Sterilet...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Nu vreau sa va sperii dar , matusa mea a murit din cauza unui sterilet

Mie mi se pare cea mai proasta metoda contraceptiva

Ma simt datoare moral sa va spun ca exista acest risc

Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui trutzi

Nu vreau sa va sperii dar , matusa mea a murit din cauza unui sterilet

Mie mi se pare cea mai proasta metoda contraceptiva

Ma simt datoare moral sa va spun ca exista acest risc

Nu vreau sa para ca cer detalii morbide, ne spui doar daca vrei. Care a fost cauza decesului? A facut alergie sau de ce spui ca din cauza steriletului?
Si eu ma tot gandesc la metoda asta contraceptiva ... de vreo 4 ani si nu reusesc sa ma decid daca sa incerc sau nu. Mie mi-e frica de discomfortul care l-ar putea da (adica mi-e da dau bani, ma simt rau si trebuie sa-l scot), plus frica de o alergie la metale (am o dermatita de contact la unele metale).

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Citat:
citat din mesajul lui aiamoni

Daca nu ma inseala memoria mie mi s-a explicat ca exista o dubla protectie la Mirena. Odata este o bariera care impiedica ovulul sa intalneasca , iar apoi chiar daca accidental se intampla asta steriletul nu permite ovulului fecundat sa se fixeze pe perete.
N-o fi perfect din punct de vedere "moral", dar e mai bine de o mie de ori decat un avort.

Mda corect. Sie eu zic la fel: decat un avort, mai bine steriletul. Perfecta nu poate fi decat abstinenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Detalii nu pot sa va dau (daca va intereseaza imi intreb unchiul) dar, in mare va pot spune ca in momentul in care a fost montat steriletul, doctorul a facut o rana fff mica.
Rana aceea s-a infectat dar, nu a avut scurgeri sau ceva de genul asta (la momentul respectiv nu a simtit nimic) ca sa isi dea seama ca e ceva in neregula.
Urmatorul ciclu l-a avut cu cheaguri. Un chegulet mic mic a ramas cateva zile intre sterilet si rana. Acel trio nenorocit a dus la leucemie. Cand s-a "vindecat rana" a crescut ca o carne peste (acolo au gasit doctorii primele celule canceroase, care s-au raspandit in sange).
O alta gresala a fost ca nu s-a dus la control (stiu ca e obligatoriu ca dupa un anumit timp sa te duci sa verifice daca e montat bine). S-a dus dupa un an cand trebuia sa isi faca Papanicolau. Atunci i-au iesit analizele prost.
Initial a crezut ca e o gaselnita tampita a medicilor (majoritatea fiind destul de prost pregatiti)dar, a plecat in Londra sa consulte si alti doctori (acolo a si murit). I s-a spus acelasi lucru Aceeasi era cauza, steriletul
Nu va puteti imagina cat a plans si ce chinuri a indurat . Mereu zicea ca mai bine facea inca cinci copii (nu avea decat un copil).

Ganditi-va de 1000 de ori inainte sa faceti pasul asta. Exista teste de ovulatie, metoda calendarului si multe alte metode contraceptive.
Toate aveti copii.
Nici nu va inchipuiti cat de greu ii este verisoarei mele fara mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Doamne Sfinte, Trutzi...nu am cuvinte...cat de stupid, sa ti se traga sfarsitul de la asa ceva...
f trist, sarmana femie...

eu 18 luni, la inceputul vietii sexuale m-am protejat cu pilule, m-au dat efectiv peste cap.
Apoi...metoda calendarului, cu asta nu am dat gres,desi ambele sarcini nu au fost programate, Kevin a venit in urma unui contact avut dupa terminarea zilelor fertile, iar acum, am comis-o chiar in ziua de maxima fertilitate, uitasem complet ca-s la ovulatie...cand mi-am adus aminte a fost prea tarziu...

insa pe al treilea bb nu mi-l pot permite ...asa ca...intr-un fel sau altul trebuie facut, nici sa stai cu un stress cat casa, nu e sanatios, si asta duce la boli grave.
Abstinenta mi se pare cea mai sanatoasa...macar ptr o perioada

Am sa ma sfatuiesc si cu medicul, dar eu inclin spre legatul trompelor...

Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 18+cu...Albastrica
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo30967 spune:

am avut si eu cooper T(nu mai sunt sigura ...)cinci ani simptome;
- prima luna menstruatie abundenta f abundenta, fara exagerare aproape hemoragie
- mi-a reglat ciclul -eram ceas - apoi iar s-a dereglat si m-am dus la control si dr. a descoperit un chist de natura seroasa care s-a spart - nu mi l-a scos a zis ca nu e cazul
- raceam mai usor sau mai repede (bine eram si mai "zuzulica"eu nu prea aveam grija de mine )
- parca diminueaza "chemarea" sexuala
- nu am ramas niciodata insarcinata cu el
- nu am ramas sterila desi as fi vrut
- am luat antibiotice inainte de a-l scoate(asa a recomandat dr. pt a preveni o infectie) si a fost f dureros cand l-am scos

EU recomand aceasta metoda contraceptiva si daca nu aveti curajul pt 5 ani incercati pentru 1 an si vedeti cum stau lucrurile . cat l-am purtat nu am avut niciodata senzatia de "corp strain"
l-am pus la 24 de ani si l-am scos la 29
sper sa va fie de folos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo30967 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Am sa ma sfatuiesc si cu medicul, dar eu inclin spre legatul trompelor...

verisoara mea si-a legat trompele in timpul operatiei de apendicita (avea o casnicie nereusita si ...a fost fortata de imprejurari sa recurga la masura asta extrema) s-a ingrasat f f f mult si toti medicii i-au spus ca din cauza asta si nimeni nu a reusit sa le "desfaca" odata legate raman pe veci asa ...eu nu sunt medic dar, as mai spune ceva despre ""legatul""asta dar s-ar putea sa te superi ...si nu ma risc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Dar oare sterilet intre 2 sarcini merge? Avem o comoara si mai vrem una, dar nu chiar acum. Inca alaptez, am luat cerazette dar nu mi se mai oprea menstra, asa c-am renuntat la ele. Cumva mai trece pana termin cu alaptatul, dar imediat dupa, pana la urmatorul bb, ma gandeam la sterilet, vreun an-doi... Cat de usor/rapid/sigur se ramane gravida dupa?

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!

Merge. Si eu am avut sterilet intre sarcini. L-am scos ca urma sa plec din tara si aveam in vedere un al doilea bebe. Am ramas insarcinata din a doua incercare, insa prima a fost la vreo doua luni dupa ce am scos steriletul. Si nu am avut nici o problema. Sa iti traiasca prima comoara, si succes cu a doua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Multumesc, Tisina!

Pai acu spuneti care e faza cu legatul trompelor, daca tot ati inceput... o prietena a nascut cu cezariana, a doua oara, si cu-o treaba, si-a legat si trompele... sa stiu s-o sfatuiesc daca e vb de ceva nasol, acu, cat e proaspata treaba...

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Off, trutzi, ce tragedie!
No, mai urmaresc subiectul, dar eu nu cred ca o sa-mi pun vreodata sterilet.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput