Licurici de ianuarie-februarie 2009 (60)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Burloiu este un dr cu care am colaborat f bine.Este recunoscut ca fiind unul din cei mai buni oftalmo pedi de la noi

POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

si pt ca vine week end ul as vrea sa inveselesc putin atmosfera...

"Draga Dumnezeule! Daca esti atent duminica in biserica, iti arat pantofii mei cei noi."

"Dumnezeu! Vreau sa traiesc 900 de ani, ca tipul acela din Biblie."

"Niciodata n-as fi crezut ca movul se potriveste cu portocaliul, pana ce n-am vazut apusul de soare, ce ai facut marti seara. A fost tare misto..."

"La scoala de duminica ni s-a explicat ce si cate faci. Cine-ti face treaba cand esti in concediu?"

"De unde ai aflat ca tu esti Dumnezeu?"

"Pentru balul mascat vreau sa ma imbrac in drac. Nu-i bai, nu?"

"Tu chiar asa ai proiectat girafa, sau din greseala a iesit asa?"

"De ce lasi oameni sa moara si tot faci altii in loc?
N-ar fi mai simplu sa-i lasi in viata pe astia?"

"Dumnezeule! Ca ai facut mai multe religii, e OK, dar cum de nu le incurci intre ele?"

"Tu stii despre lucruri, inainte sa fie inventate?"

"Bunicul a spus ca Tu deja erai cand a fost el copil. Cat de vechi esti?"

"Iti multumesc pentru fratior, dar eu m-am rugat pentru un catel."

"Cat timp am fost in vacanta, tot timpul a plouat si taticul a fost tare nervos si a spus niste lucruri despre Tine ...dar te rog sa nu-i faci rau!"

"Te rog sa-mi trimiti un ponei. Pana acum nu ti-am cerut nimic. Poti verifica."

"Cum se poate ca, pe vremuri, atatea minuni ai facut si acum nu-i nici una? Cum se poate, ca in ultima vreme n-ai inventat nici un animal nou? Sunt numai acelea vechi."
"Doamne, Te rog, sa mai pui o sarbatoare intre Craciun si Paste!"

"Poate Cain si Abel nu s-ar fi omorit, daca aveau camere separate. La noi, cu frate-meu functioneaza. .."

"Pun pariu ca e foarte greu sa iubesti pe toti de pe Pamant. Noi suntem doar patru in familie si nu merge."
Copiii au o cu totul alta perceptie asupra vietii, una mai putin complicata si de multe ori mai normala.
Nuditatea:
O mama se plimba cu masina impreuna cu cei trei copii mici intr-o dupa-amiaza torida de vara, cand o femeie dintr-o decapotabila s-a ridicat din scaun si a inceput sa le faca cu mana. Femeia era total goala. In timp ce mama isi revenea din soc si se gandea sa le spuna repede copiilor sa nu se uite, fetita de cinci ani i-a spus inocent:
"Mami. Femeia aia nu poarta centura de siguranta!"
Un baietel s-a pierdut pe culoarele unei sali de gimnastica si a nimerit la cabinele femeilor. Acestea au inceput sa tipe, sa insface prosoape sa se acopere si sa fuga in toate partile ca sa se ascunda. Baietelul le-a privit uimit dupa care a intrebat senin: "Ce s-a intamplat? N-ati mai vazut un baietel in viata voastra?"
Onestitate:
Un baietel de patru ani a venit alergand din baie sa-i spuna mamei ca si-a scapat periuta de dinti in toaleta. "Mama a scos-o din toaleta si a aruncat-o la gunoi. Atunci baietelul a stat si s-a uitat putin gandindu-se, dupa care a fugit in baie si s-a intors cu periuta mamei. A ridicat-o in fata mamei si i-a spus cu un zambet incantat: "Mai bine ai arunca-o si pe asta pentru ca a cazut in toaleta acum doua zile"
Pareri:
In prima zi de scoala, un elev din clasa intai i-a dat invatatoarei un bilet de la mama sa. Pe bilet scria: "Parerile exprimate de acest copil nu sunt neaparat cele ale parintilor lui".
Ketchup:
O femeie se chinuia sa faca sa curga ketchup dintr-o sticla. In timp ce se chiunuia i-a sunat telefonul asa ca l-a rugat pe baietelul ei de patru ani sa raspunda la telefon. "Este directorul, mama" i-a spus copilul mamei. Dupa care a adaugat: „Mama nu poate raspunde acum. Da o sticla peste cap".
Batranete:
O mama facea voluntariat la o organizatie care ducea hrana batranilor fara ajutor. In timpul orelor de program o lua pe fetita sa de patru ani cu ea. Pe acestea o fascinau bastoanele, scaunele cu rotile si alte lucruri care aveau legatura cu batranii. Intr-o zi mama a gasit-o holbandu-se la o proteza de dinti care statea intr-un pahar cu apa. In timp ce mama se pregatea sa raspunda la inevitabilele intrebari ale fetitei, acesata s-a intors si a soptit "Zana maseluta n-o sa creada niciodata asa ceva".
Imbracamintea:
O fetita se uita la parintii ei cum se imbraca pentru petrecere. Cand l-a vazut pe tatal sau cum isi imbraca costumul aceasta i-a spus:"Tati nu ar trebui sa porti costumul ala". "De ce scumpa mea?"
"Pentru ca stii ca iti da dureri de cap in dimineata urmatoare".
Scoala:
O fetita abia terminase prima saptamana de clasa intai si vine nervoasa acasa: "Imi pierd vremea cu scoala" ii spune mamei. "Nu stiu sa citesc, nu stiu sa scriu si nici sa vorbesc nu ma lasa!".
Biblia:
Un baietel deschide biblia familiei. Era fascinat de desenele din carte si dadea pe rand fiecare pagina. Deodata ceva cazu din biblie. Era o frunza presata intre pagini. ”Mama uite ce am gasit" striga fericit baietelul. "Ce ai gasit?" intreba mama. Fascinat baietelul raspunse "Cred ca sunt chilotii lui Adam!"

Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik

nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

ingrid, test de vedere nu ne-a facut nici noua. un oftalmolog, chiar unul care lucreaza mult cu copii, cauta cataracta congenitala sau strabism congenital. noua ne-a facut astea doua teste de care ti-am zis si i s-a uitat sa nu aiba puncte albe pe pupila- cataracta.a zis ca daca i se parea ceva suspect ne trimitea la cluj unde este un centru de ofta pentru copii preverbali. dar ca intre 3-4 ani sa ii facem testul de vedere, pentru ca vederea se formeaza pana la 6-7 ani si daca la 3 ani descoperi un mic defect este timp sa se corecteze.si ca pana pe la 10 luni nu e nici o problema daca fuge un ochi din cand in cand, ca abia de acuma se stabilizeaza nervii. la carol a zis ca avem impresia ca ii fuge un ochisor si pt ca are baza nasului foarte mica, adica nu e proeminent, si atunci poate da senzatia asta. Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008) http://b1.lilypie.com/hQRfp2.pnghttp://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

pai noua nici pe astea doua nu ni le-a facut nimeni. Acum i-am facut niste poze si se reflecta lumina de la geam; m-am uitat si punctele luminoase sunt pe aceasi parte, uneori in acelasi loc, alteori e o mica diferenta, adica la un ochi punctul este langa pupila, iar la celalat in mijlocul irisului, dar pe aceeasi parte. La inceput m-am speriat, dar apoi am vazut ca si la mine este cam la fel. Oricum am sa-i zic dr. sa vedem ce zice. Alex joi face 9 luni, deci mai am un pic pana se stabilizeaza nervii . Nici el nu are baza nasului proeminenta. cand vine sotul o sa-i facem si celalalt test de care ziceai.Tot pe net, pe net am facut un dezastru in bucatarie, mi-a dat mancarea in foc pe aragaz si pe jos, deci smotru fara voie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Naty, am primit acum. update imediat pe mail.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anna-mama

Ingrind, noua la Infosan ne-a mai facut fundul de ochi, pe langa ce spune Cristi. Ne-a dat parametrii pe un formular pt fiecare ochi si ne-a zis ca urmatorul control sa-l facem la 1 an.Ana, mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.com/annavladut/Vladut8Luni?authkey=Gv1sRgCJOVopakjc3-6AE#
Multumesc Ana, o sa intreb si de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Am vazut doua fetite SUPERBE, Daria de selene si Ana de lisa.
Ana m-a terminat cu pozele cu caciula (by the way, misto caciula ati gasit, caut si eu asa ceva) si cu cea in care stramba din nas.
Iar Daria e mortala cu pozitia aia aplecata in fata. Dormea?

alinuk scuze ca nu am fost atenta. Unde lucreaza dl. doctor? Vreau sa o duc si eu pe Ioana sa o controlez ca tare mi-e ca e mioapa ca ta-su.

crisspy da, incep deja.
Credeam ca dupa atatia ani de agatat de haine si jelit " mamica meeeeea, nu plecaaaa, mamicooo, sa te intorciii, daca nu te mai intorciiii?" m-am calit. Dar se pare ca nu si cred ca iar mi se va rupe sufletul la fiecare despartire.

Nadia face ravagii prin casa cu premergatorul. ieri ne-a varsat o ditai vaza cu flori de mi s-a umplut sufrageria cu apa.

La fel ca si ginerele Carol nu e interesata de jucariile ei.
Mult, mult, mult mai interesante sunt jucariile Ioanei, in special printesele cu par lung si bun de mancat. Dupa vin telecomenzile, telefoanele si cablurile de orice fel.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pyc
Nu mai stiu cine zicea ceva de strabism (ca-s cam ametita de cap azi:).......Orice strabism e patologic dupa varsta de 6 luni! E normal pana la 3 luni, tolerat intre 3 si 6 luni si de investigat de catre un oftalmolog dupa varsta de 6 luni. Ambliopia (adica un "ochi care e mai lenes") se poate preveni 95% daca strabismul e depistat pana la 1 an........si doar 30% daca e depistat pana la 6 ani.Pe vremuri se zicea ca e ok daca depistezi copilul pana la 6 luni....dar de atunci au mai evoluat lucrurile, ma mira ca mai sunt medici care "linistesc" astfel mamicile.Cum de altfel ma mira ca sunt dr care sfatuiesc mamicile sa faca testul cu lampa acasa:) Daca observati ca bebeii strabizeaza la varsta asta, musai consult oftalmologic cu un oftalmolog obisnuit sa consulte copii!Aici e plin de bebei cu ochelari in carucior, pentru ca se face un depistaj ca lumea al strabismului.......nu am vazut nici macar un bebelas cu ochelari in Romania.... In schimb in Romania am vazut o groaza de copii mari chiar si peste 6 ani cu acel "ocluzor" pe un ochisor.......e cam tarziu sa-i tratezi atunci si nu prea foloseste la nimic!Si sa revin la viroza mea.....ma dor muschii, ochii, capul....sper ca nu-i "porcina"! Mi-am adus masti acasa sa nu-i dau si lui Paul!
Multumesc Pyc, saptamana viitoare il duc la un oftalmolog (nu e pediatru, dar ma gandesc ca a vazut bebei, avand in vedere ca in Severin nu exista oftalmologi pediatri) si intr-o luna maxim ajung si la Buc, la un oftalmolog pediatru.Sanatate multa si ai grija de tine. Imi pare rau ca ti-ai luat liber si esti racita. Ai grija sa nu-i dai si lui Paul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

Ingrid acest medic, BURLOIU - sigur ca e pediatru oftalmologft mult mi-au placut tehnicile de a-l incanta pe copil cu diverse jucarele asa incat a fost o placere controlule chiar un pediatru oftalmolog specializat pe chirurgie (daca asa se zice).... adica opereaza in mai multe spitale am inteles
(lucreaza si cu doctoritza aia renumita si mediatizata... Monica POP) Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik

nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
Multumesc Alinuk, trimite-mi atunci nr. lui pe PM, te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Noi zicem mama, tata, baba, dada, dar nu mergem. Miere eu zic ca e concentrat asupra mersului si nu se poate concentra si la vorbit, asa ca eu zic sa il lasi ca va vorbi el.

Noi ne jucam mai nou cu cratitele, batem in ele ca in toba, e super distractie.

Si eu intarzii cu banii ca nu reusesc nicicum sa merg la banca dar voi trimite, Ledi sa stii ca nu te-am uitat, ma gandesc la voi tot timpul.

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui IRINA.C

Burloiu este un dr cu care am colaborat f bine.Este recunoscut ca fiind unul din cei mai buni oftalmo pedi de la noiPOZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita
Multumesc, Irina si ai grija de tine si de papacel, hai fruntea sus. Va admir cum faceti fata, eu asa am un stres sa nu se imbolnaveasca ca mi se pare ca nu o sa stiu ce sa-i fac si cum o sa reactionez. Sigur, f urat. Ieri am fost pe la servici si dupa 5 minute am plecat ca era lumea virusata si m-am plimbat 2 ore pe afara pana m-a pescuit sotul (eu lucrez la 26 km de casa si ajung f rar pe acolo de cand am ramas in concediu). Toata noaptea nu am putut sa dorm de frica sa nu fi luat ceva, dar am avut noroc si am scapat. Ledi, o sa fie bine, o sa vezi!

Mergi la inceput