Bobocei de sept-oct 2008 - IN SARBATOARE!!! (204)
Raspunsuri - Pagina 7
Nausica spune:
Hai sa va expun urmatoarea dilema a mea. O sa spuneti ca ma obsedeaza, si da, ma obsedeaza, asa ca dau pe goarna ca sa ma descarc.
Firma noastra (eu si sotul, i mean), se ocupa cu import si distributie de, sa le zicem, articole sportive, printre care si un mare brand frantuzesc, pt care sintem distribuitor exclusiv in Ro. De la firma-mama primim un "SRP" (sales recommended price) valabil pe toata Europa. In cele mai multe cazuri, incercam sa fim usor sub acel SRP, ca sa incurajam clientul din Romania sa cumpere de aici. Vorbesc acum de colectia regulara, in sezon. Evident ca avem si noi reduceri, oferte speciale, etc.
In conditiile astea, eu efectiv nu pricep de ce articolele de la Mothercare, sa zicem, costa in magazinul-reprezentanta din Romania aproape dublu decit costa la ei pe site sau in UK. Daca noi reusim sa ne adunam mai multe si sa facem pe net o comanda de peste 600 lire, transportul iese 10%. Taxe vamale nu mai sint. De unde ajung la preturile astea???
In plus, pt produsele firmei frantuzesti de care va spuneam, noi acordam o garantie de 1 an. (Garantia se refera la defecte de fabricatie, nu la uzura, evident). Si ne-a fost atrasa atentia de catre protectia consumatorului, in repetate rinduri, ca garantia comunitara pentru produsele pe care le vindem noi este de 2 ani. De ce atunci, daca ma hotarasc sa platesc 400 ron pe o pereche de pantofi Geox, primesc doar garantia "legala" de 30 zile?
Noi chiar sintem singurii fraieri din domeniul asta? Sau imi scapa mie ceva? Pe bune, as vrea sa-mi explice cineva de la Mothercare Romania cum calculeaza preturile. Ca, altfel, poate imi fac o afacere nene si aduc marfa en-gros din Anglia, numai de-a dracu', ca sa le sabotez afacerea.
Nausica si Ania
poze
"(...)It is probably better not to sin at all, but if some kind of sin you must be pursuing,
Well, remember to do it by doing rather than by not doing." (Ogden Nash)
piolica spune:
Si ca tot am fost la medic, i-am zis si de pb ca nu vine bebe 2. Asa ca mi-a dat o trimitere la centrul de procreare asistata, ca i-am zis ca Lizucu asa a venit pe lume si se pare ca pt al doilea copil va trebui sa facem aceleasi demersuri.
Cred ca o sa fie tare greu, mi-e teama sa trec din nou prin esecuri luna de luna. Cred ca e cazul sa bag un ochi pe la aspirante. 
Mamica fericita de bebelina Elsa
anamona spune:
Nausica, este ilegal sa impui preturile. De aceea romanasii profita si isi fixeaza preturile in magazin cum vor ei. Pe firma mama nu o intereaseaza pt ca probabil romania aduce volum mititel in cifra lor de afaceri si iata cum converg toate in dauna consumatorului final din romanica.
Singurul mijloc prin care pot scadea preturile e prin concurenta puternica, altfel nu ar avea nicio motivatie.
Acum cativa ani buni cand a aparut zara in romania, le-am scris la firma mama aducand tot felul de argumente....am primit acelasi raspuns standard, parca in batjocurA. Iar acum nu scad preturile sub francizori ca nu au concurenta
as mai elabora dar sunt pe telefon in pauza de pompat......
Nausica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamona Nausica, este ilegal sa impui preturile. De aceea romanasii profita si isi fixeaza preturile in magazin cum vor ei. |
Da, stiu ca e ilegal sa impui. Noi avem un pret recomandat. Si, crede-ma, daca am sari peste acest pret recomandat, clientii nostri ne-ar intoarce spatele.
Nausica si Ania
poze
"(...)It is probably better not to sin at all, but if some kind of sin you must be pursuing,
Well, remember to do it by doing rather than by not doing." (Ogden Nash)
andreutac spune:
Nausica, parerea mea este ca situatia persita pentru ca foarte multi romani sunt fraieri, iar ei speculeaza acest lucru. La noi este trendy sa mergi imbracat cu hainele de duminica in mall si sa umbli pe-acolo cu sacosele pline. Ce conteaza ca dai nejustificat o caruta de bani pe te miri ce lucruri?
Uite, apropos de ce-a zis Anamona, eu, acum 2 ani mi-am luat din Barcelona,de la Zara, in perioada de solduri, o pereche de pantaloni, banali de altfel, cu 10 euro. Cand am intrat la Zara aici, mi-a picat fata zand am vazut ca aceeasi pereche de pantaloni era 320 lei, adica doar de vreo 9-10 ori pretul de acolo. Si exemple ar mai fi.
De atunci, eu am jurat ca nu-mi mai cumpar nimic de-aici, decat daca arde. In rest, cumpar din afara tarii, unde raportul calitate-pret este altul, normal.
In ceea ce va priveste, initiativa este laudabila
Andreea, cea mai fericita mamica de Eva Maria
baby_boy spune:
N-am citit nimic din urma..n-am avut timp deloc. Radu azi-noapte a facut temperatura 38.6. I-am dat jumate de supozitor de novocalmin si i-a trecut..a dormit bine.
Azi dimineata n-a mancat nimic..ceea ce nu s-a mai intamplat niciodata.
L-am scos putin afara ..nu are nici un simptom de raceala, muci..nimic.
Acum iar a facut 38,2. I-am pus un supozitor cu paracetamol..n-am idee ce poate fiii. Suspectez o maseluta..ufff
Cristina , mamica implinita de
Raducu (7.10.2008)
Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez
alexa si mami spune:
am revenit, copchii dorm cu ta'su, io beau o inka cu voi.
Irina, Nocom, Luminita, Nikol, Andreea, Diana, Gabi, Piolica
cu multe multumiri ca ne-ati urat asa frumos
Ada, ca bine le zici tu despre berbatii astia extraterestrii
Nikol, ma bucur ca sunteti mai bine.
Am petrecut la gradi, maine mergem cu pretenii Alexei din cartier la Mc' si pe 2 nov petrecem acasa (pt amandoi copiii) cu rubedeniile.
O sa pun si poze, am mai pus cateva acu' vreo luna da' nu cred ca le-a vazut cineva
. BTW iar am uitat parola
, indurare.
alexa, cipri si mami
alexa si mami spune:
Offf, cati bobocei sunt bolnaviori:(((
Multa sanatate tuturor!
Piolica, sunt sigura ca o sa vina repede si bb2. DD va ajuta, ca prea mult va doriti 
alexa, cipri si mami
dyanira spune:
Babytza ma bucur ca soricelul e bine.
Cu mancatul or fi in greva ca al meu inca e
Aseara i-am facut orez cu lapte si cu scortisoara a papam 230g ca in vremurile buna dar azi e constipat
Babymom bafta la interviu
Feli ce sot bun ai.Dar apropo ca demult vroiam sa intreb daca nu e secret desigur ce salar are d-an Vio si cate ore sta?Mai face si altceva gen mancare, curatenie etc?
Cristina imi pare rau pt Raducu.Avea 38,6 pe termometru?Poate o fi de la dinti uita-te bine la maselute cele de sus au iesit primele la Andrei el insa nu a facut deloc febra de la ele.Sa nu fie de la gat daca nu a vrut sa manance nimic uita-te tu in gatutul lui sa vezi daca nu e putin rosu.Eu cand il vad putin rosu fara febra mare folosesc un spary fff bun pt rosu in gat.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nausica Hai sa va expun urmatoarea dilema a mea. O sa spuneti ca ma obsedeaza, si da, ma obsedeaza, asa ca dau pe goarna ca sa ma descarc. Firma noastra (eu si sotul, i mean), se ocupa cu import si distributie de, sa le zicem, articole sportive, printre care si un mare brand frantuzesc, pt care sintem distribuitor exclusiv in Ro. De la firma-mama primim un "SRP" (sales recommended price) valabil pe toata Europa. In cele mai multe cazuri, incercam sa fim usor sub acel SRP, ca sa incurajam clientul din Romania sa cumpere de aici. Vorbesc acum de colectia regulara, in sezon. Evident ca avem si noi reduceri, oferte speciale, etc. In conditiile astea, eu efectiv nu pricep de ce articolele de la Mothercare, sa zicem, costa in magazinul-reprezentanta din Romania aproape dublu decit costa la ei pe site sau in UK. Daca noi reusim sa ne adunam mai multe si sa facem pe net o comanda de peste 600 lire, transportul iese 10%. Taxe vamale nu mai sint. De unde ajung la preturile astea??? In plus, pt produsele firmei frantuzesti de care va spuneam, noi acordam o garantie de 1 an. (Garantia se refera la defecte de fabricatie, nu la uzura, evident). Si ne-a fost atrasa atentia de catre protectia consumatorului, in repetate rinduri, ca garantia comunitara pentru produsele pe care le vindem noi este de 2 ani. De ce atunci, daca ma hotarasc sa platesc 400 ron pe o pereche de pantofi Geox, primesc doar garantia "legala" de 30 zile? Noi chiar sintem singurii fraieri din domeniul asta? Sau imi scapa mie ceva? Pe bune, as vrea sa-mi explice cineva de la Mothercare Romania cum calculeaza preturile. Ca, altfel, poate imi fac o afacere nene si aduc marfa en-gros din Anglia, numai de-a dracu', ca sa le sabotez afacerea. |
Nu exista concurenta serioasa pe piata de baby wear in Ro, e singura motivatie. Ma uit la firme mari venite in Ro, gen celebra firma de incaltaminte sport cu un animalut pe ea
Altfel se cara din Ro, cum a facut Oxbow(dau numele firmei ca s-au carat din Ro, nu mai e reclama), si multi altii.
E scary ce se intampla in Ro, spatiile comerciale goale din malluri, scary scary nu asa, pleaca astia pe capete bag seama.
Piata de hainute bebe e varza de tot.
Si nu mai vb te rog de pantofi Geox, noi a trebuit sa ii luam recent lui fi-miu incaltaminte de toamna. Si am intrat intr-un magazin de incaltaminte de copii de langa noi. Sa specific ca ei nu pun pret pe incaltaminte si fiind cu bebe incerci vreo 5-6 perechi ca il pui sa mearga, te fatai, nu e usor sa alegi, si nu intrebi dar asta cat costa? si asta? si am ales noi o pereche care ne convenea din toate punctele de vedere, sotul da cardul-el, ma si enerveaza ca nu intreaba niciodata pretul, ma rog- si cand tasteaza pin-ul, 75euro, nene.
Si cand ma gandesc ca in Ro i-am cumparat sandalutele Ortopedia cu 120 ron, adica vreo 30 euro. Mda...ata ete...ne invatam minte...
O sa ne consolam ca le poarta cam un sezon, 3 luni, asa a purtat si sandalele.
Dar, faza tare, pt ca am cumparat acesti pantofi am primit bonus un balon Little Mary, pe care ni l-a atasat la carucior. Fain, nu?
Ei te strang cu usa, stiu ca la copii nu poti sa iei no name-uri si tot felul de chinezarii, nu risca niciun parinte si marseaza cat cuprinde. Asta e...Feeling better?
Si sa stii ca in Ro am cumparat niste body-uri Mothercare, sa iti zic ca au sarit toate capsele si s-au labartat la spalat? Culmea ca eu body-urile le spal de mana, am eu o meteahna si aia, si sa se faca asa...Mie, una, nu imi plac. De la ei am fost multumita numai de paturica aceea cu gaurele, celebra cellular blanket
Aici iau de la H&M, ma rog, o forma de-a spune ca mai mult primim

Pup
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8fafcca12a2fe44fe5de1d&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">ONE
Eva & Luca Noah (08.09.2008)