Nazdravani de august-septembrie 2003 (oct.2009)
subiectul vechi
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
Raspunsuri
ankalaura spune:
Bai, deci la noi a fost fantastic!
Am dat diploma la tiparit, si, intamplator, tot azi ne-a sosit un dvd cu desene pe care il comandasem si de care ea nu stia. Asa ca s-a dus Ovidiu direct la posta si a venit cu pachetelul. I le-am prezentat pe amandoua, i-am zis ca a venit un pachet pentru ea.
Nu am vazut-o niciodata atat de emotionata!! Cat de fericita a fost! Ii spun ca a luat locul 4 (scrisesem 4 uitand ca e de fapt 5), a lasat-o rece!
Mi-a spus insa "uite, le-a placut lucrarea mea!"
A zis "Data viitoare vreau sa iau locul 10" De ce mami 10, nu vrei locul 1? "Nu. E bun si locul 10. Daca le place lucrarea mea, imi dau diploma si e bun si locul 10"
Am fost tare bucuroasa! Credeam ca o sa se supere, cand se joaca, se supara daca pierde, dar nu m-am gandit niciodata ca aici lucrurile stau altfel. Deci... orice loc ar fi, e un loc castigat!
Am felicitat-o si noi, i-am zis ca e un rezultat bun pentru primul concurs din viata ei. A mai participat ea la diverse expozitii sau manifestari, dar acum a fost altceva, a contat ca a stiut despre ce e vorba, a vrut ea sa participe, a fost tot intervalul asta in care a lucrat, s-a framantat, a asteptat...
Ce mai, sunt bucuroasa ca e fericita!
mihaela_s spune:
Superba diploma! Silviei i-a placut tare mult, asa cum zice Anca nu a mai contat ca nu a castigat, nu a mai contat locul. Important e ca a participat. Ne straduim acum cu colajul, sa vedem ce iese...Eu as avea o propunere, nu stiu daca e posibil(ca sunt copiii nerabdatori) ca pe viitor sa fie expuse lucrarile deodata. Parca e mai interesant sa le vzi toate in acelasi timp, nu?
Cristina, pai fetele au ajuns la o intelegere: amandoua doamne, ce simpatice .
carmen, spor la lucru!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
l_carmen2003 spune:
astept sa imi plangeti de mila ca eu asa fac!numai cand imi vad mainile 'intelectuale' imi vine sa caut un si nu am spalat sau frecat nimic cu mainile acestea inca... ma ucide praful si pe bune cum imi vine sa plec la bucuresti sau oriunde la vereun simpozion/congres etc... ce vreti voi... doar sa scap de acasa!!!!
cristinamh spune:
draga carmen,
saptamana asta, cat e copilul al tenis, sau la engleza, ia-ti si tu juma; de ora de masaj pe undeva. hai, ca s-a terminat cu paraschiva si ar trb sa poti ajunge.
stii povestea cu greierele si furnica? deh, daca toata vara ai cantat...
mihaela, ca e la oferta... am tradus-o pentru calin, ca se ducea cu ea la scoala, daca vreti si voi... va astept.
cu afisajul simultan nu stiu ce sa zic. pentru ca... cine lucreaza mai devreme si trimite... asteapta sa apara. nici ai mei nu au rabdare. au terminat, repede, sa apara acolo.
nu va spun ce impresionati au fost de colajul elizei... plus ca mai e si stimulent... uite, X si-a facut tema, trb sa mi-o fac si eu, si eu incerc sa nu-i las mereu pe ultima suta. sa invete sa-si rezolve sarcinile din timp.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
Sisi spune:
Cris, sa stii ca ai dreptate.
Si eu eram pentru afisat lucrarile odata, dar acum inteleg ... si cred ca e mai bine asa. Noi nu am inceput ultima tema si nici nu avem materialele, suntem codasi. Rusinica... Nici diploma nu i-am dat-o inca, ieri am fost plecati seara si in timpul zilei n-am apucat sa ii luam un premiu.
Avem in schimb o problema si vreau sa ma sfatuiesc cu voi pentru ca nu stiu incotro sa o apuc.
Asta mica se tot plange de ceva vreme ca se simte rau. De obicei doar acasa si doar cand trebuie sa plece la gradi Uneori mai zice si seara si pare destul de serioasa. Bineinteles ca de cele mai multe ori sare la alta stare, daca ii trezeste ceva interesul. De obicei incercam sa o conving ca e bine si sa ne vedem de viata (gradi & stuff). Dar am obosit. Astazi s-a sculat sa manance (desi are mic dejun la gradi, mai noi se scoala ca sa manance cu noi ) dupa care a inceput iar sa miorlaie ca ea nu poate merge decat la balet azi, ca se simte rau. Dupa care nici baletul nu mai parea posibil, ca o dor gleznele.
Parerea mea (si imi doresc mult sa nu ma insel) e ca incearca sa atraga mai multa atentie. Azi i-am facut jocul si o las sa stea acasa. S-a culcat inapoi si doarme bustean. I-am explicat ca nici eu si nici bunica nu avem timp sa ne jucam astazi cu ea si ca nu poate sa se uite la desene mai mult de o ora ca deh, daca ii e rau nu ii fac bine. Sa vedem cum se va comporta.
Am facut mai demult si programare la medicul nostru care o stie de mica, dar e abia in decembrie.
Nu stiu ce sa fac pana atunci pentru ca trebuie facut ceva, fie ca sa aflam daca e ceva in neregula fie ca sa o convingem ca nu are nimic. Ar fi oare cazul sa ii facem niste analize? Unde se pot face analize pentru copii in asa fel incat sa nu fie traumatizant?
Voi ce parere aveti?
cristinamh spune:
sisi, incearca intai cu varianta... esti bolnav, stai in pat toata ziua. la noi a mers, a doua zi voia la gradi, nici n-a mai incercat sa stea acasa.
cum adica programare abia in decembrie!? nu poti macar s-o suni, sa-i spui de ce se vaita, si ca nu stii cat s-o iei in serios?
eventual roaga pe cina s-o descoasa, profesoara de la balet de exemplu, daca spune ca o dor gleznele, s-o urmareasca nitel si poate obtine ceva info.
in alta ordine de idei, andrei m-a anuntat aseara ca el se casatoreste cu rares. cu fetele se pupa, dar cu rares se casatoreste. asteptam cu interes saptamana urmatoare, caci saptamana trecuta se casatorea cu teodora... dar teodora l-a respins, a ajuns la rares
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
ankalaura spune:
Deci Sisi... been there, done that
Dupa ce i-ai povestit ca nu e bine sa fie bolnava - esti sigura sigura ca esti bolnava?? Ooo, trebuie sa mergem la doctor sa iti ia niste sange pentru analize si sa ii dea niste doctorii, dar asta nu e bine ca sunt amare si mai sunt si pline de coloranti si alte mizerii de adaosuri si apoi te va durea burtica, etc etc etc - Buuunn, vezi care din variante merge, apoi verific-o. Ce glezna te doare? Stanga sau dreapta. Cum? Doar stanga? Pai si genunchiul nu te doare? Ar fi trebuit sa te doara. Daca nu te doare, inseamna ca nu e nimic grav. Dar ce tu vrei sa fie grav? Nu se poate, ca daca stai acasa trebuie sa stai in pat si nu e voie sa te uiti la desene sau sa citesti ca apoi se extinde si la ochi - sau orice alta vrajeala de gen.
Dupa cateva zile, ia un marker serios si pe cand doarme (daca nu o trezesti cu asta...) fa-i buline pe corp, pe unde apuci.
Gandeste-te la un suc nasol la gust dar care sa nu ii faca rau, desigur, si spune-i ca ala e tratamentul. Ar merge un amestec de ardei gras de-ala verde cu niste leustean ceva... Nu numai ca iese verde, dar zau ca nu e misto la gust. Da-i sa bea o portie consistenta. S-ar putea sa nu ii placa.
La noi mai merg si pastilele anti-ceva. De exemplu acum ii dau pastila "anti-frica". Adica o juma' de pastila de magneziu, care nu ii face rau si n-are nici un gust. Zice ca de cand ii dau i-a disparut "cam atata" din frica, si imi arata o oarecare cantitate intre degete... Si merge.
Initial am incercat cu "mituire". Nu e buna metoda. O sa miorlaie ca sa isi ia "premiul", nu e motivata decat pe termen scurt, si daca o da in bara catusi de putin pe timpul zilei o sa miaune si o sa se roage de tine sa ii dai totusi lucrul promis, pentru ca "in general" a facut ce a promis...
Si am mai amenintat-o cu ceva. I-am zis ca in Canada nu trebuie sa miorlaie si sa planga si sa zica "au" din orice pentru ca acolo politia nu doarme in papuci si daca o aude cinave ca tot miauna mereu o sa ne reclame la politie ca o sa creada ca o batem sau mai stiu eu ce, si ca o sa ne ia politia la inchisoare cateva ore.
Nu stiu daca e cea mai potrivita amenintare, dar ea chiar miorlaie si chiar tare cand ti-e lumea mai draga, si tipa de la distanta plangand, si mi-e ca s-or gandi vecinii ca o batem sau mai stiu eu ce
Un lucru e cert, lucrurile se imbunatatesc vizibil in cazul nostru.
De durut nu o mai doare nimic (crede-ma ca nu era dimineata in care sa o doara cate ceva!!, de ajunsesem sa nu o mai iau in serios, si intr-o zi chiar a durut-o burta si m-au sunat fetele de la gradi sa imi spuna ca a vomitat! desi cred ca a fost singura data in viata ei cand a vomitat!!). Pai anul trecut cica o gadila nu'sh ce in ureche de m-a facut sa ma duc pe la vreo 3 orelisti si sa dau o gramada de bani pe consultatii si ea n-avea nimic Si acum se mai scarpina in ureche dar NUMAI in timpul mesei
Tot tie vroiam sa iti mai zic cu scoala, c aintrebai de scoli. Pana la urma te-ai mai orientat? mergeti la scoala privata sau de stat? Am cerut amanunte la mama Martinei, ei sunt super incantati. Scoala are si transport dar ei au preferat sa o duca ei dimineata. Incep orele la 9, (micul dejun este inclus), la 1 au o pauza de o ora, apoi fac temele, si dupa 3 fac fie consolidari, fie alte activitati. Fac educatie muzicala si un instrument (ea face flaut), la sport fac miscare si un sport (baschet), fac foarte serios engleza, etc. Seara, programul se termina la 5 (sigur, masa de pranz si inca 2 gustari incluse). Fac multe chestii extra - de exemplu in vacanta asta din noiembrie o sa mearga la scoala dar vor avea vizite la nu stiu ce muzee, un mers la film, etc... Sunt 16 in clasa.
Ma duc sa atac oala si legumele din frigider, sa pun de o supa de rosii cu galuste.
Abia astept sa o iau pe Eliza de la gradi, sa o felicit ca azi noapte nu a mai venit peste noi, deci pastila antifrica functioneaza perfect!
l_carmen2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ankalaura Abia astept sa o iau pe Eliza de la gradi, sa o felicit ca azi noapte nu a mai venit peste noi, deci pastila antifrica functioneaza perfect! |
cer drepturi de autor!
Si noi cu texte de astea si functioneaza. Din frageda pruncie am inceput cu e-urile sunt periculoase nu mananci acadele, chips-uri, coca cola, macdonald etc. Fucntioneaza. A mancat de cateva ori si i-a fost rau si gata il notez la sucese - nu succesuri!
Chestia cu durerile diverse exact cand trebuie sa mearga la gradinita - de ce nu la tenis sau engleza? - ne-au lovit si pe noi... le-am depasit incercand sa aflu de ce... si am aflat ca era nu stiu ce acolo care il deranja... Cu durerile si micile minciunele am apelat la 'clasica' solutie - mai de data asta chiar vreau drepturi de autor!!! - mami si tati citesc gandurile copiilor si cand mi se pare ca minte ma uit si aflu adevarul... merge.
Cris, macar la voi e clar ca fie Teodora sau Rares e vorba de o singura persoana... La noi avem un harem intreg asa ca nu stiu ce e mai bine... eu voi avea o gramada de nurori...
In ce priveste curatenia mai avem saptamana asta cred. Dar m-am saturat de praf.
cristinamh spune:
mei, ce s-a intamplat cu iulyana si danateu ? au disparut de vreo 2 saptamani...
fetele, sunteti ok?
am uitat sa va spun, am gasit coada la dinozaurul roz. ca de obicei, era acolo unde am mai cautat-o de cateva ori, dar aveam orbul gainii.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
mihaela_s spune:
cristina, mersi de oferta...am sa incerc sa traduc diploma si sa iti trimit, dar nu stiu cand. Sunt foarte presata cu timpul din cauza ca trebuie(va ziceam ca m-am inscris la niste cursuri la facultate) sa termin suedeza, altfel nu prind cursurile. Dar am sa vad intr-o "gaura" o fac si pe asta!
Sper sa terminam azi colajul...ca am cam multe in plan...
Sisi, eu nu stiu ce sa zic, cred ca Anka a scris minunat, la fel si Carmen ce ai putea face. Silvia se trezeste si ea in fiecare dimineata ca nu vrea la scoala, dar nu ca ar durea-o ceva...pur si simplu nu vrea. Sigur ca nu are incotro, ca eu nu pot sta acasa cu ea, asa ca la amenintarea ca sta singura in pat, se trezeste la realitate un-doi. Cam astea ar fi....
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie