Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (39)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

aici primul control la peditaru care l.am avut, de rutina, mi.a spus la febra 38 direct la spital, nu la ea la cabinet, ci la urgente pediatrie

roxana 18+ arturo si ivan (2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bordeancavio spune:

happyjoy, eu am inceput sa strang ceva bani din-nainte sa fiu insarcinata. asa sunt eu stangatoare, nu ma simt bine daca n-am o rezerva. plus ca stiam ca sunt scumpe analizele, nasterea si tot, si am zis sa nu fiu stresata. mai strang si pana la nastere, ca dupa aia... nu cred ca mai pot.

rebiana, da, si eu am dureri de spate. nu in fiecare zi, dar din cand in cand. sunt destul de puternice. parca, in dreptul rinichilor, as zice eu. ce e ciudat, eu am avut ceva dureri din astea si cand nu aflasem inca ca sunt insarcinata, prin saptamana a 5-a de ma speriasem ca am ceva la rinichi. sper sa-ti treaca sa te simti mai bine.

oana, super miscarile lui bebe, cred ca esti asa fericita!!

andra, ce dragutz anuntul! sa va traiasca flacaul!!!

vio asteptand pe bebe 14+

poze http://picasaweb.google.com/bordeancavio81/Vio#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui Paps
Daca nasteti pe cale naturala nu-i lasati pe medici sa le dea bebeilor completare sub pretextul "pana va vine laptele". De la inceput exista colostru si daca asta vine la titi inseamna ca asta le trebuie la burtica lor. Si cu cat ii dati mai mult bibe la inceput cu atat e mai mare probabilitatea sa nu va vina laptele sau sa prefere bibberonul in locul sanului.

Paps - iti respect parerea , insa hai sa le lasam pe mamici si medici sa decida singuri, ce e mai bine pt copii. Daca spui unei mamici la prima sarcina "nu lasa medicul sa..." e ca si cum tu stii mai bine, indiferent de situatia in care se afla mama si copilul la momentul respectiv. Si asta poate sa o faca putin confuza pe o mama fara experienta, care nu mai stie ce sa creada si ce sa faca (medicul ii spune ceva, ea a auzit de la mamici cu experienta altceva).

Laptele vine oricum, colostrul e intr-adevar foarte hranitor pentru bb, iar 2 ture de biberon n-or sa il faca pe copil sa nu mai acccepte niciodata tzitzi.

Citat:
citat din mesajul lui Paps
Cu ce s-a zis aici ca nu are copilul 6 luni nevoie de alte lichide decat lapte nu sunt de acord. Mai ales daca are colici o sa fie de ajutor ceaiul. Si nu strica sa-l invatati sa bea lichide ! La prima sarcina am evitat sa-i dau lichide in perioada de alaptare si cand am inceput diversificarea nu vroia in ruptul capului nici un fel de lichide nici suc, nici apa, nici ceai si am avut mari probleme cu constipatia. Nic acum nu e "rata". La cea de-a doua i-am dat un pic de ceai daca plangea, o mai si linistea. Nu va imaginati ca o sa bea din prima un biberon de ceai!

Substantele care il linistesc pe bb din ceaiul de chimen / fenicul / anason bebe le poate lua foarte bine din laptele matern, daca mama bea asa ceva. Exista medicamente pentru colici care cum spuneam nu umfla burtica inutil.

Normal ca nu va accepta apoi un biberon de ceai, suc sau altceva din prima cand incepe diversificarea. Insa nu va accepta din prima nici daca are 4 luni, si incepi sa-i dai cu lingurita. Va fi intotdeauna o "prima data", indiferent ca e la 4 sau la 6 sau la 7 luni.
Si de principiu, daca e alaptat exclusiv, acea "prima data" se recomanda a fi la 6 luni.

Iar problemele cu constipatia tin de fiecare copil.
Ale mele nu au avut, desi am inceput diversificarea la 5 luni.

Asa ca nu e o regula general valabila pentru asta (va fi sau nu va fi constipat), depinde de fiecare copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

Asa de mult scrieti ca nu prea pot tine pasul cu voi.

Andra felicitari pentru baietel

Freedelia am vrut sa scriu ieri, dar nu am apucat ca ma simt exact la fel. Adica imi sare tandara imediat, desi eu de felul meu sunt foarte calma si intelegatoare, iar acuma pur si simplu am momente cand vad rosu in fata ochilor si pur si simplu nu ma pot abtine, desi imi dau seama imediat ca am o reactie exagerata. Daca la sot ma mai si rastesc si scot tigaile, la copil incerc sa ma mai abtin, desi am momente cand simt ca ma scoate din pepeni. Si nu era asa pana acum. Sarcina trecuta am fost super plangacioasa. Oricce ma facea sa plang. Acuma sunt un pachet de nervi de multe ori si raspund inapoi la orice. Sper sa nu tina mult. Oricum, daca nu sunt singura in situatia asta, ma simt ceva mai bine.

Rebiana e minunata povestea voastra

Nikole si eu am avut epiziotomie maricica cu bebe de 4 kg si capsor 38, dar la mine problema a fost ca putea fi si mai mare epiziotomia aia nenorocita ca am avut pe langa ea inca 2 rupturi super barosane, una pana la fund si una spre interior. La mine s-au vindecat insa foarte repede si in 2 saptamani nici nu se mai vedea inspre care picior a fost taietura. Problema mare pe langa atatea cratere si cusaturi la mine au fost hemoroizii care au fost efectiv un cosmar. Nu puteam sa stau nici pe spate culcata, ce sa mai zic de stat in fund Ofof sper sa fie mai usor de data asta. Si iti zic ce m-a ajutat cel mai mult ca tratament la cusaturi si hemoroizi, pe langa spalat din ora in ora cu apa simpla au fost degete de manusi chirurgicale umplute cu apa si legate si inghetate. Gheata aia a facut vindecarea mai rapida. Sper sa nu mai ai nevoie

Mami 16+ si Victor (31.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lindal spune:

Andira, daca vrei sa le inveti pe fete sa picteze eu recomand tehnica obisnuita pe hartie, cu culori de apa. Daca totusi vrei pe sticla cauta culori care nu sunt toxice, cere instructiunile de la magazin, pensoanele cele mai bune sunt cele cu parul moale. Incearca pe sticla fara margini taioase (ex. pe geamurile de la balcon sau camere sau pahare/farfurioare). Pentru a face "sablonul" foloseste un marker cu care trasezi conturul pe partea cealalta a sticlei, care apoi se sterge cu spirt. Mult succes!

15+
Pictura pe sticla
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

fetelor, sa salut pe toate.

multumesc pentru toate sfarurile utile despre alaptat, colici, biberoane si carucioare, citesc si casc ochii, sunt multe aspecte pe care nici nu le visam. nu va suparati ca nu nominalizez dar au fost f multe mesaje interesante.

nu mai stiu cine a mentionat deja despre colostru, si eu aseara cand am ajuns de la servici am gasit o mica pata pe sutien, asa incolora-galbuie... am citi ca e normal dar nu o fi prea devreme la 4 luni si ceva?
va pe toate si va urez o zi cat mai buna in continuare.

Ina 18+

http://picasaweb.google.com/ina3040/PozeIna#

Mergi la inceput

Lindal - multumesc pentru sfaturi . Miria - si tie.

Cred ca aveti dreptate, o sa ma opresc deocamdata la pictatul (adica mazgalitul ) pe hartie.
Ca sa ma si explic - ce mi-a venit cu pictatul pe sticla: am fost acum vreo luna la Ikea, si era o dra acolo cu un set de culori de pictat pe sticla, si niste pahare mici (genul celor suport pentru lumanari mici). Paharele erau de sticla destul de groasa, adica nu din cele obisnuite, sa se crape / sparga imediat.
Au fost foarte incantate ca au apucat sa dea cu pensula de 2-3 ori pe pahare, care apoi au ramas asa desenate, si de-asta ma gandeam sa le iau culori, si apoi paharele cele rezistente de la Ikea .

Dar aveti dreptate, sunt prea mici, si ideea cu sablonul initial e f buna, nu ma gandisem. Incerc sa compun ceva, si sa vad ce reusim sa cream in weekend .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

Referitor la discutia despre alaptat imi dau si eu cu parerea ca am trecut prin asta.

Problema cea mai mare este ca mamicile nu sunt pregatite suficient si nu au destul sprijin pentru asta. Inceputul este cumplit. E foarte greu sa faci fata cererii permanente, durerii si oboselii. Si daca vine si mama soacra si vecina care intr-un moment de criza si neputinta iti ofera o varianta mai simpla, multe mamici renunta la alaptat. Aici in Germania este un sistem foarte bine pus la punct pentru ajutarea mamicii dupa nastere. Ai o moasa care vine in fiecare zi acasa la tine si te ajuta cu sfaturi si iti arata efectiv tot ce ai nevoie pentru ingrijirea copilului, de la baita pana la alaptat. Si sta atata cu tine pana esti capabila sa te descurci. Dupa o vreme mai rareste vizitele, dar e disponibila la telefon 24 de ore. Si eu am sunat si la 4 noaptea ca nu stiam ce sa fac. Am mai sunat apoi de multe ori si cand a mai crescut copilul pentru diverse sfaturi.

Pentru mine alaptatul a inceput dificil, dar a devenit in timp o experienta minunata care s-a sfarsit doar atunci cand copilul a vrut. Laptele a venit repede si nici febra laptelui nu am facut initial pentru ca aveam sanii foarte mari si a avut laptele loc unde sa se depoziteze. Sanii mari sunt insa un neajuns cand alaptezi, pentru ca e dificil de gasit o pozitie comoda in care sa nu sufoci copilul. Despre rani ce sa zic. 8 saptamani am plans aproape la fiecare supt si cateodata asa viguros sugea bebe ca pur si simplu lipsea cate o bucatica cand termina. A fost groaznic. Dar am perseverat. Nici nu mi-am pus problema sa trec pe lapte praf, desi invidiam cu patima mamicile care puteau sa dea cu dragoste un bibe de lapte fara sa le doara nimic. Am avut si Garmastan, dar.... cand problema e mai serioasa nu ajuta la nimic. E important sa te dai cu o crema care sa tina rana moale, sa nu se faca scoarta, ca aia se rupe automat la urmatorul supt. E important sa fie cineva sa iti arate cum sa tii copilul sa fiti amandoi comozi si burtica lui sa fie lipita de burtica ta. Bebe trebuie sa ia cat mai mult din mamelon in gura, chiar daca e mare, il pliezi cu degetele ca sa il poata apuca mai bine.

Cam dupa 7-8 saptamani pot zice ca au inceput sa mi se vindece ranile si sa fie totul mai usor. Si dupa ce crezi ca deja stii tot si nu mai au cum sa apara probleme, apar pe la 3-4 luni pusee de crestere sau stagnare, in care iti vine sa iti iei lumea in cap ca bebe nu mananca nimic, sau ar vrea sa manance incontinuu si nu mai este de unde.

Cam dupa problemele astea la noi alaptatul a intrat in linie dreapta si pana la 6 luni nu i-am dat la copil nimic in afara de san spre disperearea tuturor neamurilor. Soacra-mea ma batea la cap sa ii dau ceai ca ea la copii le dadea un litru de ceai cu zahar pe zi . Mama ma batea la cap de la 4 luni sa dau de mancare la copil ca moare de foame si tot asa. Noroc ca stau departe si ma bat la cap numai pe mes sau telefon. Si eu oricum zic bine si tot cum vreau eu fac.

Eu am alaptat pana la un an jumatate si renuntarea a fost foarte foarte treptata si decisa exclusiv de junior.

Eu sper sa ne putem sustine si atunci cand vine greul cu bebe si sa fim aici una pentru alta, ppentru ca stiu cat de important e suportul moral pentru o tanara mamica. Si cand o sa va uitati in ochisorii lor si o sa vedeti cata nevoie de iubire si afectiune au, o sa va luati forte pe care nici nu banuiti ca le aveti in voi. Si daca nu reusiti sa alaptati nu e nici un dezastru si sa nu va lasati prada disperarii.

Hai ca m-am intins cam mult si poate v-am plictisit.

Mami 16+ si Victor (31.08.2007)

Mergi la inceput

Selina -
Imi aduc aminte si acum ce m-a stresat mama la prima sarcina...
Nu am avut depresie dupa nastere, dar era sa-mi provoace ea una.

Iar acum soacra mea - o femeie extraordinara de altfel, careia i-o datorez pe Nati - mi-a spus zilele trecute ca de la 3 luni ea ii va da suc de fructe lui bb.
Si a fost foarte contrariata cand i-am zis ca nici gand, nu bea nici un fel de suc pana la 6 luni. "Cuuum, cateva lingurite nu???"
Nu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samaria spune:

Servus,fetelor!
Aveti un spor la scris...mama!
Am reusit sa recuperez cele scrise de voi,dar destul de greu,aveti viteza,nu gluma...!
Raportez si eu azi, ca Samuel e putin mai bine,tot mai trebuie sa ia injectii,dar macar am o speranta...Deci incepe sa imi revina optimismul...cu pasi mici,dar parca il regasesc,undeva...

Dragele mele REBIANA,DAYANARA, ANDIRA,DENISA,KOSSIR ALINA,OANA:va multumesc din suflet pentru gandurile voastre bune,sa dea Dumnezeu sa fim sanatosi cu totii si sa ne fereasca Dumnezeu de orice rau,ca,uite, nici nu te gandesti cand deja te-a "pocnit"...

Elybub:bine ai venit!Sa fii sanatoasa si sa ai o nastere si o sarcina usoare!

Vulpitza:Sa dea Dumnezeu sa fie totul bine si sa nu mai ai probleme!

Selina:mi-a fost dor de tine,in capitolele anterioare tot intrebam fetele despre tine,bafta la examene si mai scrie-ne!

Miria: de sarbatori nu vei fi singura, vei fi cu Dami,cu bb si cu noi!

Happyjoy:lasa deoparete gandurile,o sa ai vreme de servici...

Rebiana:foarte fromoasa si emotionanta povestea nasterii!

Oana:m-a impresionat si pe mine "baletul"...
De-abia astept sa se apuce si al meu bb sa faca balet,ca deocamdata e la capitolul "reparatii",doar ciocane...

Nikole:cu intarziere,felicitari pentru Albastrica!Sa fiti sanatoase si sa aveti grija de voi,oriunde v-ar purta pasii prin lume!Si, bineinteles, sa nu ne dai uitarii!

Dayanara:sa stii ca planul tau cu sandvisul"nesanatos" dupa nastere mi-a placut mult de tot!

Ella:bine ziceam ca tu esti un punct de sprijin al odiseei, ca umorul tau m-a remontat de atatea ori...Si in cazul de fata!La noi este o vorba:"Sa iti tina Dumnezeu naravul!"...ceea ce iti doresc si tie,cu drag!

Delia13:am vazut pozicile,esti superba si sexoasa si radiezi si imi place mai ales poza cu parul desfacut!

Freedelia:te pup cu drag,sa stii ca isteriile le fac si eu,tot mai des si din cauze tot mai neasteptate...asta este,nu ma pot astepta sa fiu perfecta,si cine imi cere perfectiune, ii zic "pas".Rasfata-te la mama ta,cat de mult poti,ai grija de tine si nu uita ca suntem pana la urma si noi niste oameni,nu super-women, uneori nu tre sa cerem de la noi mai mult decat putem face(dupa cum vezi,la mine autocompatimirea e la mare pret).In final, conteaza sa fim sanatoase si sa fie si bebe sanatos si restul,fie ce-o fi,mici suparari apar oricum!
Cat priveste sfaturile tale,le apreciez mult,ai muulta dreptate!
Si pupici tie si copilasilor tai minunati!

Anca:am citit povestea ta si cred ca e super sa lucrezi la o scoala de dans!Pai nu stiu de ce te mai stresezi de kile,ca doar le poti da jos in ritmul muzicii!Te pup si pup si burtica cu vrabiute si bb!

Castelana:optimismul tau incurabil ma inspira,ma bucur ca esti bine, te felicit pentru ceea ce realizezi acolo pentru cei nevoiasi,Dumnezeu te va rasplati!Am un gand bun si urari de sanatate pentru mama ta,cred ca va fi bine pana la urma,asa sunt leoaicele,bataioase, si reusesc!

Marsy baby:esti o graviduta frumoasa,cu o burticutza sexy !

Andra:felicitari pentru baietel!Bun venit in clubul "soacrelor mari"!

Michelle:si eu am avut o mica problema cu soriceii,dar am rezolvat-o cu lipici pentru soareci...Si imi plac pisicile atat de mult,dar sotul e alergic,asa ca...Bravo tie ca le iubesti,vorba Denisei,deparaziteaza-le si vaccineaza-le si le poti smotoci si pupaci toata ziua,fara griji!

Cred ca am scris iarasi un roman intreg,iertati-ma,eu am zis ca apar rar,dar si cand apar,fac ravagii!
Inca odata va multumesc ca v-ati gandit la mine,sa stiti ca in afara de familie si cativa prieteni apropiati,nimeni nu m-a mai incurajat si sprijinit asa ca voi!Multumesc!

Si sa ma laud si eu,suntem si noi "cu o saptamana mai mari"!

Va pup cu drag pe toate!Sanatate tuturor!

Maria 19+
Mami de Sammy

Mergi la inceput