col deschis sapt 27

col deschis sapt 27 | Autor: mirela27miha

Link direct la acest mesaj

buna!sunt la prima sarcina si sunt foarte ingrijorata pt k la 23 de sapt am facut eco si mi s-a spus k am placenta coborata in totalitate pe peretele posterior el uterului.mi s-a recomandat repaus, no-spa la cele mai mici dureri simi s-a mai spus k o sa nasc prin cezariana cel mai probabil.Asta a fost la 23 de sapt adik pe 1 octombrie.Ieri am fost iarasi la control si surpriza colul s-a deschis.MENTIONEZ K PE PARCURSUL SARCINII NU AM AVUT NICI UN FEL DE DURERE,VARSATURI SAU ALTE SIMTOME.INTREBAREA MEA ESTE DC COLUL ESTE DESCHIS DE CE NU MA INTERNAT?O SA POT DUCE SARCINA LE TERMEN?CARE SUNT SANSELE?APROPO PE LANGA NO-SPA,MI-A DAT ACUM SI GYNIPRAL O JUMATATE DE PASTILA LA 8 ORE.STIE CINEVA E GRAV? MAI ARE BEBE AL MEU VREO SANSA?MULTUMESC~!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana971 spune:

Si eu am avut colul deschis, tot pe la 23 de sapt;am stat vroe 2 si apoi bb a dat semne ca ar vrea sa vada lumea , asa ca s-a lasat cu cerclaj-si am ajuns apoi la 40 de sapt fara alte neplaceri.Fii atenta la contractii si la primul semn , fuga la dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Si la mine s-a deschs colul pe la 25 de sapt. Am primit ordin sa stau numai in pat + tratamentul cu nos-pa, gynipral, scobutil... si sa revin pesteo sapt. sa vedem daca s-a imbunatatit situatia. Din pacate era ma irau... m-am internat, mi-au facut cerclaj dupa o sapt. de stat in spital, cu perfuzii, sa se potoleasca contractiile... Apoi externarea a doua zi, acasa am stat cat mai mult in pat... tratamentul de rigoare la cea mai mica urma de contractie... si asa am reusit sa ajung la aproape 37 de sapt., sarcina gemelara.
Important este sa stai numai in pat, sa iei tratamentul... si daca vezi ca ai contractii (chiar si f.f. usor de sesizat) suna-ti dr. si vezi ce-ti spune... Sigur bb-le mai are o santa, nu gandi negativ... dar important este sa ai f. multa grija... sa stai cuminte si daca simti ca lucurirle nu sunt in regula, du-te la spital...

CONCURS „Cat de fericit e copilul tau“ www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela27miha spune:

Merci mult pt incurajare,m-am mai linistit un pic sa stiu ca a mai trecut cineva prin asa ceva.stau numai in pat,nu ma duc decat la toaleta.Cu contractiile astea nu stiu ce sa zic,e prima sarcina si nu prea le recunosc.oricum sper c-o sa fie ok.Multumesc inca o data din suflet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Important este sa respecti recomandarile de repaos la pat si tratamentul.

Contractiile le simti ca si cum ti se incordeaza muschii abdomenului si iti simti efectiv burta ca un bolovan.Te tine asa pana intr-un minut si apoi se relaxeaza. Daca apar des astfel de contractii e bine sa suni repede doctorul.

Eu am avut 2 sarcini, ambele cu cerclaj si acum am copii mari ....

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei

Mergi la inceput

buna!
A trecut o saptamana de cand stau in pat si deja ma simt mai bn,numai am contractii deloc,cred ca-si face efectul tratamentul.Stie cineva , e posibil sa se inchida colul?oricum de acum incolo nu cred ca mai e nici un pericol pt k am intrat in sapt 29.Va multumesc pt incurajari.Si starea emotionala conteaza foarte mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela27miha

buna!
A trecut o saptamana de cand stau in pat si deja ma simt mai bn,numai am contractii deloc,cred ca-si face efectul tratamentul.Stie cineva , e posibil sa se inchida colul?oricum de acum incolo nu cred ca mai e nici un pericol pt k am intrat in sapt 29.Va multumesc pt incurajari.Si starea emotionala conteaza foarte mult

Sper sa nu fie cazul, iti doresc sa ajungi cat mai aproape de termen, dar fi pregatita sa ai si solutia de urgenta. Daca e sa nasti prematur, sa stii ce sa faci, la ce spital mergi, sa ai cum lua legatura urgenta cu medicul tau, care stie istoricul medical. De la 29 de saptamani bebe e viabil, eu am nascut gemeni la 31, dar se stia ca nu ajung la termen, si am fost, macar teoretic, pregatita si eu si medicul, ce facem in caz de urgenta.
Stai in pat si ai grija de tine. Nu cred ca se mai inchide colul, dar ai grija de tine, sa nu se mai deschida, si sa nu ai contractii care sa declanseze nasterea. La orice contractie anunta medicul pt ca exista tratamente care sa le tina sub control.

Pieces of heaven:
My heaven on earth
My little piece of heaven in the sky
My little Star

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Felicitari pt. inca o saptamana... Eu asa am numarat sapt. pana la aproape 37... alaturi de gravidutele si mamicile de gemeni, de aici, de pe ...
Colul se poate inchide, mai ales daca zici ca nu mai ai contractii, dar nu-i obligatoriu... pana nu te vede doctorul respecta cu strictele indicatiile...
Nu vreau sa te sperii, dar nu, nu inseamna ca daca ai 29 de sapt. pericolul a trecut... conteaza fiecare sapt., fiecare zi in plus in burtica... Mai bine stai acum in pat, acasa, si bb mai creste si mai ales se mai dezvolta un pic, decat sa stai cu lunile in spital, cu bb... pt. ca are probleme, pentru ca are greutatea pra mica, pt. ca nu ia in greutate.
Gandeste-te ca pana la 36-37 de sapt. nu are sistemul respirator complet dezvoltat, indiferent cate kg are...

Multumim pentru voturi www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

MULTUMESC PT RASPUNSURI! MARTI MA DUC LA ECHO SI VA ANUNT CE SE MAI INTAMPLA CU COLUL.AM PUTINE (MA ROG MAI MULTE) EMOTII,DAR SPER SA FIE BN ,SA NU MAI AM VREO SURPRIZA NEPLACUTA.PUPICI!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vesta spune:

la eco din sapt.24 mi-a spus ca s-a deschis colul si s-a inchis la loc. din momentul asta am inceput sa am contractii nedureroase pt.care am luat tratament cu no-spa (pastile si injectii), scobutil si gynipral + repaos la pat pana la nastere. copilul nu a avut nici o problema.

Mergi la inceput