parlament unicameral
Raspunsuri - Pagina 16
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xenocid Mai vad si ca voi nu stiti ce se intampla prin jur Daca pe 22 noiembrie 99.99% din romani voteaza pentru trecerea la sistemul unicameral NU SE INTAMPLA NIMIC CU CONSTITUTIA! Se introduce doar obligativitatea parlamentului de a initia procedura de modificare a constitutiei, procedura care impune un nou referendum! |
Xeno, nici macar atat!
Referendumul nu are nici un efect juridic, adica nimeni nu-i obligat prin lege sa faca nimic, doar ca nici un politician nu indrazneste sa treaca cu vederea vointa boborului.
Dar as pune pariu ca si de data asta ar fi altfel, adica constitutia nici n-ar intra in intentie de dezbatere. In fond, ce conteaza vointa poporului?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
psichoMom spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Xeno, nici macar atat! Referendumul nu are nici un efect juridic, adica nimeni nu-i obligat prin lege sa faca nimic, doar ca nici un politician nu indrazneste sa treaca cu vederea vointa boborului. Dar as pune pariu ca si de data asta ar fi altfel, adica constitutia nici n-ar intra in intentie de dezbatere. In fond, ce conteaza vointa poporului? RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Daaaa, haide mai... vointa manipulata a poporului... Normal ca nu va avea niciun efect... nu pentru ca legal nu s-ar putea... dar nu exista interesul. Interesul e sa serveasca campaniei lui Basescu referendumul asta, nu poporului...
Hilde spune:
Romania este ireversibil parte din UE dar nicaieri nu scrie ca UE va fi acolo forever. Este de ajuns sa nu mai vrea cateva tari mai importante sa fie in uniune si visul pt o Europa federala s-a terminat.( stiu ca romanii sunt pozitivi in ceea ce priveste EU dar cetatenii unor tari din vestul Europei nu sunt)
Din ce citesc, Europa are probleme in a coordona politici comune pt viitor pt ca unele tari nu vor ca Europa sa dicteze la ele acasa. Si se crede ca daca nu vor reusi sa gaseasca un numitor comun in curand EU va fi ignorata de US si China in deciziile importante. Cu alte cuvinte deocamdata UE are forma dar nu are continut.
Nu stiu cat timp poate sa dureze o uniune doar de forma. Poate se vor trezi in cele din urma.
Wake up Europe!
Ideea era ca pana EU o sa aiba si continut, daca o sa aiba vreodata continut, romanii ar face bine sa fie atenti la ce se intampla cu ei in Romania.
Rufus spune:
citat din mesajul lui psichoMom Interesul e sa serveasca campaniei lui Basescu referendumul asta, nu poporului... |
Iar incepi?
Basescu vine cu exact ce gandeste lumea...sau nu stii ce parere au oamenii despre parlamentari? Ce-ti trebuie manipulare sa nu-i inghiti pe fatalaii aia???
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Hilde spune:
citat din mesajul lui Rufus Nu-i bai, Hilde...si Ceausescu s-a crezut etern. |
N-a fost etern dar am ramas cu 40 de ani in urma tarilor dezvoltate. In 2009 romanii inca se plimba cu caruta.
xenocid spune:
Hilde crede'ma, daca UE se va destrama vreodata atunci dictatura lui Basescu (mort de mult la vremea aia) va fi ultima si cea mai mica din grijile noastre. Pana atunci avem Lisabona (daca semneaza si ametitul ala) adica si forma si continut. Nici USA n'au aparut peste noapte.
Da' despre ce discutam noi aici?
Hilde spune:
citat din mesajul lui Rufus Basescu vine cu exact ce gandeste lumea...sau nu stii ce parere au oamenii despre parlamentari? Ce-ti trebuie manipulare sa nu-i inghiti pe fatalaii aia??? |
Nici in US oamenii nu au o opinie buna despre parlamentari. Cred ca 35% din populatie aproba ceea ce fac ei dar nimeni nu s-ar gandi sa schimbe constitutia ca sa elimine functiile lor. Se gandesc sa-i schimbe pe parlamentari.
psichoMom spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Iar incepi? Basescu vine cu exact ce gandeste lumea...sau nu stii ce parere au oamenii despre parlamentari? Ce-ti trebuie manipulare sa nu-i inghiti pe fatalaii aia??? RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus, chiar nu te inteleg de ce-i iei partea cu atata obstinatie...
Basescu stia asta despre parlamentari si despre opinia poporului despre ei si acum un an, si acum 6 luni... Putea sa faca asta atunci!
Cum vrei tu sa cred eu in bunele lui intentii daca el face ce face???
Si da, poporul poate asta vrea dar nu stie exact ce vrea. El stie ca mai putini parlamentari inseamna mai putine cheluieli si asta sigur trebuie sa fie bine... Atat! Si aici nu vorbesc despre populatia instruita, care se informeaza... ci despre cei care nu stiu nici macar ce e ala un referendum. Am vazut zilele trecute un "sondaj de opinie" intr-o comuna, undeva, un loc uitat de lume... Toti ziceau ca voteaza Da, pentru ca daca asa zice dl presedinte, o sa ne fie mai bine... Dar habar nu aveau ce voteaza de fapt...
xenocid spune:
Nu, Basescu nu vrea parlament unicameral! Vrea maximul de argumente pentru a intra in dezbatere cu parlamentarii pentru un minim de concesii!
Basescu incearca sa impinga lucrurile inainte asa cum a facut'o si cu uninominalul. Fara referendum probabil nu am fi avut nici macar corcitura asta pe care o avem acum. La fel si cu referendumul asta de pe 22. Tot ce vrea sa obtina este amorsarea unei dezbateri parlamentare pe tema modificarii constitutiei care asa cum vad pe aici este considerata necesara. Omul nu merge ca orbetele, are www.presidency.ro/static/ordine/CPARPCR/Raport_CPARPCR.pdf" target="_blank">raportul comisiei prezidentiale de analiza a regimului constitutional din Romania, raport care nu e scris de el. Informati'va despre autorii sai! Raportul a fost propus pentru dezbatere publica in ianuarie 2009. Neavand insa mentionat nicaieri nici sex nici droguri a trecut neobservat.
Vedeti acum diferentele de anvergura intre Basescu si ceilalti? Unul stabileste agenda politica a Romaniei pe urmatorii zeci de ani ceilalti se mira ca'i calca istoria pe cap!