Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(14)
Raspunsuri - Pagina 9
Madamar spune:

AM PIERDUT UN MESAJ DE RASPUNS, LA CARE SCRIU DE O ORA!
Scuze, dar nu am cum sa il iau de la capat acum, mai ales ca era cu nominalizari exacte!
Pe toate v-am numit si ...era mindra de izbinda mea... insa nush ce eroare a dat si s-a pierdut!
. Scuze! Sa nu va suparati ca nu am cum sa imi mai dedic tot pe atita timp, toate sunteti in sufletul meu!
Va spun scurt asa: am sunat medicul la 8.30 de dimineata, a raspuns, m-a asigurat ca nu e nici o legatura intre diaree, detensionarea sinilor si ce prostioare mai inventez eu. Ma asteapta asa cum am stabilit vineri la 3. Abia astept sa aflu ca suntem bine! Ca e bebe foarte bine!
. 

la toate fetele si ne auzim mai tirziu!
Rosanne, mare dreptate cu Smecta, isna nu am avut in casa si era tirziu aseara deja. E bine insa de avut in ...stoc, sa fim sigure ca avem pe ce pune mina, chiar dak de regula suntem contipate (si eu sunt la fel... de obicei!)
Pupici tuturor (Sabina, Alesicoo, Andradap, si nu numai!)
Andradap, bafta multa la echo!
Mary
9+
evolutia lui bebe
discordia spune:
Ioana5255, eu i-am recoltat fetitei mele celule stem la nastere. Este adevarat ca pot fi contaminate sau cantitatea de sange prelevat este micuta, astfel ca nu prea pot fi folosite. De platit, le platesti dupa ce iti vine buletinul de analize acasa in care scrie ca sangele nu a fost contaminat si ca poate fi folosit cu succes in caz de ceva. Mai scrie de asemenea pe acel buletin si greutatea maxima care tb sa o aiba cel caruia ii sunt donate celulele respective. De ex, fetita mea daca ar pati ceva, doamne fereste tb sa aiba max 45 kg, ca sa ii poata fi transplantate celulele. Aici este intr-adevar o pb caci daca pacientul ar avea peste 45 de kg exista riscul ca transplantul de celule sa nu reuseasca, adica ca si la medicamente tb o doza mai mare. Dar am mai citit pe undeva ca stiinta evolueaza si se poate faca ca utilizand o mica cantitate de celule stem sa poata fi salvata o viata, adica nu se va mai specifica maximul greutatii care tb sa o aiba pacientul.
De stocat, acestea sunt pastrate pana cand copilul implineste 18 ani si daca acesta isi da acordul sa prelungeasca termenul, e ok, daca nu pot fi donate si altcuiva compatibil cu celulele respective.
De asemenea, exista riscul ca acestea sa fie contaminate pe perioada stocarii, dar asta nu o poti afla decat at cand ai nevoie de ele, caci se fac iar analize de contaminare. Asa ca nu ramane decat sa platesti prelevarea si apoi taxa anuala pt stocare. Eu am apelat la Cord Blood Center, de fapt mi-au fost recomandati de dr, am platit in 3 rate de cate 1000 RON fiecare, apoi anual o taxa de 100 RON si ceva.
mamica de fetita si
10s+
moni_or spune:
SABINA, sa-ti zic ce cred eu de recoltarea celulelor stem. Eu n-am recoltat nici la Luca si n-o sa recoltez nici acum. Sincer, am multe indoieli, in primul rand descoperirea e prea noua si nu s-a dovedit ca celulele alea chiar ar rezista 10-20 ani sau cat dau ei garantie la depozitare, in al doilea rand nu sunt chiar panaceu, adica nu se potrivesc la orice boala ai avea, orice forma de cancer, in al 3-lea rand depinde cat de bine sunt recoltate, am inteles ca primesti in rezultat cam pentru cate kg de corp sunt bune celulele, ori tu platesti aceeasi suma pt. depozitare si daca sunt bune pt. 5 kg corp si daca sunt pentru 20. Ca sa nu mai zic ca na, eu din fire sunt mai neincrezatoare in oameni si institutii, mai ales daca e vorba de firme romanesti (am inteles ca acum se pot depozita si in romania) si ma intreb ce garantie am ca celulele chiar sunt viabile, cum spun ei si ca nu platesc degeaba ani de-a randul depozitarea lor? Ca se poate sa nu fie viabile (sau cum s-o fi zicand, adica sa nu poata fi folosite din cauza recoltarii sau transportului defectuos) si atunci in mod normal ar trebui sa-ti spuna din start si nu mai platesti nimic, insa in tara asta se intampla multe... Cam asta e parerea mea, nu sunt nici cadru medical, e o opinie pur personala dupa care nu trebuie sa se ia nimeni.
Monica, mami de
Luca si
9+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
Ioana5255 spune:
Discordia multumesc de raspuns. Daca celulele nu mai sunt viabile, de unde se mai recolteaza altele? Astea nu se recolteaza doar la nastere?
Monica si eu sunt de multe ori Toma Necredinciosul, dar in acest caz inca mai analizez. Asa cum am mai zis sotul meu este total impotriva, eu inca sunt incerta, as face si nu as face. Procedura in sine mi se pare super, dar modalitatea de stocare si de utilizare peste ani nu este tocmai ok. Mai e ceva, daca firma respectiva da faliment sau nu stiu sangele dispare pur si simplu din banca si te trezesti cand ai nevoie, ca nu mai e. Alta chestie demna de luat in seama, este si faptul, ca peste 10 ani de ex te trezesti, ca sangele a fost contaminat si totul a fost in zadar.
Sabina
14+ viitoare mamica de gemeni identici si mamica Alexandrei
mommy_to_be spune:
Sabina, referitor la recoltarea de celule stem, eu sunt hotarata sa o fac, chiar daca reprezinta un oarece efort financiar pentru noi. Da, accidente nefereicite se pot intampla si in acest caz, la fel cum se pot intampla si cand mergi la supermarket. E adevarat ca atunci cand vine vorba de celulele stem ale copilului tau situatiia capata o amploare incomparabila. Insa atata timp cat exista o sansa din 1000 pentru viitoarea sanatate a copilului meu, eu voi profita de ea. Nimeni pe lumea asta nu poate garanta pentru nimic, asa ca un risc iti asumi in orice ai face... Asta e parerea mea...
Mira
10+
minunea mea
Ioana5255 spune:
Mommy multumesc pentru raspuns. Totusi au fost cazuri cand recoltarea nu s-a facut in conditii optime si sangele a fost contaminat. Asta este inacceptabil. Si banii, ca banii, cand e vb de copilul tau faci tot ce este omeneste posibil, dar cand altii gresesc si asta poate afecta mai tarziu sanatatea copilului, atunci situatia se schimba.
Sabina
mommy_to_be spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ioana5255 Mommy multumesc pentru raspuns. Totusi au fost cazuri cand recoltarea nu s-a facut in conditii optime si sangele a fost contaminat. Asta este inacceptabil. Si banii, ca banii, cand e vb de copilul tau faci tot ce este omeneste posibil, dar cand altii gresesc si asta poate afecta mai tarziu sanatatea copilului, atunci situatia se schimba. Sabina 14+ viitoare mamica de gemeni identici si mamica Alexandrei |
Da, Sabina, ai dreptate, sunt lucruri foare grave prelevarea incorecta si contaminarea sangelui. Insa nu vreau sa ma gandesc cum m-as simti daca puiul meu ar face DOAMNE FERESTE leucemie, sa stiu ca am avut posibilitatea sa ii ofer o sansa in plus de vindecare si nu am facut-o. Eu despre asta vb. Da-ti seama ca si eu m-as strica de capa sa aud ca sangele e contaminat. Insa exista la fel de bine si posibilitatea de a fi prelefat si depozitat in conditii OK. Iar de cand am ramas insarcinata m-am hotarat si am reusit sa gandesc in felul asta
Mira
10+minunea mea
Ioana5255 spune:
Mira ai dreptate. Dar e garantat 100% ca poate fi folosit in caz de leucemie si ca are sanse de vindecare 100%.
Sabina
Ioana5255 spune:
Mary ma bucur, ca esti bine.
Sabina
Jocurban spune:
Sabina,
Si eu sunt preocupata de subiectul resoltarii celulelor stem... si, in mare parte, sunt de acord cu Mira: de vreme ce eu n-am nimic de pierdut si procedura nu pune cu nimic in pericol sanatatea mea sau a copiiilor in momentul recoltarii, nu vad de ce n-as incerca.
Daca, dupa aceea, sunt anuntata ca probele au fost contaminate, nu voi avea nimic de platit si nu pierd nimic. Daca, de asemenea, nu sunt convinsa in acel moment ca "merita" financiar acesta investitie, ca riscurile de stocare sunt prea mari, pot renunta la celule in acel moment, urmand ca ele sa fie folosite gratuit petru cineva care are nevoie de ele.
Vad ca nimeni nu a adus in discutie acesta idee, sper sa fie de actualitate inca, deoarece eu asa am inteles din ceea ce am studiat: ca putem dona aceste celule, in cazul in care nu le dorim, urmand ca firma la care am apelat pentru stocare sa le foloseasca ulterior cum considera ei de cuviinta, fara ca noi sa suportam vreun cost sau beneficiu. Pe scurt, suntem donatori voluntari de celule. Nu castigam si nu pierdem nimic. Insa altii, prin gestul nsotru, ar putea castiga dreptul la viata.
Eu sunt decisa sa le recoltez si, daca raman valide, sa le pastrez cat va fi necesar. Atat pentru copiii mei cat si pentru altcineva, la nevoie. Ma gandesc mereu ca sunt atatea mame disperate, care fac apel la ajutorul nostru in diverse feluri, atatea anunturi umanitare peste tot... atatia copii mor, bolnavi, intr-un mod nedrept si injust! Si, chiar daca nu am bani sa ajut pe toata lumea, cum mi-as dori... poate intr-o buna zi celulele acelea ar putea salva viata copilului unei cunostiinte, sau chiar a unui copil strain, a carui vindecare ar putea depide de gestul meu.
Sa nu uitam niciodata sa fim umani. Acum, ca suntem si/sau vom fi mame, cu atat mai mult...
Carla
12+ , dublu laureata!
Blog de babies
www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami