Metz, Franta

Metz, Franta | Autor: hristina

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de ajutorul frantuzoaicelor, de oriunde ar fi ele in Fr...si in special din Metz daca exista pe forum.
Am un proiect de parteneriat castigat la scoala in colaborare cu o scoala din Metz si am nevoie de ajutor informational!
Va rog sa imi intindeti un deget de ajutor!

Pupici frantuziti!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=1945
http://www.carti.info/carte.php?c_id=42211

aici nu scria ca este stoc epuizat:-)
incerca

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

AM SCRIS LA SUBIECTUL TAU DIN GRESEALA:-))))MA PREGATEAM SA RASPUND LA ALTUL! SCUZE!!!

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Incearca sa intrebi la diaspora ca pe aici nu stiu daca vor intra fetele.Din cate stiu eu nu este nimeni pe forum de acolo dar ma pot insela.Din pacate nu te pot ajuta ca eu stau in partea opusa a Frantei.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

daca ai fii mai explicita in cererea ta poate te-am putea ajuta. ce anume vrei? Material informational despre CE?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Delphinas dragalas, uite cam despre ce e vorba.
Proiectul este castigat prin fonduri de la UE si presupune un schimb de experienta, cu plecare la cele doua scoli partenere, una din Metz si cealalta,Copertino,Italia.

Ceea ce as vrea ar fi sa ma ajute cineva sa gasesc niste scoli din Franta care au mai avut implementate astfel de proiecte COMENIUS...ca sa am si eu surse de inspiratie ptr partea de hartii , de date( vreau ceva model frantuzesc, ca asa mai fac si eu, dar stiu ca ei fac des asa ceva, eu am castigat singura din oras, deci nu are cine ma sfatui)....

DAca ai vrea sau ai putea sa ma ajuti, ti-as scrie mai mult pe PM.

Uite, am nevoie sa fac un buget estimativ si de exemplu ma gandesc oare cat costa un bilet de tren din Strassbourg( cred ca acolo vom ateriza) pana la Metz. Ar fi si varianta de aterizat la Luxembourg dar are si escala prin Germania parca sau Elvetia, in fctie de ce companie de zbor aleg, iar biletele de avion pana la Luxembourg mi se par extrem de scumpe, ptr cate fonduri am eu totusi...

LA fel ma intereseaza sa aflu oarecum cat costa cazarea la un hotel bun de 2-3 stele la Metz sa pot gandi acest buget , ptr o durata de 7 zile, 6 persoane( 4 elevi si 2 profi)

Multumesc de mesaj anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Beh voila! asa stim cu ce te putem ajuta.

dans un premier temps:

http://www.europe-education-formation.fr/comenius.php

E posibil sa-l stii deja.

Apoi spune-mi de unde vreti voi sa plecati, adica sa luati avionul, cel mai apropiat aeroport.
Datele cand plecati si daca scoala e chiar in Metz sau undeva printr-o comuna invecinata.
Apoi vad cum pot sa te ajut cu cazarea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Hristina, am aruncat un ochi pe siteul respectiv. Presupun ca faceti une visite d'etudes. Teoretic tu nu ai avea de ce sa te inspiri de la cei care au primit deja vizitori europeeni. Ca atunci nu vad ce haz mai are tot programul. Schimb de experienta inseamna ca tu sa impartasesti experienta ta, si pt asta nu ai nevoie sa te inspiri de la francezi. Sfatul meu : inchide ochii si gandeste-te care sunt aspectele pozitive ale invatamantului practicat in scoala VOASTRA pe care vrei sa le promovezi. Care sunt aspectele care lasa de dorit? Care ar fi axele de ameliorare? De ce ajutor - indrumari, metode, io stiu ce - ati avea nevoie? Hai curaj, reprezinti o scoala, deci trebuie sa-ti faci temele singura, nu-i voie sa arunci cu ochiul peste umar sau sa soptesti, ca doar se sanctioneaza .

Cat priveste partea practica, incearca sa culegi intr-o prima faza informatii pe net, gasesti orice : si hoteluri si rezervari de bilete. Si dupa ce ai destelenit un pic singura, vino cu intrebari concrete, e mai simplu ca sa primesti ajutor. Pe mine daca ma intreaba cineva de un hotel in PAris, habar n-am. CA doar nu ma duc niciodata la hotel aici. Nici macar cat costa habar n-am. In Metz nici atat. Asa ca tot la google ajung. In schimb pot sa dau un sfat in privinta locatiei, etc. PResupun ca nu ai probleme cu limba participand la acest program, si nici cu netul. Esti doar panicata, dar e un stress pozitiv pana la urma. Curaj, c-o sa te descurci !

Sunt sigura c-o sa ne povestesti lucruri interesante, si-o sa ne mandrim "noi romanii", si nicidecum n-o sa ne para rau de lopata de impozite pe care-o platim zicandu-ne ca se duc aiurea-n tramvai, ca romanu tot ancorat in sistemul comunist o ramas, ca programele europeene de cooperare is frectie pe picior de lemn...

Mergi la inceput

Multumesc de link,Delphinas. Il scotocisem si eu sapt trecuta caci e mai complex decat al agentiei noastre.

Liceu coordonator este cel din Metz...acum nu stiu cat de central este situat, dar presupun ca e totusi din oras, nu din zona. Eu in tineretile mele am mers in 2 ani ca eleva in Franta in niste schimburi de experienta, prin infratirea oraselor, dar eram mult prea copil si deci nu ma ajuta experienta decat putin, iar doi...era in Bretagne, la Rennes...o cu totul alta zona geografica.

Bun...

Aseara am vb cu prof coordonator din Franta si mi-a spus ca pentru cazare incearca varianta cazarii in familie pentru elevi, posibil si ptr profesorii insotitori. Asta m-ar ajuta pe mine la buget ca suma nu e foarte mare pentru cate sunt si avem de facut.

De zburat vom zbura de la Bucuresti, asta e sigur, ramane sa ma hotarasc intre orasele de aterizare. Daca sa fie Luxembourg sau Strasbourg, aici diferenta de pret dand-o biletul de tren caci e distanta mai mare intre orase...Lux Metz sau Stras-Metz..

Ce ma deranjeaza acum si ma contrariaza este ca im icere contabilul scolii bugetul in avans pe 2 ani si eu trebuie sa dau in bobi cat va fi transportul in oct 2010 cand se zboara in Fr sau in aprilie 2011 cand mergem in Italia...
Aia ma depaseste putin.

Iar in ceea ce priveste materialul informational si documentarea...proiectul are o tema foarte vasta , un anumit domeniu cu tinta precisa si echipa pe care mi-am format-o in scoala de profi si elevi lucreaza bine la implementare si diseminare.

Insa ma gandeam nu sa copiez , ci mai mult sa am asa o orientare...

Oricum ,multumesc pentru incurajari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

ti-am trimis un PM

Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui petruta

ti-am trimis un PM

Petruta & bb Mihai

Multe multumiri!