Cum va luati temperatura?

Cum va luati temperatura? | Autor: mel_g

Link direct la acest mesaj

Am citit f. mult pe acesta tema si am observat ca f. multe fete sunt mirate de faptul ca temp lor nu creste peste 37 dupa ovulatie; vreau sa fac si eu o precizare pe care nu cred ca o cunoaste toata lumea - cel putin eu nu stiam de ea inainte de a avea baietelul;

Temperatura masurata vaginal sau rectal este in medie cu o jumatate de grad mai mare decat cea masurata altfel: adica daca sub brat ai 36,6 vaginal sau rectal vei avea aprox. 37,1 ; la bb se ia temp rectal si apoi se scade jumatatea de grad pt a o determina corect;

Pupici

Mel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Tocmai de aceea se masoara temperatura bazala.Adica dimineata pe nemiscate, sa zic asa. Nu la toate femeile temperatura bazala urca in perioada ovulatiei peste 37,0. La fel cum nu la toate scade temperatura la menstra.

Rabdarea este cheia fericirii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Am mai spus si repet. Nu conteaza sa treaca peste 37. Important este sa creasca cu minium 0.2 si sa se mentina asa cel putin 10 zile. Asta e tot.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

fetelor, temperatura trebuie luata si in timpul menstruatiei?

MirelaV

Mergi la inceput

Eu una o iau si in timpul menstruatiei, pt a putea vedea cum evolueaza dupa, insa am citit ca unii dr nu recomanda asta. Ma rog, parerile sunt impartite. Mie imi place sa am o vizune globala, sa vad graficul din prima zi.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Crinuta, ce inseamna temperatura bazala? pupici, gabi

Mergi la inceput

Inseamna temperatura care se ia inainte de orice activitate, tepmeratura minima, pt ca dupa cum trebuie sa stii, in timpul zilei temperatura sufera multe schmbari, in functie de stres, de efort, deci nu poate fi relevanta. Temperatura bazala se ia dimineata inainte de a ne scula din pat. De asemenea se ia in fiecare dimineata la aceeasi ora, asta este foarte important.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Buna ziua la lume!
De ce se ia la aceeasi ora?!...ca daca e inainte de activitate cateva minute acolo nu ar trebui sa conteze.
(zic si io ...:))

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Gabi, temperatura bazala este cea a spus Mariaa.. asa se numeste monitorizarea asta a temperaturii..

Mirela, stiam ca valorile din primele 5-6 zile nu sunt relevante pentru ca sunt in timpul menstruatiei cand corpul inca nu a reinceput activitatea pentru luna care urmeaza.

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Din ce am citit si mi s-a spus mie, se ia temperatura chiar inainte de a ne dezveli dimineata. Deci termometrul sa fie gata pregatit de seara langa pat si doar scoti usor mana de sub pled si il iei, dupa care iti iei imediat temperatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Pai da, ca orice miscare poate cauza cresteri de temperatura si pe urma avem o valoare falsa in grafic, de aia ii mai zice si temperatura corpului in stare de repaus.
Ca si Crinuta, si eu imi iau temperatura din ziua 1, prima zi de menstruatie ca imi place sa stiu cum e de la inceput pana la sfarsit
Oana_B

Mergi la inceput