PRIETENE FARA TITLU (53)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Hello.
Revin maine, se pare ca incet incet se vor aseza lucrurile.
Va multumesc mult.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Moama ce de mesteresti matale Moni.

Eu vreau sa vad Ticalosii ... asa ca iau puradelul de o aripa si-l bag la somn urgent.

Poze... mai bag... stai usurel.

Va pup si noapte buna!

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu am revenit,dar nicidecum deconectata , ci gata sa explodez de nervi,reuseste Diana sa ma aduca pe culmi in fiecare seara Merg sa imi aduc o cana cu lapte,poate imi trece daca ma mai dau pe net ...

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"SINGURA MASURA A LUCRURILOR E IMPORTANTA PE CARE NOI LE-O DAM."

Mergi la inceput

Mda la ora asta m-am saturat de bantuit,acum sa va mai scriu cate ceva pana nu uit.
Diana azi i-a trantit-o lui mami de aia a masii Nu mai detaliez motivul,era ceva legat de hartia igienica ca a aruncat-o pe jos (plus ca are obicei sa traga un metru doi din sul ) si cand a fost criticata s-a infuriat gogoasa .Cert e ca mi-a adus-o fratelo pana la usa si i-a zis sa imi explice ce prostii facut pe-acolo,el n-a vrut sa imi zica.De la Diana am scos doar ca "n-a vrut sa arunce hartia in wc" si ca buni a iertat-o,dar Cristi nu .
De mancat a mancat binisor la mami si a mai mancat si cu mine cartofi prajiti.Cred ca si la gradi a mancat ca aveau mancare buna ieri si azi (supa de ou si de pui ,tocanita cu paste si tocanita cu cartofi).
In schimb,voia sa ne jucam carti "rosu duce",dar fara reguli Adica ea si-a ales un teanc de carti mai gros,in loc sa le amestecam si impartim,si le-a ales pe cele care le-a vrut ea si in loc sa puna jos in ordine de deasupra,fara sa le vada,le lua de dedesupt si mai si alegea.Ne-am contrazis in draci,i-am zis de n ori sa respecte regulile si sa nu triseze ,dar nu te puteai intelege cu ea ... ca ea asa vrea I-am zis ca n-o sa se mai joace niciun copil cu ea daca face asa ... tra la la ... dar degeaba.Si doar ne-am jucat pe bune de atatea ori,dar azi zici ca era tzacanita
De fitzele de la culcare nu mai zic ca mi se urca iar tensiunea
Am chestionat-o despre cum a fost la teatrul de papusi,dar tot aiurea vorbea.Am aflat doar ca in microbus a stat intre David si Dragos,ca a vorbit cu Dragos ,dar David nu a vorbit cu ea,ca se uita pe geam.Si ca asa i-a asezat doamna Marioara (ingrijitoarea).Cica "o fata si doi baieti si un baiat si doua fete" asa zicea Diana ... sa inteleg ca ii intercaleaza intentionat? Iar la teatru a stat intre Eric si Alex,dar n-au prea vorbit Deci atat am aflat,eu care eram curioasa despre piesa de fapt ...

Sa va mai zic si despre Tudor.Ma mananca degetele sa ii dau deja sa guste cate o lingurita de suc de mar pe zi intai,apoi de morcov.Ca mai am mere bune ionatane de la tzara Si niste morcovi ecologici.
Pai dupa ce ca se uita la noi in gura si clantzane din ea cand mancam,sa vedeti ce mai linge chiar si ... vigantolul.Deja precum cainele lui Pavlov,cand apar cu sticluta aproape ca deschide singur gurita.Zilele astea l-am facut de vreo doua ori pe buzitele de jos cu o solutie de badijonat gingiile ,ceva dulceag (ca tot timpul are basici de la supt,intial a avut sus in mijloc,acum jos in laterale ).Ei bine, a lins a meu pe solutia aia de nu-i adevarat,clar ii place dulcele ca maica-sii.
Stiu ca n-are cine stie ce valoare alimentara sucul ala,dar i-as da si sa se obisnuiasca cu mai multe gusturi din timp,plus ca i-ar placea in mod sigur.Si Dianei i-am dat asa destul de devreme (cam tot dupa trei luni) suc cu lingurita "de placere".Pe la 4 luni ii dadeam deja piure de banana ,chiar am vazut intr-o poza ... Ei,mie asa mi-a recomandat pediatra atunci sa incep mai iute ca era tare slabuta,dar tot degeaba
Deci saptamana viitoare daca tot implineste trei luni,cred ca o sa inauguram si lingurita - o alta premiera.Pe-asta Diana a inaugurat-o de la cca o saptamana ca ii dadeam calciu cu ea.
Gata am plecat la nani,noapte buna,apar si io la cafea colo mai spre amiaza ,daca ma lasa Tudor si maine sa mai dorm

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Buna dimineata!
Am ajuns la lucru, sunt la cafea si am timp. Incredibil ce timp am! Pana la ora 13.
S-o iau pe rand:
Moni, nu-l diversifica pe Tudor. Daca papa bine, ia in greutate corespunzator, pt ce vrei sa-i dau sucuri? Eu la 4 luni i-am dat Dianei si ea era pe lapte praf. Daca alaptam, sigur nu-i bagam mancare. Nu se termina ionatanele pe lumea asta.
Am vazut ca m-ai tras nitel de urechi. Pai nu ma simt in largul meu daca nu va iau pe toate la rand si ca sa fac asta imi trebuie timp. Nici pe poze n-am apucat sa ma uit. Acum, ca sunt la servici, am o pauza mare si ma pot apuca in liniste sa vizionez.
Diana e absolut relaxata cu gradinita. Am scapat de nervi. Atata vreme cat n-o las la somn. Acasa nu doarme, nici n-o mai fortez. Se culca la ora 20 si pana a doua zi nu se misca.
Cu nervii: eu las dupa ea. Am alta metoda acum. Am anuntat-o ce are voie si ce e interzis. I-am repetat de m-a durut gura. A tinut minte si chiar merge. Stie ca sunt chestii nenegociabile si altele la care putem fi mai flexibili.
Cu cititul: relax si pace. Daca Diana ta sta si 10 min sa se uite la litere, e mai mult decat ok. Are memorie buna, doar ca mereu sunt alte jocuri mai interesante, nu?
Astery, zau ca m-a necajit ce ai scris despre nepotica ta. E foarte greu ca la 13 ani si in plina pubertate sa treaca printr-un divort. Pare simplu sa-i explici, mai ales ca nu e copil mic, dar n-as vrea sa fiu in locul tau. Saracul frate-tu!
Referitor la muci si tuse, te inteleg perfect. N-am apucat sa-i vad pe colegii de clasa ai Dianei, sper ca mamele ii vor tine acasa daca sunt bolnavi. Degeaba zic unii si altii ca se imunizeaza, e mai rau daca sunt asa, nu apuca sa se vindece, mereu vor lua alte si alte boli. Plus ca ne simtim noi de kko cand avem vreo gripa sau chiar raceala obisnuita, dar cum se simt micutii luati din pat si tarati la gradinita?
Ma insel eu sau Razvan e alt copil? Am tooot citit pe aici si m-am minunat ce cuminte si receptiv e. Gradinita cred ca are un rol mare. Si tu la fel.
Teolinda, ai pus poze. Sa notez cu rosu in calendar? Imediat ma bag la ele. Ai inceput cu imunizarile. (sper ca nu gresesc, de tine era vorba, nu?) M-ai intrebat de prepelitele alea.
Ei bine, cura e de 40 de zile, doua oua crude in fiecare dimineata. Eu ii dau 10 zile si numai galbenusurile puse in miere. Pe o lingurita pui miere, apoi galbenusul si i-l dai copilului. Pe stomacul gol. Mare grija la termenul de garantie.
Bee, zici de Anuta ca e slaba si palida. Asa i-o fi tenul. Pe a mea cat n-am incercat s-o bronzez. Mi-au banuit-o de anemie, nu e. Cand vine toamna, gata, apare si paliditatea. Indiferent cat o scot afara.
Asa de rau imi pare ca sunt bolnavi ai tai. Si cel mic. Of... Sanatate si sa scape de boli!
Ursu, mai bine ca nu te-ai luat cu asistenta in gura. Eu am invatat sa respir de 10 ori inainte de a ma certa cu cineva. Nu-mi iese de fiecare data. Deh, am si eu limitele mele.
Mira, am vazut-o pe Selin tunsa. Haha, cat poate fi de dulce. Dar ce idei la ea, a pus mana pe foarfeca si da-i in par. Nu putea sa taie o invelitoare de pat, de exemplu?
Ma bag la poze, am de recuperat multe.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Buna dimineata.
INGRID ei si ce daca n-ai timp sa "aprofundezi" ca sa raspunzi la fiecare si sa vezi toate pozele? Aia o faci cand ai timp si chef.Intre timp mai poti baga si cate un rand doua despre voi sa mai stim ca sunteti ok.Ce activitati face Diana pe la gradinita? Se joaca deja cu copiii? Tare ma bucur ca s-a adaptat si inca asa rapid Ai scapat de un mare stres!
Ziceai de diversificare,pai nu o incep ca dupa teorie suculetele nu-s considerate diversificare.Adica nu ii inlocuiesc o masa de lapte cu piure,nici nu ii dau cate un bibe cu suc. Daca ii dau,ii dau doar o lingurita-doua-trei pe zi,asa treptat.

Am gasit pe net schema asta a unei oarecare doctorite Culcer,tare seamana cu "schema" aplicata de mine Dianei (doar ca la ea am evitat sucul de portocale):
3 luni -suc de fructe si legume; sucul de portocale este primul introdus, iar dupa varsta de 4 luni sucul de mere, piersici, morcovi; sucul de portocale poate fi amestecat cu suc de mandarine, lamai, grape fruite; fructele pot fi administrate sub forma omogenizata (banane, mere);
4 luni - supa de legume initial strecurata apoi cu legume pasate, imbogatita cu ulei la 4 ½ luni; supa inlocuieste treptat o masa de lapte;
- piureul de fructe sau compotul de fructe, se prefera compotul de mere cu fructe pasate imediat dupa preparare;
5 luni - se asociaza piureul de legume la pranz cu supa la care se adauga carne mixata de pui sau de vita (2-3 lingurite) de 2-3 ori pe saptamana;
- unt la piureul de legume;
- branza de vaci si orez pasat (20 g branza/zi); ex: piure de fructe cu branza de vaci;
5 ½ luni - supa de carne;
6 luni - supa de legume poate alterna cu supa de carne sau oase degresate;
- galbenus de ou fiert tare, se incorporeaza in supa de legume alternand cu carnea; se incepe cu un sfert de galbenus de ou crescand pana la 1 galbenus pe zi;
- iaurt;
- la piureul de fructe se pot adauga biscuiti;
- ultima masa a zilei poate fi din lapte cu fainoase (cereale);
7 luni - ficat de pasare sau vita;
- smantana 1-2 lingurite pe zi;
- perisoare;
8 luni - mamaliguta cu branza de vaci si unt, creme fierte, papanasi, paine;
9 luni - carne de peste, sunca presata;
- aluaturi coapte in casa, sos alb, sufleuri;
10 luni - o data pe saptamana se poate introduce creier de vita in piure;
- ou intreg (de preferinta la 1 an).
Ideea e ca nu stiu cum se reusesti sa poti da unui bebe ficat la 7 luni (cum scrie la carte),daca abia la 6 luni incepi diversificarea cu primul aliment ... nu le cam bagi pe toate de-a valma in luna a sasea ??? Mi se pare ca e mai nefortat asa mai treptat si sa apuce sa guste din cat mai diverse sucuri,sa se obisnuiasca,nu sa devina mofturos sa vrea doar lapte sau numai un anumit aliment .Ca practic abia de la 5 luni incolo as incepe cu piureurile.
Hai ca ma luai cu diversificarea lu' peste si nu mai stiu ce voiam sa zic
Revin dupa ce imi amintesc.

Mergi la inceput

Asa ca tot citeam de diversificare (avantaje/dezavantaje),am gasit o chestie de am ramas ca la dentist: cica printre avantajele diversificarii una suna asa: stimuleaza vorbirea timpurie Asta n-am mai auzit-o pana acum!
BRANDUSA tu cate mese ii dai pe zi lui Tavi? Si la ce interval? Ii dai la 3 ore sau la mai mult,ii faci program cum am mai citit? Ca la mine e cam debandada in privinta asta,adica ii dau chiar cam "la cerere". Seara parca vrea mai des la san,chiar si la o ora uneori.E ceva mai smiorcait deci,dar si de somn nu neaparat de foame - chit ca el prefera sa adoarma la san .Azi a baut pe la 7,a adormit,apoi la 9 iar san,pe la 10 a adormit,acum s-a trezit.Probabil la 12 iar vrea papa ...
INGRID vad ca tu combati de zor prin drop,dar poze/filme cu Diana ta cand mai vedem,totusi? Cat stati la Olanesti,o saptamana nu? N-o sa se se plictiseasa Diana?

La noi n-a fost caldura de doua zile,noroc ca e cald si-asa in apartament,acum sunt 23 de grade in camera.Am sunat azi-dimineata administratorul,cica nu e oprit de jos,dar suna el la dispecerat.Si surpriza - acum vad ca tocmai i-au dat drumul

Merg sa ma joc putin cu Tudor (care acum e preocupat sa-si scoata amigdalele cu mainile ) Saracutul,cum te uiti la el,cum iti baga un zambet laaarg si fericit .In rest sta si cumintel singurel cu jucariile,sau facand gimnastica.Numai cand il doare burtica e ceva mai marait.

Mergi la inceput

Bon jour.
Of, ca nu-mi mai ajunge timpul chiar deloc.
Esentialul: aseara s-a plans mult, eu nu, ca nu-mi venea . E destul de dramatic pt. Alexandra, fiindca nu intelege de ce mama ei a mintit-o, cu buna stiinta. Frate-meu a vrut sa-i arate poze cu ma-sa si concubinul , insa nu am fost de acord. E destul oricum. Aseara a aflat cum ma-sa dupa ce-a nascut-o, a refuzat-o zile intregi . Va imaginati? Nici n-a vrut s-o alapteze... la nici o luna a facut enterocolita si nu vroia sa mearga la spital... chestii grele, asa ca pt. mine este O MARE USURARE despartirea lor, si o si asteptam.
Azi am facut o gramada de treburi, am mancat acum si ma relaxez pe DC cu voi.

Ingrid, si mie mi-e ciuda ca nu resuesc intotdeauna sa vorbesc cu toata lumea, ci numai sa scriu despre noi .
DA, ai remarcat corespunzator, Razvan este ALT COPILAS . Eu sutn atat de lovita'n freza, ca nu-mi vine sa cred.
V-am spus ca toate fetitele din grupa il prefera la joaca, in detrimentul celorlalti baietei? De ce? Pt. ca el e bland, cuminte, se joaca frumos, si fetele tocmai asta cauta, in plus executa comenzile lor fara sa cracneasca . Si nu in ultimul rand, fiindca este un frumusel si-un dulcel . Sunt foarte modesta azi, dupa cum observati.
Inainte de vacanta, o mamica de fetita a vrut sa o "cunoasca pe mamica lui Razvanel". Uite-asa ma incuscresc eu de pe-acum .
Am obtinut ci celebrul aviz epidemiologic, habar n-aveam ca trebuie si asa ceva, foarte bine. Ca oricum, sunt cu totii bolnavi .

Moni, tare frumos povestesti de Tudor , cum se bucura el cand va jucati cu el.
Iar pe Diana incearca sa nu te mai enervezi asa des, asta este ea, plina de energie.

Liliana, esti linda cum te stiu, si sarcina iti prieste de minune. Nicolas s-a schimbat muuult, de cand l-am vazut eu la ziua lui Tibi, este mai barbatel. Ma mai bag o data la poze, sa las si ceva scris, nah.

Revin.

(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Buna ziua!

Eh doamnelor nu ma faceti sa cu-atatea complimente. Multumim frumos.

Azi am fost sa dau cele necesare pentru niste analize(sange, urina...)... ca sapt viitoare merg iarasi la control cu burtica umflatica.

Copilul cel mare a fost de jale cu el astazi ca nu s-a trezit pana nu l-am scos cu fortza din casa... si cand a dat cu nasul de frigul de-afara s-a pus pe jale ca lui ii este somn. Bai nene dar nu s-ar invata minte sa adoarma seara mai devreme.Asta-i leit taica-su. Robert se culca f tarziu de regula pe la 1 noaptea si m-a "stricat" si pe mine cand eram insarcinata cu Nicolas... ca ma lua somnul f tarziu... si-am ramas dereglata. Pai eu pana sa raman insarcinata cu Nicolas nu prea reuseam sa trec de 11 noapteasi sa fiu treaza.
Ma rog... cert e ca in masina s-a inveselit... i-am pus cantecele si poezii de iarna si era f fericit ca auzea de Mos Craciun.

INGRID - multumesc pentru cura de imunizare. Ma gandesc sa i-o incep ce la anul... cand va ramane acasa pt ca la cum doarme pe el dimineata cand plecam la gradi... numai ouale alea nu le-ar inghiti in somn.
Nu-i problema daca nu reusesti sa "comunici personal" cu fiecare... baga si tu vesti despre Diana... ce mai face.

ASTERY - pai daca tot era praf cumnatica aia a ta... ce naiba ati mai tinut-o 13 ani. Eh... si-acum vor sa imparta si copila? Sau i-o da fratelui tau?

MONI - vaz ca nu mai ai rabdare cu grasunul tau... vrei sa-l treci la apa plata cu lamaie ca pe Diana. A... si dna. dr. Culcer nu e o oarecare e o pediatra f bine cotata...Si zici ca Tudor te cam tzitzileste si baga mai des de 3 ore lapticu'... poate nu-i mai ajunge sau asa a facut mereu?

A.... am pus si eu poze noi cu niste desene facute de Nicolas pe tablita magnetica http://www.dropshots.com/teonic#date/2004
Nu stiu ce se intampla cu unele foto ca intra intr-un folder 2004... probabil e o setare gresita pe-aici pe la mine dar pana ma dumiresc... si o remediez... va descurcati voi.

Hai piua... ma duc sa dau o raita pe la niste struguri ...
Azi trebuie sa ma opresc la un chiosc sa-i iau copilului o carticica pt ca m-a rugat intr-un fel.... azi dimineata... sa-i iau o "carticica DE Mc'Queen"

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Hihi, Liliana, o carticica DE Mc'Queen, ce simpatic! Pai neaparat sa-i cumperi copilului carticica.
Si sa stii ca 19 ani au fost casatoriti, + 2-3 ani inainte prieteni, asa ca... frate-meu e TAUR, si cand iubeste... iubeste pe viata, vai de steaua lui, ca eu o calcam in picioare demult.

(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput