Ce aduce copiilor un Mos Craciun "de criza" ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

La noi Mos Nicolae aduce dulciuri uneori + fructe, in ghetute, cat intra
Apoi Mos Craciun aduce cadouri mai consistente... cel putin din partea noastra doar jucarii... pt. ca mandra mea e de parere ca partea cu tzoalele e treaba parintilor... nu se bucura daca primeste ceva de imbracat, oricat de frumoasa ar fi rochita, fustita...
Dar si la capitolul jucarii, am incercat sa luam pt. fiecare una si buna... sau sa ne incadram in acelasi buget pt. fiecare dintre ei... anul trecut a mers... dar de anul asta nu cred ca mai le pot lua asa, mandrei 2-3 jucarii, iar baietilor doar o jucarea fiecaruia (chiar daca aia costa poate mai mult decat 3 ale ei)
Si in afara de asta, nu le luam cadouri fara numar, pt. ca sunt (inca) singurii nepoti, din cauza asta sunt rasfatati de tot familionul, iar mosul lasa cadouri si pe la unchi, matusa si bunice... sunt mai mult decat suficiente cadourile, cate unul de la fiecare...
De unde le luam... in ulima vreme de la Carrefour... pt. ca aveau oferte bune in perioada cu pricina, la jucarii.

CONCURS „Cat de fericit e copilul tau“ www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Ce frumoasa ideea cu teatrul de papusi...am vazut un teatru de papusi pe un site de vanzari online dar mi s-a parut foarte scump. Asa ca, daca as gasi pe undeva instructiuni sa il facem manual, sunt convinsa ca l-am construi cu mare drag impreuna. Si realizarea papusilor suna teribil de atractiv (dinozaurul, nemo, uau...grozav). Nu am inteles prea bine cum e cu papusile din ghivece. Se pot utiliza practic, se poate juca un copil cu ele, stiti voi, sa le legene, sa le puna in patut, la masa, etc., sau sunt mai mult decorative ?
La noi in casa jucariile nu se cumpara decat cu ocazii anumite (de exemplu, la onomastica, la ziua de nastere si cand le aduc Mosii). In rest, nu le luam si ei s-au obisnuit sa nu ceara chiar daca li se lipeste de suflet vreuna in vreun magazin. Foarte rar daca am facut exceptie de la asta. In schimb, si Mos Nicolaie a "adus" in fiecare an macar o mica jucarie, mai ales ca nu prea agreez ideea de a da asa multe dulciuri copiilor si la astfel de ocazii cam de peste tot asta primesc. In plus, nimic nu se compara cu bucuria de a primi o jucarie...poate suna cumva ingrat, dar astazi, cand toate dulciurile sunt pe toate drumurile, ele nu mai sunt asa o surpriza extraordinara pentru copii. Si din cele pe care le vad e foarte posibil sa fi gustat macar o data. Pe cand la jucarii...oricand poate aparea una care li se pare extraordinara, ca sa nu mai zic ca oferta este, Doamne, infinita...
Copiilor vostri ce jucarii le va darui Mosul de anul acesta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si la noi e traditia cu Mos Nicolaie care aduce dulciuri in ghetutele aliniate la usa. Si de regula cate o pijama pentru toata lumea. Asa ne-am obisnuit de ani de zile. Cu Mos Craciun e alta poveste. Anul asta o sa-i iau un jocultez ceva potrivit pentru varsta lui. Si o jucarioara, dar ceva mititel, anul trecut zicea tuturor ca vrea sa-i aduca Mos Craciun o masina cu telecomanda si uite asa ne-am trezit cu vreo cinci masinutze cu telecomanda... L-as pune si eu sa faca o scrisorica lui Mos Craciun dar cine stie ce minuni ii cere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Acu doi ani i-a cerut Mosului laptop de jucarie-a primit unul (de la noi)printre alte zeci de jucarii (bunici, prieteni...multi mosi)s-a bucurat enorm (si noi ca era educativ).
Anul trecut am facut scrisoare si surpriza ii cere lui mosu laptopul broasca testoasa (vazut pe Jetix). Mosul (tacs-o) a alergat prin tot orasul si l-a gasit la un pret . A primit din nou o gramada de jucarii inca inainte de Craciun (de la persoane cu care nu ne mai vedeam zilele alea) dar cand a vazut broasca nu va povestesc cat s-a bucurat, a pupat cutia, sarea in sus de bucurie.....dupa ce s-a jucat cu ea il aud : e tare plictisitor jocul asta . (ulterior l-a apreciat si se joaca si acum cu ea)
Asa ca anu asta ii facem scrisoare mosului in care ii spunem ca am fost cuminti si sa ne aduca o jucarie frumoasa sa ne faca o surpriza. Si o alege mosul dupa cum crede -sa nu mai fie plictisitoare sau impusa de jetix cu toate ca el a mai vazut si anul asta 2 laptopuri tot in reclamele alea frumoase si vrea sa i le aduca mosul.
Oricum suntem fericiti ca sigur se face IT-ist.
De Craciun si de ziua lui ne-am propus sa-i cumparam de fiecare data o jucarie scumpa, are 4 Craciunuri pana acum si 8 jucarii superbe (chiar se mentin , calitatea lor e net superioara altor jucarii)cu care se joaca si acum. In alte ocazii nu depasim un anumit buget dar cu ocaziile astea nu ne uitam la pret cand alegem macar atat timp cat ne vom permite.
Conchita felicitari pentru teatrul de papusi. Te invidiez ca ai rabdare si indemanare, calitati la care eu sunt catrastrofa. Sigur este un cadou perfect si plin de iubire, foarte potrivit sarbatorii Craciunului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Noi avem o mica problemuta si anume: e convins ca Mosul o sa-i aduca racheta 'piatala' (spatiala) mult dorita si care are si telecomanda (sunt apropape sigura ca nu exista asa ceva pe nicaieri), mai vrea o acadea (pfiu...), va mai primi si o saniuta (cea veche a ramas mica) - asta e bine pt ca e voluminoasa si el e convins ca sacul Mosului e uriaaaaas. Nu stiu cum o s-o scot la capat cu venirea si plecarea Mosului pt ca vrea sa vada sania (sau masina albastra, nu e convins ca vine cu sania) trasa de reni...
De Mos Niculae cred ca ideea cu pijamale la toata familia e super si mai punem si un dulce (la noi sunt raritati asa ca se va bucura sigur).
Concluzie: cine a auzit/vazut o racheta spatiala cu telecomanda, rog din suflet sa-mi dea si mie de stire.multumesc

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

De la Mos Nicolae primeste numai dulciuri, iar lui Mos Craciun ii face lista. Nu isi doreste multe jucarii de la mosu', maxim 2 in general, toate au legatura cu caii... Anul acesta isi doreste o printesa de la my little pony, printesa pe carenu am mai gasit-o in ro, drept urmare o sa vina din SUA pe la jumatatea lunii decembrie, la un pret mai mare... La noi anul trecut a fost cel mai bogat, pe langa jucariile pe care si le-a dorit, a mai primit si un pleo, un dinozaur interactiv, de care am fost toti incantati.

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

CONCHITA super ideea cu teatrul de papusi,i-ar placea si la a mea la nebunie.Doar ca eu nu stiu sa crosetez. Eventual pe niste ciorapi sa cos ochi,nas,urechi,vreo coada ceva de genul asta,trebuie sa caut pe net sa ma inspir.

La capitolul cadouri,a mea se uita la TV doar la Minimax si nu mi-a cerut niciodata ceva ce vede pe la reclame,nici nu i-am luat eu deloc jucarii (sau haine) cu personaje "la moda".
De-a lungul anului foarte rar primeste jucarii si de obicei ieftinaturi,in schimb ii mai iau puzzle, carti, creioane colorate, acuarele.Asa ca de sarbatori ii cumparam mai multe jucarii/jocuri,chiar daca multe din ele mai ieftine, ca e fain sa vina mosul cu sacul plin la ea .Dar si macar o jucarie ceva mai deosebita,si mai scumpa,evident. Si cam vin toate una dupa alta ca in 1 ianuarie e si ziua ei ... Atat ca doar de la noi primeste cadouri,plus de la bunici si de la nasa.Noi ii luam si de Mos Nicolae ceva jucarii/jocuri ,ca se bucura ea intotdeauna si de haine si dulciuri,dar totusi n-are inca nici 4 ani,jucariile-s baza

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Traditia zice de Mos Nicolae: fructe, dulciuri, eventual manusi si ciorapei - dar vremurile s-au schimbat. Eu daca primeam banane sau portocale - oauuuu- era minune. Acum zac fructele in camara pana putrezesc, bomboanele zac in cutie...pana le mananca tati sau mai iau eu la servici pentru colegi. Copiii mei mananca fructe daca le dau eu in gura (ca altfel le e prea lene) si bomboane din an in paste (ca nu prea le plac). Mai nou s-au pasionat de gume. O mesteca de 5 ori si o scuipa. In 10 minute- gata pachetul - si s-au potolit. Mai degraba ar manca alune sau un covrig. Sosete - au fiecare cate 1 sertar plin. Ce farmec ar fi sa le aduca ceva ce nu le trebuie? Pe de alta parte Mos Craciun le aduce, apoi prea multe. Asta pentru ca neamul e mare, in plus trebuie sa meargala petrecerea de Mos la gradi, la mami la servici, la tati la servici - fiecare petrecere- cate 1 cadou care trebuie sa fie cat de cat in ton si cu ce primesc ceilalti copii.

Cu datul din jucariile existente...e destul de greu. Ei nu vor sa renunte nici la cutiile in care au fost unele jucarii. Asa ca le stivuim in balcon si dupa vre-o luna, cand uita de ele, indraznim sa le arucam, pe furis. Acum am reusit sa duc o punga de masinute la gradinita - le-am zis ca nu mai au loc de atatea jucarii si trebuie sa facem loc pentru altele, pt ca tocmai a fost ziua celui mic si imediat dupa "mosi" urmeaza si ziua celui mare. Si cate 10 copii minim la petrecere, plus neamuri...alte tone de jucarii.

Eu le-am zis ca Mosu nu are cum sa care gramezi de jucarii, asa ca una si buna. Evident ca "pontul" cu ce si-ar mai dori il dau bunicilor .

Deocamdata criza nu ne-a afectat la capitolul mancare, jucarii. Am mai taiat din excursii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala

Noi avem o mica problemuta si anume: e convins ca Mosul o sa-i aduca racheta 'piatala' (spatiala) mult dorita si care are si telecomanda (sunt apropape sigura ca nu exista asa ceva pe nicaieri), mai vrea o acadea (pfiu...), va mai primi si o saniuta (cea veche a ramas mica) - asta e bine pt ca e voluminoasa si el e convins ca sacul Mosului e uriaaaaas. Nu stiu cum o s-o scot la capat cu venirea si plecarea Mosului pt ca vrea sa vada sania (sau masina albastra, nu e convins ca vine cu sania) trasa de reni...
De Mos Niculae cred ca ideea cu pijamale la toata familia e super si mai punem si un dulce (la noi sunt raritati asa ca se va bucura sigur).
Concluzie: cine a auzit/vazut o racheta spatiala cu telecomanda, rog din suflet sa-mi dea si mie de stire.multumesc

Bucurie!

Tala, asa ceva cauti?
http://www.jucarii-copii.ro/search.php?search_query=racheta

La noi e cu cateva dulciuri si o carte sau un puzzle la Mos Nicolae.
La Mos Craciun e mai cu sacul . Cam cu o luna inainte se gandeste la ce vrea, ii scriem mosului o scrisoare, o punem frumos pe un raft, la vedere si asteptam sa vina spiridusii mosului s-o ia .
Lista o impart apoi cu bunicii, dar rar. Bunicii de obicei ii iau hainute. Pe care nu le cere niciodata, dar se bucura de ele.

Si lista are maxim 3 pozitii, asta e regula - atata poate mosul, poate nici atat. Ca doar sunt multi copii pe lume si mosul s-ar putea sa nu aiba cum sa aduca asa multe jucarii.
De obicei mosul aduce cam ce a cerut copilul, desi uneori copilul cere chestii care costa mult prea mult pentru ceea ce stiu sa faca , dar na', am facut un efort si asta e...

Anul asta nu stiu cum o sa fie pentru ca de obicei domnisoara cere tot soiul de chestii pe care le vede in reclamele de la Minimax si care costa o groaza de bani. Ea n-are voie la CN, nici la Jetix. Care Jetix nu mai exista acum, e Disney Channel. Care-i o aiureala, numele ala e asa, la deruta .
Dar, cu zaharelul, o s-o determin cumva sa-i ceara mosului ceva mai rezonabil .

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si eu ma gandesc, studiez, compar
Eu sunt singurul ?mosh" al fie`mi
Si cum zicea cineva, anul trecut am sarit calu`, anul asta ma organizez mai usurel
Trebuie schimbata mocheta la mandra, asa ca voi lua una cu ceva printesesc Mai am o Barbie ascunsa, cumparasem mai multe acu` cateva luni bune, asta e imbracata in ceva haine de Craciun, se nimereste la fix.
Voi comanda pt fi`mea si tot clanu` puzzleurile ce se vad pe Jetix, Camy puzzle / Magic puzzle, costa doar 21,5 lei
Si ma mai gandesc daca pot cumpara si altceva ... eu sper sa pot Un joc de societate ar pica la fix

De MoshNicolae multe dulciuri, oo kinder si oo Barbie cu suprize (se gasesc si cutiute, inimioare).

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput