Trombofilia o cauza a infertilitatii - 16 -
Raspunsuri - Pagina 13
balanta_tm spune:
alla76
, mult succes maine la IA!
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
2bobocei spune:
Fetelor am si eu o intrebare. Astazi incep tratamentul pentru stimulare pentru o noua procedura FIV.
In urma discutiei cu d-na dr. Avram a rezultat ca pana se confirma sarcina este sufiect sa iau aspenter, supliment de vitamine B si acid folic (mi-am comandat Medyn Forte pe care am inceput sa-l iau de cateva zile).
Intrebarea este daca aspenterul trebuie sa il incep de astazi si daca doza de 5mg acid folic este suficienta avand in vedere mutatiile de la semnatuta?
MTHFR C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot o sarcina oprita din ev 8s si 4z
balanta_tm spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui 2bobocei Fetelor am si eu o intrebare. Astazi incep tratamentul pentru stimulare pentru o noua procedura FIV. In urma discutiei cu d-na dr. Avram a rezultat ca pana se confirma sarcina este sufiect sa iau aspenter, supliment de vitamine B si acid folic (mi-am comandat Medyn Forte pe care am inceput sa-l iau de cateva zile). Intrebarea este daca aspenterul trebuie sa il incep de astazi si daca doza de 5mg acid folic este suficienta avand in vedere mutatiile de la semnatuta? MTHFR C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot o sarcina oprita din ev 8s si 4z |
2bobocei, Medyn forte contine 2.5 mg de Acid folic; daca mai adaugi inca 5 mg de Acid folic vei avea 7.5 mg. Miki
, e ok sa aibe zilnic 7.5 mg de Acid folic pt ambele alele heterozigote MTHFR?Daca ai decis sa nu iei deocamdata Clexane, parerea mea e ca ar trebui sa iei Aspenter din Z1 de stimulare, sa il opresti inainte de punctie si apoi sa il reiei. Succes!
danny1 spune:
fetelor,
nu mai tin minte daca cineva a gasit explicatia pt care se da complex de B-uri si omega3 pt MTHFR,pt ca in cluj toti dau numai acid folic.acu mi-e greu sa cred ca toti de aici is sariti de pe fix,ne-pushi in tema.mai ales ca dezamagita a fost la unul f bine vazut cu bla-blaurile aferente.inteleg rolul aspenterului,al lui clexane,al acidului folic.da rrestul,restul ce rol are.
ca eu parca citisem ca mutatiile astea sunt responsabile de asimilarea folicului,nu de asimilarea B-urilor.sau m-am zagrait cu totul.
inafara piticilor mai aveam un neuron paralizat si schizofren.dar ieri,dupa o zi crunta,a decedat.

(va puteti imagina o intreaga zi in care nu gasesti pe nimeni,oriunde mergi toti is plecati?pai,cum frate se hotarasera toti sa fuga de mine?sa nu mai zic de pitica mea ca a facut revolutie.
)
dezamagita
si azi am uitat anal acasa.si acasa(revolutie)uit de capul meu.astept zile mai bune,sper sa ma adun.
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
miki-miki spune:
Fetelor noi cele cu MTHFR nu avem o enzima care sa asimileze acidul folic si am impresia ca ala sintetic nu-l putem transforma in L-metylfolate (metafolin) Vedeti etapele trasformarii acidului folic sintetic aici
De aceea in Neevo e pus 1mg de metafolin. Luati-va metafolin. Eu am reusit sa fac o doza de 832mcg cu omibionta www.omnibiontapronatal.be/fr/Omnibionta%20Pronatal" target="_blank"> prospect Omnibiontasi Taxofit folsaure+metafolin 800 www.taxofit.de/index~uuid~BB914FC4FAA56EB6F9C4F567B1E08050~prod_ids~747.htm" target="_blank"> prospect Taxofit folsaure+metafolin 800 Mai completez cu B12 si B6 prospect B6 Ratiopharm care se pot rupe in 4 si pot deci sa iau si o doza mai mica din ele la inceputul sarcinii.
Alla mult succes la IA. Necesarul de vitamine mi l-am facut eu dupa ce am batut netul in lung si-n lat apoi m-am dus la Uscatescu si la ginecolog si au spus ca e OK. Pb e ca nimeni nu stie sigur cum se trateaza, americanii in NEEVO simplu au mai putin B6 dau au cantit maricele din toate celelalte prospect Neevo. In Neevo cu DHA care se ia din trim 2 au cantit mai mari de B6 25mg si B12 1mg www.neevoprenatal.com/media/NeevoDHA_PackageInsert.pdf" target="_blank">prospect Neevo DHA
La Fundeni Uscatescu are rezeve in ceea ce priveste B12, adica cyanocobalamina (asta a povestit Mcrissa
) eu cand i-am spus ce iau nu a zis ca nu-i bine. Dar americanii aia sunt tampiti sa bage B12 de 500mcg in Neevo simplu si de 1mg in NEEVO cu DHA? Eu zic ca nu asa ca ma iau dupa ei.
Danny eu am citit ca B9 B6 si B12 sunt strans legate, dc iei B9 pe gura ac poate duce la scaderea lui B12 din organism .
Acum despre mine.
Mi-am reparat endometrul dar din pacate mi-a crescut fibromutul subcapsular de la 1,8cm luna trecuta la 2,57cm luna aceasta. El nu afecteaza o sarcina pt ca e in afara uterului dar mi-e teama ca va creste si mai mult si at va fi o pb mare. Clexanul am citit ca il ajuta sa creasca
. Sunt intr-o mare dilema, sa fac ET sau sa-l operez si apoi sa astept acele cateva luni care se impun dupa o operatie. Si uite asa trece timpul
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
balanta_tm spune:
| citat din mesajul lui miki-miki Acum despre mine. Mi-am reparat endometrul dar din pacate mi-a crescut fibromutul subcapsular de la 1,8cm luna trecuta la 2,57cm luna aceasta. El nu afecteaza o sarcina pt ca e in afara uterului dar mi-e teama ca va creste si mai mult si at va fi o pb mare. Clexanul am citit ca il ajuta sa creasca . Sunt intr-o mare dilema, sa fac ET sau sa-l operez si apoi sa astept acele cateva luni care se impun dupa o operatie. Si uite asa trece timpul![]() Miki Anul asta pun d'un pui. DOAMNE AJUTA! Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot) 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s) |
miki
, tare tristuta esti in ultima perioada.Ce e ala fibrom sucapsular? Eu stiam ca exista submucos, intramural si subseros (d'asta am eu
, si atunci nu rezolvi mai nimic cu operatia).Clexane-ul ce naiba face? Printre altele, hraneste fibroame?

miki-miki spune:
Balanta
fibromutul e pe peretele anterior(in afara uterului). Clexanul subtiaza sangele si astfel fibromul se alimenteaza mai repede 
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
danny1 spune:
miki,investigatia asta imi lipseste si mie.ca nu m-a trimis medicul sa o fac.si eu am zis ca nu mai pot,ca nu mai am timp,nu mai am nervi.dar uite ca poate asa ceva mi-a venit de hac.asa ca nu mai fac nici un bebe pana nu,cel putin teoretic, e totul ok.
intotdeauna exista exceptii in medicina,dar daca nu suntem noi alea?
nu stiu care sunt riscurile la tine.stiu ca exista sanse,intotdeauna exista,dar ramane acest "dar".nu se poate trata naturist,neinvaziv,cumva ca sa nu te intarzie prea mult?
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
balanta_tm spune:
| citat din mesajul lui miki-miki Balanta fibromutul e pe peretele anterior(in afara uterului). Clexanul subtiaza sangele si astfel fibromul se alimenteaza mai repede ![]() Miki Anul asta pun d'un pui. DOAMNE AJUTA! Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot) 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s) |
Daca tot e in afara uterului (cum e si al meu, sau cum sunt ale mele, ca unuii medic vad unul, altii vad doua, de cate 1 cm fiecare), nu e mai bine oare sa nu umbli la el chirurgical?
Eu am incredere in Clexane
Hai Miki, capul sus si tzatzele inainte

, cele mutante si cu fibroame la purtator. Nu ne lasam noi asa usor, unde mai pui ca suntem si oltence (adica ambitioase)

stefy13 spune:
Buna fetelor !
Eu am cazut in butoi si din pacate tare greu ma mai ridic.

Am fost astazi la noul meu medic ginecolog , fericita cu dosarelul in brate si pregatita de un nou set de analize hormonale de ziua 3- bineinteles la recomandarea lui. Numai ca el a fost foarte uimit cum de am putut eu sa-mi fac atatea analize ....ca analizele de trombofilie in Germania ti le fac doar dupa mai multe avorturi.Nici nu a vrut sa auda sa-mi dea trimitere sa-mi fac MTHFR si cariotipul genetic (astea 2 fiind printre putinele analize nebifate). Nu stia cum sa ma scoata mai repede pe usa sa scape de mine, de tratament ce sa mai discut? M-am simtit groaznic. A urlat la mine ca analizelea astea costa mii de euro si eu vreau sa le fac doar pt ca ma pregatesc pt un nou fiv ? Si ca medicii ginecologi nu trebuie sa aiba si notiuni de endocrinologie si bla bla bla ....am iesit de acolo socata. Si uite asa plangand am ajuns acasa unde ... surpriza ... am gasit rezultatele la spermograma sotului.Forme normale=2%, mobilitate A =5% , restul nemaicontand, tratament recomandat de angrolog Tamox, medicament care poate duce la reducerea libidoului si chiar impotenta. Cum e posibil sa-i recomande asa ceva ??
Si uite asa ma gandesc cum sa ajungem sa avem si noi un bebe cand medicii in loc sa te ajute te scufunda mai tare in butoi ??

Mutatia protrombinica G20210A - genotip heterozigot
FIV 1 +ICSI la Kinderwunschzentrum Mittelrhein Neuwied Germany, martie 2009 nereusit