Muraturi

Muraturi | Autor: Mediajust

Link direct la acest mesaj

Va rog, din experienta voastra "gustata":
La muraturile clasice (gogonele, morcov, conopida, telina, sfecla) se toarna saramura rece sau fierbinte?
Eu ani de-a randul o puneam rece - insa in ultimii doi ani mi s-au inmuiat pana la Craciun. Acum nu mai stiu - o fi fost din cauza caldurii sau a sarii proaste (nu era iodata, dar n-o fi fost tocmai...sarata)?!

Am mai gasit o sugestie - saramura imbunatatita cu putin otet. O fi bine, ati incercat?

Multumesc mult.


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Buna, eu am respectat reteta mamei respectiv sa pun apa fierbinte si pe gogonele si pe ardei cu varza sau celalate muraturi asortate uite aici reteta mea de gogonele http://bucataria-sylviei.ro/gogonele/ de asemenea pun si sare si putin otet in apa, au iesit bestiale ca deja am inceput sa le mancam

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Saramura fierbinte, sare grunjoasa multa si hrean mult.....daca dupa putin timp (cateva zile) obs ca incep sa fiarba , vanturi apa ,mai scurgi din ea si adaugi alta saramura + putin conservant.
Nu ar trebuii sa se intample asa daca pui destul de mult hrean si sare mare , de bucatarie, clasica, romaneasca.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

da, eu pun pe langa apa+sare(1 litru de apa 1 lingura de sare grunjoasa) care in ro am inteles ca a inceput sa nu se mai gaseasca....si o lingura de otet
saramura o las rece, nu o firb si apoi o racesc...apoi vantur muraturile...dar am inteles ca daca saramura este fiarta si racita nu mai trebuie vanturare...
poate ar trebui sa gasesti un loc mai racoros...mama a pus muraturi o viata-ntreaga si le tine pe balcon...nu se intampla nimik dar de cand si-a pus acum cativa ani centrala de apartament si este pe balcon si trec parca 2 tevi pe-acolo si una dintre ele e calda...s-a ridicat putin temperatura in balcon si au inceput sa i se strice muraturile...asa ca le duce la bunica-mea la curte(le tine in beci) si totul e ok...


monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Doamnelor, multumesc mult.
Silvia, m-a cucerit blogul tau - de astazi ai mai capatat un cititor fidel.
Si eu tin borcanul pe balcon - n-am caldura acolo, este un geam tot timpul deschis, dar sigur ca nu-i frig chiar ca afara.
Oricum iernile sunt mult mai calde - anul trecut nu mi-au inghetat niciodata (altadata le mai imbracam cu paturi...)
Voi incerca solutia fierbinte + putin otet - iar daca si acum mi se tuflesc, ma las de meseria asta!
Inca o data, multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

sau le poti pune si niste conservant decat sa se strice...

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

eu pun gogonele cu saramura 1lg de sare la kg de apa, si mai pun in afara de dece ati zis voi si usturoi ,ii da un gust f bun si cind zeama e facuta poti bea si asa ca-i f buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Mediajust multumesc pentru apreciri nu am suficient timp din pacate sa ma ocup asa cum trebuie de blog, sper in viitorul apropiat sa reusesc sa postez mai des . Multumesc si sper sa gasesti retete care sa te tenteze .

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANITA75

eu pun gogonele cu saramura 1lg de sare la kg de apa, si mai pun in afara de dece ati zis voi si usturoi ,ii da un gust f bun si cind zeama e facuta poti bea si asa ca-i f buna


Nu prea cred eu ca dizolvi tu 1kg sare intr-un litru de apa. oricum e infernal de multa sare. Este suficienta 1 lingura mare plina varf dar sa fie sare grunjoasa (de mina) nu sare de bucatarie.


Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mediajust:
este suficient sa incalzesti un pic apa in care pui sare grunjoasa (1 lingura mare la 1 litru de apa) pana se dizolva. In prealabil pui ce ai de murat - gogonele, conopida,morcovi, varza rosie, varza alba si neaparat cat de mult hrean curatat taiat felii subtiri bagat printre ele plus boabe de mustar plus boavbe de piper negru plus cateva felii de mar gutui daca ai plus cateva boabe de porumb si lasi la temperatura camerei pana fierbe fara sa agiti. Dupa ce se aseaza le pui undeva la rece fara sa inghete.
hai la mine sa te servesc cu muraturi am de multe feluri de la gogonele la varza, ardei, conopida, castraveti, gogosari.... nici nu ma stiu.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Eu pun saramura fierbinte, 1 lingura de sare grunjoasa la 1 l de apa + 1 lingura de otet.


Mergi la inceput