Parlamentul Romaniei si cetateanul Romaniei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Atitudinea asta o intalnesti in multe zone din Ro,de la cel mai amarat magazin, la medic, la scoala,la finante, la facultate, in instante, in guvern, etc. Cred ca la noi este o dovada de putere sa nu fi politicos, sa privesti lumea de sus...asta te face sa simti ca ai ajuns "cineva"

ara_kis

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=R9ya9BXClRw
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ara_kis spune:

A trecut aproape un an de la postul meu referitor la felul in care nu isi face parlamentul datoria. Intre timp mi-am propus sa-mi vad de necazurile mele: serviciu - care intre timp a devenit history(asa se "rezista" in sectorul privat - asta ca raspuns la postul " Cum sau Cat mai rezistam noi bugetarii cu reducerile salariale !"), copiii care doamne-ajuta au crescut si se inderepta spre zari mai senine, am ignorat pe cat posibil sa-mi mai fac rau urmarind viata politica. Si deodata ma loveste un articol de ziar: de 9 ori in ultimele 4 saptamani parlamentarii PARASESC sala. Clic! Deja vu!
Va repet, nu simpatizez cu niciun partid, totusi a trecut un an in care am "inaintat" inapoi pentru acelasi motiv.
Parlamentul nu-si face treaba! Cui ii serveste aceasta atitudine???
PSD si PNL sunt in bucla. Nu-si depasesc conditia, au ramas tot la "Basescu suspendat".
Criza asta doar la noi e atat de atroce. Si credeti-ma am termeni de comparatie.
Problema mea e de fapt aceeasi ca acum un an: cum putem noi lua atitudine in timp real si cu efect????

Mergi la inceput

Si mai am o problema, mare: pentru timpul cat parasesc sala sunt platiti????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Da, sunt platiti.
Cred ca ar trebui "sa-ti vezi de viata ta" in continuare, nimeni din parlament nu se gandeste la tine. Ceea ce se intampla de o bucata de vreme nu are nici o legatura cu logica, cu legea, sau cu bunul simt. Este o lupta surda, in care s-au dezbracat de orice caracter, iar nepasarea e afisata pe fatada. Angajatii sunt calcati in picioare, de la mic la mare, nu mai conteaza absolut nimic omenesc. Eu stau, ca si altii, si ma crucesc la atata tupeu.
Nici macar nu mai declara ca fac circul asta "in numele alegatorilor", nu se mai obosesc sa dea nici o explicatie
As vrea sa cunosc, dupa alegerile care se vor tine nu stiu cand, care are curajul sa recunoasca ca a votat cu vreunul din partidele care ne batjocoresc acum (ma refer la oamenii obisnuiti, nu la cei cu interese de partid). Vreau sa vad si eu un astfel de om.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Iata cate ceva (numai din presa de astazi) ce se mai intampla in parlament, bineinteles, din drija si pentru alegatori:

http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010101350010/Politic/100000-de-euro-pe-zi-atat-ne-costa-boicotul-deputatilor-PSD-si-PNL.html

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/cine-o-sapa-pe-roberta-anastase-202405.html

http://www.antena3.ro/politica/sedinta-biroului-permanent-al-camerei-deputatilor-boicotata-pentru-a-saptea-oara_108653.html

Si, ca sa dovedesca zicala Hotii striga hotii, opozitia si-a vazut de treaba:

http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010101350013/Actualitate/Metoda-Roberta-Anastase-omologata-de-PSD-si-la-Senat.html

Poate ne dau vreo explicatie simpatizantii opozitiei care au sarit in sus la frauda de la votarea legii pensilor.
Daca mai au "glas"...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cui ii pasa de tine? Sau de mine? Ei sunt acolo, tu esti tot aici, eu de asemenea.
La alegeri? Pai va fi al fel, din nou teoria teoriei cine ce cat cum de ce eu si nu ala... asa incat se va reveni la "bine, bine, dar eu cu cine votez?"

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

marius de multtttttttttttttt e aceasta intrebareeee, cand te lamuresti tu in capul tau cu cine, pe ultima suta de aparel cate unul cu stire bomba, cu descoperirea descoperirilor si scandalul scandalurilor, ii face pe toti albie de porci si cum multi sunt slabi de ingeri , pun botul si voteaza ca bulumacii...reducerea Parlamentuli, chestie cu care am fost "amenintati" acum 1 an nu e solutie...deloc

Mergi la inceput

Sper ca nu te-ai suparat.

Mergi la inceput

Ce fac ei, e clar, isi fac jocurile. Nu-mi fac niciun fel de iluzii.
Preocuparea mea era ce facem noi? Cu atitudinea " vezi-ti de viata ta" sau "Cui ii pasa de tine? Sau de mine? Ei sunt acolo, tu esti tot aici, eu de asemenea" cred ca am ajuns aici! Chiar sa nu fie niciun fel in care sa-i responsabilizam. Nu cred/ Nu vreau sa cred. Voi sunteti mai tineri ar trebui sa nu vreti sa credeti ca ne putem resemna. Pana la urma e chestie de ce lasam copiilor nostii, pentru ca si atitudinea le-o lasam mostenire!
Daca in comunism nu puteam riposta acum ce ne impiedica sa ne manifestam opinia. Cred ca natura noastra de popor amorf, dispersat. Dar mai sunt sperante! Chiar daca altceva a declansat-o amintiti-va ca in 89 mamaliga a explodat!

Mergi la inceput

Ce bine ma simt ca sunt mai tanar (cu ceva). Uite eu de exemplu nu ma consider mamaligar (dar imi place mamaliga), de asemenea nu cred ca sunt comparabile cele doua situatii regimul trecut si situatia actuala nu din punct de vedere al relatiilor socio politice cel putin. Nimeni nu este tinut de lege sa nu isi manifeste acordul sau dezacordul insa in conformitate cu legea. Insa tot eu spun ca principalii vinovati suntem noi toti. Sau nu mai putin vinovati decat altii. Pentru ca (inca) mai exista mentalitatea de a fura, de a fenta, sub auspiciul daca el fura eu de ce sa nu? Mai exista mentalitatea ca statul roman este un fel de doica, un fel de mamica sau tatic care are obligatia sa ne tina la un anumit nivel de confort ca d'aia e stat si asa mai departe. Da reprezentantii din Parlament sunt probabil hoti, marsavi, oportunisti, sperjuri, ticalosi dar ei au ajuns acolo tot datorita tie, mie, noua in general. Si vor fi tot acolo. Nu stiu daca este resemnare dar cred ca o societate sanatoasa incepe in mod invariabil de la fiecare individ in parte adica de la mine, de la tine, de la noi. Asa ca nu ma iert pe mine in primul rand daca nu-mi merge suficient de bine inseamna ca ori am pretentii prea mari fata de ce stiu sau pot sa fac, ori nu am facut suficient desi pot ca sa imi ridic nivelul de trai. Eu sunt de vina. Nu am ce sa astept sa-mi dea nimeni nimic. Vreau sa am o casa, o masina, un serviciu de sanatate la un anumit nivel pai trebuie BANI. Iar acestia trebuie produsi. Eeee acum cum anume si cine este dispus sa-mi dea mie banii astia si ce pot eu sa ofer la schimb deja iarasi revenim la fiecare dintre noi. Ce naiba pot eu sa ofer astfel incat cineva sa spuna - Ok sunt dispus sa platesc aceasta suma de bani pentru asta. Deci... ce are a face statul cu asta? Ma poate impiedica sa castig bani? Nu cred. Poate sa faca sa castig mai multi bani? Nu cred. Totul este o relatie al naibii de simpla si de cruda. Se numeste cerere si oferta. A fost valabila de cand lumea si va fi valabila cat lumea. Doar noi poate, nu vrem, sau nu o pricepem. Dar este vorba de mine, de tine, de oricine.
Vrei sa schimbi ceva la nivel de politica? Pai intra in politica.

Mergi la inceput