Protejeaza-ti inima/senioare cu greutate>50kg(39)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lumy_Clt spune:

Citat:
citat din mesajul lui guzelnico

Citat:
citat din mesajul lui Lumy_Clt

Sar`na pt micul dejun si pt cafea nasico .

Pentru gravidute am pus-o mai in spate si cu lapticu' suplimentar.

O zi minunata si linistita!

FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot

Tocmai pe aia am ales-o .
Cat mai putina cafea si cat mai mult laptic

http://lbdf.lilypie.com/YhfVp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galliciana spune:

neata si de la mine, dragelor!
multumim de mic dejun si cafea!
ma chinui sa scot ceva din congelator,pt papica....
am fost grozav de tare sa le cam inghesui, si acum..
micomic, ce faci????
nico, sper ca moralul tau e bun!!! ca de nu,....
va doresc o zi buna!!!
pupici la gagici!!!

astept inca o minune in viata mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

AniG, uite ce am gasit in legatura cu permeabilitatea- functionalitatea trompelor uterine:

Evaluarea trompelor implica de obicei doua proceduri:
- o procedura care vizeaza decelarea unor afectiuni patologice ale trompei
- si a doua, verificarea permeabilitatii tubare.
Dintre afectiunile ce pot fi diagnosticate prin laparoscopie se enumera cele care distorsioneaza arhitectural trompele ori prin aderente ce fixeaza trompele de structurile vecine ori prin modificarea structurala a pavilionului tubar, cu aparitia sterilitatii tubare.

Verificarea permeabilitatii tubare se face cu pacienta pusa intr-o pozitie specifica, cu membrele inferioare suspendate si usor departate (ca in pozitia de pe masa ginecologica). In timpul operatiei se prinde colul cu o pensa speciala si se introduce un instrument special prin orificiul cervical prin care se injecteaza o substanta colorata (de obicei albastru de metil). Substanta va patrunde in cavitatea uterina si mai apoi, daca ostiul uterin tubar este permeabil, va destinde trompa. Daca si ostiul tubar peritoneal este liber, printre fimbriile pavilionare se va putea vedea substanta albastra care se va scurge in cavitatea peritoneala.

Daca ostiul uterin tubar este blocat (sinechie sau fibrom cornual) se va putea vedea ca trompa nu va fi destinsa de catre albastrul de metil. Strategia terapeutica in astfel de cazuri este:
- histeroscopie pentru descoperirea cauzei obstructiei
- embolizare supraselectiva in cazul unui fibrom cornual bine individualizat
- tratament hormonal cu progesteron pentru regresia nodulilor fibromatosi
- cateterizare a ostiului tubar cu plasarea unui “stent” la acest nivel (un arculet spiral care va mentine deschis ostiul tubar)
- proceduri ART daca ambele trompe sunt “excluse“.
Daca ostiul pavilionar este ocluzat (sactosalpinx, hematosalpinx, piosalpinx) se poate incerca:
- desfacerea fimbriilor aglutinate cu deschiderea accesului spre trompa (codonoliza)
- reconstructie pavilionara prin crearea unui nou orificiu tubar (neosalpingostomie)
- chistectomie in cazuri unor chisturi ovariene sau pavilionare care comprima pavilionul
- proceduri ART daca distorsiunea este ireparabila
In cazul aderentelor tubare, acestea se vor desprinde cu delicatete din patul aderential (adezioliza), cu grija de a nu se leza structura delicata a acestora.

FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; Bfibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy2007 spune:

Pfff, nasico, mai rau m-ai speriat. Nu am citit pana la capat. Stiu medicii ce fac cand iti baga manutele pe acolo. Noroc cu anesteziile. Bleahh.

_
Nu judeca niciodata pe nimeni, nu se stie cand viata te pune in postura celui pe care acum il judeci.
http://lt2f.lilypie.com/cxxkp2.png

Mergi la inceput

Fetele, stiti, eu am un stres.
Am sunat la clinica la dl. dr. Tutunaru si mi-a spus asa domnisoara de acolo: costa 1500 lei cu tot tacamul si daca imi face si histeroscopie costa 2000. Histeroscopia asta chiar nu stiu ce mai e. Sa inteleg ca daca gaseste ceva, curata ?
In fine, vestea buna e ca au locuri si ca nu trebuie sa stai internata. Mi-a zis ca au fost persoane care au plecat acasa in aceeasi zi. Doamne ajuta !

_
Nu judeca niciodata pe nimeni, nu se stie cand viata te pune in postura celui pe care acum il judeci.

Mergi la inceput

Amy, nu am intentionat sa te sperii, ci doar sa fim informate.

Si, da, pleci acasa in aceeasi ora, nu aceeasi zi. Gandeste-te ca te duci la dentist, da' iti umbla in extremitatea opusa.

Vrei sa caut si info despre histeroscopie?!

P.S. Nu am inteles care ti-e stresu'?

Mergi la inceput

amy,

Mergi la inceput

Mai iubita, pai nu-ti face anestezie generala? Eu dupa anestezie cand m-am operat de rinichi am zacut toata noaptea la reanimare. Ametita mea de doctor ginecolog zicea ca ma tine 3 zile. Clar tre sa o schimb pe asta. E dusa rau.

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui galliciana

nico, sper ca moralul tau e bun!!! ca de nu,....

Daaaaa, fooooaaaarte suuuuus ... pe sistemul "ridica-mi-o la cer"...

Mergi la inceput

te ridic,ti-o ridic, orice pt tine!!!!

Mergi la inceput