Lecturi pentru copii

Lecturi pentru copii | Autor: Lorelai

Link direct la acest mesaj

Am o mare rugaminte la mamicile din Romania si nu numai. Imi vine soacra in vizita la sfirsitul lunii si nu are cu ce sa umple valizele. Am propus (si ea a acceptat) sa imi aduca carti pt copii, scrise de autori romani, de preferinta. Eu tot mai sper ca copiii mei sa poata (si sa vrea) sa citeasca romaneste, au 5 ani acum, nu citesc in nici o limba dar ma gindesc pt viitor.

Intrebarea e, ce sa aduca, imi puteti recomanda titluri potrivite pt copii? Imi aminteasc ca aveam la scoala generala o lista cu lecturi obligatorii in fiecare clasa, o are cineva? Soacra-mea are rafturi intregi de carti dar nu stie ce sa aduca iar eu in afara de Creanga, Sadoveanu si Rebreanu nu imi amintesc ce citeam in copilarie. A mai aparut ceva interesant (autori noi?) pt copii in ultimii 20 de ani? Dintre clasicii romani, ce recomandati? Nu caut povesti pe care sa le citesc eu copiilor, vreau literatura sa citeasca singure in citiva ani.

Merci mult,
Lorelai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Daca nu tii neaparat sa fie noi, eu am facut ordine in biblioteca si am o serie de carti care poate te intereseaza, si de adulti, si de copii.

Daca-mi trimiti o adresa de e-mail, iti pot trimite fisierul si vezi ce-ti place.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Incep eu cu cateva sugestii:
La Medeleni- Ionel Teodoreanu
Ciresarii- Constantin Chirita
Povestiri istorice- Dumitru Almas
Recreatia Mare- Mircea Santimbreanu
Fram, ursul polar- Cezar Petrescu

Mai scriu daca-mi mai amintesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Momente si schite- I.L.Caragiale