prolaps de valva mitrala

prolaps de valva mitrala | Autor: roxx26

Link direct la acest mesaj

Urmare a unor dureri acute in zona pieptului, am facut o ecografie cardiaca si am fost diagnosticata cu prolaps de valva mitrala. Am primit ca tratament Mydocalm si Aspacardin, iar medicul mi-a spus sa retin pe viitor ca la orice interventie chirurgicala (chiar stomatologica) trebuie sa anunt dinainte si sa mi se administreze un antibiotic (nu-mi amintesc acum denumirea, il am notat pe undeva). Cautand alte detalii pe internet, am gasit pareri potrivit carora in caz de PVM nasterea naturala este contraindicata, fiind preferata cezariana. Parerile sunt impartite. Pe de alta parte, cardiologul nu a mentionat nimic despre nastere. Cunoasteti cazuri de femei diagnosticate cu PVM care au nascut natural? Daca o astfel de afectiune (cu simptomatologie redusa in cazuri minore, cum sper ca este al meu) poate afecta nasterea, mi se pare ciudat faptul ca inaintea sau in timpul sarcinii nu se recomanda si efectuarea unor teste cardio.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana971 spune:

eu am pvm si am nascut natural;nu am stiut ca era contraindicat si nici nu mi s-a intamplat nimic dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Soacra mea are si a nascut natural de 2 ori acum 30 si ceva de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Multumesc fetele, este incurajator ce-mi spuneti. Oricum cand o sa se apropie momentul, voi discuta cu siguranta si cu medicii...si ma gandesc sa repet si ecografia cardio, poate cine stie...

Mergi la inceput