Cu dragoste din Iasi (89)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui slimatei

Citat:
citat din mesajul lui l_carmen2003

Stefania, nu vrem sa te simti pe dinafara, fiecare cand simte nevoia scrie. Cand nu, nu.

Eu de maine il duc pe Alex la gradi. Ce o fi o fi, la o adica e o gripa si daca e asa cums espune pe tulpina gripei din 1918 ii da imunitate pe viata daca nu e doar o gripa si nu e nici prima si nici ultima.
Azi avem engleza si maine facem si tenis si mai vad si eu alte mamici ce mai spun...

multumesc

as vrea sa trag concluzia ca nu toti o vad ca pe cine stie ce urgie..
o fi spitale pline, dar ma gandesc si sper ca pe strada poate nu o fi chiar asa de crunt pe cat se povesteste
eu ma ingrozesc la gandul ca mama tb sa-si faca operatia in decembrie si tb sa vin cu junioara dupa mine.. aici nu am cum sa o las.. acum daca ar fi de mine ar fi alta dar ma gandesc la ea..caci va tb sa circulam cu mijloacele de transport ...

Nu e o urgie,e doar o afacere pentru unii! E o gripa ca oricare gripa, care vine si trece...

Am mai scris intr-un post zilele trecute ca din lipsa de medicamente, dr trimit pacientii acasa sa se trateze cu ceai de echinaceea! Asa ca, ce gripa? ce urgenta de securitate nationala?
E o alta campanie zvonistica si gata! Nicidecum o urguie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui l_carmen2003

Atunci cred ca e ok sa o schimbi cu cineva in care ai incredere... Sa stii insa ca si dna dr Trandafir insa pleaca la simpozioane...

"La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire

sper sa nu se intample sa plece amandoua la acelasi simpozion
as vrea, cumva, sa merg in paralel ... chiar daca s-ar putea sa ma dea peste cap la un moment dat.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Citat:
citat din mesajul lui kisstherain999

Legat de operatia de amigdale: si eu sunt operata, dar tin minte ca nu am fost anesteziata total, m-au imbracat cu un halat ca ala de la spitalul de nebuni (cu maneci f lungi) si m-a tinut cu forta in brate pe un scaun. De durere nu tin minte, dar stiu ca dupa operatie mi-au dat voie sa mananc inghetata. Sincer mi-e frica ca H sa nu ramana traumatizat de modalitatea de operatie.

Asa se scoteau inainte si polipii nu doar amigdalele. De amigdale nu stiu nimic, dar polipi am 3-4 cunostinte care au scos recent la copii de 3-4 anisori si li s-a facut anestezie totala... Am inteles ca a operat cineva la CFR si i-a facut asa cum spui tu si a traumatizat copilul insa in Spitalul de copii se face anestezie totala.... si cred ca si la amigadale. Cere sa vorbesti cu anestezistul... eu asa am procedat cand mi-a propus o interventie ce necesita anestezie.... si anestezista mi-a zis ca la varsta asa mica nu risca anestezie locala....

Lacramioara si Stefania Iulia
Bazar pentru SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Laura, atunci cand imi doresc o a doua opinie medicala ma duc la d-na Dr. Carasevici, in policlinica. Si pana acum a fost OK. Numai ca n-am mai calcat pe acolo demult, ca suntem multumite de actualul medic de familie - Dr. Grigore. Am mai auzit lucruri bune despre Dr. Bodi - e pneumolog, are cabinet pe Smardan, langa restaurantul chinezesc. Noi n-am trecut inca pe la ea, dar cred ca intr-o sambata (ca asa raceste fii-mea, in week-end, sa ma plimbe prin spital) o sa-i fac o vizita.
Succes!

sotul meu

Mergi la inceput

Herra, multumesc.

Am fost la medic, dar mare lucru n-am facut, cu ma si asteptam... Trebuie sa mergem la analize.... si apoi vedem ce e de fapt....

Carmen, multumesc. Ma pregatesc sa aplic.

Laura, din acest considerent ca pediatra noastra mai lipseste uneori si eu mai merg la un medic in Spitalul de copii.... dar mereu la acelasi... la d-na dr. Rugina.

Bazar pentru SEBI

Mergi la inceput

Salutare!

Va ofer o fierbinte.... si ma duc sa mai citesc...

Evident ieri la masa de dupa amiaza a vomat iar.... a mancat putin si... gata. Pe seara a cerut mancare si a mancat doar cat a vrut. Scaun moale a avut unul singur....pe la 10 dimineata si in restul zilei nu. Acum suntem pe regim alimentar, ii mai dau si azi Metoclopramid.... Ultralevura, Electrolyt de la Humana altceva nu prea... a si Smecta un plic pe zi. A dus sotul dimineata un sumar de urina la laborator sa vedem ce iese.... Ea vad ca e vioaie... scoate untul din noi.... In schimb transpira foarte tare dupa cap la somn.... ca pe la miezul noptii a trebuit sa o schimb de pijama... Dar febra nu avea....

Ce stiti despre Metoclopramid? Ca pe mine prospectul si ce mi-au mai spus si alte persoane din alte tari unde e interzis si la adulti.... m-am ingrozit pur si simplu.... In Canada se da Motilium care actioneaza doar pe tubul digestiv si nu pe centrul nervos ca Metoclopramidul....

Bazar pentru SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

buna dimineata.

metroclopramid e cam la fel ca si cu algocalminul la copii.

eu il dau rar doar in caz de extrema urgenta.

adica in cazul primului cand voma incontinuu, indeferent daca manca sau nu.
poti incerca si cu lichide in cantitati mici si dese - o lingurita la 5 minute, dar din cate spui la voi nu e asa grav.

ai facut si la scaun analize?

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Nici eu nu stiam despre metroclopramid... si noi il avem in casa dar nu prea l-am folosit... de fapt cand am avut nevoie degeaba l-am folosit ca tot l-a vomat, a fost necesar sa i-l faca intramuscular ca sa isi faca treaba.
Ce stiam eu e ca, daca vomeaza de mai mult de 3 ori trebuie sa incepi sa ii dai apa cu zahar pentru a nu intra in cetoza... noi am avut noroc caci nu mi-ar placea sa il tin acolo pe Alex cu perfuzii... adica nu a fost cazul atunci. Adica la 0.5l apa nu mai stiu cate lingurite de zahar... chiar am uitat sa ma uit pe ce imi notasem acasa... Problema mea era atunci ca daca tot voma si apa pe care o bea cum sa fi tinut apa indulcita in stomacel!?? Duca-s-ar!
Multa sanatate lui Stefy, Lacramioara, sper sa nu fie nimic grav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Lacramioara...multa sanatate lui Stefi...la noi Metroclopramidul nu a mers....de curand stiu c-a avut Matei probleme si o zi intreaga....cam de vreo 3_4 ori a vomitat in ziua respectiva...de 2 ori i-am dat Metroclopramid si imediat dupa aia a si vomitat....concluzia lui a fost ca acel sirop...n-a fost bun. Nici la Matei n-a fost nimic altceva, febra sau rosu in gat....a avut o zi proasta...probabil o fi mancat ceva...cine stie.

Pupici si multa sanatate,
Gabriela si baietii

Fetelor am si eu o stare de moleseala....stiti de la ce-o fi...vremea...sau lenea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Salutaree!!!
Ce-mi place cand santeti vorbarete!!

Lacramioara,multa sanatate printesei!Eu as renunta la metroclopramid,incearca cu apa fiarta si racita(sau plata) cate o lingurita din jumate in jumate de ora ,ceva hidrasec.

"Greata si varsaturile pot fi asociate cu infectii sau paraziti intestinali,probleme la urechea interna,consum excesiv de mancare ,supraincarcarea ficatului,stres.
Unul din cele mai bune remedii pentru greata este ghimbirul.Bauturi preparate cu alte condimente cum ar fi : scortisoara,coriandru,chimionul si cardamomul,ceaiuri din menta,fenicul,marar pot fi folositoare deoarece nu numai ca linistesc stomacul ci contin si uleiuri volatile si au si o puternica actiune antimicrobiana.
Ceai calmant stomacal:
3 betisoare de scortisoara si 1 lingurita cardamom macinat se macina bine,iar o lingurita din amestec se foloseste la o cana de 250 si se bea incat cate o gurita.-cardamomul si scortisoara favorizeaza miscarileperistaltice descendente din tubul digestiv si ajuta la calmarea stomacului."
Limonada de ghimbir:o bucatica de radacina de ghimbir proaspata,cam cat degetul mare ,se rade fin,se amesteca cu sucul de la doua trei lamai,zahar(sau miere) dupa gust si 1.5/2l apa.Se amesteca bine,dupa jumatate de ora se strecoara si se consuma.
Am citat din "Bauturi vindecatoare" de Anne mc Intyre

Catalina a avut si ea un episod de acest gen,cu voma noaptea si putina dimineata,iar dr n-a stiut ce sa zica ,in afara de facut analize,.Concluzia dumneaiei a fost ca e ...din cauza scolii,adica a stresului psihic,caci a mai avut copii care au facut asa ceva la inceputul scolii.
N-am vrut s-o contrazic insa nu avea cum sa fie asa ceva.
Mai degraba ceva ce "gustase" de la colega de banca(salam) si noi nu mancam.
Acum s-a invatat minte,nu mai mananca de la colegi,ii dau eu suficient sa dea ea la toti colegii..:)ceea ce a declansat un obicei si anume,in pauza de masa se strang toti langa ea sa vada ce bunatati mai scoate din tolba.:)
Saptamana asta i-am dezamagit(cred) caci a mers toata saptamana cu sandvis cu cascaval din "coada de lopata" adica bagheta neagra.

Gabi,fa-i lui Otto salata de morcov,fin ras cu putin ulei de masline sau susan,si un strop de otet.
Sau suc si prajitura cu morcov.
Afine nu stiu daca mai gasesti insa este sirop la plafar.
Oricum e destul de mult cat i-a crescut(cred ca am retinut bine doua dioptrii?)Vezi ca si efortul fizic ajuta la cresterea miopiei,si statul la monitor ..

"Lipsa vit A din org se remediaza prin consumul zilnic a trei morcovi .Betacarotenul se mai gaseste si in fructele si legumele de cuoloare galbena si portocalie(caise ,mango,ardei,dovleac) si verde (spanac si creson)
Alte alimente ce ajuta sanatatii ochilor:
avocado si nuci(vit E),peste gras,ulei de in,(omega 3),portocale,lamai,mure,coacaze negre(vit C),ceaiul ,ceapa si vinul rosu(quercetina),drojdia de bere,alune,seminte,faina integrala de grau(B2),afine,merisor,citrice,vegetale cu frunze verzi si ardei rosii(bioflavonoide si vit C care ajuta la mentinerea unei circulatii eficiente spre si dinspre oci,la intarirea capilarelor,incetinirea procesului de deteriorare a vederii,la intarirea sist imunitar si inhiba o serie de infectii ce provoaca aparitia afectiunilor precum urcioarele si conjuctivitele"-citat din aceeasi cartiocica..:)
V-am innebunit cu citatele mele,sper sa va fie de folos!

Carmen,ce perlute frumoase scoate Alex..Ia pune mana de le noteaza undeva ,sa i le citesti cand va avea el copii..:))

Va las ca m-am intins cat o zi de post si am bagaje de facut si acusi vin si scolarii la masa si mai am si ceva de calcat...uf..tare nu-mi place sa calc..

Va doresc o zi buna!

Mergi la inceput