Cumnata - cum sa scap de nervi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

conflicte, conflicte, conflicte...
as povesti si eu 2 ore aici, de mici frichineli care m-au afectat. Deja sunt atat de satula, ca mi-e frica sa deschid cutia Pandorei.
Cand sunt insa de fata cu ea, imi aduc aminte de replica data de o verisoara de a mea, si mai ales mimica ei "sti... e ... cam... pitzi asha, dar nu te superi,cleo! ca zic!"
replica asta ma amuza.

o sa va rog si pe voi sa imi scrieti aici replici, din astea, fie de zis, fie gandite, care sa ma destreseze, sa ma faca sa zambesc si sa ma rupa din atmosfera incordata si plina de falsitate.

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilith spune:

Voiam doar sa va multumesc inca o data de sfaturi si incurajari!

Am stat si m-am analizat si calmat. Asa mi-am dat seama ca exagerez, ca cumnata mea nu e o femeie rea. Nu ma barfeste pe la spate, nu baga intrigi si se poarta asa cum stie ea mai bine, chiar daca e mai directa cateodata. Dar am si eu nevoie de o vorba buna, de o lauda, sa mi se ceara sfatul din cand in cand, sa nu ma simt lasata pe dinafara din familia lor, pentru ca e singura familie pe care o am aici. Dar se vede ca prea asteptam din toate partile, si nu imi era de ajuns de la sot . Asa ca m-am inarmat cu ganduri bune si vesele si toleranta la maxim.

A ajutat si faptul ca m-a sunat, sa ne consultam sa facem un meniu (cum v-am spus, cumnata cealalta nu gateste). Am hotarat impreuna ce sa gatim, de ce o sa fie ea raspunzatoare si de ce eu. Mi-a trimis o lista cu ingredientele de care are nevoie, ca sa le cumparam eu si sotul cu o zi inainte, ca doar nu o sa le care pe avion. Le-am cumparat deja.

Asa ca maine o sa ne adunam cu totii la cealalta cumnata acasa sa petrecem impreuna. O sa gatim cu totii, sora sotului fiind sefa la aperitive si bors, iar eu la felul doi si desert. Si bineinteles, munca necalificata sotul meu si fratele lui, la taiat legume samd. Pe cumnata cealalta o mai scutim de data asta, ca si asa e gazda si e destul de ocupata cu cea mica.

Acum sa nu credeti ca o sa se supere cumnata cealalta ca ii ocupam bucataria (am intrebat-o). In general ea are o doamna care sta cu fetita cateva ore pe zi si care ii face si mancare din cand in cand. Si in plus, eu si sotul am mai gatit la ei acasa, mai ales cand era nepotica mea mica, cand nu o aveau inca pe doamna respectiva, pentru ca ei au spus ca asta ar fi cel mai bun cadou, sa le facem mancare, ca nu aveau timp si chef nici sa iasa si sa comande.

A, si vestea buna e ca sora sotului a invitat la cina de Thanksgiving si un tip pe care l-a cunoscut cat a stat pe la noi data trecuta. Se pare ca se infiripa ceva intre ei, sau cel putin asa sper eu. Nu-l cunosc bine pe tip, dar pare de treaba.

Deci totul pare OK - nici un nerv in ultimele doua saptamani .

Vine in seara asta si sta pana luni. O sa va spun cum a decurs vizita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Happy curcan day, Lilith!
Sa petreceti si sa va veseliti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

"Cred ca mi s-a rupt de tot de ea cand am vazut-o aparand la nunta mea si a sotului imbracata in pantaloni kaki trei sferturi si tricou. E adevarat ca a fost o nunta restransa, doar cu familiile si prietenii, dar totusi a fost la restaurant si toata lumea era imbracata ca pentru nunta. Mi-a picat fata cand am vazut-o. Mi s-a parut ca si cum mi-ar fi spus in fata: “Nu dau doi bani pe tine si pe nunta ta, deci de ce sa ma imbrac frumos?” Si sa stiti ca are rochii, ca am vazut-o cu alte ocazii. ""

..Lilith, poate gresesti. Cunosc oameni foarte...practici, pt care sa fie "dressed up" este o mare corvoada ...eu nu as fi luat-o asa; eu cred ca si-a zis cumva in sinea ei: "a, e nunta restransa, cu prietenii...ce bine, ma imbrac casual" . Si daca chiar nu dadea 2 bani pe tine sau nu te placea, de muuulte ori nu s-ar fi autoinvitat la voi.
Poate e ea mai ciudatica.
Accept-o cumva asa cum e, caci chiar tu ai ajuns la concluzia ca nu e tocmai fata rea . Bine ca nu face alte chestii!!
Happy Thanksgiving!

http://verze.ro
Simtul umorului inca nu a murit!

Mergi la inceput

dry_votca, ai dreptate - nu ii place sa se imbrace elegant. Totusi stia ca mie imi place imbracatul elegant chiar si cand ies doar cu sotul la restaurant. Ca si dovada ca m-a rugat sa merg cu ceva ani in urma cand a trebuit sa-si ia primele haine mai elegante pentru un interviu, deci era cam clar cum o sa fie la nunta, nu? In sfarsit, nu am inteles ce a fost atunci in capul ei si sigur nu a fost doar comoditate, crede-ma, ca o cunosc destul de bine. Iar reactia mea de atunci a fost doar un sentiment ca nu ma respecta, desi stiu sigur ca ma apreciaza in felul ei, cum am si spus.

Pana la urma am realizat ca mare parte din nervii mei erau alimentati puternic de mama mea . Chiar azi am vorbit cu ea si i-am povestit de zilele astea, iar mama a zis ca cumnata e cam nesimtita la niste faze pe care eu le-am vazut mai mult amuzante (le povestesc mai jos). Asa ca i-am tait-o si mamei si i-am spus ca bine ca nu ma critica, ca nu baga intrigi, si ca nu am nici o problema cu ea, asa ca sa nu ma mai intarate. Ca si dupa nunta tot mama mi-a scos ochii cu: "Doamne, cum a putut sa vina imbracata asa! Blah, blah..."

Mergi la inceput

maru, multumim, chiar am petrecut bine!

Chiar nu m-a deranjat cu nimic de data asta. Si nu pot eu sa iau tot creditul cu autocontrolul. Cred ca motivele principale au fost:
1. E indragostita .
2. Nu ne-am petrecut prea mult timp impreuna, ca a fost nedezlipita de noul prieten.

Si acum sa va zic si povestea de dragoste, pentru ca mi se pare amuzanta si draguta. Nu ma asteptam sa se lase asa dusa de val, mai ales ca nu are 18 ani, dar uite ca m-am inselat.

Deci dupa cina de joi (Ziua Recunostintei), ne-a anuntat pe mine si pe sot ca nu vine acasa cu noi, ca o sa isi petreaca noaptea si ziua de vineri cu noul prieten. Scurt si cuprinzator :"Sper ca nu va suparati, dar eu plec cu A, si ma aduce el cu masina la voi maine seara." "OK, cum sa ne suparam, distractie placuta!!" Nu fusese planificat, ca isi lasase totul la noi, inclusiv periuta de dinti.
Si acum faza amuzanta. Ii spun sotului in drum spre casa: "Ce bine se potrivesc, ma bucur ca sunt impreuna!" La care sotul: "Poate sunt doar prieteni, ca am auzit-o cand l-a intrebat daca are saltea gonflabila!"

In sfarsit, a doua zi pe la sapte si jumatate seara ii dau telefon, sa vad daca mai vine la noi. In principal pentru ca aveam progam romantic cu sotul si voiam sa stim cum sa ne organizam, sa nu apara la usa asa pe nepusa masa. Plus ca voiam sa stim de ea daca e bine, ca nu il cunoastem bine pe tipul asta si e bine sa stie cineva de ea, nu? Si imi spune: "Suntem la voi intr-o ora. Ai ceva de mancare?" Aveam mancare facuta destula, nici o problema. Au adus si ei o sticla de vin. Dupa cina ne-am uitat la un film si deja s-a facut tarziu. Asa ca ne-a intrebat cumnata: "Va derajeaza daca A. doarme aici?" "Nu, nici o pronlema." N-am intrebat-o daca vrea sa le aduc salteaua goflabila, si nici nu a cerut nimeni.

Ziua urmatoare (sambata), am fost pe la ocean in plimbare, prin imprejurimi. Apoi am fost la restaurant. Din fericire nici o divergenta de opinii nici aici. Chiar a insistat sa ne faca ea cinste, tinand cont ca am cumparat noi totul de Thanksgiving. Apoi ne-am intors la noi acasa toti patru, iar A. a ramas iar la noi. Nici nu a mai intrebat nimeni nimic si ma si asteptam.

Azi au plecat amandoi la niste prieteni si nu stiu cand or veni inapoi. Nici o problema, ca eu si sotul ne-am facut foarte bine programul fara ei azi. Oricum, cred ca in seara asta, ca ea are avionul maine dimineata, iar el trebuie sa ajunga la servici. Si in sfarsit a recunoscut si sotul ca nu sunt "doar prieteni".

Chiar ma bucur sincer pentru ea, sper sa tina relatia asta. Mai ales ca imi place cum se comporta cand e indragostita.

Si cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Dragut
Totul e bine cand se termina cu bine , pana la urma n-a fost dracu' chiar asa de negru

http://verze.ro
Simtul umorului inca nu a murit!

Mergi la inceput

Concluzia finala: totul se indulceste cand lumea se indragosteste! Deci daca aveti cumnate domnisoare, incercati sa le faceti cunostinta cu posibili pretendenti. Eu cred ca mare parte din frictiunile noastre erau din cauza ca ea vroia atentie (ca si mine de altfel; cine nu vrea, nu?). Ei, acum ca are pe cineva care sa o alinte si pe ea, sa o faca sa se simta centrul Universului, totul e OK.

Si ultima noutate: la cateva zile dupa ce s-a intors acasa cumnata ne-a trimis un email (la toata familia) in care ne-a anuntat logodna cu A. Data nuntii (sau ma rog, ceremonia civila) e deja fixata pentru 31 Octombrie 2010 (de Halloween).

Ma bucur sincer pentru ea, mai ales ca se potrivesc asa bine. Iar el se vede ca o adora. Chiar imi spunea A. in timp ce cumnata vorbea cu sotul meu ceva in fata noastra (cu o admiratie de nedescris in privire): "Nu-i asa ca-i minunata? Uite cum observa ea detalii pe care altii nu le-ar baga in seama!"

Deci asta e, happy ending! Situatia s-a rezolvat de la sine in cazul asta. Va urez si voua asa dezlegari fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

totul e bine cand se termina cu bine !

eu ti-am scris inca de la inceput ca pare a fi o tipa frustrata, cu nerealizari/nemultumiri...cata dreptate am avut...cred ca ma reprofilez, ma fac psiholog

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput