Va inchinati cand treceti pe langa o biserica?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Mi-a zis candva o doamna:"Trebuie sa te inchini cand treci prin fata unei Biserici. Daca nu o faci, este ca si cand ai trece pe langa Dumnezeu si nu-l bagi in seama!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Cine a introdus semnul crucii in ortodocsism si de ce?
Andrada, e foarte adevarat ce ai spus in legatura cu Budha. Pentru prima data am auzit budhismul din gura unui roman care e tibetan, a fost in india de multe ori , si-n tibet sta cite 2, 3 luni, si sa-l inteleg in japonia.
Hinduistii sustin ca situ multe , ei zic ca au prevazut si potopul, dar asta pentru altadata ca deja sunt offtopic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

http://www.crestinortodox.ro/diverse/scurt-istoric-semnului-sfintei-cruci-69332.html

Intalnim mai intai semnul crucii in ritualul botezului. De la in­ceputul secolului III, in Africa, ca si la Roma, insemnarea cu sfanta cruce constituie in mod traditional primul rit de initiere al catehumenilor. Ea era privita ca un semn indelebil si sfant al apartenentei la Hristos. Este de la sine inteles ca fiecare crestin era dator sa-l pastreze curat. Sfantul Ciprian ii incurajeaza pe martiri zicandu-le: "Fruntea ta sa fie intarita, pentru ca pecetea lui Dumnezeu de pe ea sa ramana intreaga". Acelasi sfant afirma despre cei care nu abjura­sera in timpul prigoanei ca "fruntea lor, curatita prin semnul crucii, nu primise coroana diavolului, ci se pastrase pentru cununa Domnu­lui". Fireste ca semnul crucii insotea administrarea tuturor celor­lalte taine.

Crestinii aveau o constiinta clara a faptului ca crucea era semnul ungerii lor. In epitaful lui Abercius (160-109?) se vorbeste despre crestinii din Roma ca despre "poporul insemnat cu pecetea straluci­toare". Aceasta pecete este, chiar slavitul semn al crucii inscris pe fruntea lor. Dar ucenicii lui Hristos stiau de asemenea ca ea era o arma de aparare, puternica cu adevarat in razboiul, nevazut, duhovnicesc, impotriva ispitelor diavolesti. De aceea ei isi aduceau aminte de mantuirea primita la botez facandu-si cruce pe frunte ina­inte de orice lucrare. Un text gnostic, Acta Ioannis (150-180), men­tioneaza explicit insemnarea trupului cu sfanta cruce. Foarte repede semnul crucii a inceput sa insoteasca, ca binecuvantare si mijloc de pro­tectie, fiecare act din viata de zi cu zi.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

La Biblie scrie "Inchinarea se face in duh si adevar" adica in spirit si pe principiile adevarului BIBLIC.
Eu ma conduc exclusiv dupa Biblie si ce e scris in ea. N-am vazut nici un apostol sa-si faca semnul crucii sau sa mentioneze undeva asa ceva. Astea sint inventii ale oamenilor care daca stau sa ma gindesc bine incalca chiar una din porunci care spune "sa nu-ti faci chip cioplit si sa nu te inchii la el"...iar oamenii se inchina la cruci, tablouri si statui
Ce departe sintem de inchinarea adevarata!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

In Biblie,la Iesire,cap 25-30-vezi acolo cum a poruncit Dumnezeu lui Moise sa faca biserica,ai acolo si icoane,cadelnite,sfesnice,tot ce vrei.

Si tot in Biblie scrie sa ne impartasim,ca cine nu bea si nu maninca singele si trupul Domnului n-are viata in el.Cum e deci cu Biblia,respectam asa,aleatoriu sau cum?Ca apostol care se impartaseste ai vazut.

Ap.Pavel zice ca "Crucea e intelepciunea si puterea lui Dumnezeu".O sa citesc linkul pus de Iasmin,poate acolo e explicata originea semnului Crucii.

Mergi la inceput

instructiunile din Exod 25+ sint pentru construirea altarului si celor necesare pt jertfa mielului, un ritual abolit in era noastra

daca e sa ma ghidez dupa Vechiul Testament atunci ar trebui sa aplic si legea Talionului, nu?

nu am adus in discutie ritualul impartasaniei pe care nu il contest; contest inchinarea cu semnul crucii si pupatul crucilor.

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Bine,tu poti sa contesti,ca inteleg ca nu esti ortodoxa.Asa contest si eu ca protestantii refuza Tainele.Dar la ce ne foloseste sa ne contestam?Cred ca intrebarea subiectului era daca ne inchinam la biserici-adica ortodocsii,ca ei se inchina la biserici,nu era vorba despre semnul Crucii in general si nici despre icoane,statui si alte simboluri specifice unor religii.

Numai bine!

Mergi la inceput

daca imi dai un text din Biblie despre "Taine" le cred...pina una alta ritualurile mistice nu sint "my thing".

cred ca exact asta am facut: am raspuns la subiect spunind ca nu ma inchin pt ca nu cred in acest fel de inchinare nebiblica.

nu stiu de ce trebuie sa te superi. discutam cu argumente. daca se poate. daca nu, nu.

Mergi la inceput

Draga Allure,uite:

Si le-a zis Iisus :Adevarat,adevarat zic voua,daca nu veti minca trupul Fiului Omului si nu veti bea singele Lui,nu veti avea viata in voi.(Ioan,6,53)”

“Cel ce maninca trupul Meu si bea singele Meu are viata vesnica,si Eu il voi invia in ziua cea de apoi.(Ioan,6,54)”

“Caci trupul Meu este adevarata mincare si singele Meu,adevarata bautura.(Ioan,6,55)
Cel ce maninca trupul Meu si bea singele Meu ramine intru Mine,si Eu intru el.(Ioan,6,56)”

Scrie in Biblie.Dar e adevarat ca nu e mentionat cuvintul "taine"sau "sacramente",deci nu pot sa spun ca Iisus ar fi zis:luati "taina":"beti,mincati (...)"etc

Nu ne certam,nu ma supar,si nu sintem noi primele care dezbatem diferentele astea si apoi repet:nu ne foloseste la nimic sa ne combatem.Fiecare cu religia ei.Am raspuns fiecare la subiect,ne-am raspuns si intre noi,acuma eu zic sa nu stricam subiectul.

Ai raspuns,sigur,la subiect,cum ca nu te-nchini,dar era normal sa nu te-nchini daca protestantii nu se-nchina.

Ei,sper ca si la Toronto e frumos,la Montreal a fost cald.Numai bine!

Mergi la inceput

cind ai spus "Taine" credeam ca te referi la altceva; am spus mai inainte ca nu contest ritualul impartasirii...sint de acord ca trebuie practicat.

am fost nascuta, botezata si crescuta ortodoxa dar cind am inceput sa judec cu capul meu si am citit Biblia, am constatat ca religia mea e pe linga invatatura biblica asa ca i-am spus la revedere

nu stiam ca intrebarea a fost adresata numai ortodocsilor, credeam ca e generala; e bine sa-si spuna toata lumea punctul de vedere ca poate mai da si altora de gindit care nu au rumegat problema ci au inghitit-o nemestecata

mie mi se pare foarte penibil cind oameni care injura si fac toate cele 7 zile pe saptamina sau merg la biserica doar de Pasti si de Craciun, se inchina cind trec pe linga biserica. De ce o fac??

Mergi la inceput