Ce parfumuri va plac? (20)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sali spune:

clarisss, am aruncat doar o privire pe blog si m-au ametit campurile de lavanda...ma apuc de citit.
multumesc!

In treacat fie spus, ma lasi sa iti spun claris cu un singur "s"? pt ca trei de " s" deja ma fac sa ma simt ca sarpele ala din Cartile Junglei.

dana, acum imi amintesc, clyo a comandat prin intermediul tau, nu?
poate sa aduca si L'eau d'Minuit 2007 Fleur de Minuit, ce stii? ma gandesc ca nu ai intrebat-o degeaba pe claris daca il stie....

danita, esentede lux iti recomand si eu, ca e verificat de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

sali, tipul de la esente mi-a spus ca nu l-a adus si nici nu poate, probabil fiind ed.limitata s-a...evaporat din pacate. Tu stii ca mie imi plac parfumurile dulci, iar cele din fam.oriental vanilie cel mai mult.

Chiar nu stiu ce sa fac, sa comand Hypnotic Poison Elixir pe care l-am testat si il ador, sau lolita luata de Carmen, despre care spunea rose ca e dulce (si lolita si rose), dar nu mai stiu cum e. Am testat eu vreo 4 lolite, dar nu mai stiu care cum e. Ma gandesc sa nu o pun aici la vanzare pe biata lolita

Tipul de la esente mi-a spus ca Elixir se gaseste f.greu, nici nu l-am vazut pe site-urile din SUA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rose_selavie spune:

Geniest cu placere raspund "provocarii" de a face un top.
In decursul timpului mi-am atasat colectiei unele mai dulci, altele mai florale, dar in general sunt fidela celor orientale.
Din ce am extrag pt top:

-Coco (cel clasic din 1982),

-Casmir (oriental-vanilat),

-Eau de Soir, Sisley, 1990 (cyphre)

-Alien,

-L'Instant Magic, Guerlain (floral-pudrat, lemn dulce si frezie)

-The One, D&G (vanilat-gurmand),

-Cinema, YSL (mai mult floral decat oriental eu simt si note de miere)

-Allure (oriental mai fin, elegant, clasic),

-Hypnose (tare, te ia cu ameteli, ca pomenea Sali de Cartea Junglei mai sus, acest parfum te hipnotizeaza la propriu ca si sarpele Ka, cu ochii lui in cerculetze)

-Mademoiselle (vesnic prezent in colectie, sunt la a 3-a sticla)

Cam astea ar fi, nu am pus numere fiindca nu m-am putut hotari, ordinea e aleatorica. Momentan pe astea le folosesc cu drag prin rotatie, imi fac desigur si planuri care vor urma...
Imi doresc sa pot face un pas inainte si sa ies usor din gama parfumurilor ultracunoscute si purtate pt ca din cate am testat pe la case mai mari si acolo zac comori menite a fi descoperite.
E adevarat ca astfel mi s-ar reduce colectia la doar cateva "piese de rezistenta" pe viitor din cauza preturilor desigur, dar cred ca se merita.
Serge Lutens stie ce face si colectia lui se tot imbogateste cu miresme care mai de care...
Bond No 9 m-a fermecat definitiv cu Broadway Nite.
Guerlain are deopotriva cateva parfumuri rare, de colectie.
Etro-Royal Pavillon pt iarna, cald, nu seamana cu nici un alt parfum.

Va pup!!!!!!! O seara placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Multumesc frumos, rose !
Se pare ca ambra e la putere...si mie imi place in Alien, mai ales.
Dar si Eau de Soir pare fff interesant. Am observat ca sunt orientata spre chypre floral, desi nu m-am prins ce inseamna acest "chypre"...cum se traduce ???

Mergi la inceput

Chypre e o compozitie olfactiva bazata pe un raport echilibrat intre
mosc/patchuli si citrice mai fresh in special bergamota, ideea "cifrului" e sa amestece atat de omogen componentele incat nici unul sa nu sara in fata celuilalt si sa nu putem zice ca acest parfum miroase a vanilie sau a trandafir sau a zambila.... Eau de Soir de aceea mi se pare fenomenal, pt ca e un miros unic de nedescris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo30967 spune:

rose vad ca tu esti fan chanel, sisley

dar de soir de lune ne poti spune ceva sau doar eau de soir iti place ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Ahaaa....asta e ! De aceea nu pot descrie eu parfumurile care-mi plac

Multumesc mult, rose ! Chiar mi-ai dat o informatie super !

Mergi la inceput

Ma bucur Geniest!!
Teo te dadeam disparuta! Ma intrebam unde e Teo de nu participa azi cand s-a scris atat de mult.
Pai Sisley a creat relativ putine parfumuri la cate de bine se pricepe sa le faca:
Eau de Soir, Eau de Lune, cele 3 ape de toaleta racoritoare, si Eau de Campagne, unisex, despre care nu ma intind prea mult cu vorba, ca e de pe alta planeta, e green, e iarba cosita, buchet de verdeturi din curte, e facut sa te revigoreze...
Eau de Lune il testez pe piele f des si l-am simtit cu cateva ocazii exceptionale, in conditii de serate, pe doamne foarte elegante, din upper class. Asa si miroase. A ceva de pret. E mai dulce ca Eau de Soir, lasa camera parfumata in urma celei care il poarta si are ceva condimentat-dulceag, bine alcatuit, un miros care patrunde bine in nari si nu se poate uita.
Singurul fragment clar pe care-l pot decodifica e mierea.
Aduce vag cu celebrul Aromatix Elixir Clinique.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

rose, geniest e topita dupa mirosul de iarba cosita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo30967 spune:

rose dar din cele 2 de la sisley eau de soir si soirde lune care e de iarna si care e de vara eu am citit ca ar fi ambele de iarna atunci care e de vara de la sisley ?
ma tenteaza f mult sa ma ""asez"" si eu la o casa de parfumuri si vad ca tu esti fan sisley iar eu am curajul sa ""merg pe mana ta ""

aromatic elixir totusi e cam ""matur"" mai ""pudros"" asa si f ascutit ... am inteles ca eau de soir e ascutit iar tu spui ca soir ar fi ca aromatic ...

Mergi la inceput