Cu ce servim musafirii?
Nu stiu altii cum sunt dar eu cind aud ca am musafiri intru in panica. Nu prea sunt un talent in bucatarie si de cate ori am musafiri parca nu-mi iese nimic. Asa ca uneori prefer sa comand pizza si sa cumpar prajituri, in cazul unei vizite scurte dar cand vin persoane care stau si 2 zile si trebuie sa le fac meniu pentru toata ziua o iau razna pur si simplu .
Voi cum procedati? Bineinteles in functie de situatie poate imi dati idei sau sfaturi cum sa trec peste aceste "traume".
De exemplu simbata vin niste prieteni pe la noi si eu de luni ma gandesc numai la aceasta vizita. O sa stea cateva ore , cred ca dupamaiaza spre seara. trebuie sa le dau de mancare ? sau ii servesc cu snacksuri?
Raspunsuri
cgeea spune:
Hmmm.... Depinde de cat stau si de ora, as zice. Sunt din localitate?
Daca vin sambata pe la 4-5 si pe la 9 pleaca cred ca as pregati ceva mai mult decat snack-uri, dar nu chiar cina festiva, cu servete si tacamuri.
Si depinde si de calitatea musafirilor. Vreau sa zic, cat sunt de apropiati, cat sunt de pretentiosi...
Eu as cumpara niste pateuri/saleuri de calitate si le-as incalzi frumusel, iar daca vin de la drum lung fie as da comanda la pizza, fie as pregati niste sandvisuri la cuptor. Sau as lua niste aripioare picante de la KFC. Si orice desert din comert: fructe, inghetata, prajituri, niste biscuiti din aia buni de la pim's, cookies...
Nici eu n-am chef de bucatarit intotdeauna.
sotul meu
cristina22 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza2005 De exemplu simbata vin niste prieteni pe la noi si eu de luni ma gandesc numai la aceasta vizita. O sa stea cateva ore , cred ca dupamaiaza spre seara. trebuie sa le dau de mancare ? sau ii servesc cu snacksuri? |
nici eu nu sunt maestru bucatar, dar sigur imi ies bine niste pulpe de pui la cuptor, alaturi de cartofi aurii.Si astia tot la cuptor.
C+C=Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."
gabitza2005 spune:
nici eu nu sunt maestru bucatar, dar sigur imi ies bine niste pulpe de pui la cuptor, alaturi de cartofi aurii.Si astia tot la cuptor. |
Fara suparare dar asta face cam toata lumea - am ajuns la concluzia ca atunci cand ma serveste cineva cu meniul asta a gandit ceva de genul " n-am avut chef de gatit, am aruncat si eu acolo in tava niste carne si cartofi in concluzie nu prea am chef de vizita ta"
Musafirii sunt din localitate si vin sa mai stam si noi la o barfa cateva ore. Nu sunt foarte apropiati dar foarte dragi noua.
Ma gandeam sa pregatesc niste platouri -din care sa se serveasca fiecare cu ce doreste.
szivarvany spune:
si cu ce e mai nasol un pui + cartofi facuti acasa decat ceva pizza sau kfc din comert ???
noi cand mergem in vizite intrebam ce este si ce aducem si ne punem de acord
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
miriama spune:
Noi cand ne intalnim sa jucam carti, spre exemplu, pregatesc platouri reci cu "finger food", tartine mici cu icre sau vinete sau crema de branza cu marar sau rulouri de bacon si cascaval pe scobitoare etc. Cand stam doar la povesti fac spaghete milaneze, bologneze sau cum imi mai trece prin cap, am facut plachie de peste, tochitura dar am facut si cartofi la cuptor cu pui si n-a ramas in farfurii. Nu inteleg de ce nu e de soi acest fel la o intalnire amicala, mai ales daca e gatita sa te lingi pe degete... Pentru desert fac un dulce usor sau cumpar o inghetata, cafea, ceai... In general evit mancarea gata cumparata... cred ca am eu un fix... Vreau sa-ti spun ca n-a evitat nimeni sa mai vina la noi sau aud cine stie ce comentarii. Ca sa te veselesc, am facut odata un tort si nu prea a stat chiar asa "motat" cum as fi vrut. Musafirii erau prieteni si le-am spus ca am facut tort dar nu-s incantata de aspect. Iar ei au raspuns: noi am venit sa mancam nu sa ne uitam la el. Si a avut un gust fabulos...
"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"
makydenis spune:
Pt. mine pastele carbonara sunt castigatoare.
Ai nevoie de paste scurte (nu spaghetti), bacon, smantana, un galbenus de ou si cascaval sau parmezan, eventual patrunjel.
Cat timp fierb pastele, pui la prajit baconul intr-o tigaie pana se aureste. Smantana amesteci cu galbenusul de ou.
Scurgi pastele, amesteci cu baconul prajit si amestecul smantana galbenus, mai lasi pe foc max 5 min si gata!
A, deasupra pui cascaval sau parmezan!
Pui cu cartofi versus pizza: prefer pui cu cartofi sunt gatiti in casa si deci presupun efort si pt mine nu reflecta ca nu prea sunt bine primita doar pt ca sunt ff obisnuite. S-a intamplat sa mergem in vizita la niste prieteni de x ori si de x ori am fost serviti cu pui si cartofi la cuptor. hehei...farfurii si degete linse...bestial!
luxe spune:
Ohhh....fii serioasa, nu te pune la gatit...ptr o vizita de 2-3 ore nu se merita.....urmeaza_ti instinctul ! Pe mine una ma enerveaza cand ma duc in vizita si-mi dau sa mananc....in schimb ma simt foarte bine cand vad pe masa doar chestii usoare de infulecat...! Asa ca te rog eu, nu te osteni ....
ANITA75 spune:
citat din mesajul lui luxe Ohhh....fii serioasa, nu te pune la gatit...ptr o vizita de 2-3 ore nu se merita.....urmeaza_ti instinctul ! Pe mine una ma enerveaza cand ma duc in vizita si-mi dau sa mananc....in schimb ma simt foarte bine cand vad pe masa doar chestii usoare de infulecat...! Asa ca te rog eu, nu te osteni .... www.flickr.com/photos/9734044@N08/" target="_blank">Jessica lui mami |
corect, niste prajiturele ceva usor daca stau citeva ore ,daca stau mai mult atunci poti sa le faci niste platouri ,ceva la gratar sau daca le sti gusturile mai bine
Andre78 spune:
si noi tot asa tartinute cu de toate, branza sunca vinete... si apoi mai cumparam pui la rotisor cu un pure ceva