*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (83)*

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Hola queridas! Madam Miron, estoy todavia viva!

pe acasa cu trebi multe in casa (faiante, rigips, mizerii, copii, etc). nicolu e bine sanatos (vorba vine - ca e de fapt mucios) cu pofta de mancare si de joaca. a plecat deabusilea de cateva zile, se duce tinta la jucariile lu' taica-su. ha!
in rest muci usori cu intermitente de vreo luna si ceva, fara complicatii insa. deci ok. conform experientei iarna asta si urmatoarea o sa fie mucioasa cam tot timpul. vestea buna e ca sora-sa nu mai raceste decat foarte rar, deci intrezarim luminita din tunel

pupam si zicem la multi ani la toti piticii care au facut anul!
Raphael
Cris
Antonio
Tudor
Luca
si nu in ultimul rand, Raducu si Crinuta la dublu

PS: io cat mai alaptez??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darling_ spune:

Pui cu cartof dulce si mar
15 g unt
O ceapa mica tocata marunt
100 g piept pui taiat cubulete
½ mar decojit si taiat cubulete
Un cartof dulce curatat de coaja si taiat cubulete
Metoda Sse topeste untul intr-o craticioara se adauga ceapa si se soteaza, Se adauga puiul si se soteaza pana se patrunde. Se adauga marul si cartoful dulce + apa. Se fierbe 15 minute.

Ficatel special

2 ficatei pui
un praz tocat(partea alba doar)
2 ciupercute
un morcov taiat cubulete
1 cartof
un cubulet unt
o lingura lapte
Metoda: Ficateii se fierb impreuna cu prazul, morcovul si ciupercile cam 8 minute la foc moale. Separat se fierbe cartoful si se face un piure cu laptele si cubuletul de unt, piure care se amesteca cu ficateii si legumele dupa ce au fost blendate.

Popeye pasta

100g de spanac congelat sau 225 spanac proaspat
40 g pasta de bebelusi (eu am gasit aici de la heinz, sunt f bune)
15 g unt
2 linguri lapte
2 linguri crema de branza
40 g cascava ras
Metoda: Se inabusa spanacul proaspat in putina apa (surplusul de apa se indeparteaza prin presare). Se fierbe pasta. Intre timp se topeste untul intr-o craticioara si se adauga spanacul. Se adauga branza si cascavalul ras apoi se blendeaza. Se amesteca cu pasta.

Cartof dulce copt

Cartoful dulce e delicios copt in cuptor sau microunde si combinat cu piure de mar sau piersica sau cu suc de portocala. Se adauga si putin lapte pt a se obtine consistenta dorita.

Caise uscate cu piure de mar si piersica

75 g caise uscate
2 mere curate de coaja si cotor si taiate cubulete
o piersica mare curatata de piele si taiata cubulete SAU o para mare taiata cubulete
Metoda: Caisele se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa. Se pun la foc mic pt 5 minute. Se adauga marul si piersica/para. Se mai fierb la foc moale inca 5 minute.

Mar,Caise cu TOFU
2 mere taiate cubulete
6 caise uscate
75 g soft tofu
Metoda: Merele si caisele se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa. Se pun la foc mic 5 minute. Se blendeaza imprena cu tofu.

Cartof dulce cu spanac si mazare
20 g unt
50 praz tocat marunt
1 cartof dulce taiat cubulete
200 ml apa
50 g mazare congelata
75 g spanac proaspat
Metoda: Se topeste untul , se soteaza prazul in unt 2-3 min pana cand se inmoaie. Se adauga cartoful. Se adauga apa se lasa la fiert 8 minute. Se adauga mazarea si spanacul. Se blendeaza.

Conopida cu branza (asta are mare succes aici, mie mi s-a parut cam ciudat sosul de branza)

175 g conopida
15 g unt
1 lingura faina
150 ml lapte
50 g cascaval ras
Metoda: Se spala conopida se desface in buchetele si se abureste pana devine moale (cam 10 min). Intre timp, intr-o craticioara cu fundul gros se topeste untul la foc mic se adauga faina se amesteca sa se formeze o pasta. Se adauga laptelesi se amesteca repede pana se ingroasa. Se ia cratcioara de pe foc si se adauga cascavalul, se continua amestecarea pana cand cascavalul se topeste si se formeaza sosul. Se adauga buchetele de conopida,se marunteste cu furculita.

Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darling_ spune:

Am pus niste retete cu mentiunea ca nu sunt incercate. Mi s-au parut interesante si cred ca le voi face.

Sunt varza de oboseala,Eduard m-a rupt si azi. E f activ, tr sa-l tin, sa-lindepartez de locurile periculoase, ar sta numai acolo. Vrea in brate, e marait, obosit si nu vrea sa adoarma. Nu stiu ce a avut, banuiesc ca alti dintisori??? Am citit pe diagonala,

LA MULTI ANI !!!! Crinuta cea carliontata si dulce !!!.
Am vazut poze f frumoase cu Zibe. Am vazut o familie frumoasa. Zibelina are o privire atat de frumoasa. Multi cozonacei cu ochi albastri....

Ma bag la somn, sunt franta. Sper sa nu se mai trezeasca iar la 6.30.

Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

LA MULTI ANI Crinuta!!
Sa fi sanatoasa, voioasa si norocoasa si sa ai parte de tot ce-i mai bun in viata!
Dandusa sa-ti traiasca minunile mici si sa te bucuri de ei!

poze

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Darling super sta puiutul cu greutatea! Tare haios faca cand suge, cand am citit, parca-l si vedeam.. Saru mana pentru retete, mi-au picat tare bine alea cu cartof dulce...ca tocmai ce luasem si noi si bantuiam pe net dupa retete. Gand la gand.. Ahhh...si am vazut si pozicile.. are strumful de Edi o mamicuta tare frumoasa!
Eli motzul nu i l-am luat lui Luca. Are un pufulet mic-mic pe capsor, nicidecum par. Asteptam sa faca 3 ani, ca la David, si-l luam atunci. Pana atunci, ii las "pletele" sa creasca, pentru ca probabil, cu putin noroc, face par de vreo 5 cm.
Laura multumim pentru urari! Super distractie ai avut in club! Sa dansez, as merge si eu undeva.. Imi pare rau ca s-a finalizat noaptea asa, dar nu-ti fa probleme ca erai nervoasa...era si normal sa fi la ora aia, in conditiile date. Doar suntem oameni!
Diamisha, Miky-ea multumim pentru urari! Numai bine si multa sanatate si voua!

poze

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Anca, BraveGirl am vazut numai pozici frumoase! Aveti niste familii tare reusite! M-am uitat la pozici toata dupa-amiaza!

poze

Mergi la inceput

Oceanborn, Anca stati linistite, nu sunteti singurele cu "rateuri". Cand era David bebe am facut si eu faza cu chematul liftului...acum nu mai am lift unde stau...bafta mea. In rest...sanatosi sa fim ca belelele curg:..cafea doar din apa fiarta cu zahar ati incercat?...uitasem sa pun si cafeaua, da' am inchis focul si mi-am pus tacticoasa o cana si am sorbit cu pofta...am "reusit" sa uit si o oala de 10 l pe foc la fiert...si mi-am adus aminte de ea cand mai era fix un deget de apa (n-as vrea sa ma gandesc cate ore am uitat de ea, de s-au evaporat 10 l la foc dat la minim.....mai bine nu stiu)
Ah...si una proaspata...de dimineata. M-am sculat panicata ca am uitat sa trimit copilul la scoala. M-ai conteaza ca astazi e duminica, plus ca de maine sunt in vacanta copiii o saptamana...? Clar, inca ma reculeg dupa ziua de sambata...bine ca dupa ce am ajuns val-vartej in camera lui David, am realizat ce tampenie vreau sa fac, uitandu-ma cum doarme linistit ca un ingeras si m-am oprit la timp. Era frumos sa-l trimit la scoala, nu?
Am si eu destule, da' cine si le mai aduce aminte...?

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

io is semi-invisible....ma uit pe poze la semnaturi...pe la anca si zibe si pe la gynie si stef....zibe e o dulceata,cred ca a devenit leitmotiv termenul ha?faina rochita tricotata ,tu i-ai facut-o anco?o sa ma laud si io cu un pulover mai acusi il termin...stef, draga gynie e frumos baai e frumoos de tot!!pozele alea cu jacheta rosie sunt foarte reusite,stef bronzat ,sters de zabele de mami...fain fain....tare mi-au placut

ma mai uit io, va iau rand pe rand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

alra, pozele tale, inde-s???da si mie sa vad

Mergi la inceput

Mav ai un copil extraordinar de destept! Mi-as dori sa stiu de acum cum va fi peste 30 de ani si ce meseria va avea...efectiv ma roade curiozitatea vazand ce lucruri poate gandi de la o varsta atat de mica..Sa-ti traiasca si sa te bucuri de el si de micul Anto! Apropo...ce mai face cozonacelul mic?

poze

Mergi la inceput