si ma regasesc si eu in activitatile tale (copiii nostri sunt de aproximativ aceleasi varste), dar sunt convinsa ca mi-ar fi fost mult mai greu daca era diferenta mai mica intre ei.
adi, ma bucura revenirea ta si asteptam zile mai linistite sa ne scrii mult si frumos!
Geani, mamica unui carliontz pufos - Daria (03.04.05) si a unui bebelin scumpilin - Filip (30.08.2009)
Poze
gegea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui NelaM
Giani, bine ca te-ai linistit cu decalotarea, e important. Eu nu ma pricep la baietei, iar Anei ii curat zona in limita normalului si a bunului simt (sters cu servetel umed si spalat la baita), cum zici si tu, nu m-am apucat sa desfac, sa trag sau mai stiu eu ce sa fac in zona... sa nu mai vorbesc vaginal! Nici nu mi-am pus problema, de altfel. Ce mai fac copilasii tai? Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09) Ana, asa cum e ea… si noi pe langa, minunandu-ne continuu |
Salut, Nela! Buna dimineata, de fapt, ca se potriveste amandurora!
Multumim de intrebare, copilasii dorm bustean, amandoi au adormit in brate la mami, care pe unde a apucat: Filip pe piept si Daria pe umar. E bine la mami, ce sa le faci?
Voi? Ceva plimbari in program?
Si eu mananc muuult dulce si chiar azi am rugat-o pe soacra-mea (ca tocmai se pregatea sa faca o ciocolata de casa pt Daria) sa puna cacao doar in jumate de compozitie, cealalta jumate sa o lase alba pt mamica alaptatoare. Dar eu sper ca ea a inteles ca de fapt trebuie sa faca doua, una cu cacao si alta fara si ca mie doar mi-a fost rusine sa i-o zic direct.
Geani, mamica unui carliontz pufos - Daria (03.04.05) si a unui bebelin scumpilin - Filip (30.08.2009)
Poze
gegea spune:
O femeie foarte frumoasa are un accident de masina destul de grav cu un barbat. Masinile lor nu mai sunt decat niste epave. Se tarasc, deci, afara din gramezile de fiare respective si femeia intra in vorba:
- Dumneavoastra sunteti un barbat iar eu o femeie. Uitati-va putin la masinile noastre. N-a ramas nimic din ele si totusi noi nu avem nici o zgarietura. E un semn ca Dumnezeu a vrut sa ne intalnim in felul asta si sa devenim prieteni.
- Sunt de-acord cu dumneavoastra, raspunde barbatul flatat. Trebuie sa fie un semn.
Dupa un moment de tacere, femeia continua:
- Ia uitati, inca un semn. Toata masina mea e facuta praf, dar sticla de vin din interior este intacta. Dumnezeu a vrut cu siguranta sa bem in cinstea acestei sanse unice de-a fi ramas in viata si de a ne fi intalnit. Ia sticla si o intinde omului. Barbatul o deschide suspicios... si, pana la urma, bea jumatate din ea si o intinde femeii inapoi. Ea o ia, ii pune dopul la loc si o da din nou barbatului.
- Dumneavoastra nu vreti ? intreaba acesta mirat.
- Nu... Eu cred ca o sa astept Politia ...
Intr-o buna zi, la poarta Raiului, un tip foarte ofticat. Sfantul Petru il ia de-o parte:
- Ce-i fiule, care e problema ?
- Pai, nu se poate dom`le, uita-te la mine, am 35 de ani, sanatos, puternic, nu fumez, nu beau, nu sunt casatorit... seara ma culc linistit si dimineata ma trezesc mort, in ceruri? Trebuie sa fie o greseala !
- Mmmm, nu s-a mai intamplat pana acum, dar, in fine, sa vedem. Cum spui ca te cheama fiule ?
- Manivela, Grigore Manivela!
- Si ce meserie zici ca ai avut ?
- Mecanic auto.
- Aha, gata, uite, am gasit fisa ta... pai s-a lamurit fiule, uite, aici scrie ca ai murit de batranete!
- De batranete?! Cum de batranete ?
- Pai da, ca am insumat orele de manopera din facturile tale, si a iesit ca ai peste 100 ani!
O blonda superba se duce la manastire si cere insistent sa vorbeasca cu maica stareta.
- Ce e, fata mea?
- Maica stareta, trebuie sa ma ajuti. Am pacatuit foarte tare si vreau ca Dumnezeu sa-mi ierte pacatele. Ce sa fac?
- Dar ce s-a intamplat, fata mea?
- Maica stareta, m-au violat 40 de barbati trei zile in sir. Ce sa fac ca sa-mi ierte Dumnezeu pacatele?
- Fata mea, du-te acasa si bea zeama de la 40 de lamai 3 zile si apoi intoarce-te la mine.
- Bine, maica stareta. Iti multumesc foarte mult!
Pleaca blonda, bea zeama de la 40 de lamai 3 zile consecutiv si se intoarce la manastire.
- Maica stareta, am facut ce mi-ai spus. Mi-a iertat Dumnezeu pacatele?
- Pacatele nu stiu daca ti le-a iertat, dar macar ti-a disparut ranjetul de satisfactie!
Poze
NelaM spune:
citat din mesajul lui cristina_ana Buna fetelor! Bine v-am gasit la scutece!!!! De cateva zile au inceput si la noi colicii, dar din fericire se manifesta doar seara. Plange vreo 2-3 ore incontinuu, si se uita la mine cu niste ochisori disperati, ca imi vine sa o mananc de draga ce-mi este. In timpul zilei nu i se aude gurita, e o scumpa, sta la ea in patut, sau in scoica de masina, si se uita pe pereti sau la mine si nu zice nimic. O iau cu mine in bucatarie cand gatesc, sau in baie, si asa pot sta si eu sa ma lafai in cada. Se uita la mine si nu comenteaza! E tare de gasca fetita mea! Voi nu v-ati speriat cu gripa asta? Eu eram obisnuita sa=mi iau ambii copii cu mine peste tot, inclusiv in supermarketuri, restaurante, locuri de joaca, etc. Acum se pare ca tebuie sa stam numai in casa. Pe Andrei nu l-au mai primit la cresa ca avea muci. Pai el are muci de luni de zile, fara alte simptome. Nu stiu ce o sa ma fac daca o sa trebuiasca sa-l tin acasa toata iarna! Sper sa nu fie cazul! Am reusit sa ma mai uit la pozele voastre, avem niste bebelusi super draguti, care acum au inceput sa prinda forma de copilasi, sau mini-omuleti! Daca pana acum cam semanau toti intre ei, acum incep sa li se defineasca trasaturile! Nu am mai scris de atita timp, ca nici nu mai stiu cui sa ma adresez si ce sa va spun! Trebuie sa ma organizez si eu mai bine, ca nu se mai poate! Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) ) POZE |
Cristina, chiar ma intrebam unde ai disparut!
Ma bucur sa aud ca sunteti bine iar fetita e o super cuminte, atat cat te lasa sa te bucuri de "me time" in linsite!.
Sper sa il primeasca pe Andrei la gradinita, totusi. La noi cu gripa asta e asa si asa. Aici sunt mult mai informati, drept e, HK e bine pus la punct pentru detectarea si izolarea eventualelor cazuri (au avut mult de suferit de pe urma celei aviare si acum sunt bine pregatiti, daca se poate spune asta).
Si eu merg cu Ana peste tot, la supermarket, la cafea... mi-a trecut prin cap sa mergem si la piscina, dar acum s-a mai racorit si astept iar caldurile sa imi pun planul in aplicare. Si o sa merg din ce in ce mai des cu ea peste tot, mai ales ca se apropie sarbatorile si imi place tare mult atmosfera de aici, o sa incepem iar plimbarile lungi, mai departe de casa.
Mie, sincera sa fiu, mi-e mai frica de ceilalti copilasi cand ies in lume... Ieri de dimineata, spre exemplu, cand am fost la cafea, se adunasera 3 fetite deasupra Anei, care le radea din carut. Asa mi-era de frica sa nu o loveasca, neintentionat bineinteles... Tot cu frica in san am stat cat am fost acolo.
Tot la cafea am intalnit o suedeza cred ca era, dupa vorba, care a fost atat de draguta, vazandu-ne singure, ne-a invitat sa ne alaturam lor (era un grup de vreo 3 mamici). M-a impresionat tare gestul.
gegea spune:
Copilul il intreaba pe tatal lui ce inseamna politica. Tatal il pune pe genunchi si incepe sa-i explice aratand exemple:
-Fii atent copilas, eu aduc banul in casa, deci eu sunt CAPITALISMUL. Mama are grija de bani, deci ea este GUVERNUL. Bunicul tau are grija ca totul sa fie in regula, deci el este SINDICATUL. Babysitterul nostru este CLASA MUNCITOARE si cu totii muncim ca Tu, POPORUL sa te simti bine si sa nu-ti lipseasca nimic. Iar Fratiorul tau de cateva luni este VIITORUL nostru comun.
Copilasul retine tot ce a auzit si merge la culcare. In timpul noptii se trezeste ca fratiorul lui plange, asa ca trebuia schimbat pampersul. Se ridica si vrea sa-i zica mamei ce se intampla, dar asta doarme atat de adanc, ca nu reuseste s-o trezeasca. Intra sa-i spuna babysitterului, dar tatal lui tocmai se harjonea cu ea in pat in timp ce bunicul lui tragea cu ochiul prin fereastra. Nimeni nu-l observa, asa ca merge inapoi in pat.
Ziua urmatoare tatal lui intreaba daca poate sa spuna cu propriile cuvinte ce inseamna politica. Copilasul isi aminteste de cele vazute noaptea si raspunde:
-Politica este cand CAPITALISMUL profita de CLASA MUNCITOARE in timp ce SINDICATUL priveste neputincios. GUVERNUL doarme, nimeni nu baga in seama POPORUL, iar VIITORUL nostru este in rahat.
Si cu asta am plecat la nani, ca imediat se trezeste Praslea la papica. Pup, fetele mele, noapte buna ! O zi frumoasa, Nela!
Poze
NelaM spune:
citat din mesajul lui gegea Dar eu sper ca ea a inteles ca de fapt trebuie sa faca doua, una cu cacao si alta fara si ca mie doar mi-a fost rusine sa i-o zic direct. |
ce figura esti cu soacra si cu ciocolata!
Hehe, mi-am si imaginat cum au adormit puiutii pe tine, ca tare bine tre sa fie.
Noi azi avem in program plimbarica de dimineata, tot asa, plecam cu tatal Anei sa il petrecem pana la autobuz, dupa care calc si tura a doua, tricourile mele, ca ieri am luat-o pe prioritati cu calcatul, am dat gata camasile sotului doar. Asa de ciuda imi e ca le las sa se adune, de nu iti zic! Dar le-os ispravi si pe alea, azi.
Iti doresc un somn usor, ca se face destul de tarziu si acasa, e 1am deja.
gegea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui NelaM
ce figura esti cu soacra si cu ciocolata! Hehe, mi-am si imaginat cum au adormit puiutii pe tine, ca tare bine tre sa fie. Noi azi avem in program plimbarica de dimineata, tot asa, plecam cu tatal Anei sa il petrecem pana la autobuz, dupa care calc si tura a doua, tricourile mele, ca ieri am luat-o pe prioritati cu calcatul, am dat gata camasile sotului doar. Asa de ciuda imi e ca le las sa se adune, de nu iti zic! Dar le-os ispravi si pe alea, azi. Iti doresc un somn usor, ca se face destul de tarziu si acasa, e 1am deja. Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09) Ana, asa cum e ea… si noi pe langa, minunandu-ne continuu |
Spor la calcat si plimbare frumoasa! Si eu urasc calcatul, am noroc de un sot care isi calca singur, iar hainele fetitei (culmea!) le calc cu mare drag pt ca sunt micute si dragute si, evident, numai vara. Pup, acum chiar inchid! Have a nice day!
Poze
daciana.ilie spune:
salutare fetelor
...ahhh ..trebuie sa ma spovedesc:
- nu calc hainutzele;
- mananc orice ...mai putin lapte (- la care am eu intoleranta - dar azi de ex am baut o juma de litru ..) si mai cu grija varza gatita ...si nici fasole ...inca;
- nu decalotam ..nu umblam acolo nici ca sa ne uitam macar;
- nu facem baie zilnic ..facem de fapt cand apucam - de vreo 2 ori pe saptamana as zice, in medie ...poate 3;
- in apa de baitza punem de la prima baitza gel de la nivea si nu clatim dupa cu nimic;
- dupa ce am iritat copilul dandu-l preventiv cu bepanthen in primele saptamani - acu nu mai dau cu nimic - la fiecare schimb de scutec in sterg cu finet de scutec umed ; idem si la kk - intai stergem cu servetele umede si pe urma cu bucatica de scutec ud ; dupa stergere am grija sa tapotez f bine zona cu alta bucatica uscata si de obicei verific pliurile cu mana ca sa vad daca sunt uscate; (rar, cand apar mici mici semne de iritatie - folosesc triderm - eftin si bun - dar nu cititi instructiunile )
..sa vedem ce mai e ...
aaaa ..mi-a fost si frica sa va zic ...fiu-meu - zis galusca - zis darius papa san
dap
dupa ce m-am muls cu pompa o luna si jumate acu papa san ...mai mult chiar ne linistim la san ..dar .. nu avem un orar de mese ; ii dau cam 3 bibe pe zi - fac mai mult si mananca cat vrea ..abia astept sa-l cantaresc maine sa vad daca nu face foame saracu ...n-as zice totusi :)
- in schimb, am renuntat la debridat dupa o saptamana; m-am resemnat, linistit ca poate facem kk la 3 zile dar daca facem moale este ok - azi am facut in a doua zi - yupiiiii .....
- la 3 dimineatza se face pt noi zi si incepem activitati si marait ,,in rest suntem relativ cuminti
- in camera incerc sa fie 24-25 de grade, atunci ma simt eu confortabil si sta in body, pantalonasi si camasuta peste body plus patura - doar bumbac - desi avem atat de multe lucruri frumoase din .."amestec"...
- nu-mi plac manutzele reci si nu-l las asa ... spre linistea mea, am revazut un doc pe euforia .. care zicea 25-27 grade si nu manutze reci ...deci nu dati cu pietre :);
- eu sunt nebuna - nu pot face nimic - am rare momente in care pot sta la bucatarie sau in alta parte - de obicei momente dupa ce a servit un bibe si adoarme linistit - in fine, nu am incredere in nimeni (doar in razvan cat de cat) dar stiu ca va mai creste si voi avea mai multa incredere sa-l las pe razvan cu el...deocamdata doar razvan :);
- ma gandesc cu groaza la gripa noua si lacrimez instant ...daca ar pati ceva sufletul meu nush daca as putea supravietui ...
- incerc sa uit ca avem suflu ...
- avem si hidrocel
...daca mai sunt ...va mai zic ...
- mai am una ..am facut copilul (a se citi conceput) la 37 ani, dupa 12 ani de casnicie, doar dupa ce a intrat noua lege cu cic-ul in vigoare...si tot timpul, chiar si in sarcina am zis ...eu nu sunt genul sa stau acasa sa cresc un copil ..ma voi reintoarce la munca (.. ma rog ... voi mai face ceva la negru ...) ... unde mi-or fi fost mintile
... scuzati lungimea postului ...dar gata ..m-am spovedit si eu, sper si spre linistea unora din voi
...darius nu are bubitze, nu are iritatii si ia in greutate cam juma de kg la 2 saptamani ..pana acum ..
pupici tuturor ...ne apropiem de ora 3
daci
mamica fericita de "galusca"
NelaM spune:
citat din mesajul lui monique02 Buna seara fetele Ia uitati ce am studiat eu toata zia, ce calatorie minunata fac oamenii astia: http://poraquiporalla.com/Pages/a1_general_povestea_calatoriei.html Nela ce te invidiez pt vremea calda de la voi, e asa de comlicat acum ca e frig cu imbracaminte cand iesi afara. Eu sambata am fost cu ambii copii singura in parc si a durat o gramada pana ne-am imbracat toti pe etape. Poate ma mobilizez si eu sa va mai pun cateva poze. Va pup Monica, mamica de Teodora (04.09.06) si de surioara Andreea (20.08.09) |
Monica, mi-am salvat linkul, mi s-a parut tare interesant ce fac oamenii acolo, o sa citesc si eu azi, am vazut ca au si poze, nice!
Te inteleg asa de bine cu mobilizatul spre a iesi afara! EU si singura cu Ana si parca nu ma mai urnesc, dar sa mai fi avut unul!