Licurici de ianuarie-februarie 2009 (59)
Raspunsuri - Pagina 4
lisa79 spune:
haha...cand bati din palme si zici:doua-doua -doua...babele se oua!! sau ploua-ploua-ploua,babele se oua...dupa zona...sunt "n"varinte".
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
pyc spune:
Nici Paul al meu nu e prea vorbaret....clar nu spune decat ba-ba-ba....si rar da-da-da..... Nu mi se pare ca face nimic foarte "constient". Nici macar nu raspunde la numele lui.....de fapt raspunde cand il strig, oricum l-as striga. Am incercat si cu "Vasile" si "Gheorghe"....se opreste din joaca si intoarce capul, la fel cum face la "Paul". De fapt reactionaza la intonatia mea, la tonul vocii. Daca ii spun NU se opreste din ceea ce face, dar evident ca nu intelege sensul interdictiei. Se joaca non stop, cauta ceva nou de facut, cauta prin sertare, se joaca cu usa minute in sir, deschide si inchide orice se poate de zeci de ori....si bate in orice prinde.....oale, cratite, laptop, 2 jucarii una de alta.......
Se ridica singurel in picioare si se taraste pe marginea canapelei sau a mesei. .......si rade non stop! E cu gura pana la urechi de dimi pana seara, evident cu mucii de rigoare care ii curg in gura de vreo 6 satamani...... Am renuntat la stersul nasucului tot timpul ca sa nu-l irit, am renuntat si la batista bebelusului.......am ajuns sa accept ca asta e starea lui normala si ca am un copil "cu mucii la gura" tot timpul. Plus ca tuseste de ti-e mai mare mila. Nu are febra, e vesel, creste bine in greutate, asa ca nu ma stresez.
In 5 noiembrie mergem iar la oftalmolog, pentru a 3-a oara..... sper sa fie totul ok. Ii vor face un test "Bebe Vision", care se face doar intre luna 8 si 10, caci inainte sau dupa nu mai este interpretabil........se apreciaza daca copilul are vreo preferinta stanga/dreapta, daca are vedere binoculara, asa cum trebuie sa fie.....e un test care se indica in cazurile de suspiciune de strabism. Am fost cu Paul la 3 luni caci strabiza (normal pana la 3 luni, tolerat pana la 6 si patologic dupa 6 luni). ....mi s-a spus ca da, strabizeaza dar e normal. Am fost la control la 6 luni, mi s-a spus ca nu mai strabizeaza....sau ma rog.....ca strabismul nu a fost obiectivat in acea zi, dar pt orice eventualitate sa facem testul asta "Bebe Vision". Daca e normal, urmatorul control e doar la varsta de 2 ani........daca nu e normal, consult oftalmologic de urgenta, caci anomalia e corectabila 95% daca e tratata in primul an de viata, sansele scazand la sub 30% ulterior (copilasii aceia care poarta la 4-5-6 ani asa numitul "ocluzor"....daca erau dusi la dr si diagnosticati in primul an de viata scapau de problema in proportie de 95%). Am eu o fixa cu ochisorii, caci eu am purtat acel ocluzor cand eram de vreo 4-5 ani.......dar degeaba, caci un ochi mi-a ramas "mai lenes" cum se spune in popor:) De asta l-am dus pe Paul de micut. De fapt aici sunt obligatorii testele de strabism la 3 si la 6 luni, facute de pediatru, urmand a se scrie langa concluzia oftalmologului daca e cazul.
Ledi incearca sa faci un efort (inca unul!) si sa ajungi la Bucuresti intr-un spital ca lumea. Nu te stresa cu mancarea in spital ca de foame nu veti muri, te descurci tu cumva......stiu ca sunt conditiile oribile, dar daca nu ai ce face asta este! Stai acolo internata o saptamana sau cat trebuie, dar macar iesi cu un diagnostic (sau ma rog......asa ar trebui).
Pupici la bolnaviori!
anca_ spune:
ledi, ce e testul sudorii si ce depisteaza? Oricum te asteptam cu vesti bune de la test!
lisa, am vazut filmuletul cu Ana si oglinda, e mortala ! Ma bucur ca ai zis si ce se zice cand dai din palme, ca ma pregateam sa intreb, nu stiam
Noi nu suntem raciti inca si sper sa ne ocoleasca. E frigut si la noi si deja vad o multime de colegi pe la serviciu care isi iau zile libere pe motiv de raceala. Si intr-adevar swine flu-ul se raspandeste si se pare ca e cam nasoala, la unii dintre cei care au avut a durat cam 2 sapt, unii au scapat mai repede. Doctorita zice ca nu prea a vazut cazuri la bebei, mai mult la adolescenti si maturi. Sper sa nu luam, nici nu ne-am vaccinat si nici nu vrem. Vestea buna e ca la munte ninge, abia astept sa se deschida sezonul de ski, desi cred ca mai e de asteptat putin.
Andy vorbeste incontinuu, dar nimic deosebit, spune papa, mama, tata, baba, nana si alte combinatii de astea, nu sunt constiente, dar foloseste intonatii diferite cand vede sau vrea ceva...face un zgomot special cand vede pisica, cand vrea ceva foloseste o anumita intonatie, e f comic. Exercitii de dat jucaria sau de recunoscut obiecte n-am facut inca, mai e timp. Cat despre olita pana la 1 an jumate chiar mai mult n-avem planuri de incercat. O sa vedem cum evolueaza lucrurile pana atunci. L-a Alex olita n-a functionat, la el a mers cu capac de ala special pt copii pt WC. Pe la 2 ani stia sa mearga singurel, dar noaptea a mai stat cu pampers pana aproape de 4 ani cred, pt tot se mai scapa din cand in cand noaptea.
Am inceput sa ne pregatim de Halloween, pus decoratii prin gradina si intrarea in casa, luat costume, Andy o sa fie elefant, costumul nu e gros si vad ca sta cu el, ii place, sper sa stea si in seara cu pricina . La mine la serviciu vin copiii vineri cu trick or treatul, toata lumea aduce bomboane. Daca va vine sa credeti copiii mai marisori vin cu sacul si pleaca cu un sac de bomboane acasa , strang o multime Deja s-au pus decoratiile pe holuri, multi si-au decorat si birourile, intram in atmosfera de Halloween. Alex abia asteapta sa vina, cred ca o sa il aduc si pe Andy, sa mergem cu totii. Apoi sambata o sa mai mergem o tura prin cartier la noi.
ingrid70 spune:
Pyc, M-am uitat si eu mai atent la ochisorii lui Alex, dupa ce ai scris tu, si am observat ca nu sunt perfect paraleli, adica pt mine acum e destul de vizibil. Ciudat e insa ca nici med de fam, nici cei doi pediatri la care il duc reglat, nici oftalmoloaga care l-a consultat pt canal lacrimal si nici cea din spital care i l-a desfundat nu ne-a zis nimic. Am mai citit pe net si zice ca ar trebui testat de un oftalmolog pediatru, nu generalist, ca e altfel protocolul pt bebei sub un an, dar in Severin nu sunt decat oftalmologi generalisti.IrinaC, stii cumva un oftalmolog pediatru bun in Bucuresti, ca l-as aduce acolo pentru un control, te rog?
Leditia spune:
neatza.
pyc,nu am de ce sa merg in Bucuresti daca si aici am un diagnostic si ii pot face teste.In plus,il duc la cei mai buni dri din Cta.Crede-ma ca sunt multi din tara care vin la drii la care-l duc eu pe David.Chiar si din Bucuresti.Am stat in Bucuresti 5 ani si Dzeu stie la cati dri am mers pt ca pierdeam sarcinile.Si am mers la cei mai buni(cei mai laudati adica).Intr-adevar,misterul l-a rezolvat un dr din Bucuresti(si am ajuns la el intr-un mare tarziu cand deja imi pierdusem speranta si deja pierdusem 3 sarcini),dar sarcina am tinut-o cu ajutorul drilor din Cta.Prin urmare eu zic ca avem dri buni si aici in mai multe domenii.Daca intr-adevar nu as avea unde sa-i fac testele,daca as vedea ca nimeni nu stie nimic,m-as duce.Insa,mergem la cei mai buni dri,asa ca sper sa rezolvam si problema asta.Cu bronsiolitele lui dese am inteles,am inteles si ce e de facut pe viitor si treaba cu singulairul si tot.Acum ma ingrijoreaza sindromul asta si de unde vine si ce anume are..Evident ca stau ca pe ghimbi,ca azi ii fac testul ala.
Multa sanatate tuturor.
David nu baga jucariile una in alta,bine nici nu are jucarii din astea,pt ca la noi banii se duc pe alte chestii din pacate si nu pe jucarii cum mi-as dori eu :(.Pana sa intram in spital zicea mama,tata si multe alte cuvinte,dar apoi n-a mai zis.Stie de mama si tata,de buni,daca-l intreb unde-i mama sau daca-l chem la mine vine,aplauda,imi da pupic(bine astea is mai demult).Merge sustinut de o singura manuta,poate sta si singur in picioare ,nesprijinit de nimic,dar am observat ca ii e cam frica.Jucariile nu mi le da,pt ca nu i le-am cerut niciodata si el oricum le baga pe toate in gura..roade patul,din astea..:)Momentan nu-mi bat capul cu chestiile astea,ca nu vreau sa faca ecuatii de gradul 5 la 2 ani :))),vreau sa faca ce vrea si cand vrea in ritmul lui,caci fiecare copil are un ritm.Da,te ingrijorezi mai incolo cand vezi ca in mod normal ar trebui sa faca o chestie si n-o face.(nah,cum a fost la noi statul in fund de ex)Dar in rest,consider ca mi-as face griji in plus si m-as stresa mai mult decat e necesar.El se joaca ca un copil normal,de 10 luni,alearga,chiraie de veselie,rade,vrea sa-l tii mereu sa mearga prin casa,caci nu mai vrea acum sa mearga in 4 labute,vrea in picioare,e foarte curios,vrea sa puna mana pe toate chestiile,sa le pipaie,sa vada el ce-i aia,ce-i cealalta...Se distreaza la maxim cand trage toate hainele din dressing,cand isi pune singur melodiile sa cante de la jucarie,cand o trage de coada pe buburuza lui si aia vibreaza si ii plac pasarile,rade mereu cand il duc in parc si vede porumbei si aia zboara sau cand vede pescarusii pe geam :))..chestii din astea,normale zic eu.Prin urmare nu-mi fac griji,pt ca eu consider ca nu am de ce momentan.Grijile mele sunt de alta natura.
O zi faina tuturor.
POZE CU NOI
de David Christian
Anuc spune:
Buna!
ce faceti ma, copii?! Citesc si eu 2 pagini dupa atata timp si am o strangere de inima...pai ce faceti? ce-i cu atatia mucosi si bolnaviori? ce-i cu operatia lui Razvan al lui Crispy? Sper ca nu e grav. Ledi, ce faceti dragilor?
Eu am intrat sa ma vait de muci (IAR!) si n-am loc de voi...
Filip are muci de vreo 20 de zile si o stare subfebrila...pana-n 38, dar vorba Irinei, am morcovul infipt pana la radacina. E vesel, mananca bine, dar mor cu mucii astia. Prostia e ca ii trecusera si l-a scos bunica sambata dimineata in parc cand batea vantul si are acum niste mucozitati galbene si groase de nu mai stiu ce sa-i fac. si urla cand ii scot cu aspiratorul de zici ca-l ard cu fierul.
In perioada cand nu am mai vorbit am trecut si noi prin destul de multe: infectie urinara (descoperita dupa analize facute la 3 laboratoare, zeci de milioane cheltuite pe analize la Medlife, etc) A facut si o forma usoara de otita...in fine, am tras ceva, dar eu sunt multumita ca asa cum a fost, a papat bine, a fost vesel, s-a dezvoltat frumos, ceea ce inseamna ca situatia n-a fost asa albastra, mai mult ne-am stresat noi.
in alta ordine de idei, vorbim mult: ma-ma, ta-ta (cel mai des si o face razand, e topit dupa ta-su, dar e normal, ca eu sunt aia care-i scot mucii), ba-ba, un fel de 'bav' in loc de bravo), bate din palme, merge tinut si in tarc, in fine cam tot ce face un copil de varsta lui. iar acum are o noua pasiune,se despoaie de pantaloni si ciorapei. Taica-su zice ca o sa se faca stripper :)
Maine facem si noi 9 luni :)
Ledi, am inteles ca azi faci testul ala de sudoare, multa bafta sa fie bine! iti tin pumnii!
Singuler a luat si Ioana mea vreo 3 luni, dar era mai mare. Tot asa ptr raceli dese. Vezi ca nu se da de la medicul de familie reteta ptr el decat daca primeste scrisoare medicala de la medic de specialitate. Sa ceri ptr ca costa destul de mult.
Hai ca mai citesc din urma, desi mi-e teama sa nu mai descoper cine stie ce...ca n-ati prea fost nici voi cuminti...
Anuc cu Ioana mica si BB Filip
anna-mama spune:
Neata,
Ingrid, eu am fost cu Vladut la oftalmologie pt canalele lacrimale infundate si i-a facut si testele la ochisori aici http://www.infosan.com.ro/, in ziua respectiva erau numai copilasi. Am fost f multumita de servicii si de sfaturile primite.
Nu am vrut sa creez discutii sau stres cand am intrebat ce fac licuricii, dar decat sa citesc intr-o carte prefer sa va inreb pe voi, pentru ca sunt chiar dezvoltari reale, in plus putem afla lucruri noi despre cum am putea sa ne stimulam copiii prin joc. toate mamicile si toti licuricii sanatosi, isteti si frumosi
La multi ani, Andrei de Ciufik! Tinem pumnii si ne rugam ca DD sa te ajute sa iasa bina operatia! Sa fii sanatos si fericit!
La multi ani, Miguel, Clara, Calin si Alexandru! Sa cresteti mari, sanatosi si sa aveti parte de multa fericire!
Dark, pfff, lucrezi sambata, sa le spui sefilor tai ca daca iti mai mananca din wkd ne chemi pe noi, o gashca de mamici cu nervii intinsi la maxim dupa nopti nedormite, si le aratam noi lor
Sanatate multa tuturor licuricilor bolnavei
Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)
Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut
Leditia spune:
Da.si noi ne dezbracam.Strampii insa nu reuseste sa-i dea jos,in rest eu am renuntat la ciorapei pt ca ii scoate,ii arunca,de stau o gramada sa caut perechea.La fel face si cu pantalonii,dar eu nu stiu cum reuseste,insa face el cumva:))))
Insa pt mine cea mai mare implinire si fericire e sa-l vad ca rade,ca zambeste,ca e fericit,ca e sanatos.Toata starea mea de bine depinde de el,Daca el e ok si eu sunt ok,chiar daca ne coplesesc o gramada de greutati si necazuri.El e centrul universului meu si fericirea mea si implinirea mea este el.Este cea mai mare implinire a mea,cea mai mare bucurie.Cu cu zambet ma poate face sa uit de tot de toate.Cu un zambet ma face sa zambesc chiar si atunci cand imi vine sa plang.
Gata,va las,merg sa ne imbracam sa plecam la dr.
Anuc,imi pare tare rau ca si voi ati avut probleme,Chiar ma intrebam zilele astea ce mai faceti si cum mai sunteti.
Andreea,iti tin pumnii pt Andrei sa decurga totul bine.Nici nu vreau sa-mi imaginez prin ce treceti acum.Multa putere va doresc si Dzeu sa va ocroteasca.
POZE CU NOI
de David Christian
ingrid70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anna-mama Neata,Ingrid, eu am fost cu Vladut la oftalmologie pt canalele lacrimale infundate si i-a facut si testele la ochisori aici http://www.infosan.com.ro/, in ziua respectiva erau numai copilasi. Am fost f multumita de servicii si de sfaturile primite.Nu am vrut sa creez discutii sau stres cand am intrebat ce fac licuricii, dar decat sa citesc intr-o carte prefer sa va inreb pe voi, pentru ca sunt chiar dezvoltari reale, in plus putem afla lucruri noi despre cum am putea sa ne stimulam copiii prin joc. toate mamicile si toti licuricii sanatosi, isteti si frumosi La multi ani, Andrei de Ciufik! Tinem pumnii si ne rugam ca DD sa te ajute sa iasa bina operatia! Sa fii sanatos si fericit! La multi ani, Miguel, Clara, Calin si Alexandru! Sa cresteti mari, sanatosi si sa aveti parte de multa fericire!Dark, pfff, lucrezi sambata, sa le spui sefilor tai ca daca iti mai mananca din wkd ne chemi pe noi, o gashca de mamici cu nervii intinsi la maxim dupa nopti nedormite, si le aratam noi lor Sanatate multa tuturor licuricilor bolnavei Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)Poze cu Vladut: http://picasaweb.google.ro/annavladut |
Multumesc Ana, cam cat costa o consultatie, asa orientativ, si banuiesc ca e cu programare, nu?