Strumfi de iul-aug 2007 (160)
Raspunsuri - Pagina 7
CarlaV spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maraza Carla, cred ca daca tatalui Marei ii spunea Sabina ca geaca este lila, ar fi fost de acord sau ar fi contrazis-o spunand ca e bej. Asa ca te asigur ca Sabina stie culorile. |
Lasa ca tot e bine, stiu barbati care nu stiu nici ce e ala lila, nici bej, si pe unii care incurca roz cu portocaliu si turcoaz cu ciclam. Nu e banc
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
Mychy, buna pilda
.
Apropo de culori, are Saby un prieten cu 2 luni mai mare care de pe la 1 an si jumatate stia ca parul mamei este auriu, hexagonul este lila, patratul mov, obiectul acela roz, bleumarin sau bleu deschis, altul verde inchis, altul verde praz si tot asa. Ferice de prietenele lui viitoare
.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Vivela spune:
uite ca am si eu motiv de lauda, david zice bine pe R. bine, asta nu inseamna ca vorbeste neaparat corect, se repede sa spuna propozitii si nu inteleg nimic nici eu. dar daca stam putin si ne tragem sufletul si daca e in dispozitia necesara, spune corect cuvintele. a inceput sa-si dea seama de forma corecta: de ex. spune "descalta-te, tati" (pana de curand era "descalta, tati").
inca mai incurca, dar nu mereu, si zice : "mami, vrei apa!" cand de fapt vrea sa zica "mami, vreau apa!" (asta pentru ca eu il intreb :david, vrei apa?).
cu lovitul, sper sa o scoatem usor la capat, eu continui sa ma fac ca plang cand ma loveste si acum parca si-a schimbat atitudinea, vine si ma pupa si ma mangaie. dupa ce vede ca m-a imbunat, uneori imi mai trage una, de dragul impacarii
.
prin urmare, e normal si-l iubesc de nu mai pot, ca-i al meu. zic asta acum, ca doarme, pana mai adineauri am zis ca ne smulgem parul din cap amandoi, eu ca nu reuseam sa-l adorm si el de obosit. a cazut lat acum, sa vedem ce-o fi la noapte
.
partea buna e ca nu mai face febra, partea rea e ca am sters o tona de muci azi
. partea iarasi buna e ca ne-am programat la dr. ursuleanu la clinica pt vineri sa vedem ce-i de facut.
eu am o stare de vesnica greata, nu-mi trece deloc in timpul zilei sau noptii, nu e foarte-foarte rea, insa suficienta sa-mi ia cheful de orice. culmea, e o greata care trece doar in timp ce mananc. dar cum targetul e de maxim 10 kg, incerc sa nu fac excese.
i-am povestit lui david ca mami are bebe mic in burtica, dar nu pare sa-i pese prea tare, uneori ridica si el tricoul si se bate pe burtica si zice: "dadici are bebe mic in burtica" -a inteles perfect, deci 
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
7+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
maraza spune:
Carla, prietenul Sabinei va fi viitorul Catalin Botezatu al Romaniei.
Iar eu, sincer le cam plang de mila viitoarelor prietene pt ca daca nu-si asorteaza cum trebuie culorile.....vor avea discutii in cuplu. ![]()
Vivela, ia alunga tu greata aia ca nu-i buna la casa omului. Bea o apa plata cu lamaie ca fotomodelele ( ca tot ziceai ca nu vrei mai mult de 10 kg) sau baga un kiwi/grapefruit. Vezi poate merge. Apropo, cand ii spun Marei despre bebe de la tine din burtica, imi explica si ea, la fel ca David, ca si ea are un bebe in burtica. Deci, bebelusul tau e in comun.
Bafta cu scapatul de muci si sforaiala!
Vivela spune:
aa, si la culori, al meu e barbat adevarat
, toate culorile sunt verzi
. pana azi, cand ma intreba : unde e geanta neagra a lu' mami?
si am zis, hopa, deci le stie dar nu vrea sa recunoasca.
al meu a inceput sa iubeasca lego, sta si construieste castele peste castele si turnuri peste turnuri. se vede ca e fiul lu' tac-su aici
.
_
+
7+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
CarlaV spune:
Andra, nu stiu ce va fi prietenul Sabinei, dar se vede de acum pasiunea pentru culori, deseneaza, coloreaza si picteaza continuu si foarte frumos. Mie imi plac barbatii pretentiosi la asortarea femeilor.
Vivela, felicitari pentru R-ul lui David. Daca pare sa se reduca greata cand mananci, incearca sa ai un mic dejun foarte bogat in proteine, e posibil sa mearga.
Vivela spune:
andra, eu as lasa greata, dar nu ma lasa ea pe mine. iar lamaia in apa imi da o aciditate de mor, care se continua cu o zi intreaga de domnie pe tron
. plus ca oricum fac poteca spre baie, o juma de lamaie cred ca ar injumatati cele 30 de minute - interval in care oricum vizitez baia. asa ca mai bine nu.
eh, las ca scap eu si de asta, ca nu-s prima si probabil nici ultima.
Carla, eu stiu sigur ca nu e banc ce zici, eu daca ii zic lui Vali de cicalm sau turcoaz, sta sa se gandeasca daca sunt culori sau cuvantul se refera la altceva
. dupa care, daca isi da seama, zice ca fac misto de el
.
_
+
7+
Vivela spune:
ah, si cum am putut sa uit, david e anti-culori dar si anti-numere. numaratul lui pana la 10 e de genul 1-3-5-7-10. dar azi a numarat fara rasuflare pana la 5, si asta pt ca a facut-o el, din proprie initiativa, fara sa mai luam pesti sau mingiute la numarat din vreo carte. v-am zis oare ca e foarte incapatanat si ca nu face decat ce vrea el? ![]()
dar ca e deja tipicar? azi l-am lasat la gradinita doar pana la 12. cand ne-am dus, avea pe el un pulover nu foarte gros si o gecuta. la pranz, era cam cald sa-l imbrac si cu geaca, dar nu, el s-a asezat tacticos si a cerut 'mami, si gecutza". i-am pus-o pe maneci, cu gandul sa i-o scot repede in masina. aaa, n-a mers. "mami, incheie fermoarul". m-am aplecat peste el sa-i inchid fermoarul. dar stati, ca nu e chiar simplu. "mami, stai aici si incheie fermoarul" (adica in fata lui, frumos, nu asa, aplecata in graba)
. numai asa am putut iesi pe usa gradinitei.
in curand cred ca va trebui sa leg sireturile si sa fac bucle perfecte din 6,3 cm de siret
.
_
+
7+
CarlaV spune:
Vivela, parca o vad pe Saby cand povestesti cat de tipicar e David.
V-am zis ca Saby e innebunita dupa puzzle. Partea neplacuta este ca desface unul, il face sau se plictiseste si apoi desface altul si altul. Si asa ajung piese de la 3-4 puzzle-uri imprastiate prin toata casa, mai mult prin sufragerie. De cateva ori n-am mai avut chef de sortat si le-am pus pe toate intr-o punga, de unde si le-a extras domnisoara cu alta ocazie si le-a pus pe caprarii. Inevitabil strica si cutiile si amesteca piesele cu alte jucarii.
jadi spune:
Ma declar invidioasa
Glumesc, Dodo nu face atatea dar nici Vlad nu a facut atatea si inca nu face asa ca nu ma panichez.
Dodo vorbeste binisor asa insemnand ca poceste cuvintele dar face fraze asa ca sunt multumita. Pe r nici gand sa il zica (zice l), nu il zice nici pe f (e p) si nici pe s/sh (il sare sau zice t). Pe l il pronunta corect insa
Si nu se mai balbaie deloc ceea ce ma multumeste enorm. Eu il inteleg perfect ![]()
De numarat nici gand, nici Vlad inca nu se omoara cu matematica, stie sa numere dar nu recunoaste cifrele. Vad ca acum la gradi ii invata 1, 2 si 3. Dodo nici culorile nu le stie.
Puzzle cred ca nu va face niciodata, Vlad a inceput cu puzzle la 2 ani si 4 luni si acum face din acelea de 60 de piese maxim. Doar ca Dodo nu are rabdare si ca atare nici pe el nu il lasa sa faca si atunci Vlad prefera sa faca altceva.
Dodo in schimb stie povestile mai bine ca Vlad la varsta lui, am inceput cu Punguta cu doi bani iar acum stie vreo 4 povesti, stie ordinea si spune anumite cuvinte cheie. Scufita Rosie o am si mp3 o varianta frumoasa cu cantecele, canta amandoi in fiecare seara, Vlad stie toate cuvintele, Dodo ingana si spune doar finalul de vers.
Dodo e incapatanat si cred ca e o chestie comuna la 2 ani si cateva luni. Am avut aceeasi problema si cu Vlad, nu vrea sa se imbrace, nu vrea sa il schimbi si a inceput sa urle si la spalat la fund. Am reusit in schimb sa il fac sa nu mai planga la spalatul pe cap.
De pampers nu cred ca scapam prea curand, deja consider ca am insistat suficient asa ca il mai las. Cu Vlad la varsta lui, scapasem de pampers de o luna chiar, si pentru zi si pentru noapte. La ala de noapte nu cred ca voi scapa mai devreme de 4 ani cu Dodo, bea multe lichide si mai ales spre seara si lapte cam un kil pe zi.
Asa ca eu zic ca e normal si bine, oricum nu i-am fortat cu nimic niciodata, Vlad cand a fost pregatit de o anumita etapa, a reusit sa o depaseasca.
Si cel mai frumos mi se pare atunci cand se cearta toti 3 pe mine
. Sotul ii intarata si le spune ca sunt iubita lui si atunci sar si astia mici si se agata de mine sa il contrazica ca sunt iubita lor. Si Dodo cand vede ca sunt toti 3 agatati de mine zice frumos "amandoi" asa cum le zic eu mereu sa se joace amandoi si ca jucariile sunt pentru amandoi. Induiosator pentru mine!
Am reusit sa mai scot niste poze , azi mi i-a pregatit sotul cu baia si am avut timp. Atat pentru seara asta, sa nu raman in urma cu laudele