PRIETENE FARA TITLU (53)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica70/monica70.jpg)
monica70 spune:
Am depistat de la ce era Tudor asa marait,sigur de la fasolea uscata + ceapa mancata de mine ieri,ca a tras niste parturi tare mirositoare azi si kk,niema.Am mai mancat odata fasole mai demult,dar n-a avut nimic atunci ...
Pe Diana am lasat-o la PC pana i-am facut lui baie.Ii pusesem pe youtube cantecul "o lume minunata" ca tot il fredona prin casa de-o vreme,dar nu stia toate cuvintele,nu stiu unde l-a auzit.Ei si s-a pus a mea sa butoneze pe-acolo cu mouse-ul ca a gasit tot felul de filmulete cu desene animate in spaniola.Si la un moment dat numai o aud din dormitor ca striga si se raztoieste rau la cineva.O intreb de dincolo,ce-are cica striga la lup Daduse peste un filmulet cu cei trei purcelui plus lupul cel rau
ASTERY te anunt oficial ca azi am inaugurat cu Diana tastatura Am inceput cu "DIANA","MAMA" si cifrele,plus cateva taste ajutatoare.Incantata rau a fost,dar n-am "exersat" decat 5 minute deocamdata.Si tu stai linistita ca o sa ajunga Razvan sa progreseze si in privinta creionului cum a facut-o si cu restul.Si la urma urmei suntem in era PC,tastele-s la putere,pictor nu-l faci si caligraf nici atat. In cel mai rau si mai rau si mai rau ... caz,il trimiti la scoala cu laptopu' sa ia notite
Ce-are?
Am uitat,ASTERY cum stai cu furunculu' ala? Aia e?
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Bee spune:
Buna fetele.
Si eu pe-acici putin, pana hranesc micul mancacios (ca ala maaare ne mananca numai nervii).
AnaMaria, deci ti-a laudat-o pe Clara, draguta de ea. Nerabdatoare, da? Sa o vedeti pe a mea. Ii aranjeaza pe toti din vorbe, dar ea nimic (acasa). La gradi am inteles ca e cuminte, cooperanta si foarte desteapta (acum la ce sa ma astept "la tara", nu mi-o luati in nume de rau cu expresiile astea, dar ma gandesc ca "la orash" lumea fiind mai competitiva, e si mult mai preocupata de achizitiile si abilitatile copiilor, decat aici). Cu gripa, ai dreptate. Si eu care-s destul de rece si realista, m-am speriat putin, desi stiu ca in general nu fac gripa. Mi-e putin frica pt copii si am renuntat sa-i mai duc la supermarket sau mall.
Moni, intrebai intr-o zi cat il tin pe Tavi afara. Cat a plouat s a fost frig, l-am tinut in casa. Dar si in casa e uneori ca afara. Dimineata se fac 18 grade. Iar pe casa scarilor vreo 15. Azi il scot ca e soare. O sa dau o fuga pe la padure, ca n-am mai fost de zile bune. Cu el in marsupiu evident. Ana mea cum e, fata de fetele voastre? Ca nu-mi dau seama. Ioana Danielei imi pare cuminte. Si ash zice ca si a mea e cam la fel. Doar ca de Ana pot zice sigur ca e si foarte ametita si ocazional lenesa (pe ea n-o intereseaza amanunte cum ar fi imbracatul/ dezbracatul), sau poate doar dezinteresata. Aaa si nu e independenta! La ea n-am vazut initiative de genul: "mami pot si singura" sau "lasa-ma numai pe mine". Astea le are numai in parc la joaca, cand alearga de bezmetica fara sa se uite in stanga sau in dreapta, fara sa-i pese daca are sau nu voie in toate locurile.
Liliana, magazine de constructii? Asa eram eu cand eram gravi cu Razvan. Mi se facea rau in toate magazinele de constructii. Umblam in nestire. SI acum, inainte sa nasc, ma mai tara sotul meu cu el, dar ii dadeam instructiuni clare: nu mai mult de 30 minute. Si se enerva ca nu poate sa se uite suficient din caza mea. Tb sa te menajezi si sa eviti aglomeratiile!
Astery, deci voi cu creionul mai putin. Pai nici Ana mea nu tine pixul/creionul cum tb! Dar la noi e si vina noastra, ca n-am aprofundat problema. Vad ca a fost tare dragut la dentist. EU nu sti ce sa spun. Anumite reeactii ale lui sunt atat de spontane! Nu cred ca spontaneitatea se poate invata totusi! Sau nu cred ca atat de devreme. Cred ca esti tare fericita cand il vezi. Si cu motricitatea fina o sa se rezolve in timp, sigur! Razvi al meu e la polul opus cu motricitatea. E la acelasi nivel cu surioara lui. Dar in continuare face crize de urlete si ne chiauneste noaptea.
Sa va mai spun de ai mei? Nu-i las niciodata sa se joace la PC. Deci nu mouse, nu tastatura. Or avea timp si nu voi mai scapa de ei. Ana e in continuare pasionata de desene animate. Spre deosebire de Razvan care e pasionat de iesitul afara si carat lemne, facut treaba! La fel pe Razvi il pasioneaza: desenatul (mazgalitul mai exact), cusutul (v-am zis eu cu formele si siretul), construitul si un singur Puzzele din lemn cu Arca lui Noe. Ambii il iubesc si-l mangaie pe Tavi si-s foarte atenti cu el. Tavi e cuminte, sta de 45 minute in pat si abia acum maraie. Tavi ziua doarme in cea mai mare galagie posibila!
http://www.dropshots.com/dochia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/asteryaro/asteryaro.jpg)
asteryaro spune:
Buna dimineata, io-s cu treaba aproape gata, ca mergem la 12 la denstist. Plecam mai devreme sa cumparam apa, am un colet de ridicat de la posta... chestii de-astea.
Moni, furuncul n-a fost, nodulul inca mai este, dar a mai dat inapoi. Asa cum speram, de altfel, ca io mi-s norocoasa defel. O fi exces de foliculina, naiba stie, oricum la medic n-am ajuns.
Io mai am o bucurie: micul dejun il serveste singurel, domnu' Razvan. Adica paine cu unt. Nu-i mare lucru, dar tot e ceva. Ca i-am promis o cioco mu (Milka) si vad ca merge, plus ca adus (la cererea mea expresa) farfuria si furculita in chiuveta).
Mai Moni, cum sa mearga cu laptopu'n brate la scoala? Pai vin ani grei, de scris cu stilou, caligrafie alea-alea... Daca eram vreun neam de regi... mai ziceam, dar asa? Nu se poate si vorba lui Toby din Thomas: NU MA LAS. NUUUU MAAAAA LAAAAS. O mai creste si s-o mai dezmorti la maini.
Pt. azi n-am nicio idee de mancare de felul doi...
O sa merg la iesirea din oras sa cumpar oua de la tarani, poate fac maine ceva snitele, dar azi?? Sper sa-mi vina vreo idee salvatoare.
Gata, merg sa ma aranjez, sa ma fac bella, ca afara e o zi tare insorita, la naiba cu porcina !
Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/asteryaro/asteryaro.jpg)
asteryaro spune:
Bee, ai dreptate. Spontaneitatea nu se invata. Uneori nici eu nu stiu ce sa mai cred... dar, daca derulez inapoi "filmul"... practica bate teoria, in sensul ca Razvan, pana la 2,10 ani NU A IMITAT nimic, nimic, nimic. Nici macar sa ridice un degetel cand ii spuneam "fa asha".
Uneori, imi place sa visez si sa cred ca a fost un blocaj undeva, pe traiectul sistemului nervos central, sau oriunde altundeva... si ca blocajul a fost inlaturat. Fiindca ABA aplicata de noi a fost agresiva si in forta, la inceput, si prima lectie a fost sa shada pe scaun. Aici a fost groaznic, si prefer sa nu-mi mai amintesc. Apoi urmatoarea: "uita-te la mine" (adica in ochii mei, contact vizual). Lucru pe care nici acum nu-l iubeste prea mult... dar m-am obisnuit.
Piua, am plecat, revin la pranz.
Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)
monica70 spune:
Buna dimineata,eu abia acum la cafea cu Diana langa mine ,ca ne jucam cu creionul fermecat.Creion care e chiar fermecat vorba Dianei Ca a inceput sa piuie si la ce trebuie si la ce nu
L-am luat si pe cel de la celalalt joc si ala nu mai merge deloc,clar trebuie schimbata bateria,daca oi gasi asa ceva.
Diana primeste la fiecare plansa la care raspunde corect cate o bombonica mititica (stafida in ciocolata).
Asa ca nu ma prea pot concentra sa va raspund,desi am cate ceva in cap Dar revin io ...
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
monica70 spune:
Am revenit.
BRANDUSA chiar e frigut la voi in casa.Si plimbare la padure ? In marsupiu? Nu te doare spatele? Eu am indraznit sa ies asa cu Tudor doar pana la gradinita la Diana odata.Nu plange in el? Mie dupa ce ca e greu tare mi-e si ca il apuca plansul in el pe drum,in plus el afara de obicei doarme deci mai bun carutul (nu si la padure
) Tavi nu plange in marsupiu? Intrebai de Ana unde se incadreaza ... pai la cat am apucat sa o vad pe viu nu prea o pot incadra,ce stiu clar e ca super sportiva si curajoasa - am vazut-o doar cum se avanta pe la tobogane sau fuge pe-acolo fara sa se uite defel inapoi daca e mami sau tati prin zona ! De celelalte ma mai pot pronunta fiindca le-am cam vazut de mai multe ori pe viu cum se manifesta si cate o zi intreaga ... Totusi nu mi se pare ca seamana la fire cu Diana mea - cel putin ea la capitolul independenta a excelat de mica,apoi e mai fricoasa sa nu se piarda de noi.La tobogane,hinte si catzarat in general si Diana mea e temerara,deci aici seamana.Plus la indragit copiii ... Asa am mai vazut-o si pe Ilinca lui Irinel cea mititica
- ce dor imi e si de ea - ei bine ea era invers,era extrem de fricoasa,nu indraznea deloc sa se dea pe tobogan nici cu mami langa ea.Si de ea pot zice ca era prietenoasa,cumintica si figurina rau la cum si ce vorbea
.De fire mi s-a parut mai calma decat smotocitele noastre
Si clar e mult mai bine crescuta!
Ziceai de Ioana Danielei ca iti pare cuminte.E foarte cuminte cum e si Diana mea cateodata,in general cand te ocupi exclusiv de ea .Dar la fire-s fix la fel,ca le vazui eu cum s-au jucat o zi intreaga.Amandoua sunt prietenoase foc,darnice cu jucariile personale,iubitoare de copii,zburdalnice si vesele si maraite/irascibile inainte de somnic pe motiv de oboseala.In plus le plac o gramada de lucruri/jucari/jocuri noi se aprind/extaziaza usor dupa ele si se desumfla/plictisesc repede de ele si vor ceva nou.Cam asa e si Clara,de-aia ziceam ca se cam aseamana.
Deci la voi PC are interdictie , bine faci.Si eu m-am abtinut o perioada destul de lunga sa o las ... desi trendul era sa fie pusi copiii de la doi ani in fata PC
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bee EU nu stiu ce sa spun. Anumite reeactii ale lui sunt atat de spontane! Nu cred ca spontaneitatea se poate invata totusi! |
O observatie foarte interesanta.
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui asteryaro Uneori, imi place sa visez ![]() |
N-am vrut sa o zic io
![](chatterbox.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](olala.gif)
Noi o uschim pe-afara un pic.
monica70 spune:
Nimeni p-aci? Noi am stat afara doar jumatate de ora ca a inceput ploaia.Ne-am intors,l-am bagat pe Tudor cu caruciorul in bucatarie,am deschis geamul si de atunci doarmeeee Diana e iar la mami pana diseara ...
Momentan sunt la a doua cafea si cu actele in fatza.
![](images/user_woman.png)
Bee spune:
MOni, mie-mi place sa-l port in marsupiu si in brate in general. Nu mi-e greu desi are 6 kg. Iti dai seama, ca fata de ceilalti (care se mai cer in brate pe alocuri) e floare la ureche! Cum il pun in marsupiu cum adoarme. In carucior doarme si in casa! Nu urla niciodata cand e in marsupiu. In general urla doar de foame sau durere si de plictiseala sau somn maraie. Uneori uit ca nu cunosc de multe ori copilasii foarte bine personal. Am asa o idee clara despre fiecare. Evident ca ideea respectiva poate fi falsa. Dar chiar si asa uit ce face internetul asta:mi-a gasit barbat, imi da prietene virtuale cu copilasi de o varsta cu ai mei, etc.
http://www.dropshots.com/dochia