Va e dor de acasa?

Va e dor de acasa? | Autor: AnaMariaVV

Link direct la acest mesaj

Va este dor de acasa?
Ce ati luat cu voi ca sa va potoleasca nostalgia? Ce aveti mai drag si mai drag care va aminteste de Romania?
De curand am vorbit cu o prietena din USA si mi-a spus ca si-a cumparat o bucatica de teren in Romania ca sa simta ca astfel mai are o parte din tara cu ea, bucatica ei de pamant. Printre straini mi-a marturisit ca nu te simti niciodata "ca ai ceva al tau". Asa ca si-a luat asa cum spune "pamantul meu cu iarba de acasa, unde sa vin si sa simt ca e din Romania mea si e numai al meu".
Ce va face sa va simtiti ca apartineti tot acestor meleaguri?

Mami de Vladi si Viki

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

AnaMaria, nu ne e dor de acasa, ptr noi acasa acum nu mai e in Ro.
Dar ne e dor, sau f. dor de familie, prieteni.

Sincer, visul meu nu e sa imi apartina ceva in Ro ci sa mi-i aduc pe cei dragi aici.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

bine ca nu si-a luat pamintul in straitza, ca Badea Cirtan ; eu sunt acasa aici, doar ca mi-e dor de cei dragi: sora, parinti, prieteni, nepoti, etc; nu mi-e dor niciodata de Romania cea pe care am lasat-o cind am plecat si o regasesc cind merg in vacante; tot fac comparatie intre ce simt aici cind bintui prin oras singura (in Montreal)-nu ma satur niciodata de atmosfera, frumusetea, diversitatea, culorile orasului- si groaza si teama, ssenzatia de neputinta, agresare si singuratate ce-o aveam in Bucuresti, in studentie;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Trollu' de serviciu e la post ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Pentru mine "acasa " e Londra. Aici am sotul, copiii, rostul meu, ...astea sunt vata mea. Nu imi lipseste Romania,dimpotriva, mi se pune un gust amar in gura si un bolovan in stomac de fiecare data cand revin in tara. De asta, eu in Romania nu stau niciodata mai mult de patru- cinci zile. Mi-e lehamite de toate pe care le vad. Insa, mi-e dor de sora mea, de copiii ei, de tatal meu, de cainii mei ,care sar pe mine, plini de bucurie, de fiec are data cand trec pragul casei parintilor...
Mama mai mult la Londra sta, cu fratele meu,insa mi-e dor de tata, de prietenii din copilarie, de bunica....
Si cam atat.
Multumesc lui Dzeu pentru sansa pe care mi-a dat-o. Multumesc sortii...
Acum muncesc mult mai mult decat munceam in romania, insa o fac cu placere, o fac pentru mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Nu. Si am luat cu mine doar pozele parintilor si fratilor si vorbesc cu ei pe mess de cate ori pot.

Acasa este acolo unde te simti implinit...

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Mie imi este dor de tara. Stiu foarte clar de ce am plecat si asta nu ma face sa imi neg nici apartenenta si nici sentimentele.
Aici vom fi intotdeauna acei straini usor exotici pe care nu ii poti intelege intotdeauna, dar care au lucruri interesante de povestit si atunci merita sa ti-i faci amici.
In Romania insa am drept de proprietate, e tara mea si nimeni nu poate nega acest lucru.
Asta nu inseamna ca imi place absolut orice: marlania care acum este pe toate drumurile, frustrarea, coruptia la toate nivelele, proasta educatie a unor copii ai caror parinti cred ca in lumea libera educatia clasica este aruncata la gunoi sau nu au timp suficient sa se ocupe de copii. Nu imi plac, ma sperie pentru ca vad aici in UK unde duce calea asta si nu e buna deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Si mie imi este dor de Romania. Mai ales de Craciun, de Paste, de 1 si 8 martie (care aici nu exista), de Curcan Day (care pentru mine nu reprezinta nimic) ...
Eu cand ma duc acolo imi incarc bateriile.
Aici nu am pe nimeni (in afara de sot si copii), acolo este toata lumea, toate rudele, toti prietenii, toti vecinii, toti fostii colegi, toate plilele ... inclusiv acum cu criza asta financiara am ajuns sa regret Romania pentru ca a-ti gasi un job in ziua de azi in America inseamna PILE ca si in Romania si acolo am mai multe pile ca aici.
De altfel pentru mine Romania va fi mereu ACASA ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inimioara09 spune:

Buna fetelor,

Sunt de acord cu cge, ne e dor mai mult de ce am lasat in urma de prieteni si familie. Totusi, sincer, prietenii s-au rarit si pt mine o parte a familiei ma priveste ca pe o straina dupa 4 ani de cand am plecat.
De curand ma uitai la can-can-uri pe u tube , o emisiune "Pact cu Diavolita" si am vazut o cearta intre 2 individe data in direct, absolut abject. Cand te uiti imapoi uneori ti se pare ca n-ai facut bine plecand si lasand familia, alteori ca ai facut mai mult decat bine creain o oaza a ta :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emeralde spune:

De tara in sine nu insa imi lipsesc foarte mult familia,prietenii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANKA spune:

Da, mi-e dor de verdele de acasa, pentru ca aici vegetatia este uscata, copacii sunt scunzi, mi-e dor de clipocitul apei unui rau, zau, nu e poezie ce spun, e realitate...Aici au mare, dar nu au rauri...Mi-e dor de o plimbare intr-o padure, cu mirosul ala de brad si iarba umeda...Mi-e dor chiar si de autobuze..mi-e dor de o plimbare cu trenul...Aici nu exista trenuri, iar autobuzele trec foarte rar si nici nu stii care incotro se duc...

Dar stiu ca, daca m-as intoarce in Romania, mi-ar fi dor de mare, de briza, de turistii galagiosi din vara, de pamantul rosu din zona unde stau, de faptul ca aici mijlocul lui noiembrie te prinde intr-un tricou...

Oriunde ai locui nu poti avea totul asa cum esti obisnuit.Orice loc are particularitatea sa..tu trebuie sa te adaptezi...

..................................................................
Adriana, mami de Yiannis Alexandros (28.12.2007)

www.flickr.com/photos/30939036@N03" target="_blank">poze cu noi

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

Caritate - FanClub DC Michael Jackson, implica-te si tu

Iti trebuie o secunda pentru a te indragosti si ani buni pentru a intelege ce e iubirea...

Mergi la inceput