PRIETENE FARA TITLU (52)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

INGRID suuper,haideti odata atunci,abia astept! Dar daca veniti maine ,Diana abia la 16 va fi acasa ca-i la gradi ... veniti dupa-amiaza deci?
Si eu de multe ori ma trezesc dimineata ca ma zgarie pe gat,dar iau o pastila de vit c + propolis si basta.Acum mi-a luat Ghita o cutie pe care scrie ca are si echinaceea in compozitie.Buna si-aia.

Am reusit sa vorbesc cu pediatra,zice ca doar de saptamana viitoare incep vaccinarile,stiam eu ceva cu sfarsitul de luna ... Am intrebat-o de curioasa si de vaccinul ala de pe manuta care coace,a zis ca e foarte bine si sa nu il dau cu absolut nimic,deci bine facui.
Acum alta belea: de-o vreme e cam rosu Tudor in varf la putzulica si l-am mai dat cu crema aia de la ea pentru fundulet.Ii trece dar iar revine,asa cam intrebat-o si mi-a zis de ceai de musetel+bicarbonat si baneocin pudra si sa ii trag deoparte pielita,deci asta e decalotatul cu pricina? Io habar nu am cum se face Care stiti bagati vreo explicatiune ceva,ca acum n-am vreme sa caut pe net,ca fug sa ne echipam,sa iesim un pic la plimbare.
Nu auzim mai incolo deci.


PS Am pus pe prima pagina blogurile DaneiEne si ale Deei,poate va intereseaza si pe voi.Asa macar nu le pierd,daca imi face figuri explorerul si imi dispar de la favorites ...

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Hello si de la mine!
Azi am fost intr-o vizita si abia de o ora am venit acasa... v-am citit asa ca....

In primul rand Nicolas avea niste muci aseara...dimineata avea nasul infundat...m-am luptat cu el sa-i pun niste Nasic in nas si l-a suflat furtunos. La gradi copii sunt ca si el... adica cu muci si fonfaiti... plus ca mai si tusesc rau unii dintre ei. Am o stare naspa din cauza asta.. si-abia astept sa il vad cum il gasesc...sper sa nu o luam de la capat.

INGRID - si eu i-am dat lui Nicolas Singulair din ian. si pana in iulie... i-a fost ok... ca nu a facut complicatii la plamani. De ex... el din oct pana in ian a facut lunar aerosoli si a luat ba un antibiotic..ba altul. Dupa ce am inceput Singulair a avut doar niste forme usoare de raceli in martie si aprilie de la schimbarea de vreme... oricum important ca nu s-a incarcat la plamani. Nu vad de ce ti-ai face probleme sa-i dai Dianei... eu cel putin... am auzit f. multi copii care au luat Singulair. N-avem ce face din pacate.. mediul in care traim este atat de poluat si contaminat si virusat incat trebuie sa-i ajutam pe copii nostri cumva. Am citit intr-un studiu ca in 2030, 1 din 2 pers vom suferi de alegii din cauza mediului poluat in care traim.

MONI- pune-l bre pe Ghita sa rezolve decalotarea ca ei, barbatii stiu cel mai bine cum sa o faca. Nicolas cam de-un an isi face singur decalotarea la baie in fiecare seara pt ca l-a invatat Robert si n-am avut probleme cu el niciodata.
somnorosului. Cu diversificarea eu am inceput tot pe la 4 luni cu Nicolas...ca nu mai lua in greutate .

Piua...revin pe seara ca am niste musafiri acum.
Pupici!

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

LILI ti-ai gasit pe cine sa pun ... el habar nu are,face pe prostu',zice ca nici n-a auzit de-asa ceva Pe de-o parte cred ca e de bine,ca inseamna ca n-a avut treaba cu asa ceva si poate se mosteneste O sa caut niscaiva info pe net si poate imi mai arata pediatra saptamana viitoare,desi daca o fi cu vaccinurile o sa il vada in viteza
Si nu mai fi asa de pesimista ca o fi ok Nicolas,nu pateste el nimic de la niste muci amarati! Doar e mai mare acum.

Noi am fost pe-afara,dar tot asa noroc am eu ca iar s-a pornit un vant de te lua pe sus Si m-am dus si cu parul desfacut.Tudor a fost ok,a dormit,a mai scancit doar la opriri prelungite.I-am cumparat doua caciulite,una pentru acum una pe cand da frigul adevarat.D-astea n-aveam "pe stoc" decat de fetite Si Dianei i-am mai luat o pereche de pantaloni de catifea captusiti pentru la iarna.Ii mai iau una tot asa (sau din blugi sau doc) si or fi destui.Sunt comozi cand merge la gradi,ca nu ii mai dau nimic pe dedesupt,nu dureaza atat echipatul.Daca merge la joaca si sta mai mult pe-afara deci, ii dau altii cu ciorapi cu chiloti pe dedesupt.
Na acum poate sa vina iarna deja
Aaa si ce m-am bucurat ca am vazut in vitrina (er inchis azi) set din ala cu masa de calcat si calcator,aia mi-a zis atunci ca e ultima bucata ... maine il trimit pe husband sa i-o ia si o pun pe mami sa deconteze sa fie din partea ei la unul din moshi.Si aia costa fix 28 de lei,ca si o pereche de pantaloni d-aia grosi ...


MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Buna.
Suntem bine, eu cu multe maruntisuri care-mi papa tot timpul.
Razvan e bine, la gradi. Educatoarele sunt tare suparate: unii parinti nu doresc sa-si achite obligatiile banesti, gen plata ajutoarei de educatoare (ca doar de-aia e clasa de step), nu platesc activitatea optionala... Si fata saraca n-a lipsit deloc, e acolo zilnic, 4-5 ore cu copiii, munceste cot la cot cu educatoarele, iar noi parintii, n-o platim ?
Dimineata am fost sa cumpar niste cosuri de gunoi pt. grupa si cand m-am intors am vb cu educatoarea de dimineata.
Tot azi am verificat daca fii-miu minte sau abereaza. Ei bine, NU . Este in grupa un baietel violent: musca, bate, imbranceste si ciupeste la greu. Nu stiu care-i misterul, ii cunosc parintii, nu-i neglijat acasa... poate doar fff rasfatat si crescut fara reguli. Ii stiam meteahna de la cresa, fiind coleg si acolo cu Razvan, pe care l-am luat de 2 ori muscat de el... doar ca atunci Razvan nu putea vorbi, deci nu spunea cine anume , imi spuneau asistentele.
In fine, sper sa se remedieze si asta, fiindca perturba activitatile, si asa saracacioase, din lipsa de cooperare parinti . Unii parinti vin, imping copilul in clasa si parca fug, nici macar nu saluta educatoarea/ingrijitoarea... nu mai spun de copil ca nici el nu saluta, pai de unde sa ia exemplu??
In fine...
In rest, stau cu inima la gat de-o noua laringita.
Azi noapte am dormit fix pe marginea canapelei, Razvan a dormit pe perna mea si pe bucata mea de canapea , si n-am avut inima sa-l imping mai incolo, si-am dormit imbratisati .
De maine merg la sala (lunea, miercurea si vinerea) de la 10 dimineata, la step-aerobic, cate 1 ora. Ce naiba, daca tot e gratis, de ce nu? Plus ca cica apare hormonul fericirii cand faci sport , s-o vad si p-asta.




Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)
[url=http://lilypie.com][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

ASTERY ce super,ai ajuns ca iti povesteasca si tie Razvan ce face pe la gradi Chiar daca e vorba de chestii nasoale.Sper sa se dezvete copilul ala de asa ceva,sau macar sa se tempereze.Sper sa reuseaasca educatoarele cu el,daca parintii nu au reusit sau mai rau, putin le pasa (ca mai sunt si d-astia ) Si lasa si tu pesimismul,ca nu mai face nicio laringita,nu te mai gandi la ea.Cat despre parinti ... la noi se cam afiseaza la usa grupei lista cu rau-platnicii ca sa li se aduca aminte .Poate asa ii apuca jena,macar pe cativa,deci da-le educatoarelor ideea.Din fericire la noi e ok,lista e scurta si poate multi sunt uituci doar.Ceea ce ar fi super,mai bine uituci decat sa stea rau cu banii.



MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Sa vedem daca reusesc si eu sa bag un mesaj pana doarme Tavi. ANa nu a dormit ca nu am reusit sa o culc. Nu vrea singura si azi i-am demonstrat ca n-o sa poata dormi cu mine si cu bebele mic mic. A si facut o gluma, cum ca o deranjeaza "televizorul asta mic" (Tavi). Deci somnul fetei pa! Si asa arata paaaalida si incercanata si slaba. Nici nu-i de mirare la cat o chinuie boala. Azi incercam o noua abordare: ceai de ceapa. Va zic daca a dat roade. Cica se fierbe zdravan si se amestece cu miere si se da cu siringa de nurofen ca e scarbos! Care siringa, ca ai mei au baut cat a iesit (o cana) pe nerasuflate. Nu stiau ei ce-i in decoctul magic! Nu de alta dar tusesc ingrozitor ambii, sub antibiotic de o saptamana. De fapt tusesc de o luna cu totul.
Ingrid, lui Razvan i-am dat Singulair cateva luni, iarna trecuta. SI ANa a luat, dar mai putin. Si sa zic ca a fost mai bine, desi eu nu cred ca de la Singulair, ci de la schimbarea de aer. L-am intrerupt fiindca am impresia ca asta-l agita noaptea! De parca acum n-ar fi agitat.... EU zic sa incerci, daca ai siguranta ca raceala e de tip bronsita/bronsiolita cu respiratie proasta. La Razvi a fost tare rau acum fix un an. Horror. Acum macar stiu ca e o raceala rebela, dar fara manifestari astmatice. Sanatate si tie, ca vad ca tot bolesti.
Moni, diversificarea la Tavi. O voi face pe la 5 luni (nici 4, nici 6). SI voi incepe cu cereale, ca la Razvan. Dupa cereale voi baga legume si abia apoi fructe. Nu o sa-i dau suc, cum nu le-am dat nici celorlalti. Direct piure. Fierul se da cam dupa 6 luni. EU ii dau si calciu la al meu 10 ml/zi si 4 pic Vigantol,fiindca are o fontanela uriasha si un cap foarte mare. SI stiu ce zic cu fontanela, fiindca amandoi ceilalti au avut fontanela mare si erau cam rahitici. Cu capul sunt cam necajita, ne-am programat la eco transfontanelara pe 29. Off, la noi e din familie treaba asta, am mai spus-o. Vaccinul l-am facut si nu mi-a facut reactii nasoale. Ce sa spun, baiatul meu pare in parametrii: papa, kk, somn, zambeste, gangureste, a ras ieri cu zgomot, pedaleaza. Nu ridica el capul prea grozav cand il pun pe burta, dar sa zicem ca e inca mic.
Denisa, super activitati la Emma. SI cu Alex, eu zic ca-i va veni si lui timpul cu olita. Al meu face direct la WC, uneori. Ma bucur ca a inceput sa simta cand face, mi se pare esential. Cred ca e inutil sa chinui un copil cu olita, WC-ul pana nu are singur controlul sfincterelor. Noi suntem in continuare cu scutece, dar se mai cere singur cum am zis.
Astery, nasol cu parintii astia ciudati. De ce si-au mai dat copii la step by step, daca nu erau de acord cu plata edcatoarei suplimentare?
In rest? M-a lovit si pe mine boala. Dimineata: gat, cap si dureri peste tot. Am si temperatura si vad ca nu cedeaza la paracetamol. SUnt numai buna sa ma ocup de cei mici. Azi vine in sfarsit Radu! Si din cate stiu, vine cu multe lucrusoare pt cei mici. Pasiunea lui shoppingul! Si i-am zis sa nu ia nimic. Cred ca de plictiseala a scapat la cumparaturi ziua, iar noaptea prin baruri si discoteci. Nu ma trimite si pe mine cineva la training? Cateva luni? DImineata am fost reeeaaaaa! L-am sunat pe la 9 si ceva ora noastra pana l-am trezit. Stiam eu ca asta noapte la 3 s-a intors la hotel. Se antreneaza pt acasa, unde Razvi e tot somnambul.



http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

BRANDUSA lasa mai,super ca apare cu cadouri husbandu' ! iti mai ridica moralul macar!
Auzi,dar cum incepi tu diversificarea cu cereale daca alaptezi? T mulgi si le amesteci in laptele tau ??? Eu cereale in lapte nu prea i-am dat Dianei (ca sa nu zic deloc ...), ii mai puneam in piureuri cateodata ca sa le ingros si sa o ingras cica pe ea Deci tu nu le-ai dat deloc suc? Dar ceai? Diana mea n-a baut deloc ceai,dar a baut zilnic suc de grape + lamaie si asta vreun an.
Eu nu-i dau calciu,ca nu mi-a zis pediatra.La Diana i-am dat de la nastere ca avea "stridor", harait din ala ce e semn de lipsa de calciu.

Cu bolile si io m-am trezit azi cam blocata un pic mai sus de omoplati de abia imi indoi capul in laterale sau in jos.Am luat un nurofen si m-am mai deblocat.

Diana s-a intors de la gradi cu fundul in sus,ca o doare piciorul,chiar schiopata un pic,dar nu stia de la ce.Si n-a vrut nici la buni,nici in parcul copiilor.Acum se uita la desene animate,i-am pus Gulliver,ce fain e!
I-au bagat pe gat de la gradi o revista ,de fapt e un CD "educativ" cu activitati,15 lei ... ca sunt dupa programa scolara bla bla .Asta e cu meseriile,vreo 6 meserii doar si cu ceva jocuri legate de ele gen puzzle,cu cifrele.E dragut,dar gaseam pe net o multime de chestii din astea si nu dadeam banii.Dianei ii place,dar nu-mi place mie sa stea atat la PC.Preferam o revistuta si sa le rezolve in scris,dar na, ne-am modernizat acum Io-s la categoria dame demodate via 40 de ani

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Gata, am revenit de la gradi si alte drumuri ...in drum spre casa.
Deci cum va spuneam... nas infundat. Daca ii bag Nasic vad ca scoate... si inca galbui... noroc ca nu are febra.
I-am dat deja niste Sinupret sa le dea drumul la secretii in rest e ok ca nu tuseste. I-am dat si Paragripe...sper sa-l ajute la ceva ca de regula al meu nu reactioneaza la homeopate si naturiste.Aoleeeu dar ce m-a enervat una.. careia ii tusea copilul de i se rupeau plamanii si mie inima de el. Nu inteleg cum poti fi atat de inconstient... ca doar copilul ala nu se va vindeca in veci la gradinita... ba mai mult ii coace si pe restul... In fine... asta-i colectivitatea trebuie sa ma resemnez.
Sper sa fie ok maine... ca vine si teatrul si mi-ar parea rau sa piarda dar parca vad ca nu ma lasa Robert sa-l duc la gradi.

BRANDUSA - sper ca o sa reusiti sa treceti odata si-odata peste racelile astea. Pt tuse expectoranta eu am luat pt mine de la plafar un sirop cu potbal si ridiche neagra , in plus am bagat ceaiuri d-alea pt raceala si gripa, niste homeovox ca eram ragusita rau si paragripe.... am reusit sa scap cu ele desi am avut o tuse fff urata.
Lui Nicolas i-am dat Humex pt tuse productiva si Aerius seara... apoi i-am facut si 3 zile aerosoli cu Dexametazona si Gentamicina. Tu ai incercat sa le faci aerosoli? Nicolas reactioneaza f bine la Gentamicina in aerosol decat cu antibioticul oral... pe care dupa ce il terminam... intr-o sapt o luam de la capat.... exact anul trecut pe vremea asta cum zici tu de Razvi.
E bine ca Radu a facut shopping pt copii...poate si pt tine... lasa ca il bagi tu in priza.

DENISA- chiar ca sunt f multe activitati la voi... ma mir ca au rabdare copii sa stea la atatea. Noua ne-a spus educatoarea la sedinta ca durata de captare a atentiei la varsta asta este de 30 de min... iar la grupa mare 45 min si la pregatitoare 1 ora. Probabil ca stiu ele mai bine... ca doar ii vede toata ziua.

ASTERY - nasol cu "neamurile proaste" ... sa-si tina copii acasa daca n-au chef sa plateasca...cata nesimtire. La noi la grupa.... culmea e singura grupa care nu are restantieri pe sept... la noi e afisata o lista cu toti restantierii...pe grupe... pe usa de la intrare.Cei mai multi erau la gr. pregatitoare.
Lasa ca parinti care habar nu au de ceea ce trebuie sa faca copii lor sunt destui. Eu am auzito pe una protestand ca de ce se cere tempera cu multe culori... ca fiica-sa nu stie decat rosu, verde, albastru, galben... si io i-am zis ca nu o cred ca al meu stie si mov, maro, bleu, roz, verde deschis/inchis... etc... ma rog pe toate si se uita la mine ca la masini straine... Mi-a zis ca fata ei are 4 ani poate al meu are 4 ani jumate... si eu i-am zis ca are 3 ani si 9 luni si i-am inchis gura.
E f. bine ca Razvan spune ce i se intampla... mai ales rau.... ca cele bune o sa ti se spuna educatoarea sau o sa le observi singura... si-al meu mi-a zis ca l-au muscat 2 copii si la fel banuiam ca aberaza dar mi-a confirmat educatoarea ca asa a fost. In fie il chestionasem si pe el ce a zis doamna de incidente si mi-a spus ca unul a stat la colt si fetita si-a cerut scuze.
Cat despre "salut" si bune maniere... lui Nicolas i le-a fixat cu o poveste... cu Fanuca... care uitase sa spuna "La revedere copii", "buna dimineata ", "Multumesc", " Imi cer scuze"... etc... f. frumos... de-atunci cand "sare calul" il intreb daca el e Fanuca si imediat zice ca NU... si-si indreapta greseala.

MONI - intrebai de cadouri... aoleu ce mai lista are al meu... nici nu trebuie sa il intreb... ca are o gramada de pretentii.

Nu mai stiu ce vroiam sa mai zic... revin.

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Asa... ca uitasem... cu decalotarea. Bre Monico nu imi spune ca nu stie barbata-tu.... ce naiba ma faci sa intru in amanunte... cum si-o spala pe-a lui sa-i faca si copilului . Oricum iti va arata si pediatra.... dar cel mai bine tot Ghita o sa se descurce te asigur.
Sa poarte Tudor caciulile cu placere si Diana pantalonii catifelosi.

Eu nu vreau sa vina iarna ca nu i-am luat ghete si nici pantaloni captusiti.


LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

MONI si io-s la categoria demodate... la 33 ani ca nu-s de acord cu PC . Si noi am luat de la gradi un CD cu mijloacele de transport dar nu i l-am pus. In schimb ne da si o revistuta Aricel de 3,5 ron ... chiar azi i-a dat una si are o jucarie cu cheita la ea. La revista mai rezolva exercitii... iar luna trecuta in loc de jucarie a fost un puzzle.

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput