Lovitura la san

Lovitura la san | Autor: LidiaB

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Socrii mei au avut anul trecut in octombrie un accident destul de urat in judetul Iasi- socrul leziuni mai usoare si cateva coaste rupte, soacra una dintre vertebre zdrobite. Dar Dumnezeu a fost mare si dupa operatia pe coloana a inceput sa mearga cam la 4 luni. Tot atunci datorita impactului si a centurii care a tinut=o, sanul stang i-a fost afectat. A capatat o forma ciudata si o vineteala puternica, de credea ca nu are sa mai revina forma initiala. In timp, totul parea sa mearga spre bine, doar ca din vara a observat o umflatura la sanul cu pricina, si inca un alt nodul. A mers ieri la doctorul de familie care a trimis-o sa faca mamografie, iar doctorita a planificat-o tocmai pe 12 nov.
Ma tot stresez ca ar putea fi o forma cancerigena.Oare sa fie umflatura si nodulul de la lovitura? Ati mai intalnit situatii de acest fel?

Multumesc mult,
LidiaB

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

O umflatura poate aparea de la o lovitura, dar doua mai greu. Umflaturile aparute dupa lovituri sunt dureroase si se resorb dupa cateva saptamani, dar zona trebuie tinuta sub observatie. Ei nu i s-au facut mamografii dupa ce sanul a fost supus asa unui traumatism?
Oricum, daca te ajtua cu ceva, formatiunile canceroase sunt de obicei tari, imobile (adica par crescute adanc si nu le poti misca cu degetele), in general nedureroase si nu au o forma regulata. Pana pe 12 oricum nu se schimba mare lucru, dar stiu ca asteptarea e grea. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LidiaB spune:

Multumesc de raspuns.
Dar accidentul a fost acum 12 luni, iar ei i-au aparut aceasta umflatura si nodulul...in aceasta vara...mi se pare cam tarziu si de aceea nu inteleg daca are legatura cu lovitura sau pur si simplu sunt de alta natura.

LidiaB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LidiaB spune:

Tot cautand pe net uitati ce am gasit:
"Salut,si eu m-am confruntat cu aceeasi problema.Mi-au descoperit un nodul la sanul stang de 9,5 mm in sept.2007, si,am facut prima echo la san in oct.2007, am primit si eu acelasi raspuns, ca nu este periculos, am repetat echo in feb.2008, nu era nici marit nici micsorat,dar pe mine ma deranja, si iarasi m-a trimis medciul acasa,am facut o a treia echo exact la 1 an, si era la fel(adica bine d.p.d.v. al medicului),pana anul acesta in ianuarie am mai facut o echo, si doctorita care mi-a facut-o m-a speriat intr-un hal fara de hal,de am crezut ca sunt deja in metastaza, si am crezut ca imi iau lumea in cap,deja ma pregateam de operatie, pana nu mi-a zis un domn doctor mai batran,sa merg sa fac niste investigatii endocrinologice,si in urma dozarilor hormonale, am descoperit ca am glanda tiroida marita,iar nodul sau tesutul mamar cum le place doctorilor sa spuna, era din cauza tiroidei.Am facut tratament cu iodomarin(un preparat pe baza de iod,in prospect scrie ca este Kaliu iodat,mi l-a adus cineva din Ucriana, in farmacii am intrebat si nu l-am gasit), si ma simt mai bine, si parca si nodulul s-a micsorat.Incearca sa-ti faci si tu un consult endocrinologic, cine stie? nu este regula generala, dar barem elimini aceasta ipoteza.Mult succes"

E de pe www.healthy.ro

Si poate asta o fi si in cazul ei...De cativa ani are probleme cu glanda tiroida. Acum 3-4 ani a fost depistata cu un nodul cu lichid pe tiroida. A facut biopsie ..si totul e bine. Facea tratament medicamentos. Dintre toate relele ...macar de ar fi asta si nu ceva maling.

O seara placuta
LidiaB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu prea au legatura . In general femeile incearca sa coreleze aparitia unei tumori cu un traumatism dar marea majoritate nu au nimic in comun.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Este posibil ca o lovitura puternica sa genereze o tumora in timp, inclusiv la san. Dar nu e neaparata nevoie sa fie una maligna. Loviturile la san sunt periculoase. Am avut la 17 ani un accident cu multe traumatisme (unele grave) si pentru o lovitura la san am fost monitorizata de medici timp de 3 ani, tocmai pentru a nu aparea probleme. Primul care mi-a spus asta a fost legistul, apoi chirurgul mi-a facut 3 mamografii in 2 ani .

Sa speram ca soacra ta va fi bine!

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput