Nazdravani de august-septembrie 2003 (oct.2009)
Raspunsuri - Pagina 13
l_carmen2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristinamh carmen, am loc de parcare de la primarie. si e primul langa gard (verde), poate paste linistit. daca punem si ca loganul e tot alb, nu va observa nimeni calul alb de langa... dar da vad cum veniti calare de la iasi |
Calul vine 'calare' in cutia lui... descarcam calul in fata blocului, parcam si incalecam... Luam printesa - aproppos, in povesti apre o mama vitrega uneori, iar eu, cum aduc printisorul cu cal, masina, etc actionez ca 'zana buna' deci ai grija ce rol iti asumi! - montam scaunul de masina, le dam copiilor calutul sa se joace, iphone-ul, laptopul... si pentru ca e o poveste moderna il luam si pe printisorul Andrei ca in trei se joaca mai frumos decat in doi! si la drum...
Aseara ii spuneam ce 'conditii' a pus mama printesei si intreaba: 'si cu Petra ce facem? O luam si pe ea acum?' - 'Nu stiu, ca mama ei nu si-a dat acordul inca!'
Si uite cum imi umplu casa de copii frumosi si veseli! au loc de joaca asa ca e ok!
Aproppos, noi ajungem in Bucuresti - pe bune - in jur de 1 decembrie... deci stand by...
Ii mai vrei si inapoi? Ce dai?
cristinamh spune:
io nu ii vreau, dar cred ca mi-i trimiti tu pachet
mei, inteleg ca baiatu vrea harem. i-ai explicat ca in harem una e mai mare peste toate? care e favorita ? sa stim daca ne bagam sau nu...
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
Naz si Ani: Povesti din dulapul cu rechizite
iuliana spune:
Sa mai scriu si eu poate ies din starea depresiva in care ma aflu de ceva timp:(. Tot am spus ba ca e lipsa de timp, ba de chef, dar trebuie sa recunosc ca sint depresata .... un pic mai mult. Ma simt singura si nu imi gasesc locul. Taman acu' imi spun ca ba nu sint o mama buna, ba nu sint o sotie buna, ba am toane si nu imi convine nica. Am noroc de faptul ca vin sarbatorile si imi gasesc ocupatie gindindu-ma la cadouri si cum sa le bucur pe astea mici.
Anul asta e primul an cind sint in pana de idei la ce sa ii aduca Mos Craciun Emmei. Ea imi spune ca e fetita mare, ca nu vrea jucarii. Dar ce vrei, mama? Ea: nu stiu...jucariile sint pentru copii mici si eu sint fetita mare. Daca nu ne-am dus la zeci de magazine sa ne uitam si sa ii aratam Mosului cam ce vrea. La Diana a fost usor.... ea vrea Dora the Explorer. Cu Emma e greu, ne-am dus si la magazine de carti...si-a ales un jurnal, o carte de gatit pentru copii, carti a spus ca nu vrea ca mergem la biblioteca, si-a mai ales o geanta. Si uite asa am stat acolo 2 ore si cu chiu cu vai si-a ales ceva. Mi-a spus ca vrea carti cu science. Erau cam grelute pentru ea. A vrut dictionar ca e fetita mare si ii trebuie la scoala. Ala nu a intrat in discutie ca i-a trebuit mai devreme la scoala. Si eu ma conformez repede cind e vorba de doleantele copiilor. Haine nu vrea ca are, jucarii nu pentru ca e fetita mare...A zis ca vrea, dupa ce i-am aratat noi, Dora links aparuta nou acum. E Dora the Explorer mare si de fapt e papusa care se conecteaza la calc. si joaca jocuri. Ne-am mai dus si am vazut papusi Moxie Girlz. A zis ca vrea din alea...nu stiu cit s-o juca cu ele, dar Mosul o sa ii aduca. E o virsta dificila cind nici jucarii nu mai vrea ca nu mai e bebelus si nici chestii de fetita de 8-10 ani nu sint potrivite pentru ea. Zine nu ii mai plac, printese nici atita, Barbie papusi nu au fost cine stie ce preferate si oricum, ce gasesc la ora actuala in magazine, sint f. agresive si emana sexualitate cu ccc caruta. Mi-a spus ca vrea Barbie Christmas Carol. Are filmul de anul trecut, dar i-ar place si papusa. Sint convinsa ca dupa citeva zile o sa stea aruncata undeva prin camera de jucarii.
Ei si acum da-i debate cu Alex ca anul asta cum face Mosul? Vine acasa sa le vada pe fete sau lasa numai cadourile? Eu zic sa le lase, Alex ca sa vina ca, uite, Diana are numai 4 ani si sa se bucure si ea. Dar cum facem cu Emma care e maricica si are ochi de vultur? Anul asta mi-au spus fetele ca vor sa ii vada sania Mosului ca vreo 2 ani la rind, pina s-au dezmeticit, sania de pe acoperisul casei unde o 'parcase' Mosul isi luase zborul. Le-am spus ca nu stiu nici daca anul asta o sa vedem renii ca de multe ori ei il aduc pe Mos Craciun acasa la copii si apoi se duc la parcul din cartier sa mai pasca o iarba ceva si sa se mai odihneasca. Si s-ar putea sa nici nu il vedem pe Mos (deh, incerc sa le pregatesc din timp), ca de multe ori nu are timp sa treaca sa vb. cu toti copiii etc si poate ca anul asta e rindul si altor copii.
Anul asta am gasit in sf. ce sa ii aduca Mosul lui Alex. Biroul pe care il are (cubical) nu are pereti inalti si nu are loc unde sa expuna operele de arta ale mindrelor si pozele. Tot mi-a zis ca i-ar place o digital photo frame si i-am zis ca e scumpa, ca nu dau atitia bani pe aia...una de calitate e in jur de 70-80 cel mai mic pret. Asa ca m-am infiintat la magazin si am cumparat una dupa ce m-am documentat pe internet si am citit review-uri...deh, daca sint cam zero la capitolul asta, ce sa fac?
Ete ce probleme ma macina acu'. Saptamina viitoare e vacanta si o sa fie Curcan Day. I-am invitat la noi pe prietenii nostri si apoi simbata mergem la muzeu la San Francisco ca e we lung de vreo 4 zile, deci avem timp berechet.
Duminica asta au fetele recital la balet. Sint tare incintate. Am terminat costumul de zina pentru Emma. A iesit tare frumos, acum sa vad cum e costumul Dianei. Sper sa i-l aduca azi ca are ora de balet.
Gata, ma duc la dentist ca mi-e gata maseaua si sa mi-o puna.
l_carmen2003 spune:
Iuliana, eu anul trecut nici nu am stiut cand au venit sau trecut sarbatorile, ca aveam o stare de parca nici nu au fost!
Si eu chiar nu aveam un motiv evident!
Se mai intampla. Anul asta e mai bine dar nu cu mult...
Va trece, iar idei de astea cu nu sunt buna etc... e greu pt tine sa stai toata saptamana doar tu cu fetele, sa alergi toata ziua nu e simplu... ai nevoie si tu de cineva sa te sprijine, sa te sustina si nu e destul doar in w-e! Plus ca te doare, poate si inconstient, povestea din vara!
Motive ai avea deci, dar important e sa te mobilizezi, sa te uiti in oglinda si sa iti admiri printesele zilnic sa te gandesti ca poti si ca ceea ce faci e super! Merita sa te ridici si sa mergi mai departe...
l_carmen2003 spune:
Iuliana, am aplicat ce m-ai invatat tu la engleza si, cum Alex acum e la lectia despre familie, i-am dat cuvintele sa le invete dupa familii de cuvinte, nu, e gresita exprimara, dupa cuvinte care contin ori o radacina comuna ori un sufix comun... sa rimeze, sa i se para macar ca seamana... Si merge.
Chiar daca a invatat mai multe cuvinte decat i-a dat teacher, caci avea mother separat de father, brother, grandmother si grandfather, ieri, a 2-a zi de repetare a mers super. Si eu il pun sa repete si cuvintele din lectiile anterioare si vad ca e ok... important e sa ii dau cuvintele grupate...
Multumesc inca o data de pont. E foarte mandru de el si nu mai protesteaza cand incepem lectia. Nu e nerabdator, dar nu mai protesteaza cand vede testele... nu mai cere pauza mereu...
Creste...
cristinamh spune:
mei, am comis-o. gata, am zis fie ce-o fi, ii fac ziua copilului. am gasit chiar pe 30 rezervare la un mc'd, am dat mail la cativa colegi de gradi, ca asa, in "treacat" l-am intrebat pe cine ar invita, in eventualitatea in care ii fac ziua...
si imi dau toata silinta sa fie petrecere surpriza . daca imi iese, sunt artista
iuliana, da' tie ce-ti aduce mosul...? ca poate te mai scoate nitel din depresie cu cadoul. eu cred ca-s post-depresie, multumesc ca suntem sanatosi, si le-om duce noi pe restul... pe bune, ca mi se pare ca toata lumea a dat in paranoia!
azi la gradi ne-au pus sa scchimbam copiii in holul principal. nu mai intra nimeni in gradi. ca s-au anuntat 100 noi cazuri, si i-au masuri. si ca de-acum sa intram cu masca. ei nu mai spune, ii las copilul la usa. si am pretentia la 4.30 sa mi-l dea in 5 minute gata imbracat. asa ar merita, sa se trezeasca dimineata intr-un hol mic cu 300 de copii in interval de juma' de ora.
imi dadea exemplu ca uite s-a inchis liceul X din cauza epidemiei... ei bine, vecinul meu, care preda la liceul X, i-a interogat dupa revenire pe "afectati", o profa si cativa copii, cat de "porcini" au fost. cica au trecut prin altele si mai rele de-atat, dar s-au bucurat de vacanta. dureri de cap, ceva muci, si putina febra.
pai daca stau sa ma gandesc ce afaceri se fac acum cu tiparirea de afise, vanzarea de masti, gel dezinfectant, si sa ajungem la vaccinuri si medicamente... deja am impresia ca cineva acolo sus ne invarte pe degete. si stapanesti mai bine o turma panicata...
asta dupa ce ieri la andrei la gradi, ca reprezentant al comitetului de parinti, mai ca nu m-am certat cu directoarea. pentru ca stam pe ganduri si nu vrem mosul bagat pe gat de gradinita, vrea serbare fara parinti. sa filmeze cineva, si noi sa ne uitam la cd! altfel ne anuleaza serbarea. mai sa fie, ultima serbare de iarna la gradi sa o anulam? nu mai zic ca vrea sa o facem pe 7, 8 sau 9. unde a vazut ea mos pe 7 decembrie?!?! nici nu pleaca bine mos nicolae...
gata, simteam nevoia sa ma racoresc un pic, ca mi-e ca ma apuca nebunia la gradi. asa poate mai scade din energie.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
l_carmen2003 spune:
Cristina, am povestit aici cum contabila noastra a luat de la fiu-sau gripa - a fost inchis liceul unde invata o saptamana - si asta in plina isterie,acum 2 saptamani - si i-au dus la Spital si acolo le-au facut analize si i-au trimis acasa sa bea ceai de echinaceea! ca tamiflu nu aveau sa le dea! In farmacii nu se gaseste... etc.
Ca impresii, da a fost o gripa, febra, muci, tuse si dureri de cap, e aiurea ca la orice gripa.
Sigur ca cineva face bani din masti, dezinfectante etc, se stie.
Ma uitam dimineata la tv si timp de 4 minute in bara de jos au rulat doar stiri despre cazuri: 5 in orasul x, 6 in orasul y etc. Parca suntem tampiti! Sau ne tampesc astia de cap!
Noi stiri internationale nu avem in jurnale, doar crime, violuri, cazuri de gripa si circ politic! In emisiunile de divertisment manele! Si mai nou BINGO... cu aia doi clovni stupizi...
Eu de pe AXN, HBO si Discovery nu misc canalele decat pe mezzo minimax... Pe cuvant daca mai suport sa vad altceva!
Pai ce simplu e sa enervezi poporul... sa il sfidezi, sa iti bati joc de el... si apoi sa-i spui ca daca iese in strada se imbolnaveste de gripa porcina! Stati feriti si inghititi! si mai ales platiti taxe!
Nu mergeti la vot ca sa iasa cine trebuie iar si sa nu va imbolnaviti de gripa porcina!
E bine pusa la punct strategia asta!
cristinamh spune:
tocmai am aflat, la andrei la gradi serbarea e fara parinti!!!
dimineata, la ce dracu, scuzati limbajul, facem serbare? sa o vedem pe dvd???? vaaaaii moooor, anka, vreau si eu la tine in bagaje!!!
Cristina
iuliana spune:
Cristina, pe cuvint daca imi doresc ceva. De fapt niciodata nu mi-am dorit sa imi aduca Mosul ceva de cind m-am maritat....adica de cind am copiii ca pina atunci eram eu un copil mai mare :)) si era diferit. Dar de atunci nu imi doresc nimic pentru ca intotdeauna, daca am nevoie, ma duc si imi cumpar. Mosul nu trebuie sa se mai streseze cu nimic. Pentru mine bucuria mare e ca el sa vina la fete. Mi-ar place un cadou de genul o vacanta undeva, dar acum chiar ca e imposibil. Alex pleaca in fiecare zi la 7 dimineata si se intoarce la 9-10 seara. Si lucreaza si we-uri. Aseara m-am suparat si eu pe el ca magarul pe sat ca Diana a urlat juma de ora ca vrea apa cu gheata si eu i-am spus ca nu ma duc, ca poate sa isi ia singura, apoi ca sor-sa i-a baut din pahar dupa ce am coborit cu toatele jos si i-am dat, apoi ca nu ajunge la pahar (se tavalea pe jos), apoi ca am avut 6 prajiturele si am mincat si eu 2 si ca de ce am mincat, apoi ca i-am spus ca daca nu se ridica de pe jos eu si Emma plecam etc. M-a urlat 30 minute, eu vroiam sa vb cu Alex, el imi zicea ca e ocupat (era 8 seara) si ieri nu apucasem sa vb. cu el decit dimineata sa ii zicem "buna dimineata" si cam atit. L-am inteles, dar vroiam sa stau si eu de vorba putin cu el despre fete etc.
Carmen, eu nu ma mai ingrijorez cu gripa asta. Aici au fost pina acum vreo 20 milioane de cazuri cu 4000 de morti. Ce sa ma mai sperii? Am vrut sa le fac vaccinul normal (nu vaccin ci spray pe nas ca e mai usor si cica f. eficace...asa le-am facut si acum 2 ani). Nu l-au avut nici pe asta normal, iar de ala porcin nici atit. Eu oricum nu le fac. Acum vad ca il au din nou pe ala normal (mi-a scris dr. fetelor email) si saptamina viitoare ma duc la clinica. As putea sa ma duc si azi(Emma a intrat de azi in vacanta, iar Diana deluni), dar astept sa treaca we-ul ca nu poti sa stii niciodata. Miine dimineata au repetitie pentru recital, iar dupa amiaza plecam la niste prieteni la vreo 225 km si ne intoarcem duminica dupa amiaza. Duminica au fetele spectacolul.
Ma bucur ca ti-a folosit pontul cu cititul. Si ai dreptate, era vorba de cuvinte care rimeaza. o data ce stiu un cuvint, inteleg ca si cuvintul care rimeaza are acceasi terminatie de litere si e usor de retinut.
Mi-am pus ieri maseaua de portelan...zici ca e a mea. Mi-am jurat ca niciodata nu o sa imi fac nici o lucrare in Romania....nici macar o cariuta. Maseaua asta avea cica lucrarea pe canal facuta in Romania cred ca acu' vreo 10 ani....dar pe jumate. Nici nu imi adusesem aminte nimic de asta. Asa ca acum a trebuit sa scot 630$ (asta partea mea ca a asigurarii a mai fost 700) din buzunar sa mi-o faca cum trebuie. Am mai avut o coroana facuta tot in Romania si aici a trebuit sa imi scoata maseaua ca era prea strimta coroana si imi rupsese radacina. In fine, am fost cu Diana la dentist de fiecare data si a fost f. cuminte. Ea a colorat, scris numere, litere si si-a vazut de treaba ei.
Cristina, cum adica serbare fara parinti? Aaaa, nu te-ai gindit ca asa ies mai multe paralute cu vindutul dvd-urilor?
Noi am fost marti la spectacolul dat de cl. I la Emma. Am ris copios. Va inchipuiti 100 de copii cintind? Ei, parca s-ar fi imparitit in 2 grupuri care cintau pe rind si terminau pe rind. O sa pun filmulete sa vedeti. Emma a fost tare bucuroasa ca a venit si ta-su (s-a dus saracul la servici apoi). Iaca la noi nu a mai fost nici o nebunie cu gripa. Copiii s-au desfasurat frumos si parintii au fost f. incintati...fara nici o grija ca iau/dau gripa:)).
cristinamh spune:
iuliana, nu e chestia de bani pe dvd... pentru ca noi oricum filmam serbarea. nenea asta a filmat mereu, nu ne arde la buzunar, are camera profi si ne livreaza o filmare de calitate. chiar merita, si copiii adora cd-urile, sunt niste spectacole minunate.
e chestia ca nu suntem noi acolo... sa aplaudam dupa fiecare poezie .
Cristina