Un baietel rasfatat

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92



conchita, inteleg ca tu percepi orice opinie diferita de a ta ca fiind necivilizata si agresiva. Eu te-am mai rugat acu multe pagini sa dai citate, te-as ruga si acum sa exemplifici atacul la persoana si agresivitatea in limbaj. Pot sa inteleg faptul ca percepi atitudinea mea ca fiind agresiva, cu asta pot sa fiu de acord fara citate pentru ca perceptia e la tine.

Apreciez faptul ca tu desi ai convingerile tale si ai descoperit metoda cea mai buna si categoria celor mai bune mame de pe pamant iti mai rupi totusi din timp sa mai citesti aici pe forum una alta venite din partea unor parinti 'de rand' desi vad ca nu iti face bine si te inteleg. Eu mi-am propus in ziua in care am sa descopar adevarul absolut sa nici nu mai privesc spre lumea mica ce se va asterne la picioarele mele...


eu iti doresc sa iti vina ziua aia cat mai repede, poate iti vei cere scuze. limbajul agresiv te-a captusit cu un cartonas - e opinia moderatorilor. reactia pe forum la mesajele tale nu-ti da de gandit nici o secunda, in schimb continui cu etichetarile celor care nu-ti impartasesc opinia.

prefer oricand sa zic ca "tin cu steaua", decat sa procedez ca tine si sa zic "dinamovistii sunt puturosi si mi-e scarba de copiii lor". intelegi nuanta? e hilar acum ca imi critici laudele aduse altor parinti. de ce nu i-as lauda? tu nu lauzi parintii militarosi? fair is fair.

citate ti-am dat continuu. poftim compromis, inca o data: "nu sta la olita", zice Ana Maria. "tre sa-l pui pe olita, altfel esti lenesa, neglijenta, abuziva; mi-e scarba de copiii de 3 ani care poarta scutec", zice accept. "nu fac NIMIC (dupa standardele astea, adica nu-mi pun copilul la olita), am alte metode", zic eu. parafrazand, desigur. dar pricepi tu.

si cu asta chiar am incheiat discutia cu tine, cred ca ti-am acordat suficiente sanse de dialog civilizat si ti-ai batut joc de ele cu dispret. oricat as fi eu de toleranta si oricat as aprecia disputa de idei, nu invat nimic din agresivitatea ta. polemica e una, si nu ma dau in laturi, dar bataia cu noroi e cu totul altceva si o resping mai ales cand sunt atacati copiii!! e multa rea vointa in comentariile tale si rastalmacesti prea mult spusele interlocutorului, sorry.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu nu gasesc ca mamele care si-au lasat copilul sa descopere singur beneficiile olitei, mi-i lene sa pun ghilimele, sunt mai putin mame, si in acelasi timp, mamele care au incercat sa obisnuiasca copilul cu olita intr-o maniera, hai sa zicem mai tenace sunt mai mult mame!
E vorba de fiecare ca mama cum vede procedeul, si mai mult, e vorba de copil. Copilul e cel care invata, recunoaste, acumuleaza niste skiluri.
Cunosc o profesoara universitara care imi povestea ca baietelul ei are un ritm total diferit de al fetitei (nimic nou) si ca ea a fost suprinsa sa constate ca celui mic i-a trebuit mai mult pana sa renunte la pampers...dar in acelasi timp invatase sa citeasca
Ce ar fi ca sa impartasim din experiente fara sa aratam cu degetul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:
citat din mesajul lui accept92
toate mamele care nu au fortat, nu au nici un merit
Si sa nu incerce sa induca ideea ca mamele care au gasit metode si au reusit se fac vinovate de dresaj si abuz pentru ca este pacat. Poate ca doar au avut noroc, nu contest asta si nici nu conteaza pentru ca nu face nimeni comparatii. As gasi laudabila o atitudine de genul "Fetelor, eu inca nu am reusit cu olita deci nu stiu ce sfat sa va dau. Urez succes celor care incearca, si noi mai incercam!".




Cum ai putut sa scrii o asemenea fraza ?!?!?!
Dragostea si abnegatia mamelor inseamna nimic pt tine ?!?!?!

Toti copiii isi fac nevoile la olita sau WC, pana la urma. Cine alege sa isi toace nervii in incercarea de a-si determina copilul sa faca ceva, e alegerea sa. Eu m-am chinuit 2 luni, pana a invatat fetita sa foloseasca olita. Si asta, fiindca auzisem la alte mame ca ai lor copii faceau la olita de la mai putin de 2 ani.

In ce crezi tu ca au avut noroc mamele adepte AP ? In mersul firesc al lucrurilor ?


allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html





Pai nu am scris o asemenea fraza. Tu te-ai jucat cu cuvintele mele ca sa iasa ce iti convine. E interesant ce fraza ti-a iesit, dar nu imi apartine.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

conchita, unde am scris eu ca inginerii DISPRETUIESC stiinta altora?
te rog, nu ma confunda cu vreuna din victimele discursului tau. Eu nu scriu la repezeala si nici nu citesc pe diagonala. Si nici un moment nu am luat apararea lui accept, dar daca tu asta ai inteles, no comment!

nu stiu ce carte ai citit tu, dar nici decum nu te retragi din calea unul bully, ci ceri ajutor si il confrunti. Dar asta e alta poveste...

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui maru

Revin cu lamuriri...tarziu, da ce sa-i faci, nu sunt o mama "dedicata", muncesc mult, bine ca si copilul e mare si nu are atatea nevoi stringente...
autoarea topicului a venit cu o cerere de ajutor, nevoie de niste sfaturi. Poate nu s-a exprimat pe masura cerintelor inalte ale forumului despre copii, dar e de apreciat ca incearca sa afle. Si apoi nu toata lumea intelege o carte de psihologie, unii sunt mai ingineri din fire si nu au aplecare spre astfel de lecturi. Dar nu asta conteaza, ea a vrut sa stie cum fac celelalte mame in situatii asemanatoare.
A aparut o forumista care si-a exprimat punctul de vedere, cam dur dupa parerea mea, dar asta e parerea ei si intr-un dialog civilizat respecti parerea partenerului de dialog, si combati idei, creind un dialog viu.
Apoi incet incet au inceput sa apara alte forumiste, in total dezacord cu opinia primei, dar care au ales sa foloseasca metoda comunista: nu stii, te invatam, nu vrei, te fortam! mai departe stiti si voi, nu? Si s-a creat o gasca care zice si zice si promite la fiecare postare ca nu are rost sa se mai polemizeze cu asemenea parteneri de dialog si se cere incetarea oricarei postari...si revin in a mai arunca ceva sarcasm peste cei ce indraznesc sa sugereze un alt punct de vedere... Apar si semnaturile (btw, denizel, ai acordul forumistei cu pricina sa ii folosesti parte din topic? copyright is the name of the game)
Stiu ca exista o expresie pe aici ce zice: sticks and stones will break my bones, words... Dar e un forum unde cuvintele de foarte multe ori ranesc, si ranesc tare, te fac sa te indoiesti de tot ce stii si ce simti...

In final, nimeni nu i-a apararea copilului pentru ca nu are nevoie de aparare. Mama nu il neglizeaza, abuzeaza, ci doar vrea sa il iubeasca, creasca, educe cum poate ea mai bine! EA, nu noi...

O floare pentru cele ce si-au impartasit experienta!
Stiu ca nu merit floarea, pentru ca nu am zis nimic de cum am procedat eu, dar Andrei e mare, si zau daca imi mai aduc aminte cat de repede am renuntat la pampers! Pentru problemele care apar la adolescenta, noi am apelat la un psiholog, pentru ca nu am vrut sa avem in casa un copil frustrat, si respectam intocmai sfaturile dnei, cu rezultate multumitoare...

ma retrag fara sa promit ca o sa stau departe de subiect





deci acea cineva are dreptul sa se exprime ofensiv la adresa altor parinti si a copiiilor acestora, chiar daca "dur" (a primit si cartonas), dar parintii insultati sa faca bine sa se limiteze la combaterea ideilor - pai ti s-a indeplinit dorinta, lu' accept i s-a raspuns civilizat si omeste, cu argumente. dar tot ce face este sa arunce cu noroi in continuare, ultima mostra fiind aia ca noi astea, neglijente, nu stim sa acceptam esecul. eu nu am esuat, punct. asta este metoda mea, mi-o asum din convingere maxima, iar accept poate continua in acelasi stil de bully, sanctionat deja de catre moderatori.

si da, intelept este sa te retragi din calea pietrelor lu bully, scrie la carte. sorry pentru inginerii care dispretuiesc stiinta altora, caci sunt carti pe intelesul tuturor despre ingrijirea copiiilor, iar dispretul pentru specialisti mi-e strain. ma cred desteapta, dar nu chiar asa desteapta sa ignor desteptaciunea altora, dimpotriva, o respect.

bully in cazul de fata e accept, nu restul lumii. restul lumii s-a socat de lipsa de civilitate in dialog si de atacul repetat la persoana. e normal sa reactioneze. ESTE INDICAT sa reactioneze, de-aia ii zice opinie publica, sa faca front comun impotriva agresivitatii de limbaj si de atitudine. eu am incercat sa dialoghez pe argumente cu ea si este absolut inutil, continua cu insultele fara nici o retinere. deci normal ca ignore e cea mai educativa si eficienta solutie. zisei si io in ceasul al doispelea, dupa ce mi-am pierdut timpul doar ca sa adun si mai multe pietre.

nimic


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru
Ce ar fi ca sa impartasim din experiente fara sa aratam cu degetul?


draga maru, dar deja ne-am impartasit: lasa copilul in pace, nu-l forta, te va lua de model cand va fi pregatit. cunosc cazuri cand tot asa, mama "tenace" si competenta, si-a pus copilul la olita devreme, la ore care coincideau cu eliminarea de rutina, iar la 3 ani a trebuit sa reintroduca scutecul - iar specialistii mult blamati iti pot spune ca asta e cea mai comuna consecinta a fortarii. pusul pe olita egal fortat.

mamele mai empatice deja au punctat care e problema in cazul povestit de Ana Maria - venirea surioarei, deci mama ar trebui sa aiba grija dublu fata de echilibrul emotional al baietelului. nicidecum sa-i introduca acum standarde si mai drastice si sa-l forteze la performante cu olita si altele, cand nici macar nu e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui accept92



conchita, inteleg ca tu percepi orice opinie diferita de a ta ca fiind necivilizata si agresiva. Eu te-am mai rugat acu multe pagini sa dai citate, te-as ruga si acum sa exemplifici atacul la persoana si agresivitatea in limbaj. Pot sa inteleg faptul ca percepi atitudinea mea ca fiind agresiva, cu asta pot sa fiu de acord fara citate pentru ca perceptia e la tine.

Apreciez faptul ca tu desi ai convingerile tale si ai descoperit metoda cea mai buna si categoria celor mai bune mame de pe pamant iti mai rupi totusi din timp sa mai citesti aici pe forum una alta venite din partea unor parinti 'de rand' desi vad ca nu iti face bine si te inteleg. Eu mi-am propus in ziua in care am sa descopar adevarul absolut sa nici nu mai privesc spre lumea mica ce se va asterne la picioarele mele...


eu iti doresc sa iti vina ziua aia cat mai repede, poate iti vei cere scuze. limbajul agresiv te-a captusit cu un cartonas - e opinia moderatorilor. reactia pe forum la mesajele tale nu-ti da de gandit nici o secunda, in schimb continui cu etichetarile celor care nu-ti impartasesc opinia.

prefer oricand sa zic ca "tin cu steaua", decat sa procedez ca tine si sa zic "dinamovistii sunt puturosi si mi-e scarba de copiii lor". intelegi nuanta? e hilar acum ca imi critici laudele aduse altor parinti. de ce nu i-as lauda? tu nu lauzi parintii militarosi? fair is fair.

citate ti-am dat continuu. poftim compromis, inca o data: "nu sta la olita", zice Ana Maria. "tre sa-l pui pe olita, altfel esti lenesa, neglijenta, abuziva; mi-e scarba de copiii de 3 ani care poarta scutec", zice accept. "nu fac NIMIC (dupa standardele astea, adica nu-mi pun copilul la olita), am alte metode", zic eu. parafrazand, desigur. dar pricepi tu.

si cu asta chiar am incheiat discutia cu tine, cred ca ti-am acordat suficiente sanse de dialog civilizat si ti-ai batut joc de ele cu dispret. oricat as fi eu de toleranta si oricat as aprecia disputa de idei, nu invat nimic din agresivitatea ta. polemica e una, si nu ma dau in laturi, dar bataia cu noroi e cu totul altceva si o resping mai ales cand sunt atacati copiii!! e multa rea vointa in comentariile tale si rastalmacesti prea mult spusele interlocutorului, sorry.

nimic



Cu tot respectul, alea nu sunt citate. Sunt interpretarile tale. Inca de la primul mesaj al tau imi tot repeti sa-mi cer scuze fata de tine. Poti sa citezi exact cuvintele pentru care ar trebui sa fac asta? (dar nu in maniera in care tocmai a facut-o allinta daca se poate)




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

conchita, mersi de idee, insa fimiu are o problema cu mirosurile si gusturile..trece el printr-o faza cand nu suporta mirosuri si gusturi puternice, fuge de ele....daca fac mancare sta la 10 metri de bucatarie, la gradi cand s-a dus, la ora mesei, statea pe langa usi ca mirosea a mancare prea tare...deci are o problema si cu pasta de dinti..care e racoroasa si miroase intr-un anume fel....am incercat diverse paste.....si joculete...eu cred ca gustul ala specific e problema..a avut perioade cand se spala si de 2 ori pe zi, apoi s-a oprit...iar a reluat....acum mai deloc, doar in cada la baie, se joaca cu periuta si uneori se mai spala si cu pasta....dar nu e o rutina.....mai asteptam, mai discutam, ne mai jucam...


Alina,mami de Mihnea-Octavian,doi anisori si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaMariaVV spune:

Fetelor, iata ca cel care m-a luminat cel mai bine e tot Vladi... Astazi, cand spalam funduletul dupa kk, l-am intrebat daca ar vrea sa foloseasca olita data viitoare - inainte facuse si Viki si ne amuzam de faptul ca umpluse pampersul cu cacuta. Si mi-a explicat foarte bine:
- Vladi, vrei sa faci kk dara viitoare la olita, sa nu te mai murdaresti asa rau, ca si Viki, care e mica? Ca tu esti baietel mare..
- Nu, Meme.
- De ce?
- Nu pot.
- De ce nu poti?
- Nu vine, mami, nu vine!
- Nu iti vine sa faci cacuta cand stai pe olita?
- Nu, Meme!
- Dar cu pampers iti vine, e bine?
- DA!!!

Asa ca pampers sa fie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92



Mi se pare jenant sa ridicam lenea la rang de virtute fluturand in mana carti de psihologia copilului, si sa condamnam o mama care si-ar dori ca baietelul ei de 2 ani jumate sa foloseasca olita si sa se spele pe dinti. Daca noi nu suntem in stare sa punem cu consecventa copilul pe olita inainte si dupa fiecare somn, la o jumatate de ora dupa fiecare masa, incepand cu varsta la care se stie ca fiziologic copilul ar putea sa isi controleze muschii si sa scape de pampers (1 an si 8 luni este o varianta pe care am gasit-o eu de exemplu), nu spun ca este condamnabil...pentru ca intr-adevar nu e deloc usor sa incepi procesul asta, sa renunti la pampers, sa dezbraci copilul prin parc sa faca pipi/caca vara sau iarna, sa te trezesti noaptea sa schimbi asternutul in caz de accident, sa pleci cu olita in concediu. Tot respectul pentru mamicile care o fac! Este spre binele copilului lor. Este scarbos si neigienic ca un copil sanatos de 3 ani sa poarte pampers. Este jenant sa dam in cap cu o carte de psihologia copilului unei femei care alege sa faca un efort , numai pentru ca noi am ales sa nu facem NIMIC pentru copiii nostrii, sa asteptam sa ceara ei sa faca olita, sa dormim cu ei in pat pana cand ne roaga ei sa ii lasam sa doarma singuri, etc.

Pediatrii recomanda si spalatul pe dinti, se pare ca nici asta nu le face rau copiilor.

Copilul care face numai ce vrea el nu este in siguranta.

Sa bea lapte praf de 4 ori pe zi nu mi se pare deloc ok, dar e o parere strict personala.

Nu vad pretentii absurde, nu vad tendinte abuzive, toate problemele pe care si le pune AnaMaria demonstreaza doar ca ii pasa de copilul ei si ca este dispusa sa faca un efort pentru el. Bineinteles ca ar putea sa nu faca nimic, nu ar fi greu deloc...insa nici recomandat de nici o carte de psihologia copilului de pe lumea asta.

Acum...pentru fiecare dintre probleme ai sa gasesti pe siteurile specializate diferite solutii propuse. Alege-o pe cea care se potriveste tie si copilului tau si cheia succesului este aplicarea ei cu CONSECVENTA. Sunt sigura ca metode abuzive deci proaste nu vei gasi (cauta si tu pe siteuri britanice de exemplu) - orice metoda este buna daca este aplicabila in cazul tau.

De o buna comunicare cu copilul depinde linistea si armonia in familia ta. O buna comunicare cu copilul nu exclude ca acesta sa fie vesel, energic, pus pe sotii, liber in exprimare, plin de incredere in sine, asa cum au incercat diverse mamici sa insinueze aici. Si orice pas spre independenta pe care il va face copilul tau ii va da incredere in el si frustrarile sale vor fi din ce in ce mai putine.

Succes!

Cristina_C, in viziunea mea un copil sanatos de 3 ani care poarta pampers este un copil neglijat de parinti. Bineinteles ca nu are de ce sa ma ingretoseze copilul, nu este vina lui. Desigur, este punctul meu de vedere. Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.

Accept92, te vad tare cunoscatoare... Pacat ca ai avortat copilul.




Nu am reusit sa citesc tot ...si nici nu vreau, imi este suficient aceste afirmatii mi se par extrem de jignitoare la adresa multor parintilor...unele chiar ingrozitoare!

de

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AnaMariaVV

Fetelor, iata ca cel care m-a luminat cel mai bine e tot Vladi... Astazi, cand spalam funduletul dupa kk, l-am intrebat daca ar vrea sa foloseasca olita data viitoare - inainte facuse si Viki si ne amuzam de faptul ca umpluse pampersul cu cacuta. Si mi-a explicat foarte bine:
- Vladi, vrei sa faci kk dara viitoare la olita, sa nu te mai murdaresti asa rau, ca si Viki, care e mica? Ca tu esti baietel mare..
- Nu, Meme.
- De ce?
- Nu pot.
- De ce nu poti?
- Nu vine, mami, nu vine!
- Nu iti vine sa faci cacuta cand stai pe olita?
- Nu, Meme!
- Dar cu pampers iti vine, e bine?
- DA!!!

Asa ca pampers sa fie!

Mami de Vladi (26.04.2007) si Viki (10.07.2009)


Felicitari AnaMariaVV, cea mai inteleapta decizie. In caz ca accept nu iti explica cum trebuie iti pot spune eu mai multe despre blocajul emotional pe care un copil il poate suferi daca este stresat cu olita.

Numai ca accept considera ca o mama care empatizeaza cu copilul ei, care ii si asculta doleantele, e o mama incapabila, trebuie sa dam militaria jos din pod mai fetelor ca cu copiii astia neglijati nu se mai poate. De maine clar: ii indop lingurita pe gat daca nu mananca, pus pe olita la ora fixa, spalat pe dinti obligat fortat, ce atata tura vura, ce ne rugam de ei? Noi suntem adulti responsabili si trebuie sa ne impunem.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput