Canada, un nou "acasa"!?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Cris,

nu va impiedica nimeni si nimic sa va intoarceti, mai ales ca sunteti la inceput, fara radacini si complicatii aici; inceputul asta e o perioada atipica, in care comparatia e cuvintul forte si balanta inclina cind intr-o parte cind in alta, depinde de criteriile noastre de apreciere si de ce e important pentru fiecare; eu apreciez pe cei care au facut returul elegant, fara kko in tara asta; unii nu s-au acomodat, altii si-au gasit locul; vezi ca e subiectul cu cei intorsi acasa, acolo cred ca despre asta e vorba.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Fara sa vreau sa supar pe nimeni sau sa provoc, dar fara suparare Cris1511motivele invocate de tine sunt puerile...o emigrare nu se face visand la pajisti verzi...Daca in Canada nu sunt pajisti verzi...te invit aici la Djibouti, sincer!
Te intreb doar asa ca fapt divers, inainte sa plecati in Canada, ati fost sa vizitati Canada...zona unde vroiati sa va stabiliti?
Pt. mine personal aceasta este o etapa ce face parte din emigrare, acum cand se poate calatorii destul de usor.
Ati mai fost plecati din ro mai mult de 2 saptamani.

Asa cum zice ana, exista posibilitatea sa va intoarceti de unde ati plecat, nimic nu va tine. Mai spui de iarna care va venii ca nu stii cum vei rezista. La fel ca fapt divers, ai facut o comparatie de tempaeraturi intre Toronto si Bucuresti, acum in perioda aceasta a anului? Nu e mare diferenta!
Cu copii mici la gradinita..e greu peste tot in lume, atunci cand nu ai bunicii aproape, dar multi s-au descurcat si se vor descurca multi altii, 35$ pe zi...trebuiesc facute alegeri, ori unul munceste si celalat are grija de copil, ori amandoi munciti si in cazul acesta...asta e, astea sunt preturile.Exista baby sitting, exista tanti care vrea sa aiba grija de copii, nedeclarata...trebuie sa vrei sa gasesti solutii.
Parerea mea e ca ar fii bine sa incetezi sa copmpari, sunteti acolo ca ati vrut voi, nimeni nu v-a adus cu forta, ori plecati spre alte zari, ori va intoarceti acasa, ori luati lucrurile asa cum sunt, incercati sa va integrati cu bune cu rele si va ganditi la viitorul copiilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Cris,

pentru intrebari concrete sau ajutor, vino pe sezatoare; apropo de brinza, eu tartinez doar unt iar brinza o iau de la magazinele grecesti sau arabesti, au grecii o brinza de capra moale, buna pentru copii-excelenta; la inceput mai arunci produse, testezi, treptat te organizezi cu epiceriile ca preturi si sortiment;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1511 spune:

Ceea ce vreau eu sa spun e ca, ceea ce crezi in tara, in Romania, ca o sa se intample aici e diferit de ceea ce simti cand ajungi la fata locului si efectiv traiesti viata de aici.
Viata de turist nu se compara cu viata de zi cu zi.
Am analizat pe toate partile plecarea in Canada, dinainte de a se naste copiii. Vizita nu aveam cum sa facem, ca doar Canada nu e Europa sa pleci si sa vii cand vrei tu. Informatiile le-am cules de pe Internet si de la prieteni cu vechime in Canada.
Ideea e ca acum vremurile sunt altele, viata nu mai este ca acum 12 ani.
In plus, cred ca iti trebuie o anumita structura sufleteasca pentru a rezista.
Fiecare om reactioneza in felul lui, unuia ii place, altuia nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

delphin, din pacate ptr cineva din Ro caruia nu-i trimite nimeni invitatie sa vina aici in vizita, este imposibil sa ajunga inainte de a decide daca vrea sau nu sa emigreze aici. Ptr cetatenii francezi nu e nevoie de viza dar ptr cei romani da, cel putin deocamdata.

Cris, ai dreptate la capitolul gradinite, si eu cred ca sis nu-i comparabil cu cel din Ro. Se gasesc insa si gradinite destul de bune insa, fie mai scumpe, fie mai greu de intrat la ele. In Qc exista celebrele garderii de 7 CAD/zi, insa nu-s toate de dus copii acolo. Intra, daca vrei, la sezatoarea canadiana, sunt destule fete din To si poate te ajuta sa obtii mai multe info. Mie personal mi-a lipsit informatia la inceput. Bine nici acum nu le stiu pe toate, insa nu mai e chiar ca la inceput.

Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Cris, eu zic ca daca ai venit hotarat sa iti placa, iti va place in Ca.

Sa stii ca fetitei mele ii era frig la gradi pe salteluta daca se acoperea cu patura adusa din Ro.
Cumparat paturica de aici si nu ii mai este frig.

In general, lucrurile facute aici sunt adaptate ptr vremea de aici: paturi, sosete, cizme, geci de iarna.

Nici noi nu am vizitat Ca, inainte de emigrare.
E destul de scumpa o vizita.

Dar e atata verdeata aici, parcurile sunt atat de mari si nu prea are sens sa plangi dupa cele din Ro.
Vino la Sezatoare sunt fete din To care te pot ajuta cu multe informatii concrete.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Ok "Mea Culpa" cu vizita inainte de emigrare.

Cris, structura sufleteasca trebuie sa ti-o faci...e greu la inceput, ai sa vezi apoi! Sincer, in Ro sa presupunem ca tu stateai la Satu Mare si parintii la Giurgiu, de cate ori crezi ca te vedeai pe an? O data sau cine stie, de doua ori...nu te mai gandi la ce ai lasat in urma, asa cum zic fetele, uita-te inainte si motiveaza-te. Tuturor ni s-a intamplat sa cumparam produse care au sfarsit la gunoi, cum zici tu branza expirata de nu stiu cand... trebuie sa te inveti cu dusul produselor inapoi. La inceput e jena ce se instaureza datorita faptului ca in ro e politica "l-ai cumparat, asta e, sa fii sanatoasa, sa deschizi ochii alta data", insa in Ca e altfel, poti duce un produs inapoi chiar si dupa ce l-ai folosit...fetele pot sa-ti spuna mai multe despre astfel de chestii.
Sigur, realitatea e alta atunci cand traiesti in locul respectiv, fata de atunci cand vii in vacanta, sigur realitatea e alta fata de ce aveai tu ca informatie, insa gandirea pozitiva conteaza mult!
Nu te lasa cuprinsa de indoieli...capul sus, e un loc si pt. voi acolo!
Mergi la subiectul fetelor de la sezatoare, sunt niste fete super!

Mergi la inceput