Disparitii copii
Raspunsuri - Pagina 8
Qamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Laura, eu nu te-am certat, am inteles foarte bine gluma ta, poate ca tonul a fost un pic mai aspru, dar eu am simtul umorului si am zimbit cind ti-am citit mesajul. Cit despre Guestus, cred ca o stie ca i-am mai declarat-o cu alte ocazii, imi este unul din cei mai simpatici DC-isti tocmai pentru simtul umorului pe care il are, uneori cam exagerat, ce-i drept. Dar, din pacate, disparitiile de copii nu mai intra in categoria ambulanta (era un subiect pe vremuri pe aici despre o ambulanta care umbla pe strazi si nu stiu ce facea), nici in categoria omului negru. Este o realitate dura, care se intimpla zilnic pe glob. Saca tot s-a deschis un asemenea subiect, chiar daca a inceput prost, hai sa-l facem destept si folositor. E important sa fii pregatit si copilul tau la fel pentru orice fel de situatii care pot aparea. Veti spune, ca si Laura, ca daca sint atenta si-l supraveghez, nu are cum sa i se intimple nimic, ca doar nu vine sa mi-l ia din mina. Bineinteles ca are dreptate, chiar pina acolo nu s-a ajuns sa vina cineva sa ti-l smulga din mina, dar supraveghere suta la suta nu se poate, oricit de vigilent ai fi ca parinte. Voi incepe prin exemplu dat de mine mai sus. Cind Agata a plecat cu acel parinte, nu am gasit-o, adica nu am stiut absolut nimic despre ea timp de 50 de minute! Stiti cum este sa nu stii unde iti este copilul, timp de 50 de minute!?! Groaznic, nici macar nu poate fi explicat in cuvinte. ............... |
groaznic, imi imaginez cum te-ai simtit...
cat despre scoli-- si la noi au inceput sa faca lockdown drill cu copiii, din intamplare eram in scoala in ziua respectiva (tot ca voluntar) si toata lumea a trebuit sa stea in clase, ascunsa...pt copii a fost fun...si mi se pare o idee f buna
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
Qamar spune:
ah, inca una si ma duc
scrisesem la un moment dat pe blog despre www.bebelissimo.com/keeping-children-and-teenagers-safe-and-parents-sane/" target="_blank">cartea lui Gavin De Becker despre rapiri, abuz, bone, etc si am primit un link f interesant in comentarii (de la amoga)
ce parere aveti?: Free Range Kids
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
mariaisaroiu spune:
Va multumesc tuturor pentru sfaturi si incurajari. Ma bucur sa vad ca mai sunt si alte mamici care simt si ele ce simt eu si ma inteleg.
intotdeauna mi s-a parut absurd sa astept sa cada drobul si apoi sa actionez. Mi se pare mai corect sa facem cu totii ce ne sta in putinta pentru a ne apara copiii.
Cartea aceea este aparuta si la noi?
Laura25 spune:
citat din mesajul lui Olina87 ce as face? nu stiu. de aia nu scriu, dar pot sa inteleg foarte bine spaimele unei mame, pentru ca le am si eu. Tu ce ai face? alta decit sa le iei in deridere? |
Nu, eu nu cred ca poate veni cineva sa-mi ia copiii pe care ii tin de mana pe strada sau sa mi=i ia din casa, din parc, daca eu sunt tot timpul langa ei. Acum ai mei sunt inca mici. In afara de timpul petrecut la gradinita, este cineva din familie tot timpul cu ei. CAnd ma duc in parc nu stau niciodata pe o banca la taclale cu alte mamici, ci sunt tot timpul langa ei, ne jucam impreuna, metinem tot timpul contactul vizual/verbal. Chiar daca merg pe trotuar in fata mea, stiu ca nu au voie sa se indeparteze si daca strig (din cauza distantei si a zgomotului din jur) sa se opreasca, se opresc. De felul lor nu sunt prea sociabili cu strainii, in sensul ca nu le place sa stea de vorba, sa raspunda la intrebari puse de straini (mai sunt madame lipsite de ocupatie care se baga in seama si-i iau la intrebari cand ii intalnesc pe strada sau prin parc). Stiu cum ii cheama (numele intreg), cum ii cheama pe parinti, in ce oras si pe ce strada stau. Asta fac acum.
Plus faptul ca le spun si le explic de multe ori ca nu au voie sa plece de langa mine (sau tata/bunica), sa nu plece cu nimeni in afara membrilor familiei, sa aiba grija unul de celalalt. In perspectiva, o sa incerc sa cultiv relatia existenta intre ei, sa ii incurajez sa aiba grija unul de celalalt, incerc sa le fiu prietena, nu 'autoritatea suprema', sa reusesc sa vorbesc cu ei despre orice si sa ma asculte.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
elizaj spune:
"Nu, eu nu cred ca poate veni cineva sa-mi ia copiii pe care ii tin de mana pe strada sau sa mi=i ia din casa, din parc, daca eu sunt tot timpul langa ei."
laura,poate ca in romania inca nu se intampla...dar nu se stie niciodata cand ii vin idei la careva...
acum cativa ani vuiau televiziunile si ziarele pe aici de cazul unei fetite de 7 ani parca,furata din dormitorul ei,peste noapte...pur si simplu...aici sunt zone considerate safe si ai impresia ca poti sa lasi un geam deschis peste noapte,geamul fiind la poate 1m de pamant sau sa-ti lasi copiii la joaca pe strada,etc...
poate ca o sa razi si de mine,si o sa spui ca nu sta nimeni sa urmareasca pe cine nu inchide geamul noaptea,dar se poate intampla...nu e vorba de drobul de sare,ca nu traim in teroare la fiecare minut,dar nu strica niciodata mai multa grija...
eu am 2 pitice,e 1 an jumate intre ele...acum vreo 3 ani am patit-o...am plecat toti 4 la cumparaturi,trebuia sa-mi cumpar o rochie pt o nunta...am intrat sa probez una,sotul a ramas cu fetele,cea mica era in carut,avea 1 an,iar cea mare era pe jos,ca nu mai vroia cu niciun chip sa stea in carut,ea era fetita maaaaleeeee))).la un moment dat cea mica a inceput sa planga si sotul doar s-a aplecat sa caute in geanta biberonul cu apa...i-a dat apa si atat a fost de ajuns ca fata mea cea "maaale" sa se faca nevazuta...a cautat-o putin si daca a vazut ca n-o gaseste,a anuntat imediat pe una din vanzatoare,care la randul ei le-a anuntat pe toate prin statie...aici sunt fff organizati cand e vorba de asa ceva...se blocheaza toate usile si toti angajatii cauta copilul...au gasit-o bineinteles in urmatoarele 2 min...fugea prin magazin fata mea.toate astea s-au intamplat in mai putin de 10 min...asa ca eu n-am avut emotii in direct,doar sotul meu a tras o sperietura buna.si sa nu va imaginati ca e un tata neatent,dimpotriva e prea exagerat,dar s-a intamplat...cea mica plangea tare,asa ca nici n-a auzit-o pe cealalta cand a fugit...da,stiu,trebuia sa ma fi dus singura la cumparaturi,stiu ca trebuia s-o tinem in carut,ca avea doar 2 ani jumate,stiu muuulte,dar trebuie sa recunoastem toate(si toti) ca mai avem si momente slabe...oricum de atunci am intarit paza)))))))
cam suflam si in iaurt)))si acum au mai crescut fetele noastre).
Laura25 spune:
Eliza, eu stau intr-un ap. cu 2 camere, la et, 5. De asta sunt sigura ca nu imi poate intra nimeni in casa fara sa stiu. In postarea respectiva ma refeream strict la mine.
Si da, sunt cazuri cand iti pleaca de langa tine copilul si nu-ti dai seama cand a disparut. Dar eu cred (in naivitatea mea, poate) ca una e sa se rataceasca un copil intr-un magazin si alta e sa ti-l rapesca cineva intentionat pt a scoate bani. (stiu ca sunt incapatanata in insistenta mea de a ma referi la postarea care a declansat acest subiect, dar acea postare a stat la baza a tot ce am spus apoi).
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Olina87 spune:
"Nu, eu nu cred ca poate veni cineva sa-mi ia copiii pe care ii tin de mana pe strada sau sa mi-i ia din casa, din parc, daca eu sunt tot timpul langa ei." |
pina la ce virsta ii tii de mina?
alta e sa ti-l rapesca cineva intentionat pt a scoate bani. |
deci nu neaparat rascumparare - dar agresiune sexuala, trimitere peste granita pentru prostitutie samd
daca nu stii nu se cheama ca nu exista
inca odata, chiar daca mariaisaroiu s-ar fi referit numai la rapire pentru bani asta tot nu justifica atitudinea ta batjocoritoare la adresa ei si a celor care au inteles mai mult decit tine din ce a scris ea si pe care, de asemenea, i-ai jignit
Pucku spune:
citat din mesajul lui elizaj "Nu, eu nu cred ca poate veni cineva sa-mi ia copiii pe care ii tin de mana pe strada sau sa mi=i ia din casa, din parc, daca eu sunt tot timpul langa ei." laura,poate ca in romania inca nu se intampla...dar nu se stie niciodata cand ii vin idei la careva... acum cativa ani vuiau televiziunile si ziarele pe aici de cazul unei fetite de 7 ani parca,furata din dormitorul ei,peste noapte...pur si simplu...aici sunt zone considerate safe si ai impresia ca poti sa lasi un geam deschis peste noapte,geamul fiind la poate 1m de pamant sau sa-ti lasi copiii la joaca pe strada,etc... poate ca o sa razi si de mine,si o sa spui ca nu sta nimeni sa urmareasca pe cine nu inchide geamul noaptea,dar se poate intampla...nu e vorba de drobul de sare,ca nu traim in teroare la fiecare minut,dar nu strica niciodata mai multa grija... |
eliza, vorbesti de cazul cu fetita asiatica de langa Toronto?
daca da ar trebui sa specifici ca fetita a fost furata pt reglarea unei probleme familiare, nu mai stiu exact toate datele, dar nu a fost furata de vecinu care trecea prin fata geamului si a zis uite un geam deschis, i-a sa intru sa fur ceca....ah i-a uite un copil, hai sa-l iau cu mine....totul a fost pus la cale dinainte
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
Mik spune:
Marturisesc ca si eu am teama sa-mi fie luati copiii. Desi sunt marisori si scoala e aproape - traverseaza 2 strazi - nu ii las singuri sa se duca sau sa se intoarca de la scoala.
Pur si simplu mi-e frica sa nu-mi fie rapiti. E drept stau in Mexico D.F. si cazuri de rapiri sunt mai mult decit frecvente. Nu mai spun ca la ei la scoala sunt copii cu garda de corp.
De la natura sunt eu mai panicoasa : la maternitate mi-era frica sa nu mi fure cineva bebelushul cit intram in toaleta care era in camara si cind eram mici si abia umblau copacel mi-era frica sa nu fuga de linga mine sa li se intimple ceva.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Nu, eu nu cred ca poate veni cineva sa-mi ia copiii pe care ii tin de mana pe strada sau sa mi=i ia din casa, din parc, daca eu sunt tot timpul langa ei. Acum ai mei sunt inca mici. In afara de timpul petrecut la gradinita, este cineva din familie tot timpul cu ei. CAnd ma duc in parc nu stau niciodata pe o banca la taclale cu alte mamici, ci sunt tot timpul langa ei, ne jucam impreuna, metinem tot timpul contactul vizual/verbal. Chiar daca merg pe trotuar in fata mea, stiu ca nu au voie sa se indeparteze si daca strig (din cauza distantei si a zgomotului din jur) sa se opreasca, se opresc. De felul lor nu sunt prea sociabili cu strainii, in sensul ca nu le place sa stea de vorba, sa raspunda la intrebari puse de straini (mai sunt madame lipsite de ocupatie care se baga in seama si-i iau la intrebari cand ii intalnesc pe strada sau prin parc). Stiu cum ii cheama (numele intreg), cum ii cheama pe parinti, in ce oras si pe ce strada stau. Asta fac acum. Plus faptul ca le spun si le explic de multe ori ca nu au voie sa plece de langa mine (sau tata/bunica), sa nu plece cu nimeni in afara membrilor familiei, sa aiba grija unul de celalalt. In perspectiva, o sa incerc sa cultiv relatia existenta intre ei, sa ii incurajez sa aiba grija unul de celalalt, incerc sa le fiu prietena, nu 'autoritatea suprema', sa reusesc sa vorbesc cu ei despre orice si sa ma asculte. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Fotografiile noastre Filmulete cu shtrumphi Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Am vazut intr-un film o scena..interesanta . Mi-am dat seama cu tristete cat este de usor sa rapesti un copil.
Era o mamica ce impingea caruciorul cu fetita ei mica in el . Fetita plangea in hohote , mamica incerca sa o linisteasca si se grabea spre casa. Lume multa prin parc , era si un restaurant. Deodata apare un cuplu , tineri , tipa urland ca femeia aia i-a furat copilul. Femeia stupefiata zicea ca nu , astia 2 au aparut , au luat caruciorul , au facut putin spectacol , pe mama adevarata au tinut-o cativa , ca doar "rapise" copilul in timp ce cuplul a plecat cu fetita.
Laura oricui i se poate intampla, nu trebuie sa razi de cei care-si fac griji(vad ca si tu esti in aceeasi situatie , de-aia povestesti ca stai tot timpul langa copii, dar ai facut misto totusi de Mariaisaroiu).
Nu-i bine nici sa faci o fixatie , nici sa spui ca nu ti se va intampla niciodata. E un echilibru , iei masurile de precautie care sa nu afecteze in rau vietile familiei si gata.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.4animals.ro/ajuta.html