Va inchinati cand treceti pe langa o biserica?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

De fapt, cand treci pe langa o biserica, te inchini in semn de venerare a Sfintelor Moaste care se afla in Sf. Altar si bineinteles pentru particelele din Sf. Potir, care repezinta Trupul si Sangele Mantuitorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Nu

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu

Nici cand trec prin fata bisericii, nici cand sunt in ea, nici la vre-o slujba (mai merg la inmormantari, cununii, botezuri).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Citat:
citat din mesajul lui bathsheba

Citat:
citat din mesajul lui Deus

"Imi place Hristosul vostru. Nu-mi plac crestinii vostri. Crestinii vostri sunt atat de diferiti de Hristosul vostru." Gandhi

Imi place de Buddha al vostru. Nu-mi plac budistii vostri. Budistii vostri sunt atat de diferiti de Buddha al vostru.

Errmmm... Gandhi era de religie hindu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

mai uit sau ma sunt cu copilul care trage de mine sau face ceva ce imi necesita atentia maxima, insa sotul intdeuna se inchina si isi scoate caciula, daca e iarna.
Dar de acuma incolo as vrea sa fiu mai atenta, mai cu respect. La cat de bun e Dumnezeu cu mine, macar un minim de raspect sa ii arat.(sa nu ma intelegeti gresit, respectul nu se limiteaza doar la a te inchina exterior,sau in mod vazut).

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bathsheba spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxie

Citat:
citat din mesajul lui bathsheba

Citat:
citat din mesajul lui Deus

"Imi place Hristosul vostru. Nu-mi plac crestinii vostri. Crestinii vostri sunt atat de diferiti de Hristosul vostru." Gandhi

Imi place de Buddha al vostru. Nu-mi plac budistii vostri. Budistii vostri sunt atat de diferiti de Buddha al vostru.

Errmmm... Gandhi era de religie hindu.

Roxie, Denisa (23 decembrie 2005) si Mihnea (11 ianuarie 2007)

Stiam. Dar nu-i nicio gresala. Te lamuresc indata. Buddha (Iluminatul), cel care a intemeiat budismul, a fost cu timpul asimilat si de hinduism si a intrat in panteonul acestuia ca al IX-lea avatar a lui Vishnu. In hinduism, Buddha mai este denumit si cu epitetul de Tirthakara (Salvatorul). Dupa traditia hindusa, Vishnu s-a intrupat in omul Buddha la inceputul erei Kaliyuga pentru a le descoperi pamantenilor " calea cu opt raspantii " si a-i salva astfel de ciclul reincarnarilor( samsara). Avatarurile lui Vishnu sunt , dupa traditia hindusa, zece. Dupa cum am mai spus, Buddha este al IX-lea. Mai mult, daca vei avea curiozitatea sa rasfoiesti DICTIONARUL DE NEOLOGISME, aparut la Editura Academiei, vei vedea la cuvantul TRIMURTI urmatoarea explicatie: " TRIMURTI s.n. (Rel.) Asociere de cult si de doctrina a celor trei figuri din religiile indice: Buda, Siva si Visnu, ca form#259; unica de teofanie. [Cf. fr., it. trimurti < sanscr. trimurti]".
Nu e o gresala. Cu timpul Buddha a deventi atat de important, incat , in hinduism, a fost considerat un ipostas al lui Brahma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

bathsheba - nu am vrut sa-ti stric topicul:-) era doar un raspuns, sper sa nu inceapa polemici si din cauza asta!

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bathsheba spune:

De fapt, mie imi sunt simpatici ateii care sunt sinceri. Mai grav ramane cazul unor preoti de mir …atei. Unii au chiar doctorate in teologie. Mananca o paine de la biserica, dar ei sunt atei. In schimb, nu stiu cum sa-i umileasca pe credinciosi pentru faptul ca nu ar fi, chipurile, buni crestini.
Atentie insa la ateismul vulgar, gen Leo Taxil – “Biblia hazlie”! Pentru mine, un ateu remarcabil ramane Friedrich Wilhelm Nietzsche. A fost un ateu bine educat. A declarat ca Dumnezeu a murit, dar vorbea de moartea lui Dumnezeu cu un respect sfant. Nonexistenta lui Dumnezeu devenise pentru el o drama profunda. Se spune ca a plans cu lacrimi moartea lui Dumnezeu.
In ceea ce priveste pe Mohandas Karamchand Gandhi, eu ma indoiesc ca un om de talia lui ar fi putut spune asa ceva. Cine stie in ce context a afirmat ceva asemanator, iar adversarii politici (Gandhi a fost un om politic, iar politica e parsiva) au rastalmacit totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

atata timp cat Gandhi a propavaduit doar toleranta, binele, pacea, ajutorarea celor nevoiasi sau bolnavi, etc., la fel de altfel, ca orice alta religie din lumea asta (nu ma refer la nicio forma de extremism) eu spun ca Sa fie toti iubiti,indiferent de religie:-)
Sincer nu ma deranjeaza nicio forma de credinta, atata timp cat nu duce la extremism si nu este obligatorie!

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Macrina

De fapt, cand treci pe langa o biserica, te inchini in semn de venerare a Sfintelor Moaste care se afla in Sf. Altar si bineinteles pentru particelele din Sf. Potir, care repezinta Trupul si Sangele Mantuitorului.

Adica tu venerezi moaste? Oare nu Dumnezeu trebuie venerat?
Orice sfant este tot un slujitor al Domnului. Da, il respecti, il admiri, ii ceri mijlocire, dar nu il venerezi.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput