Primul an de scoala :2009-2010(3)
Raspunsuri - Pagina 12
Sabina spune:
apropos de certat cand greseste...nu mi se pare normal.
trebuie aratata greseala si lucrat la indreptare,. dar in niciun caz certat copilul.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
happiness spune:
Ce bine ca sunt si mame mai relaxate pe lume.Si eu as vrea sa fiu asa.Sa nu imi pese daca e B sau Fb,daca e -Fb sau FB.Inca nu pot ,poate cu timpul.La noi doamna e foarte corecta tot timpul si de asemenea consecventa.-FB se ia pentru un singur semn gresit,inclusiv semnul + scris aiurea.De exemplu,la o fisa la cifra 5 cu adunari si scaderi facute perfecte,descompuneri perfecte, a luat -FB pentru ca nu a lasat o patratica spatiu intre primele doua cifre de 5,deci din pura neatentie.Si tocmai pentru ca doamna e consecventa in notare a invatat si ea si stie de acum daca la o fisa ia -FB sau FB,in functie de ce si cum a scris.Nu reusesc sa nu pun accentul pe nota in sine,stiu ca mai mult conteaza ce stie de fapt,dar cand copiii cu FB fara greseala sunt ridicati in picioare si aplaudati si se afla printre ei,e tare fericita,deci isi doreste si ea sa ia note bune.La orice examen conteaza nota ,deci eu vreau sa o obisnuiesc de mica sa incerce sa dea tot ce e mai bun,sa fie atenta si sa se concentreze.
Dinubebe si Sabina,
,va respect punctele de vedere si aveti tot dreptul sa procedati cum credeti de cuviinta.Asa ca si voi,imi spuneam si eu parerea,nu inseamna ca este cea mai buna.Eu chiar vreau sa invat din cele scrise de alte mamici,nu judec pe nimeni,orice parere e binevenita.![]()
Sabina spune:
eu nu spun ca nu sunt importante notele (in vederea examenelor), si e f bine ca doamna voastra e consecventa, chiar f f bine. Are fata repere.
dar nu trebuie pus atat accent pe nota, cat pe ce stie copilul. La o lucrare de control cu B, eu doar m-as uita impreuna pe ea, as intreba copilul cum se face bine, as lamuri nebuloasele si gata.
Si tine cont ca eu am fost o tocilara , LOL ![]()
dar Sofia, desi nu scrie extraordinar de curat inca, e f f avanmsata pt clasa 1, asa ca nu am cum sa-mi fac probleme... noi ne preocupam acuma de pian mai mult, a scris si prima ei compozitie:)
http://armonii.blogspot.com/2009/11/partitura.html
Iar din toata viata mea de eleva toci si studenta asemenea, am inteles acum ca nu conteaza absolut deloc notele, ci ceea ce-ti ramane dupa ce inveti. E foarte placut sa ai un copil premiant, dar nu e nicio nenorcire daca nu e asa. Ambitia are doua fete...
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
happiness spune:
Sabina,ai dreptate,incerc si eu sa pun mai putin accent pe nota in sine,sper cu timpul sa reusesc,desi acum imi este foarte greu.Si eu cred ca exista si alte lucruri importante,nu doar invatatul,tocmai de aceea fetita mea merge la un club de dans si petrece mult timp dansand in spectacole sau concursuri.Nu cred ca trebuie sa fie premianta neaparat-desi cred ca orice mama s-ar bucura sa aiba copil premiant,atat vreme cat e si un copil fericit,fireste.
Sabina spune:
:)
mamicile care au copilasi colegi cu Sofia, cum faceti maine?
noul comunicat la MS:
http://www.ms.ro/comunicate-de-presa.php?com=1848
Invatatoarea nu stia nimic....in consecinta noi n-am plecat de la Busteni, in cel mai bun caz ne intoarcem maine, cand vom sti ce si cum. Ar fi aiurea sa ne intoarca de la poarta, putin probabil, dar nu merita venit in Bucuresti in cazul asta.
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Nicoleta spune:
Sabina, felicitari pentru prima compozitie! 
Nicoleta, mama lui Stefan
si a lui Matei 
loryi1974 spune:
Sabina
Si noi discutam cu copila fara sa ne facem prea multe griji cand se intampla sa mai greseasca.Si copila mea are cunostinte mult peste nivelul cls.I,dar asta nu o impiedica sa mai faca un 5 sau 6 mai urat.
De altfel,vroiam sa va propun,fara suparare,sa nu mai insiram toate FB-urile,nu cred ca intereseaza prea mult.Pe mine ma intereseaza nivelul real al copilului ,-fb sau b-fb sunt niste inventii cu scopul de a nu supara probabil parintii.Eu sunt constienta ca din cei 26 de copii din clasa doar 5-6 dintre ei vor ramane la un nivel inalt in clasa a cincea unde conteaza mai putin cat de corect il faci pe "a".Chiar daca acum trei sferturi din clsa e plina de fb sau -fb sau b-fb.
Noi am ajuns la 7 si la "i"de mana.
Sabina spune:
da, asta zic si eu, e mai important acuma sa merg pe lucururi care ii dezvolta inteligenta, ca sa fie in top si mai departe, decat sa ma stresez ca facut porcusor pe foaie.
Ea e insa destul de necajita cand scrie urat, deci eu ca mama, incerc sa ii explic ca e mai important sa se corecteze decat sa se intristeze.
Invatatorii nu pot sa ia chiar fiecare copil in parte si sa-l indrume, la Sofia in clasa sunt 30....dar datoria noastra de parinti e sa le spulberam temerile si sa-i incurajam.
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
anya spune:
Sabina, cum e la Busteni? E zapada? Ca s-ar putea sa ajungem si noi in we asta. Noi stam in Poiana Tapului si am lasat acolo hainele de iarna ale baietilor, asa ca, vreau - nu vreau, trebuie sa ajung.
Ti-am raspuns la subiectul de la generale - din pacate nu e vacanta. Scoala a fost deschisa azi. Felicitari pentru mica compozitoare (zapacita sau nu
).
Matei, desi e foarte doritor de locul 1 in general, inca n-a prea inteles ca notele astea au vre-o importanta. Din cand in cand isi mai aminteste ca a luat fb acum vre-o 2 zile. Au carnete, dar doar vre-o cateva calificative sunt trecute.
Sabina spune:
Anya, nu e zapada, le ploua la greu. Sus pe munte e mai alb, da atata....oricum, in momentul asta se vede doar o ceata groasa, deci da, alb (aba , cum zice gheorghe)![]()
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo