Recoltare celule stem la Centrul Medical Unirea?

Recoltare celule stem la Centrul Medical Unirea? | Autor: Laura Ioana

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor
Va rog sa-mi spuneti daca ati auzit ca ar face si ei recoltare si daca sunt buni. Eu am facut recoltarea cu cei de la Cord Blood Center, dar acum e insarcinata sora mea (16 saptamani) si a auzit ca ar face si cei de la CMU si ne interesam sa mai aflam ceva opinii.
Va multumesc

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008),
Filmulete
La mare - iulie '09
La mare - sept '09

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Ma intereseaza si pe mine subiectul, mai ales ca ei au o alta metoda de conservare a celulelor si inca nu am priceput toate doferentele (avantaje/dezavantaje) intre cele doua metode.
Poate ca ar fi indicat cineva cunoscator, care deja a lucrat cu ei...
Cert e ca sunt mai scumpi decat Cord, insa mie nu mi-a placut deloc lipsa de disponibilitate a celor de la Cord si asta conteaza mult pentru mine.
Altcineva, pareri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karina01 spune:

Buna fetelor. Si eu am avut aceeasi nedumerire si aceleasi intrebari legate de CBC si CMU. oricum, ca viitoare mamica inca ma documentez in acest domeniu... insa din cate am citi, cercetat si intrebat exista diferente majore.
In primul rand CBC desi este mai veche pe aceasta 'piata' se pare ca si serviciile au ramas la fel: vechi, invechite, neactualizate. Nu este normal sa se stocheze inca sange integral cand majoritatea cercetarilor in domeniul medical si al stiintei afirma ca este o metoda invechita si se pot pierde astfel multe celule stem importante si salvatoare. De aceea sunt si mai ieftini si mereu ocupati. Pentru ca uneori ne uitam mai degraba la pret decat la servicii si apoi ne plangem ca cele din urma nu sunt la nivelul asteptarilor.
In al doilea rand, cei de la CMU au acest departament de prelevare si stocare de celule stem: Stem-Health Unirea. Stocarea are loc in Bucuresti, sunt stocate doar celulele stem si nu sangele integral, poti vedea laboratorul si poti plati totul in primul an sau inca de la inceput (ca sa nu mai stai cu rata pe luna care se poate 'majora' si ajungi sa platesti de 3 ori suma initiala). Conteaza f mult si transparenta cu care se lucreaza.
Sunt convinsa ca exista multe mamici care ii ridica in slavi pe cei de la CBC insa pe mine, personal, nu ma incanta. O alternaiva reusita mi se par cei e la http://tmp.stem-healthunirea.ro/ .. mai ales ca am colaborat intotdeauna bine cu echipa CMU.
Decizia este a ta insa informeaza-te bine inainte sa o iei pt. ca este la mijloc siguranta si sanatatea copilasului tau.
Te imbratisez si toate cele bune.
Karina

Mergi la inceput