Strumfi de iul-aug 2007 (160)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Karli, multumesc, inseamna ca la Ioana n-am fost eu atenta, am cautat-o doar la octombrie. De Sabina chiar nu mi-am dat seama de ce nu e trecuta alaturi de surioara, mea culpa, era prea evident si eu eram cu ochii in 15 locuri odata.

Haideti ca am mai citit din urma si mai zic cate ceva, chiar daca s-a perimat subiectul.
Vio, vreau si eu contactul tipei cu mobila la comanda, face doar pentru Bucuresti?
Dana, si eu am ratele in Euro, m-au rupt, noroc ca Larisa e alaptata, ca noi ceilalti nu stiu ce o sa mai mancam, cica se scumpesc si alimentele cu 10-20% .

Multumesc celor care m-au felicitat de ziua mea:
Nico, Mychy, Luna, Musso, Loredana76, Cafera, Mamii, Jadi, Vivela, Simo, Sunflower, AndreeaC, Timi, Karligutza, Monicabo, Violeta, Ddanagh.

Ieri am taiat tortul, a fost si frumos si gustos, l-am ales in forma de... scoica, cu caluti de mare, socici si pestisori din martipan. Sotul isi doreste de ziua lui un tort in forma de R2D2, pe ala nu cred ca-l face nimeni la comanda, tre' sa iau lectii pana atunci.

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

dana, nu isi face treaba linkul... adica nu vedem direct poze!
apropo de poze si de dariuca, sper sa reusesc azi (poate acum) sa uploadez si eu pozele cu adeluta si dariuca!

ref.la jocuri si noi ne jucam mai mereu cu culorile, acuarelele si plastilina, dar cel mai des ne jucam pe afara! in casa stam prea putin si atunci avem toate jucariile de luat la rand... iar in ultima vreme ii tot cumpar carticele de povesti, cu diverse imagini asociate cu poezii sau catrene... ii place sa ii citesc si acum e si ea in perioada ei de repetare a tot ce aude! si e tare comica cum le pronunta ea, are o simpatie deosebita pe "sh"... sa va dau si exemple de cuvinte: unu, doi, tei, patu, tzitzi, shashe, shape, op, noua, dece! baboooo!!! (adica bravo a ajuns sa fie ca un fel de cifra in continuarea lui 10...... ) adeia dica (adela dinca), ana butoi (o prietena ana butoi! ) pishica (pisica), chine (caine), pocu (porcu'), mochica (matusica), uchiu (unchiul), nanune (alune), pupu (papusa), ape (lapte), toa (Cora - hipermaketul)... daca pana mai ieri zicea matusii Dorina "ani" de 2 zile ii zice "donina" (deci f.bine )... cu toate ca normal e sa vb.corect cu ea, de multe ori ii zic pe limba ei ca ma distreaza la culme lipsa r-ului sau a l-ului...

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

ah, si cea mai tare propozitie care ma distreaza e: "mami, chicheshe cicica!" (mami citeste carticica!)

cred ca in curand invatam (exagerez! ) franceza ca nu se mai poate ... am ajuns cu telecomanda pe TV5Monde in dimineata asta si credeti ca mai pot schimba? era fix emisiunea aceea (celebra la ei) cu copii care canta si danseaza... iar Adeluta e foarte vesela de atunci... inca ii mai asteapta pe "pupii" (copii) cu toate ca s-a terminat de mult!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

mama, mishie butia! (mama masline bucataria).... deci? i-o fi foame fetei?

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Carla no problem... oricum sunt sigura ca iti dadeai seama si singura, dar daca tot am explicat, n-am sarit nimic!

referitor la rate, valabil pentru toata lumea, indiferent de valuta creditului, stiati ca din mai 2010 toate contractele existente plus cele noi vor fi scutite de comisionul de rambursare anticipata... deci cine poate si are cum sa achite creditul mai repede sa o faca.. altfel am auzit ca EURO va ajunge si la 5 ron la anul! doamne fereste!!! dar suntem in RO, putem avea alte asteptari? ... mai nasol e ca si la restul cheltuielilor de multe ori se fac calculele functie de euro! (telefonie, gaze, chirii )

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Mishie zici? du-te si dai fetii mishii ca-s bune. Chiar vroiam sa va zic ca eu nu i-am facut niciodata mancare de masline Dariei iar la gradi am vazut ca o data pe saptamana au sigur si mi-au zis doamnele ca mananca f bine. Deci o idee de felul doi.
Asa mi-s de dragi cand vorbesc asa

Nu-mi dau seama ce are linkul. I-a vedeti acum...
http://picasaweb.google.com/ddanagh

Vivela sanatate multa lui David. Poate ca ar fi mai bine sa fie operat, sa scapati. Te pup sa ai mai mult curaj sa treci si peste asta.

Ma distreaza astia cu promisiunile lor electorale. Auziti la ei: amanarea ratelor bancare cu 20 luni

PS mai fac piftie la anul, am murdarit jumate din vase.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

Mergi la inceput

deci tot eu! scriu tot eu... dati-va la o parte...

ghici cu ce se ocupa adeluta? curata un ou fiert de coaja! deci poftiti de fierbeti ouale... si vedeti ce faina ocupatie le dati! eftin, bun si tine si de foame!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Eu stau sa ma relaxez acum sa-mi fac curaj sa ma apuc de vase iar tati incearca sa o adoarma pe Daria. Vrem sa mergem la un bebe mic caruia i-am cumparat si un ursulet si de ieri DAria ne-a zapacit: 'bebe, mo-mo; bebe mo-mo, hai tatiii, vum, vum, bebe' (adica sa mergem cu masina la bebe sa-i dam ursuletul), si, din acest motiv, nu vrea sa se culce, ii e frica ca plecam fara ea.

Noi ne jucam asa:
- desenam si inca destul de bine, o sa va pun un filmulet sa vedeti cum a desenat florile dintr-un copac, doar florile, f frumos (bineinteles ca a depasit destul dar se vedea ca se straduie sa coloreze doar floricica, sa nu depaseasca), are talent
- cu plastilina facem doar bile si carnati
- rupem multe servetele de masa, asta nu e o joaca utila dar na
- la acoarele am renuntat eu din care motiv cred ca va prindeti...
- noi avem ff multe puzzle cu diverse: cifre, animale, peisaje, mijloace de transport, litere, etc. Puzzle cu sunete, cu magneti, din lemn, din carton, de toate pentru toti. Are f multe si sincer, chiar se joaca cu ele si le face bine.
Mi se par cele mai eficiente pentru ca si invata diverse din ele, e implicat de multe ori si parintele fara sa se plictiseasca.
- avem ceva jucarii din lemn. De ex un trenulet care mi s-a parut f fain. are 2 vagoane, primul cara 4 cercuri de diferite culori (cu o gaura pe centru) si 4 dreptunghiuri cu aceleasi culori (cu doua gauri fiecare), al doilea vagon cara 4 triunghiuri (cu 3 gauri) si 4 patrate (cu 4 gauri). De aici DAria a invatat rosu, albastru, verde, galben, formele, numerele pana la 4 si sa-si coordoneze miscarile astfel incat sa bage triunghiurile, de ex, pe gaurici.
- avem jucarii de bagat diferite forme
- avem un joc cu multe patratele cu diferite poze, existand cate doua patratele cu aceeasi poza astfel incat sa gaseasca perechea
- are un joc in care sa gaseasca chestii opuse: zi/noapte, mare/mic, fetita/baiat,
- cea mai noua achizie este un ursulet care este imbracat cu o salopeta ce are toate metodele de inchidere/deschidere: un nasture, fermoar, capsa, arici, siret.
- insa cel mai mult ne place sa ne jucam cu mingea, are o mare desteritate in a o da partenerului de joaca rotindu-se. O distreaza. Si chiar ii reuseste.
- si, sa nu uitam catararea, care ramane pe primul loc.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui karligutza

deci tot eu! scriu tot eu... dati-va la o parte...

ghici cu ce se ocupa adeluta? curata un ou fiert de coaja! deci poftiti de fierbeti ouale... si vedeti ce faina ocupatie le dati! eftin, bun si tine si de foame!

karligutza
sunt mamica Adelutei

f frumos
da eu zic ca merge sa i-l dai si crud sa vezi ce poate face.
CE voi cand erati mici nu aruncati cu cartofi si rosii de la balcon?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

ola !
stefania si nu stiu daca te consoleaza cu ceva dar crede-ma e mai putin traumatizant ca s-a intamplat acum si nu mai tarziu...si ca o "statistica" daca-i pot spune asa, de tine si de dana stiu ca sunteti in aceeasi zodie ca mine si uite ca toate 3 am trecut prin aceeasi experienta asa de dureroasa....urat an din punctul asta de vedere...poate 2010 impartim aceasi odisee
dana ai dreptate seamana fetele suuper bine!si ce fain pedaleaza dariuca!eli nu reuseste nici cum sa-si coordoneze picioarele.si te prind tare bine cele cateva grame in plus.
mada bravo,vezi cum rasare soarele?
ilenuta ce "paianjeni" frumosi ai tu acolo si ce frumos e oslo
karli eli e inebunita cu engleza,stie doua trei strofe si cantecele in engleza,i-am luat dvd cu ceva de genul "sa invatam engleza cu desenele animate".repeta tot ce aude dar numai cand are chef.in sensul asta va avea de saptamana viitoare o teacher.nu va face ea gramatica doar cantecele,cuvinte noi,cartonase,chestii de genul asta...asa ca ti-am dat o idee daca tot ii place fetei franceza...

la capitolul activitati si noi incercam multe din cele descrise de voi....in living imi troneaza un cort in care are bucataria si perna,culca si le face la papusi de mancare.de plastilina s-a saturat,desenatul e de baza,pe tabla magnetica,cu acuarelele,cu creionul cum are chef.incepe sa faca destul de bine conturul fetei si ochii, nasul si gura ii pozitioneaza cat de cat corect.dar orice activitate ar face NU O FACE SINGURA!asta ma scoate din minti sincer.nu imi doresc sa se joace numai singura dar de cand se trezeste sunt numai cu ea dupa mine,la baie ,la bucatarie peste tot.imi lipsesc cele 10 minute in care sa se joace singura...asta e deja m-am obisnuit.noi iesim mult si afara,in vizita la vecini la kevin,prin supermarkete,prieteni,etc...probabil deaia imi si raceste asa des,e un copil care interactioneaza fff mult.la gimnastica ma hotarasem sa nu o mai duc dar ii place asa de mult incat am revenit asupra deciziei...

m-ati intrebat de nunta,daca e fum si cum procedam...pai cu ea am fost la doua nunti la care am stiut ca nu stam mult.a fost fum asa si asa,dar am iesit mult si pe afara ,prin holul hotelului(nenumarate ture cu liftul ca e inebunita dupa el).acum nu mi se pare criminala expunerea o data la 5 luni ...
si multumesc pt complimente ma faceti sa rosesc...
ma duc la calcat...

alina mamica bulinei Elisa(20 iunie 2007)

povestea noastra...

Mergi la inceput