Albinutze de Mai-Iunie 2009(29)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Andreea, multa sanatate lui Philip!
Kiralina, mi-am amintit ce voiam sa te intreb de carne. Parca ziceai ca cele mai multe bacterii sunt (printre altele) in cea facuta la gratar. Noi facem piept de pui in ulei de masline la gratarul electric si iese delicios, nu e in regula nici asa?
Cris, daca nr. 3 o sa fie baiat, amhainute si pentru el, desi nu chiar atat de multe si o sa-mi para rau dupa toate rochitele, dar probabil le voi pastra pentru o finutza. Vezi cum reusesc copiii sa gaseasca solutii mai comode sa ajunga la jucarii? Nu cumva sa-si consume caloriile .
Lauraa, suna foarte frumos ce spui despre fabrica de la Vaslui, dar e foarte departe pentru noi. Si asa am ramas cu o singura salopeta si o pereche de ghetute de iarna pentru Saby, nu stiu cu ce o sa o imbrac. La cum creste Euro si odata cu el valoarea ratelor si preturile la alimente, cred ca o tin imbracata la fel toata iarna.
Nusy, eu zic sa insisti sa-i dai in manuta dreapta, este prea devreme sa te pronunti de pe acum daca un copil este stangaci sau nu.

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Tot mai am de citit 4 capitole, dar mai raspund din urma.
Ioana, imi pare rau ca Sarei i-a mers atat de rau cu uleiul de ricin.
Mada, eu nu le-as face prevenarul fetelor mele si nici un vaccin optional.
Dici, si eu la botez am avut pantofi cu toc (dupa vreo 2 ani), si cum am urcat in masina la plecare i-am scos si am condus desculta, tare bine a fost . Ce sa zic, ne-a lasat botezul pe amandoua in fundul gol?
Ertina, si noi am facut baie in mare in octombrie, ultima oara in 12, nu credeam ca se va intampla vreodata. Cu Jumbo m-ai omorat, sunt ani intregi de cand visez la el, noi l-am luat la puricat de cateva ori cand inca nu aveam copii si ne-a incantat.
Relusha, ma bucur sa aud ca ati avut o vacanta frumoasa la plaja .
Flobaby, bine ai revenit. Si noi cu botezul tot in 26 sept.

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_82 spune:

nusy.................felicitari pentru noptile linistite..sa stii ca si brotacul meu tot cu stanga incearca sa apuce ,dar daca va fi stangace nu o sa ma deranzeje

philip.......pupam gasca si baiat mucios sa treaca cat mai repede

carla.........poate or sa fie gemeni..fata si baiat.....apropo de tocuri,si eu m-am incaltat pentru prima data ieri cand am fost la shopping si m-am simtit atat de ..inalta

mami de Miruna(29 mai)
http://img207.imageshack.us/img207/7853/fotografie0122.jpg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cris_82

carla.........poate or sa fie gemeni..fata si baiat.....

mami de Miruna(29 mai)

Mai bine nu... Mi-am dorit prima data, dar "la batranete" nu mai merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiralina spune:

Carla nu stiu cat de ok e gratarul electric. Stiu urmatoarele: gratarul normal e toxic pentru ca fumul contine diverse toxine, stiu ca prin frigere la anumite carnuri creste nr bacteriilor (temp mare fiind un mediu propice pt inmultirea lor). mai stiu ca porcul e cea mai nasoala carne, cu cele mai multe bacterii, poate transmite tenia, trichina. Si de curand, am citit ca si carnea de peste are multe bacterii fiind cea care intra in descompunere cel mai repede.
O carte faina de nutritie este Studiul China - de curand am inceput sa o citesc. Iti mai spun dc mai aflu ceva interesant.

A... legat de vit B12. Teoretic ar trebui sa o luam din plante. Se gaseste in microorganismele din pamant (pamant viu - bio). Deci daca mancam legume bio totul e ok, daca nu va fi nevoie de suplimentare.

mamica Adei (11.06.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ertina spune:

DIVERSIFICAREA ALIMENTATIEI

Diversificarea este primul pas spre obtinerea unei independente alimentare, pana acum copilul fiind total dependent de mama (se pleaca de la premisa ca si introducerea laptelui formula inseamna tot diversificare).
Deoarece introducerea primelor alimente solide este un moment important pentru dezvoltarea copilului, parintii privesc, de multe ori, cu teama aceasta etapa si incearca sa afle cat mai multe opinii.
In general, este indicat ca diversificarea sa nu inceapa inainte de varsta de 5 – 6 luni, in cazul copiilor alimentati exclusiv la san.

Diversificarea alimentatiei trebuie sa respecte urmatoarele reguli:

1. orice aliment nou se introduce cand sugarul este sanatos;
2. alimentele se introduc progresiv, incepand cu cantitati mici pentru a aprecia toleranta digestiva;
3. nu se introduc simultan doua alimente noi; de obicei, un aliment nou la 3- 4 zile;
4. diversificarea va fi inceputa prin introducerea primului aliment solid la masa de pranz; urmatoarea masa la care se introduce un aliment nou este masa de dimineata; masa de seara este ultima care va fi inlocuita cu un aliment nou;
5. pentru adiministrarea alimentelor se foloseste o lingurita de plastic sau de silicon, evitandu-se ranirea gingiilor;
6. se tatoneaza gustul sugarului, unii preferand alimente mai calde sau mai reci;
7. diversificarea nu trebuie fortata; daca sugarul nu se obisnuieste in 2-3 zile cu noul aliment, se renunta pentru cateva zile, dupa care se reia sau se incearca alt aliment;
8. la primele semne de intoleranta (varsaturi, diaree) se suprima alimentul nou introdus; se reia introducerea lui dupa normalizarea tranzitului intestinal;
9. se prefera administratrea alimentelor in stare naturala sau inabusita, pentru ca prepararea termica indelungata distruge mineralele si vitaminele;
10. pana la varsta de 1 an nu se utilizeaza sare, condimente, zahar, miere de albine;
11. chiar si dupa ce copilul a ajuns la 3 mese solide/semisolide pe zi, este necesara administrarea unei cantitati de 500 de ml de lapte (60% din calorii sunt asigurate din lapte, restul din alimente solide).

Alimentatia 5 luni

Cele mai indicate in prima etapa a diversificarii sunt sucurile de mar si morcov, eventual diluate cu putina apa plata. Se incepe cu 3 zile suc de morcov, 3 zile suc de mar, dupa care acestea se pot combina intre ele.
Se trece apoi la supa de legume, in prima faza strecurata. Dupa cateva zile de acomodare cu gustul, legumele se paseaza si se subtiaza cu zeama in care au fiert. La piureul de legume se pot adauga cateva picaturi de ulei de masline. Primele legume folosite la supa sunt radacinoasele (morocov, albitura, pastarnac), urmand sa se adauge: legume cu frunze verzi, cartof, dovlecel, conopida, ardei gras, rosie decojita.
Sucul de fructe se inlocuieste cu piureuri de fructe (mere, pere, caise, piersici), in care se pot adauga cereale fara gluten sau putin lapte formula..
Masa de cereale (piure) si marul copt intra in alimentatia copilului tot la aceasta varsta.

Alimentatia intre 5 si 8 luni

Dupa supa de legume, urmeaza branza de vaci (branza lactica, pregatita in casa). Aceasta poate fi adaugata in piureul de fructe sau in piureul de legume. Urmeaza carnea slaba, fara pielita (se incepe cu pui, iar in jurul varstei de 7 - 8 luni se adauga pestele si carnea de vita), care se fierbe separat (zeama carnii nu se foloseste). Progresiv se adauga iaurtul (la inceput simplu, fara fructe), untul, galbenusul de ou, painea si bananele.

Alimentatia intre 8 si 12 luni

Noutatea este reprezentata de ficatul de pasare (pui, curcan) si lactate mai grase, inclusiv smantana. Intre mese, copiii pot consuma biscuiti.. De regula, mancarurile consummate de restul familiei (inainte de a adauga sare si condimente) sunt potrivite pentru copiii de aceasta varsta.

Alimente interzise pana la varsta de 1 an

1. risc de alergii - lapte de vaca, albus de ou, ciocolata/cacao, fructe de mare, unt de arahide, kiwi, capsuni, fragi, mure, zmeura
2. risc de asfixiere - fructe cu seminte mici, popcorn, nuci, alune, migdale
3. de evitat, pentru ca nu au valoare nutritiva - bomboane, chipsuri/grisine, bauturi carbogazoase, cereale indulcite, biscuiti
4. solicita organele - sarea, zaharul, alimentele grase, condimente, prajeli, carnea de porc (care nici nu poate fi digerata de stomacul copilului pana la 3 ani)
5. efecte negative asupra tiroidei - soia (pana la 3 ani)

Greseli in alimentatia copilului si riscul supraponderalitatii

Obiceiurile alimentare gresite, dorinta de a-i oferi copilului tot ceea ce este mai bun sau tot ceea ce-i place, lipsa de informare si factorul ereditar sunt elemente care pot conduce la aparitia problemelor cu greutatea la copilul mic.
Au fost vremuri cand un copil gras era considerat un copil sanatos. In lumina studiilor recente, s-a constatat ca problemele de obezitate pot incepe inca din copilarie, cu toate riscurile pe care le implica pentru sanatatea micutului. Sunt cazuri cand este posibil ca unii membri ai familiei sa nu inteleaga ca dulciurilne sau alte alimente neindicate pentru sanatatea copilului nu ar trebui sa faca parte din alimentatia acestuia. In plus, aceste alimente de risc ar trebui limitate si in regimul parintilor, copilul avand tendinta de a copia obiceiurile alimentare vazute la cei apropiati.

In cazul copilului care a luat prea mult in greutate, se va mari cantitatea de lapte administrata in detrimentul altor alimente mai consistente (grisuri, crème, piureuri, fainoase). Biscuitii/gustarelele dintre mese se vor inlocui cu bucati de mar sau morcov crud. Copilul trebuie convins cu blandete sa accepte alimentele sanatoase, fara a i se lasa impresia ca este fortat. In nici un caz, nu va fi certat sau amenintat!
Preocuparea parintilor pentru o alimentatie corecta inseamna un copil sanatos, cu o evolutie normala si cu perspectiva unei vieti de adult lipsita de boli.

p.s. mie mi se pare ok acest articol, cred k asa voi si incepe diversificarea.

albinutzele

mamica fericita de fetitza cuminte www.flickr.com/photos/42333902@N04/page1/" target="_blank">Athina - Eugenia din 08/june/2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relusha spune:

Buna dimineata,

o cana de pentru cine are nevoie....

LA MULTE LUNITE pentru albinutele sarbatorite azi....

Nicholas Artur, bebe de philip

David Victor, bebe de AlexSiMatei

LA MULTI ANI pentru mamica...

coraly

Mirela, mamica fericita de RADU-DEIAN (07.06.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_82 spune:

neata mamici cu pici..
uram si noi La Multe Lunitze inainte sarbatoritilor de azi sa cresteti mari si frumosi

relusha..........multam de cafeluta..tare buna

ertina............multumim pentru schema

carla...........hai ca esti tare tu batrana...

mami de Miruna(29 mai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_24 spune:

fetelor, am intrat si noi putin sa va spun ca suntem bine, nu prea am avut timp sa intru zilele astea. puiul a reactionat foarte bine la raceala, tot plin de energie si vorbaret cu pofta de mancare, totul e ok. vaccinul de 6 luni insa nu il facem inca deoarece sunt prea speriata de bombe si vreau sa fiu sigura ca nu vine raceala inapoi.

bebe meu a invatat sa coboare singur din pat! ridica funduletul se propteste in maini si se impinge in spate pana coboara frumos de ajunge in picioare langa pat. e unsmecher si ne incanta in fiecsre zi cu ceva. azi noapte a "vorbit" in somn. iar ieri la baita (acum face baita in fundulet) se chinuia sa prinda spuma. :D]

Urez si eu cu intarziere la multi ani tuturor sarbatoritilor din zilele astea!

Va acim pe toti!

Raza noastra de soare www.flickr.com/photos/deea_24" target="_blank"> DARIAN RAFAEL (22.04.2009)
Darian's B-day ticker!
bebe mic
filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Buna dimineata!!!
Am dormit... de la 10 jumate pana la 7 jumate dimineata. Si e tare bine, tinand cont ca am dormit numai 3 ore cu o noapte inainte. Sara s-a tot trezit azi noapte, insa adoarme imediat. Nu i-am mai dat sa manance, am lasat-o in pace. Cred ca viseaza... ma rog, nu stiu, mai asteptam, trebuie sa treaca lucrul asta.
aseara a mancat piure de brocoli, conopida si mar. Nu mi-a venit sa cred ca a luat tot ce i-am dat. Acum astept sa vad daca brocoli o ajuta sa faca cacutza.
Ertina, singura chestie asupra careia am dubii este asa zisa alergie la laptele de vaca. Cercetarile spun ca motivul pentru care nu se da laptele de vaca sugarilor mai mici de 1 an este de teama ca mamele sa nu renunte la alaptare/formula in favoarea laptelui de vaca, mult mai economic decat formula, de exemplu.

Andreea, sa treaca boala lui Philip.

Carla, cum stai cu timpul? Poze! Poze! POze!

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput