Clasa a II-a, 2009-2010 *6*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

mi-ati dat o idee buna: o sa mergem si noi la Alba ca Zapada; voi cam pe ce rand ati stat ? nu cred ca-mi place nici prea aproape de scena ...

merita cele mai scumpe bilete? sau cele de pe laterale sunt ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

pe mine m-ar mai interesa pentru baieti Cercetasii

nu am ajuns inca la secretariatul lor sa intreb amanunte (am auzit si niste vorbe cu o taxa anuala de 2000 euro/membru), doar ce-am vazut pe site-ul lor

participa cineva la cercetasie ? cunoasteti copii care merg?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Noi am stat chiar pe primul rand si a fost super. Nu este nici muzica prea tare, vezi toate detaliile costumelor (care sunt splendide) nu stai cu capul in sus.

Apropos de carti pentru copii, ultima carte achzitionata si citita de VLad cu mare placere a fost Pinochio, de Carlo Collodi (editura Litera International). Este pentru prima oara cand vad varianta originala tradusa in romaneste. Eu am citit in copilarie o adaptare dupa Tolstoi (Cheita de aur sau aventurile lui Burattino) iar post-revolutionar am vazut zeci de rezumate proaste. Este minunat scrisa! Are umor, dramatism, invataminte, ce mai, tot ce este necesar pentru a atrage un copil. Ma intreb ce-a fost in capul lui Tolstoi cand s-a gandit sa faca el o adaptare dupa Collodi? Mare eroare! Iar desenele animate de Disney sunt o gluma proasta. Abia dupa ce citesti cartea iti dai seama cat de putin a reusit sa surprinda. Cartea se gaseste inca la Carrefour.

Alta carte care i-a placut mult lui VLad a fost Peripetiile Alisei in Tara Minunilor. Ceaiul Alisei cu Palarierul, Bursucelul si Iepurele de Martie a fost citita de zeci de ori in hohote de ras. Idem povestea Falsei Broaste Testoase.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna,

Am fost la Alba ca Zapada duminica, a fost foarte frumos. Fi-miu a fost incantat, ma asteptam sa caraie ca se plictiseste, dar nici vorba. Eu am fost foarte surprinsa sa vad ca toata sala era plina ochi. Noi am astat la balcon, dar a fost super OK. Mie mi-a placut foarte mult, e drept ca n-am ami fost demult la balet, dar nu cred ca asta a fost cauza. Acum am in plan sa-l duc la Hansel si Gretel.

Voi stiti ce-i cu spectacolul Petrica si Lupul? De pe site-ul operei eu n-am inteles exact ce e.

Parca in ultima vreme s-a mai linistit doamna cu temele. Ca al meu se lalalie si la 3 exercitii simple e alta chestie...care parca se rezolvase intr-o vreme, acum vad ca a devenit pro la chestia asta.

Au aparut taberele si avansurile..si celebrele cereri de bani pentru diverse fonduri, paza etc...

Simali - eu tot intreb la Carefour de carte si angajatii, care nu par e drept ca stiu prea multe despre ce-i in magazin, imi zic ca nici macar n-au auzit...

Promit sa mai scri un mesaj cu o lista delecturi compila din mesajele de la voi.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Cricor, poti sa comanzi cartea de www.buybooks.ro/978-973-675-475-0.html" target="_blank">aici, e pe stoc.

Marcus a inceput azi sa citeasca Fabule de La Fontaine.
Si lui i-a placut foarte mult cartea Peripetiile Alisei in Tara Minunilor, dar i-am citit-o eu

Mergi la inceput

Eu am vazut-o saptamana trecuta la Carrefour-ul din Ploiesti.

Alice

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danamiha
Si lui i-a placut foarte mult cartea Peripetiile Alisei in Tara Minunilor, dar i-am citit-o eu

Cartea asta e Alice in Tara Minunilor de Lewis Carroll?

Corina

Mergi la inceput

Da.

Alice

Mergi la inceput

Am facut o lista cu cartile in limba romana

Povestiri istorice - Dumitru Almas
Matilda, Charlie si fabrica de ciocolata, James si piersica uriasa -Roald Dahl
Povestiri - Calin Gruia
Pinochio - de Carlo Collodi (varianta originala, editura Litera International)
Inventia lui Hugo Cabret
Palatul rasului - Jon Berkeley
Domnul Blissde - J.R.R. Tolkien

Poate mai adaugam noi titluri pe masura ce copiii citesc din ce in ce mai mult .

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Cricor,
Noi am fost ieri la spectacolul "Petrica si lupul".
Este destul de dificil pentru copii care nu sunt obisnuiti cu muzica simfonica.
Spectacolul se prezinta ca o povestire in care naratorul (Maia Morgenstern) ii face pe copii sa isi imagineze basmul prin intermediul personajelor (instrumentele muzicale).
Fi-mea (clasa I) s-a cam plictisit.
La spectacolele Alba ca zapada (unde avem o prietena "ciupercuta"), Fata marii, Hansel si Gretel, Frumoasa Adormita, a fost incantata si nu s-a plictisit defel.
Noi stam de obicei la balcon pe randul 2 deoarece se vede foarte bine si in ansamblu.
La Hansel si Gretel, reusea sa citeasca si de pe prompter cate ceva...

Mergi la inceput