Casa mea pe malul lacului
![](images/user_woman.png)
Imi plac si marea si muntele! As vrea sa stau cat mai mult la mare. As vrea sa stau si mai mult la munte.
Dar cel mai mult mi-as dori o casa pe malul lacului. As vrea sa vad in fiecare dimineata cum soarele rasare scaldandu-se in apele linistite ale lacului si cum seara apune intr-un spectacol de culori rosiatice reflectate in luciul apei.
Voi unde ati vrea sa aveti o resedinta, o casa de vacanta, un loc numai al vostru? V-ar placea o casa pe malul lacului?
Mami de Vladi si Viki
Raspunsuri
cristina1974 spune:
Frmos subiect.....
MI-ar placea si mie sa am o casa pe malul unui lac.... Aici, asa ceva e un pic mai greu. Se pune daca am casa pe malul piscinei, iar piscina e destul de mare?
In alta ordine de idei, avem o casa in Miami, care e aproape de plaja, pe o terasa, in asa fel incat atunci cand sunt acolo, si ma trezesc dimineata, vad in toata splendoarea cum soarele iese din ocean.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
cristiama spune:
Ana Maria,
Noi ne-am gasit bucatica de teren pe malul lacului. Anul asta am plantat copaci destul de mari asa ca la anu vom avea si salcia curgatoare.... de pe malul lacului.
Si sigur visam cu ochii deschisi casuta.
acum trebuie sa te dezamagesc: daca dimineata rasare soarele pe lac atunci esti spre est. Daca apune soarele, atunci esti spre vest.
Nu le poti avea pe amandoua.
La noi nu e spectaculos apusul, dar e liniste si un fel de cantec al naturii, trestia care freamata, cate o broscuta care da de veste. Si miroase frumos.
Asta ne tot intrebam cum sa facem o casuta care sa nu tulbure natura, sa nu fie mastodontul de ciment si garduri obisnuit.
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AnaMariaVV Imi plac si marea si muntele! As vrea sa stau cat mai mult la mare. As vrea sa stau si mai mult la munte. Dar cel mai mult mi-as dori o casa pe malul lacului. As vrea sa vad in fiecare dimineata cum soarele rasare scaldandu-se in apele linistite ale lacului si cum seara apune intr-un spectacol de culori rosiatice reflectate in luciul apei. Voi unde ati vrea sa aveti o resedinta, o casa de vacanta, un loc numai al vostru? V-ar placea o casa pe malul lacului? Mami de Vladi si Viki |
Nu mi-ar placea pt ca sunt tantari si e periculos pt copii.
Dar am si eu o casa la care visez si sper ca o vom si avea la intoarcerea din Bangladesh.Peste vreo 2 ani jumatate...
In primul rand vreau multe camere (pt ca ne mai dorim un bebe)- cel putin 4 dormitoare, living , dining, birou, neaparat bai en-suite si walk-in closet.
Si cel mai mult imi doresc o gradina mare mare unde sa fie loc suficient pt o piscina si leagane/spatiu joaca pt copii.
Deja ne facem planuri mereu, cum o sa vinedem casa pe care o avem acum in UK , cum speram sa se redreseze piata si sa ii creasca valoarea....Ne orientam deja la tipul de mobila.
Chiar ma motiveaza proiectul asta..
Nu spun ca o casa pe malul lacului nu e frumoasa , ci doar ca nu s-ar potrivi cu nevoile noastre si mai ales ale copiilor.
Ana Maria, tu ai un proiect concret, ai gasit o astfel de casa, esti in cautare?
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
buna,
o casa pe malul lacului cred ca are mai multe dezavantaje decat avantaje
sunt tantari si muuulte broaste. pe tantari nu ai cum sa-i starpesti iar pe broscute nu le poti face sa taca
e periculos pentru copii
nu exista canalizare sau apa curenta, deci ai nevoie de fosa septica si de o fantana foarte adanca (pentru a capta o apa curata, fara infiltratii din lac), sistem de epurare/filtrare apa, etc.
infrastructura s-ar putea sa fie rudimentara (drumuri de tara, neasfaltate, fara lumina, etc.), asadar ar putea fi probleme si cu transportul materialelor de constructii, a echipelor de muncitori, beton, etc.
daca este un lac de agrement, este cam multa agitatie si galagie in sezonul cald (barci cu motor, pescari, turisti galagiosi care fac gratar si lasa munti de mizerie in urma, etc.)
plus ca, in functie de zona, in apa lacului respectiv pot ajunge dejectii, gunoaie, ape poluate
eu visez cu ochii deschisi la o casa pe o insula tropicala...dar este doar un vis frumos si atat
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
cristiama spune:
Desi asa se spune ca e plin de tantari pe malul lacului, nu prea sunt defapt.
Si ai ce sa faci impotriva lor: exista lumanari antitantari, emitatoare de joasa fregventa care-i indeparteaza, sau solutia la care o sa apelam noi un nuc, sub nuci nu stau tantarii.
Broastele oracaie doar in anumite perioade ale anului, mie imi plac f tare, am inceput sa fac o colectie de "broaste", am farfurii si cani cu broaste, mici decoratiuni prin casa sub forma de broscute, jucarii broscute si ma gandesc ca asta sa fie tema casei noastre, cand o fi sa fie.
Lacul "nostru" e lac de pescuit sportiv si e foarte liniste, nu face nimeni gratar, nu lasa nimeni nici o hartiuta.