Va e dor de acasa?
Raspunsuri - Pagina 2
Inimioara09 spune:
Ai dreptate mare, Buftea, nu stiu mai ales de sarbatori ne amintim de acasa, ...eu imi amintesc de bunica mea si cum stateam impreuna sa facem cozonaci si coca in lighean si apoi puneam mici braduti in casa si ii decoram cu ce aveam, mereu la fel in fiece an..si nu ne plictiseam :)
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Si mie imi este dor de Romania. Mai ales de Craciun, de Paste, de 1 si 8 martie (care aici nu exista), de Curcan Day (care pentru mine nu reprezinta nimic) ... Eu cand ma duc acolo imi incarc bateriile. Aici nu am pe nimeni (in afara de sot si copii), acolo este toata lumea, toate rudele, toti prietenii, toti vecinii, toti fostii colegi, toate plilele ... inclusiv acum cu criza asta financiara am ajuns sa regret Romania pentru ca a-ti gasi un job in ziua de azi in America inseamna PILE ca si in Romania si acolo am mai multe pile ca aici. De altfel pentru mine Romania va fi mereu ACASA ... |
buflea spune:
Chiar - uite ma gandeam de Paste. Cand toata lumea iese afara si canta "Hristos a inviat", cand la 12 noaptea se aduna prieteni sau rude sa sparga oua si sa manance miel. Aici nu exista spiritul asta, sunt atatea religii, unele nu au Paste deloc, altii il au decalat - nu e sentimentul ala de sarbatoare.
Revelionul este la fel, super comun - in Romania bubuie orasele, lumea e pe strazi, se canta si se danseaza in locuri publice. Aici nu iese nimeni din casa, ora 12 trece la fel ca in celelalte zile - nimic si trist. Si la restaurant daca te duci la 12 te dau afara.
Eh ! sunt multe de care imi e dor ... asta este pretul emigrarii, nu le putem avea pe toate.
Inimioara09 spune:
Buna! Eu sunt aici de 4 ani si timpul a trecut f repede. Am fost cu adevarat socata la primul Craciun si An Nou, absolut liniste. Pe atunci stateam cu socrii, timpul acela a trecut f greu. Nici nu stiu ce sa zic, dar cred ca este o mare diferenta. In Romania aveam o bisericuta langa bloc, coboram si aprindeam la fiecare Pasti din lumina si cantam...
Era atat de frumos. Aici sunt la cucuieti, fara prieteni, fara sa simt sarbatoarea.
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Chiar - uite ma gandeam de Paste. Cand toata lumea iese afara si canta "Hristos a inviat", cand la 12 noaptea se aduna prieteni sau rude sa sparga oua si sa manance miel. Aici nu exista spiritul asta, sunt atatea religii, unele nu au Paste deloc, altii il au decalat - nu e sentimentul ala de sarbatoare. Revelionul este la fel, super comun - in Romania bubuie orasele, lumea e pe strazi, se canta si se danseaza in locuri publice. Aici nu iese nimeni din casa, ora 12 trece la fel ca in celelalte zile - nimic si trist. Si la restaurant daca te duci la 12 te dau afara. Eh ! sunt multe de care imi e dor ... asta este pretul emigrarii, nu le putem avea pe toate. |
ADRIANKA spune:
Eu am experienta Revelioanelor in Italia si aici...In Italia, am avut o experienta chiar amuzanta, am fost invitata la o familie de italieni care mi-au zis ca au pregatit o gramada de chestii......si m-am trezit in fata unui minunat bol cu.....paste. In alte circumstante l-as fi apreciat cu siguranta mai mult, dar nu de Revelion, cand stiu cum pregatim noi si ce punem pe mese.
Aici in Cipru este obiceiul de a juca carti inainte de 12 noaptea, cu toata familia si de regula te apuca 12 jucand carti, te opresti pentru 3,4,5 minute maxim sa te saluti si sa dai noroc la 12 si se continua jocul de carti, ca si cum este cel mai important lucru de facut...Ei, si am facut eu asta o data, la socri acasa, o plictiseala mai frate...Urmatorul Revelion l-am facut la noi acasa, fara joc de carti de data asta, dar cu mai mare veselie...
Cand a venit sotul meu in vizita in Romania pentru prima data, era chiar de Revelion...l-am scos in strada, sa vada focurile de artificii. A cam inghetat saracul, dar i-a si placut la nebunie...
Am fost cam off topic, dar voi ma iertati, nu?
..................................................................
Adriana, mami de Yiannis Alexandros (28.12.2007)
www.flickr.com/photos/30939036@N03" target="_blank">poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Caritate - FanClub DC Michael Jackson, implica-te si tu
Iti trebuie o secunda pentru a te indragosti si ani buni pentru a intelege ce e iubirea...
lara_c spune:
Mie (cateodata) imi e dor de acasa.Trebuie sa recunosc ca fac parte dintre persoanele care nu sunt macinate de dorul de casa, probabil ca m-am imunizat demult...dar tot se intampla cateodata sa mi se faca dor.Dar acasa nu pt mine nu mai inseamna RO ci UK.Acolo am casa mea, acolo ma voi intoarce dupa 3 ani aici, in Bangladesh.Chiar daca nu vom sta mult si vom pleca din nou..
Cred ca depinde de fiecare unde se simte acasa.Eu aici ma simt acasa doar pt ca am familia cu mine(deci nu ma simt 'instrainata') si in acelasi timp stiu ca nu e acasa pt ca toate planurile noastre de viitor sunt legate de UK: casa mai mare pe care dorim sa o cumparam cand vom mai avea un copil,cum o vom decora, scoala pe care v-a trebui sa o algem,etc.Asta cu toate ca nu stam in UK decat 1 an din 4.
Deci este perfect posibil ca acasa sa nu fie nici tara de origine si nici tara unde locuiesti.
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Europe_and US * Wedding
* Erinn Kendall *KUALA LUMPUR
Luna1 spune:
Cand ma gandesc la Romania mi-e dor strict de prieteni si de un anumit stil de viata social care l-am avut o perioada, iesit in oras frecvent, acel "e sambata noi unde iesim in seara asta?" Insa sunt constienta ca toate (aproape) prietenele mele au acum familie, copii deci oricum daca as mai fi acolo stilul asta nu mai exista.
De viata din Romania in sime nu mi-e dor, ma simt total acasa aici, copii si sotul ma fac sa ma simt total acasa. Nu stiu daca m-as mai adapta la viata din Romania, poate lucrurile s-au mai schimbat si acolo insa nu cred ca nici eu si mai ales nici copiii mei nu ne-am readapta prea usor acolo.
Dorul acela de te usuca nu-l am, nu pot sa-l am pentru ca sunt zboruri accesibile ca pret catre Romania si uite ca totusi in 4 ani nu am mers niciodata acolo. Nu am simtit chemarea destul de puternica.
Noi stam cu copiii de dupa gat aici, unde merg eu merg si ei ori in Romania inteleg ca inca se fumeaza prin restaurante, inca nu gasesti locuri de schimbat prin magazine, inca conduc toti periculos, mi-ar fi greu sa pot sa ii iau cu mine in vacanta acolo, poate doar sa vin singura.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
mihutza11 spune:
Eu la fel ca Buflica.. de sarbatori mi-e greu sau de zilele de nastere a familiei cand stiu ca se aduna toti si chefuiesc, mananca bine sau beau o afinata etc..
Da, gatesc si aici cozonaci, pasca, fripturi sau alte feluri, dar tot nu au gustul ala de acasa.. noi suntem de doi ani aici si poate de aia simtim mai mult dorul de ai nostri, desi vb pe mess, la telefon.. dar nu-i totuna..
Oricum depinde de fiecare cum e croit.. ca unii nu sunt apropiati de parinti si atunci le e mai usor, altii sunt f legati de glie ca nu se adapteaza in alte tari, si cand se intorc descriu numai aspectele negative s.a.m.d.. dar bune si rele sunt peste tot, totul e sa stii sa vezi intotdeauna partea plina a paharului..
Ca si noi daca am plecat, nu am plecat de prea mult bine, tot sa ne facem un viitor pentru noi si pentru minunea noastra.. si cand vezi ca se poate si altfel decat in RO, parca nu iti vine sa crezi..
Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii
bird70 spune:
Mie nu mi-e dor deloc, nu m-am intors in Romania de cand am plecat si nici nu intentionez. Noi iubim Australia, este casa noastra. Eu simt ca viata mea a inceput cu adevarat cand am ajuns in Australia. De multe ori ma gandesc la perioada petrecuta in Romania ca 'viata mea trecuta'. Nu imi lipseste deloc.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
ilse spune:
Eu am noroc, sincer ca Olanda e la distanta de 3 ore cu avionul fiindca desi nu mor de dorul Romaniei, totusi mie imi place sa mai fac un Craciun cu toata gasca la munte, cu familia la tara unde ai mei au o casuta cu vie, cu flori, cu gaini, caini, pisici si vaca si unde ai mei proprii copii sunt mai mult decat incantati sa se alerge alaturi de verisori...si mai pot spune ceva, ca totusi eu am doua acasa acolo si aici si asta ma face teribil de fericita...ca e cumva mai mult decat cei care sunt pur olandezi, sau mai stiu eu cum...si ai mei copii evident isi exerseaza acolo romana in vacante.
Bogatia pentru mine nu o reprezinta materialul, asta e vax albina...ce il duc cu mine in mormant? si ce, daca am aceasi pereche de blugi, dar pot sa alerg aici pe digurile Olandei si in Romania printe capitele de fan de la bunica mea, o fi asa rau?
Am auzit mereu chestia asta: vai draga dar la ce le foloseste romana, ca doar sunt olandezi, ei bine toata lumea e bogata cu adevarat cand stie mai multe limbi straine oricare ar fi alea...plus ca ei sunt si romani nu? pe jumatate.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)