Refuza lingurita
Raspunsuri - Pagina 2

lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui j_o Buna. Am un baietel in varsta de aproape 1 an. De cca 1 saptamana refuza sa manance cu lingurita cu care era obisnuit sa-si ia masa. Totul a inceput and am observat ca nu-si mai manca intreaga portie pana cand intr-o zi a refuzat sa mai deschida guritza la vederea linguritei, lasandu-ma consternata. Bineinteles ca deja si-a manifestat dorinta de-a manca singurel luand bucatele mici de paine, biscuiti, fructe pe care i le puneam in fata. Evident, a scazut in greutate si asta ma ingrijoreaza mai ales ca el este de felul lui mai "atletic". Refuzul lui de a ma lasa sa-l ajut sa manance ma nedumireste (fireste ca am sunat pediatrul si i-am spus de-a fir' a par intreaga poveste dar doamna dr. a pus un diagnostic telefonic de "probabil eruptie dentara" si mi-a spus sa-i dau Nurofen). Intrebari: este oare posibil sa treaca prin prima lui criza de independenta? Sau, daca este eruptie dentara (masea) cat dureaza ? Ori, s-a plictisit de mancarea tip "piure"? Am observat ca "gusta" curios din orice mananc eu dar daca ne punem frumos la masa nu ma lasa sa-i dau cu lingurita. Culmea e ca se joaca cu ea dar nu o duce singur la gura. Oricum, daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva, ascult cu atentie sugestiile. Am mai citit si eu cate ceva legat de psihologia copilului, dar afland cat de rudimentara este gandirea lor la 1 an, nu pot sa nu ma mir cand bebe refuza sa manance din lingurita lui. |
Si noi am patit la fel.
Acum ii pregtesc f multe finger food gustoase si sanatoase.Cat despre supica , ii da bona, la ea nu face mofturi.Sau face dar mai putine.
Oricum noi nu ii dam supa in fiecare zi.Nu ii place la nebunie, nici mie, si uram cand ma obliga mama sa mananc supa sau ciorba.
Orice alt fel de mancare care presupune sos sau nu se poate manca usor cu mana - am descoperit de curand ca impinge lingurita insa accepta fara probleme furculita.
Incearca si tu (cu grija, sigur, sa nu ii ranesti gingiile)si sunt sigura ca va functiona.Ei ne vad pe noi mancand cu mana, cu furculita si aproape nicodata cu o lingurita mica si eventual de plastic/silicon(banuiesc c a asta folosesti) si vor sa imite.La noi a inceput cu respingerea linguritei de silicon , apoi pe cea de inox cu care am inlocuit-o si acum prefera furculita.Un alt truc pe acre l-am folosit cu succes a fost sa ii dau ei painea (pun bucatele de paine pe tavita).Ea ia o gurita de paine si eu ii dadeam o gurita de mancare.
Cum il hranesti?Ai nevoie de scaun de masa unde ii pui in fata lui pe tavita papa si se va servi singur.Sun zeci de retete de finger foods, deci nu dispera ca va manca decat paine sau biscuiti.Insa daca incerci in carucior, tinut la tine in brate etc e foarte greu.
Pt a evita mizeria noi avem un fel de musama cumparata special pt scaunul de masa dar poti sa folosesti orice altceva.
Succes
Erinn's mummyHawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali