La Multi Ani! Fulguleti de nov - dec 2006 (222)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

pt stresate
raportul mesaje vs accesari la subiecte de tip scutece:
exemple calculate acum 5 min:
noi - 1138/60 = 18.96
altii
- 1641/63 = 26.07
- 3266/172 = 18.98
- 2727/152 = 17.94
deci, relax, studiile de caz se fac in cadru larg, pe tot clubul scutecelor

Mergi la inceput

inca una si ma duc ca-i noapte afara

sa nu va inchipuiti ca NU avem creioane colorate acasa. avem dar sunt naspa toate, cel putin din punctul de vedere al piciului.
vreau o marca buna, sa aiba mina groasa (usor de tinut in mana), culoare intensa, cand apasa sa se vada ceva, sa nu se rupa usor (deci nu cerate!). aveti un exemplu concret, sa ma duc ca toanta sa cer de la librarie, fara sa studiez/aleg ca io iau prostii?! e ok si maine, azi nu mai ajung la librarie

u all (inclusiv umbrele )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

www.librarie.net/carti/100283/Jocuri-pentru-copii-de-la-o-zi-la-sase-ani" target="_blank">JOCURI PENTRU COPII de la o zi la sase ani - Anne Bacus asta e cartea de care scriam eu dimineata si de pe site-ul asta am comandat-o saptamana trecuta, cu prima enciclopedie cu Winnie Pooh

Foarfeca care taie cu model am gasit in Carrefour, la 33 RON.

Acum caut jocurile propuse de voi ca sa le salvez si eu.

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Si acum sa va pun un joc din carte, pentru 2-3 ani:
Arde vaporul
Jocul se joaca pe un pat scund, pe un covor sau chiar pe un prosop intins pe jos, care va "reprezenta" vaporul. Copilul dumneavoastra sta pe el. Cand strigati "arde vaporul" copilul trebuie sa sara in "mare", adica inafara covorului, a prosopului sau a patului... Apoi strigati "s-a terminat" sau "te poti ineca" si la acest semnal copilul revine in cat mai repede posibil in interiorul "vaporului". Si tot asa... Bineinteles, puteti creste dificultatea accelerand ritmul sau repetand de mai multe ori acelasi ordin, jocul complicandu-se atunci pentru copilul dumneavoastra care trebuie sa evite sa se insele asupra comenzii.

Fuga dupa culori
Spuneti numele unei culori si incepeti sa numarati cu voce tare, de exemplu pana la treizeci. In acest timp, copilul fuge sa caute un obiect de culoarea respectiva, pe care trebuie sa il aduca inainte sa terminati de numarat. Jocul se va complica daca veti scurta timpul de cautare, sau daca cereti un obiect care are nu numai una, ci doua culori.

Micutul acrobat
Luati o sfoara mai lunga sau o coarda si intindeti-o pe jos facand cateva bucle si cercuri. Propuneti apoi copilului sa mearga pe acest fir intins pe jos, ca un acrobat pe sarma, fara sa cada sau sa puna piciorul pe margini(va fi mai usor daca e doar cu sosete). Complicati apoi jocul, punandu-l sa se opreasca pe fir si sa faca unele figuri(sa stea intr-un picior, sa faca o intoarcere,etc). Puteti chiar sa-l puneti sa reia traseul cu o carte pusa in echilibru pe cap.
Se poate propune dupa ce ati terminat de aspirat, firul electric, scos din priza, servind drept traseu pentru micutul acrobat.

Mergi la inceput

Am intrat sa va scriu, ca mie inca nu-mi vine sa cred ca Stefy face puzzle cu 6 piese.... ea care n-a pus niciodata mana pe un puzzle... I-a luat mama o carte cu 6 "foi"cu puzzle, cu animalele de la ferma si le-a facut pe toate 6....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salutari mamici.
iulia stefy multumesc de link si idei. please, cand ai timp pune niste idei de jocuri "statice". ca de agitat se agita suficient. apropo, sa ii raspund si ruxandrei. dani sta afara cand pleaca de la gradi, adica 3.15-20 pana la 5 jumatate. daca reusim sa il convingem (nu prea ne-a mai iesit de vreo sapt), mai iese si cu noi cam o ora, o ora si jumatate. afara se joaca. cum vrea el. in casa topaie. continuu. si cand se uita la desene sare pe pat. jucam fotbal si tenis in casa de cand avea un an. nu mai vrea la locurile de joaca de vreo luna, dar pana atunci mergea cam de 2 ori/sapt si acolo sarea si topaia pe saltele. eu zic ca are parte de suficienta miscare. in plus, una din probleme seara e ca e prea obosit.
lizzy habar n-am. daca noi nu desenam/coloram ... nu pt ca eu nu as vrea. dar lui dani nu ii prea place. deseneaza doar la onesti cand e si stefi acolo, o imita, inca, in toate cele. a! vroiam sa iti zic ca ieri am facut un strugure, a iesit f fain si, mai ales, dani a fost f incantat.
so, please, mamici cu talent si mai ales cu imaginatie (si cele ascunse), dati-ne idei!!!!! eu le accept si pe mess (lpetres13@yahoo.com) , daca vreti sa ramaneti necunoscute publicului larg. please!!!! poate asa se mai linisteste si pustiul meu!
lamuriti-ma cu stickere-le please. n-am priceput la ce va referiti. sorry. niste poze sau un link probabil ca ar ajuta la tratarea prostiei mele. chiar sunt curioasa, tot in aceeasi idee, de a ne juca cu niste chestii educative si care presupun statul jos care care ii va face bine si lui dani si mie.
apropo de mine, maine mi-am planuit o programare la doctor ca deja nu mai pot sa imi misc piciorul ... stau in pat de la ora 6, nu pot sa ma misc, ma doare extraordinar de rau. so, am amanat eu vreo 2 ani, dar gata maine imi fac programare.
cam atat de pe frontul de est.
va pup. n buna

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Io's cu reactie taaaare intarziata ca's in focuri la servici, am intrat doar sa spun fuguta ca am trimis poza pt. Lavinia si ca da, pozele sunt de aicisilea, la 5 minute de casa mea, si ca tot orasul e fantastic de colorat, sunt in pericol cand conduc, artarii sunt minunati, de la galben aprins la rosu vezi toate nuantele, e o nebunie! asiza, cand pleaca urmatorul avion?

Pupici!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Salutare!

Laura, am pus primele jocuri de la categoria 2-3 ani. Cand mai am timp sa mai citesc si gasesc ceva static am sa scriu. La noi static inseamna la masuta, cu plastilina, cu creioane colorate si foi listate cu diverse desene de pe "coloring pages", sau sa taiem diverse cu foarfeca dreapta sau cu model si sa le lipim.....

Mergi la inceput

Laura, exemple de stickere

http://www.shopmania.ro/magazin~online-echipament-pentru-copii-si-bebelusi~filtru-tip-stickere-perete.html

Sanatate. Nici nu stiam ca ai probleme cu piciorul, dar la cat sunt eu de aeriana si uituca...

Ieri am facut omuleti care se tin de mana, nu stiu daca va mai amintiti de la lucru manual din clasa a 4-a . Impaturi o foaie gen evantai apoi decupezi cu foarfeca astfel incat sa se tina aia de manutze. Sorry, nu stiu sa explic...
Am mai facut ciorchine de struguri din hartie creponata mov. Am pictat buline de culoare (tempera) pe 2 barcutze de hartie facute de tati (el stie sa faca barca si avion de hartie), Ianis a pictat multicolor un bol de ceramica facut de el (cu roata olarului, a fost in vizita acum cateva zile la un coleg de grupa si au lucrat cu lut). Cu asta am stat la masa in bucatarie o ora in care ne-am distrat toti 3 desi ma rodea stomacul de foame

Mergi la inceput

campania de vaccinare din romania:
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/141526/Combate-vaccinul-impotriva-gripei-sezoniere-si-virusul-A-H1N1.html

incredibil. cati bani ies din gripa asta si pt cine:
diferenta intre Pandemrix si Celvapan (cele 2 marci disponibile in Germania).
http://www.informatiamedicala.ro/stiri-medicale/Gripa-AH1N1-vaccinul-este-gata-dar-nu-le-place-germanilor-1201.html

de abia astept sa ajung in nov la homeopat sa il intreb face to face despre vaccinurile astea, pt ca piticului NU POT sa-i mai fac vreun vaccin fara sa ma gandesc cum ii afecteaza echilibrul fragil din creierasul lui...

Mergi la inceput